HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2014 Salı - 12:46

Bornova Meclisi’nde erken mesai: Büyük plan tamam!

Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Olgun Atila yönetiminde yapıldı. Meclis gündeminde yer alan Stratejik Plan AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine rağmen oy birliğiyle kabul edildi.

Bornova Meclisi’nde erken mesai: Büyük plan tamam!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Olgun Atila yönetiminde gerçekleşti.
 
Sabah saatlerinde yapılan meclis toplantısında, Bornova Belediyesi 2015- 2019 Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi.
 
4 ana tema, 8 stratejik amaç, 52 hedef ve 67 performans göstergesinden meydana gelen Bornova Belediyesi Stratejik Planı AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine rağmen oy birliğiyle Meclis’ten geçti.


 
BORNOVA BİZİM EVİMİZ
Planla ile ilgili konuşan Başkan Olgun Atila, “Ortak akılla yönettiğimiz sorunlara ortak çözüm bulduğumuz daha iyiye ulaşmak için ortak hedefler belirlediğimiz bu stratejik plan ‘Bornova bizim evimiz’ yaklaşımıyla hepimizi bu çatı altında birleştirecektir” ifadelerini kullandı.

HEDEFLER BORNOVA İÇİN
Stratejik Plan Danışma Kurulu bünyesinde yer alan Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken ise, “Stratejik Plan kurumların hedeflerini saptaması ve bunları ölçmesi yönüyle çok önemli. Dolayısıyla Türkiye Stratejik Planlı dönemlerle tanıştı. Yerel yönetimlerden de kendi Stratejik Planları yapmaları istendi. Altına özellikle çizmek istediğim nokta Stratejik Plan Stratejik Yönetimin sadece bir çıktısı. Dolayısıyla Başkanla ilk bir araya geldiğimizde ben kendisine Stratejik Plan mı hazırlamak istiyorsunuz, yoksa Stratejik bir yönetim yapmak ve bunun sonucunda bir stratejik plana mı ulaşmak istiyorsunuz diye sorduğumda, kendisi ikincisini istediğini belirtti. Çünkü hedefler Bornova için çalışmaktı. Buradan hareketle bizler de bu plan için çalışmaya başladık” diye konuştu.


 
AYAKLARI YERE BASAN BİR PLAN
CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat Stratejik Plan hakkında  ‘Ayakları yere basan bir plan’ vurgusu yaparken grup olarak planla ilgili olumlu oy kullanacaklarını belirtti.
 


Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, “Bakıldığında 60 sayfalık bir plandan bahsediyoruz ancak görüldüğü kadarıyla bunun yalnızca 8 ya da 9 sayfası Stratejik Plan’a girmeye değer şeyler içeriyor. Bunları ben söylemiyorum, bildiğiniz gibi yönetmeliğin çizmiş olduğu bir çerçeve var. Bir Bornovalı Planı eline aldığında az çok kendi mahallemde neler yapıldığını göreyim diyebilmeli, az çok görebilmeli. Grup Başkan Vekili arkadaşım plandan ayakları yere basan bir plan şeklinde bahsetti. Bu tam olarak ne demek anlamadık. Biz bütçe hazırlamıyoruz. Biraz daha insanlara ipucu vermemiz biraz daha özele inmemiz gerekiyor. Kavramlar bu açıdan çok genel kalmış ancak biz plana iyi niyetle kullanılacağından şüphemiz olmadığı için grubumuz adına olumlu oy kullanacağımızı belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
 


AK Parti Meclis Üyesi Hamza Yavuz ise plan hakkında şunları söyledi: Olması gereken bazı olmazlar konusunda altını çizdiğimiz konuların plana yansımaması maalesef bizleri üzmüştür. Mesela Bornova coğrafyasında farklı farklı hizmet alımları ve yatırımların olması Bornova halkının sosyal açıdan homojen olarak hizmet almasını engellemiştir. Bunun stratejik planda yer alması gerekirdi. Bornova halkının Bornova’ya aidiyet duygusunu geliştirmek yatıyor bu isteğimizin altında. Başka bir konuda belediyemizde şeffaflık olunmasını arzuluyoruz. 6 aydır meclis üyesi olarak görev yapıyoruz ve şeffaflık konusunda daha fazla bir çalışma görmek istiyoruz.  Ayrıca belediyesinin iç yapısında bulunan isim veriyorum İZBAŞ konusunda çok verimli bir çalışma yapılması gereklidir. Belediyeye zarar veren bir kuruluşun Bornova halkına eksi bir durum yarattığını görüyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozlakc 16 Eylül 2014 Salı 16:29

bornovada doğdum büyüdüm.47 yaşındayım. statejık plan içerisine zabıta biriminin aktif olarak çalışmasını da eklemek lazım.bir sürü ruhsatsız işyeri, kaldırım istilaları ve bunlara ek olarak bornovada yaşayan insanların park yeri sorununa çözüm bulunmalı.ACİLEN

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu’ndan bir hafta mola!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir haftalık izne çıktı.
‘Çöp’te flaş onay sonrası ilk açıklama: ‘Ev sahibi’ ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’a yapılacak olan katı ...
Bergama’da ÇED krizi: Halk direndi ama…
Bergama'nın Yerli Tahtacı Köyü'nde altın madeni kurmak isteyen Koza Altın, ...
 
Su raporu: İzmir Körfezi’nde yeni hayat
İzmir Körfezi’ndeki su kalitesi, balıkları da olumlu şekilde etkiledi. ...
Güzelbahçeli kadınlar yogayla form tutuyor
Güzelbahçe Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda yoga eğitimi de verilmeye başladı.
Kemalpaşa'da ilk ders zili çoşkusu: Uğurlu'dan velilere öneri
Türkiye çapında milyonlarca öğrenci için heyecanlı bekleyişi, ilk ders ...
 
Uluslararası Foça Festivali'nde balık-ekmek ziyafeti
9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin 4. günü ...
Konak’ta ilk ders Pekdaş’tan
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaz tatilini tamamlayarak okullarına ...
Urla’da kurtuluş coşkusu
Urla’nın kurtuluşunun 92’nci yaş günü etkinlikleri hız kesmeden devam ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva