HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2016 Salı - 10:32

Bornova’da gurur günü, Kocaoğlu’ndan stat taahhüdü!

Bornova Atatürk Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Başkan Kocaoğlu, Örnekköy’e ve Menderes’e arsanın tahsis edilmesi halinde tüm bedeli Büyükşehir tarafından karşılanmak üzere stat yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kocaoğlu, “Sözüm taahhüttür” dedi.

Bornova’da gurur günü, Kocaoğlu’ndan stat taahhüdü!

Onur DENİZ-Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan 2 bin 500 izleyici kapasiteli Bornova Atatürk Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı.



Altındağ semtindeki kompleksin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili de katıldı.

BU KENT KADINININA ÇOCUĞUNA YATIRIM YAPIYOR
Törende ilk konuşmayı ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yaptı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Atila, “Türkiye’de ilk futbol, atletizm, bisiklet ve golf yarışmaları Bornova’da yapıldı. Bugün de bu spor kompleksini size sunmaktan gurur duyuyoruz. Biz sadece spor salonları yaparak değil, spor kursları açarak bütün branşlarda gençlerin, kadınların ve çocukların spor yapmasına imkan sunuyoruz. Burada Hüseyin Beşok gibi birçok sporcu yetişecektir. Bu kent kadınına, çocuğuna yatırım yapıyor. Buradan çok sayıda sporcu çıkacak” diye konuştu. 

POLEMİK YAPILA DURSUN, STATLAR BİTTİ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yatırımlar hakkında bilgi verirken stat konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’deki stat tartışmalarına değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmir stadyumları konuşuyor, gündemini 3 senedir statlar işgal ediyor. Stadyumlar konuşuladursun, polemik yapıla dursun, siyasete alet edile dursun; Büyükşehir, Kamil başkanla başladığı, Olgun başkanla devam ettirdiği Bornova Stadyumu’nu bitirdi. Tire’de de 14 bin 500 kişilik stadı Küçük Menderes’e armağan ediyoruz” dedi.

ÖRNEKKÖY’E VE MENDERES’E STAT YAPMAYA HAZIRIM
Kocaoğlu, Örnekköy’de ve Menderes’te tüm bedelini Büyükşehir tarafından karşılanmak üzere stat yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Biz stat yapmak ve bedelinin tamamını karşılamak üzere yola devam etmeye hazırız. Şu anda Menderes Belediye Başkanı ile 130 bin metrekare alanda eğer bir engelle karşılaşmazsak, istediğimiz büyüklükte bir kent stadı yapmaya hazır olduğumuzu ve bedelin tamamını karşılayacağımızı buradan ilan etmek istiyorum. Aynı koşulda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2011 seçimleri öncesinde devredilen Örnekköy’e bir spor kompleksinin yapımının bedelinin tamamını karşılamayı taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.

SPORDAN SİYASETİ AYIRALIM
Kocaoğlu, “Spordan siyaseti ayıralım. Spor yatırımları gençlerimizi yetiştirmek, onların kötü alışkanlıklara sevk olmasını engellemek için çalışmalarını yürüttüğümüz bir faaliyettir. Her iki stadın da arazisi sadece kanuni formaliteyi tamamlamak üzere kısıtlı bir süre için Büyükşehir’e şartlı tahsis edildiği koşulda, her iki kompleksin de tüm bedellerini karşılamaya hazırız. Bu kompleksler yapılsın, kimin olursa olsun İzmirli yararlansın” dedi.

GERÇEK BUDUR, SÖZÜM TAAHHÜTTÜR!
Alsancak Stadı başta olmak üzere Karşıyaka ve Göztepe’nin yarım kalan statları üzerinde yürütülen tartışmayı sert sözlerle eleştiren Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’nın üzerinde bulunduğu, 4 bin 236 metrekarelik Türkiye’nin en kıymetli arazilerinden birini stat yapılsın diye bakanlığa devrettim. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2 bin 750 metrekare araziyi bedelsiz stat yapılsın diye bakanlığa devretti. Büyükşehir, Göztepe’de stat yapılması için bin 426 metrekare alanı Spor Bakanlığı’na devretti. Ama bakıyorsunuz statlarımız yapılmadı. ‘Statları belediyeler engelliyor’ diye bombardıman altında tutuluyoruz. Gerçek budur, sözüm taahhüttür. Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim, arkasında durdum. Burada da hayatımın büyük bölümünü beraber geçirdiğim Bornovalıların huzurunda bu sözü veriyorum” şeklinde konuştu.

BAKANLIK 1 MİLİMETREKARE SPOR ALANI KAZANDIRSIN…
Kocaoğlu’nun ardından kürsüye çıkan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ülkede uyuşturucu kullanımı, cinayet, tecavüz, çocuk istismarı gibi suçlardaki artış oranlarını aktardı. İyi birey yetiştirmek için spor yatırımlarının önemine dikkat çeken Sındır, “Sporcunun ahlaksızı olmaz. Spor sadece bedensel gelişim değil, ruhsal gelişimi de sağlar. Dostluk, kardeşlik ilişkisinin gelişmesine topluma uzaklaştıracak en önemli unsurlardandır. Spora yapılan yatırım en kutsal yatırımdır. Burada belediyelerimiz spor yatırımlarını hızla devam ettiriyor. Bizim dileğimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı da Bornova’ya 1 milimetrekare bir spor tesisi kazandırsın” şeklinde konuştu. 

YÜZDE 70 BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
Toplam 17 milyon 982 bin TL’ye mal olan tesisin yaklaşık yüzde 70’ine tekabül eden 12 milyon 584 bin TL’si İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. 20 bin metrekare inşaat alanına sahip Bornova Atatürk Spor Kompleksi 3 katlı olarak inşa edildi. Otoparka da sahip dört tribünlü spor kompleksi içerisinde 250 kişilik tek tribünlü çok amaçlı antrenman salonu da bulunuyor. Salon sporlarının merkezi olacak tesisin basın tribünü 13, VIP tribünü ise 165 kişi kapasiteli.

 
5 dil bilen Suriyeli kağıt toplayarak geçiniyor
 
Flaş! Bank Asya'nın kaderi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Mayıs 2016 Çarşamba 07:37

Goztepe, guzelyali ve karsiyaka nin gobegine stad yapmak bu sehre ihanettir.zaten bu yerlere izmir e yakisacak buyuklukte stad yapilacak arazi de yok.daha geri kalmis bolgelere bu stadlar yapilmali.bu sekilde izmir in bu bolgelerinin ekonomisi ve gelisimi de canlandirilmis olur.bir zahmet takimini seven de otobuse metroya binip gitsin takiminin macina.izmir de gidilemeyen yer yok.toplu ulasim her yere gidiyor.istanbul da otursaniz ne yapacaksiniz?

Yorumu oyla      11      5  
Alsancak 10 Mayıs 2016 Salı 15:35

Alsancak yıkılalı 2 sene oluyor hala bir çivi çakılmadı. ARTIK YETER. Belediye, Bakanlık çıksın net tarih versin. ALSANCAK TARİHTİR YOK EDİLEMEZ...

Yorumu oyla      11      5  
YemreYmz 10 Mayıs 2016 Salı 14:03

SAYIN BAŞKAN MENDERES NEREEEE, GÖZTEPE-GÜZELYALI NERE? ARACI OLMAYAN BİR AİLE HADİ BAKALIM GİTSİN GELSİN O MENDERESE MAÇ İZLEMEYE! İMKANI VAR MI? MÜMKÜNATI VAR MI? O SPOR SEVGİSİ AŞILAMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZI YOLLARDA ZİYAN MI EDELİM? YAPMAYIN, GÖZTEPE VE KSK STATLARININ YAPIMINI DAVA AÇARAK DURDURDUNUZ, BUNU HERKES BİLİYOR..GELİN VAZGEÇİN..MAHALLEMİZDE İZLEYELİM MAÇLARIMIZI, ENGEL OLMAYIN LÜTFEN!

Yorumu oyla      11      5  
10 Mayıs 2016 Salı 13:51

Başkan hem arazileri verdim diyorsun hem de mahkemeye veriyorsun. Tam da istedikleri tuzağa düşüyorsun. Tam da istedikleri buydu. 2 tane butik stat ile yapmış olmak için, günü kurtarmak için 2 projeyi ortaya attılar, sen de gittin dava açtı, tepki gördün.

Yorumu oyla      11      5  
10 Mayıs 2016 Salı 13:37

Menderes ve Örnekköy uygun yerler değil. Karşıyaka için en uygun yer Mavişehir olurdu ancak bu saatten sonra zor gibi. Mevcut yer güzel ama kapasite düşük ancak Karşıyaka ' nın 2.lige düştüğü gerçeğinden yola çıkarsak 15 bin kapasite yeter. Göztepe içinde mevcut yer güzel ama kapasite düşük. Uzundere ' ye 35 bin kişilik bir kompleks yapmak iyi olabilir. Hatta İnciraltı bile olabilir. 600 hektarlık alanda bir stat yapılabilir. Raylı sistem de bağlanır. Ya da Atatürk Stadı yıkılır, modern bir şehir stadı yapılır, Göztepe ve milli takım kullanır. Yeri daha güzel olan bir yer yok. Niye düşünülemez anlaşılır gibi değil. Olimpik stat hikayelerini bırakalım. Türkiye olimpiyat organizasyonu alsa bu statta mı organizasyon yapılacak ? Bildiğin beton yığını ve şehrin göbeğinde boş duruyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclis'i 'o planı' Bucalı'ya sordu!
Buca Belediyesi, Buca’da binlerce vatandaşı ilgilendiren Buca Kentsel ...
TEMA'dan İzmir'e davet var!
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Saha Gönüllüleri Bölüm Başkanı ...
Başkan Kocaoğlu patladı: Canımı mı vereceğim?
Meclis oturumunda Ödemiş Belediye Başkanı Badem’in Et Entegre Tesisi arsası ...
 
Flaş: Büyükşehir’de 'İstinye Park' arbedesi!
Üçkuyular’a yapılması planlanan İstinye Park projesine karşı çıkan ve ...
Başkan Doğruer 'anneleri' ağırladı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer anneler günü nedeniyle Kınık ...
O ilçede muhtar isyanı: ‘Komşu’ya bağlanmak istiyorlar!
Urla ilçesinin İzmir merkeze en yakın 4 mahallesi yeterli hizmet alamadıkları ...
 
Karşıyaka stadı için flaş karar: Belediyenin iptal talebine…
Karşıyaka Belediyesi'nin, Yalı'daki İlçe Stadı'nın arazisine TOKİ tarafından ...
Foça'da eski gelenekler hayatta
Foça - Yeniköylü vatandaşlar, her Anneler Günü'nde köy kabristanını ziyaret ediyor.
İzmir’de AB günü, Kocaoğlu’ndan ‘vize muafiyeti’ çıkışı!
9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva