HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Aralık 2023 Çarşamba - 10:00

Bornova'da işçilere promosyon müjdesi

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, işçinin merakla beklediği promosyon tutarını açıkladı. Başkan İduğ, daha önce düşük buldukları için iptal ettikleri 13 bin TL tutarındaki promosyon yerine Türk Ekonomi Bankası ile 20 bin 500 TL’lik promosyonda anlaşmaya vardıklarının müjdesini verdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç’in de hazır bulunduğu belediye binası önündeki açıklamanın ardından, işçiler üzerinde anlaşmaya varılan promosyon tutarını halay çekerek kutladı.

Bornova da işçilere promosyon müjdesi

Bornova Belediyesi’nde bankalarla sürdürülen promosyon belirleme süreci işçiyi mutlu eden 20 bin 500 liralık rakamla sonuçlandı. Daha önce düşük bulunarak iptal edilen promosyon ihalesinin ardından yeni rakamı büyük bir merakla bekleyen işçiler, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un belediye binası önünde verdiği müjdeyi sevinçle karşıladı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, hizmet binası önünde yaptığı açıklamada 2019 yılının 8 Nisan günü daha önce başlamış olan grevi sonlandırdıkları günden bu yana sendika ile aralarından tam bir uzlaşı olduğunu belirterek, “Bu uzlaşının temeli insan odaklı çalışma anlayışımız. Biz insan odaklı çalışma anlayışımızı bugünlere de taşıdık. İşçilerimize vereceğimiz promosyon rakamının belirlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’de satın alma gücünün giderek düştüğünün altını çizen Başkan İduğ, “İki sene önce 100 liraya aldığımız bir şeyi şimdi 1000 liraya alamıyoruz.  Promosyon için ihale açtık. Bankalyar bize geldi, en çok verilen para 13 bin liraydı. Faizler yüzde 30-40 seviyesinde iken promosyon olarak verilen paranın 13 bin lira olmasına gönlümüz razı gelmedi. İhaleyi iptal ettik ve süreci takip ettik. Bunun üzerine Türk Ekonomi Bankası ile 20 bin 500 lira tutarındaki promosyon tutarı üzerinde anlaşma sağladık. Bereketli olsun” diye konuştu.

İduğ’dan işçilere bir tavsiye bir müjde
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, işçelere bir tavsiyede de bulunarak, “Size bir tavsiyem var. 20 bin 500 lira promosyonla Ocak ayında alacağınız maaşlarınızı birleştirdiğinizde yaklaşık 50 bin liraya yakın bir para kasanıza gelecek. Gidin borcunuzu kapatın, faiz ödemeyin sizden rica ediyorum borçlanmayın” dedi.

Başkan İduğ, 2019 yılında meclis üyeleriyle birlikte göreve başladıkları gün çalışanları enflasyona ezdirmeme sözü verdiklerini belirterek, “Son toplu sözleşmemizde, 2024 yılı için yüzde 25’lik artış öngörmüştük. Enflasyonun geldiği nokta ortada. Aradaki farkı oturup konuşacağız. Olması gerekeni hep birlikte yapacağız” dedi. Başkan İduğ, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’deki nadir borçsuz belediyelerden biri olarak maaşları günü gününe ödemeye devam edeceklerini söyledi.

Emekten yana tavır
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, diğer ilçelerde de promosyonla ilgili görüşmeler yaptıklarını ve rakamların üç aşağı beş yukarı 11 bin 12 bin lira düzeyinde olduğunu belirterek, “Geldiğimiz noktada Bornova’da üzerinde uzlaşılan rakam için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan İduğ’un her zaman emekten yana tavrını koyduğunu belirterek, “İzmir’de en yüksek ücretleri alan belediye işçileri Bornova Belediyesi işçileridir. 2024’te bunun farkını bir kez daha göreceksiniz. Promosyonlarınızı güle güle harcayın” dedi.

Başkan İduğ’a teşekkür
DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç de promosyon ihalesinin uzun zaman önce sona erdiğini belirterek, “Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’un çabası ve katkısı ile bu süreç tamamlandı. Hassasiyeti ve gösterdiği gayret için Başkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

 
Narlıdere'de çöken bölgeye kalıcı çözüm!
 
Konak'ta spora emek verenlere özel ödüller
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSTİFAAAAAA 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:34

İSTİFAAAAAAAAA

Yorumu oyla      2      2  
menemenli 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:21

mustafa başkanın icraatleri belki tartışılır ama işçinin hakkını verme konusunda kimse laf söyleyemez,adam işçinin hakkını veriyor allah yukarda helal olsun

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de çöken bölgeye kalıcı çözüm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere’de iki yıl önce aşırı yağışlar ...
İzmirli sporculardan çifte madalya!
Kocaeli’de düzenlenen Türkiye Buz Pateni Şampiyonası’na katılan İzmir ...
Narlıdere'nin dostluk parkı yola çıktı
Türkoloji’nin önde gelen isimlerinden Ord. Prof. Dr. AhatanhelKrımski'nin ...
 
Başkan Sengel kadın adaylarla buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kısa adı KADER olan Kadın ...
Alanda dikkat çeken isim... Tugay'dan Karşıyaka'da gövde gösterisi!
Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ...
Savaş sırasında imzalanan ilk sözleşme İzmir'den
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna’nın Çernivtsi kenti arasında “kardeş ...
 
Soyer’den örgüte 4,5 yıl raporu: İzmir’de neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin kentteki yöneticilerinin ...
2024 buluşması... Ticaretin kalbi Fuar İzmir'de atacak!
Türkiye'nin fuarlar kenti İzmir, 2024 yılında da dünyayı Fuar İzmir'de ...
Menderes Belediyesi'nden rüşvet iddiasına yanıt: Aslı astarı yok!
İş insanı Yakup Toprak'ın rüşvet iddialarına yanıt veren Menderes Belediyesi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva