HABERLER>GÜNCEL
29 Ağustos 2014 Cuma - 10:01

Bornova'da öğrencilerin 'kiralık ev' isyanı!

Üniversiteliler yeni eğitim sezonuna kiralık ev fiyatlarındaki şoke eden fiyat artışıyla başlıyor. Öğrenci ilçesi Bornova'da geçen yıl aylık kirası 750 lira olan ortalama bir konutun kirası 1000 liranın üzerine çıkarken, bazı semtlerde 60 metrekare ev kirası 1300 liranın üzerine yükseldi. Üstelik kiralık ev sayısı yok denecek kadar az. Öğrenciler, ev sahipleri ve emlakçıları suçlarken, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi yönetiminin kendilerine sahip çıkmasını bekliyor.

Bornova da öğrencilerin  kiralık ev  isyanı!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Üniversitelerinin açılmasına kısa süre kala öğrencilerin oturduğu ilçelerde ev fiyatları adeta çıldırdı. Geçen yıl aylık kirası 750 lira olan Bornova merkeze yakın eski bir evin aylık kirası 1000 liranın üzerine çıkarken, Küçükpark'ta 60 metrekarelik bir evin kirası 1300 liraya ulaştı. Kiralık ev fiyatlarının daha uygun olduğu Evka-4 semtindeki 1+1 evin fiyatı ise 400 liradan 600 liraya kadar yükseldi.
Öğrenciler, ev fiyatlarının yükselmesinden emlakçıları sorumlu tutarken, ev sahiplerinin de kendilerine ayrımcı şekilde davrandığını ifade ediyor. Öğrenciler, Ege Üniversitesi yönetiminin ve Bornova Belediyesi'nin de konut ve yurt yaparak sorunun çözümüne katkı sağlamasını istiyor. Emlakçılar ise ev fiyatlarındaki artıştan kendilerinin değil lüks konut üreten müteahhitleri sorumlu tutuyor.



MORALLER BOZUK
Ege Üniversitesi'ne 50 binin üzerinde öğrenci kayıtlı. Her yıl en az 10 bin yeni öğrenci daha üniversiteye giriyor. Kalacak yer problemi özellikle yeni kayıt yaptıran öğrencilerin psikolojisini bozuyor.
Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi Öğrencisi Kağan Sağlam, günlerdir ev aramasına rağmen bulamadığını belirterek, Bornova'da bodrum kat fiyatlarının bile 600 liradan başladığını söylüyor. Öğrencilere kiralanacak evlerde hiçbir konfor olmadığını, fiyatların da çok yüksek tutulduğunu belirten Sağlam, "Bornova'da öğrenci yurdu yok. Geçen yıl erkek yurdunu İnciraltı'na taşıdılar. Emlakçılar fiyatları yüksek tutuyor. Ev sahipleri bize ayrımcı davranıyor. Hepimizin psikolojisi bozuk. Bornova Belediyesi bize sahip çıksın. Bir çözüm yolu bulsun. Çünkü Bornova geçimini öğrenciden sağlıyor" dedi.

KİRALIK EV YOK
Bornova'da faaliyet gösteren Erdemay Emlak Sahibi Ali Değirmenci ise Evka-4'teki kiralık ev fiyatlarının 400 liradan 500 liranın üzerine, Bornova merkeze yakın evlerin fiyatının ise 750 liradan 1000 liraya çıktığını açıkladı. Kendilerinin de bu durumdan memnun olmadığını dile getiren Değirmenci, "Bornova'da az konut üretiliyor. Yeni üretilen konutlar çok lüks, öğrencilere hitap etmiyor. 1500 liraya kadar çıkan bu konutları öğrenci tutamıyor. Geçen yıl elimde 13-14 kiralık daire varken, şu an 2 kiralık evim var. Öğrenci sayısı artıyor ama öğrenciye yönelik konut üretilmiyor" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil Yiğit 3 Eylül 2014 Çarşamba 12:13

İzmir'in 5 para etmez semti bornova'da bir üniversite var diye evler 1000liraya kira veriliyorsa benim öğrenci arkadaşlara tavsiyen bornova denen izbe yeri pas geçip, İzmir'in modern ve ferah manzaralı konutların bulunduğu Egekent, Çiğli, Evka-3 gibi semtlere yönelsinler. Bornova kadar izbe bir yer yok bu şehirde. Ege Üniversitesini yanlış yerde kurmuşlar.

Yorumu oyla      11      5  
secret 30 Ağustos 2014 Cumartesi 16:49

ev sahiplerini de anlayisla karsilamak lazim, sömürenler haric. cünkü gercekten evi mahvedip borc takip giden bircok karaktersiz var bu ülkede malesefki. ancak eski bir eü ögrencisi olarak, ögrencilere tavsiyem metro/izban güzergahinda diger semtlerden de uygun ev bulabilmeleri mümkün. arastirmalari lazim. illa bornova diye dayatirlarsa malesefki daha dandik eve daha fazla ücret ödeniyor

Yorumu oyla      13      5  
Ev sahibi 30 Ağustos 2014 Cumartesi 15:18

Öğrenci arkadaşlar duygusal davranıyorlar. Evde kaç kişi kaldığından ev sahibine ne diyorlar. Şimdi 2 kişinin kaldığı ev mi daha çok yıpranır 5 kişinin kaldığı mı? Borç takıp kaçan kiralarını ödemeyen kiracılar yok mu? Eve zarar verip kaçanlar yok mu? Hem üniversitenin dibinde ev olsun 3 dk da üniversiteye yürüyerek gidilsin hem kirası çok ucuz olsun hem depozito alınmasın. Siz evinizi bu şartlarla kiraya verirsiniz gelecekte. Bornova merkezde metro durağının yakınında veya üniversitenin dibinde ev istiyorsan fiyatına da katlanacaksın. Yoksa daha makul semtlerden ev tutup toplu taşıma ile geleceksin ya da biraz yürüyeceksin. Bu iş böyle.

Yorumu oyla      14      9  
Süleyman 30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:17

Öğrenci kutsaldır...Ama bu emlakçılar ve ev sahipleri utanmadan bir de söylenmişler...ayıplarınıza bari burada devam etmeyin...zaten emlakçılık başlı başına bedavadan para kazanmak demek...inşallah bu ev sahiplerinin ve emlakçıların çocukları istanbul da üniversite kazanırlar...

Yorumu oyla      14      7  
ado 30 Ağustos 2014 Cumartesi 08:15

bu yasalar kiracıdan yana öğrencilerin çoğu evi berbat bırakıyo hadi onu geçtim adam kira ödemiyo elektirik su ödemiyo ev sahibi gene adamı çıkaramıyo uğraşıyo ev sahipleri depozitoyu almak hakkı ha bornova eskiden bu yana pahalı zaten 1 tl ulaşıma para veriyosunuz gidin başka yerlere öğrenciler

Yorumu oyla      14      9  
izmirli 30 Ağustos 2014 Cumartesi 02:26

bir evde altı kişi kalıyor kişi başı 150tl çok uygun zaten .bedavamı versin yani ev sahipleri evlerini

Yorumu oyla      12      13  
Esen Yurt 30 Ağustos 2014 Cumartesi 00:24

Eskişehir de okuyan üniversite öğrencileri ne kadar şanslı. Apart daireler doğalgaz ısıtmalı ve mobilyalı ful. 400-500 tl. Genelde 2 öğrenci tutuyor. yarıyarıya ucuza geliyor. Gelin Eskişehire Ne işiniz var kazıkçı İzmir de...

Yorumu oyla      15      6  
eski öğrenci 30 Ağustos 2014 Cumartesi 00:04

kardeşim sana ne kaç kişi kaldığı..senin evine misafir gelmiormu hiç!!sen evi kiralıyosun sonuçta otel odası değil sana ne kaç kişi olduğu!!sen 1000 lira istersen şu şartlarda öğrenci 5 kişi kalsa yeridir!!

Yorumu oyla      16      6  
eski öğrenci 29 Ağustos 2014 Cuma 22:21

1- ev sahibi 750 diyor emlakçı aynı eve 1000. 2- İlla bornovada kalınacak diye birşey yok. Evka-3-4 var, izyuva var mevlana var, adildemir var, var da var. 3- sahibinden kiralık bir sürü ev var. arayın bulun, sorun soruşturun. Herkese eğitim hayatında başarılar.

Yorumu oyla      12      5  
öğrenci 29 Ağustos 2014 Cuma 21:15

Bütün izmirdeki ev sahiplerine yazıklar olsun, güya Atatürkçü aydın kesiminin değilimi siz, Atatürkün Size emanetlerine böyle kapitalist fırsatçı kan emici gibi nasıl davranırsınız hepinize yazıklar olsun 100 M2 ev harabe 1200 lira, kan emicilikten başka nedir, lümpensiniz hepiniz, parayı görünce geleceğini, düşüncelerini görüşlerini anında bırakan satan tiplersiniz, yazıklar olsun

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mardin'deki elektrik protestosu 3.gününde!
Türkiye'nin gündemi Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinde ...
Cumhurbaşkanlığı'nın uzun menzilli yeni uçağı geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 2,5 yıl önce sipariş edilen ve ...
Bir TEOG şoku da İzmir'e: Bakanlık ikizleri ayırdı
On binlerce öğrencinin 2014-2015 döneminde eğitim göreceği okulları belirleyen ...
 
Ak Trollere kötü haber: Savcılık harekete geçti
Twitter’dan Abdullah Gül, bakanlar, bürokrat, gazeteci ve muhaliflere ...
Süper Loto 9. kez devretti
Bu hafta da 6 bilen çıkmayınca Süper Loto 9. kez devretti.
İzmir’de şüpheli ölüm: Eski milletvekilinin oğlu…
İzmir'in Bergama İlçesi'nde 52 yaşındaki Hakan Çakır, çiftliğinde ağaca ...
 
Köşk'ün sitesinde anında güncelleme
Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir teslim törenin ardından Türkiye Cumhuriyeti ...
Erdoğan'ın korumaları da Köşk'e çıktı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’deki evinin önü dün her zamankinden ...
İzmir'de pompalı tüfekli maskeli banka soygunu!
Karşıyaka’da bir bankanın Yeni Girne Şubesi'ne gelen yüzleri maskeli 2 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva