HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2014 Çarşamba - 13:23

Bir yeni Başkan isyanı da Selçuk’ta: Tam takır kuru bakır!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yerel seçimlerin ardından oturduğu başkanlık koltuğunda belediyenin mali yapısı hakkında rapor verdi. Bakıcı, “Kasada 160 bin TL vardı. İşçi ve memurlara maaş ödeyince 15 bin TL paramız kaldı. Bugün gelen ek para ile 60 bin TL’ye çıktık. Böyle bir manzara olmaz. Borcumuz 16 milyon TL’ye çıkmış. İller Bankası payının arttırılmasını isteyeceğiz” dedi. Bakıcı dört koldan geçmiş döneme ilişkin soruşturma başlattığını da söyledi.

Bir yeni Başkan isyanı da Selçuk’ta: Tam takır kuru bakır!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan yeni belediye başkanları belediyelerin mali-ekonomik durumları ile kadroları nedeniyle isyan ederken birçok belediyeden “enkaz devraldık” açıklaması geliyor. Çiğli, Urla, Menderes, Torbalı gibi belediyelerin yeni başkanları farklı zamanlarda değerlendirmeler yapmıştı. İzmir’in turizmi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ilçesi Selçuk’ta vahim bir tablo ortaya çıktı. Seçimleri 15 oyla kazanarak üç dönem başkan olan CHP’li Vefa Ülgür’ü deviren AK Partili Zeynel Bakıcı belediyenin mali yapısı ve kadroları hakkında değerlendirme yaptı. Bakıcı, çok zor şartlarda durumu idare etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
BORÇ ÇOK FAZLA
Göreve gelir gelmez bürokratlardan durum raporu istediğini belirten Bakıcı, “Başkanlık koltuğuna oturduğumda kasada sadece 160 bin TL para vardı. Bu para ile işçilerimizin ve memurlarımızın maaşlarını ödedik. Bize sadece 15 bin TL para kaldı. Ardından bugün arkadaşlar yanıma gelerek ‘başkanım biraz otoparklardan para geldi’ dediler. Elimizdeki para 60 bin TL’ye yükseldi. Tabi ki böyle bir sistem ile belediye ne proje üretebilir, ne sağlıklı hizmet verebilir. Şu anda resmi rakamlara göre belediyenin 15 milyon 816 bin TL borcu var. Yılların ihmali ve ödenmeyen paralar faizleri ile birlikte artmış. Emekli sandığından vergi dairesine, defterdarlıktan özel şirketlere kadar her yere borçluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ödememiz gereken 287 bin TL’lik otopark parasını bile vermemişiz. Selçuk Belediyesi’nin Selçuk’taki esnafa 100 bin TL’ye yakın borcu var” dedi.
 


PERSONEL YASAL SINIRIN ÇOK ÜSTÜNDE
Başkan Bakıcı, belediyenin personelinin de çok fazla olduğunu ifade etti. Seçim öncesi son üç aylık süreçte belediyede 254 kişinin işe alındığını dile getiren Bakıcı, “Şu anda belediyenin personeli yasal olan yüzde 30 sınırı aşmış durumda. Yani belediyenin personel gideri tüm giderlerin yüzde 30’unu geçemez. Bizde bu oran yüzde 40’a kadar dayanıyor. Doğal olarak müdürlerin işlem yapması lazım. İşi bilen müdürler sorumluluk almamak için işten çıkartma yapıyorlar. Bir denge sağlamamız lazım. Listeye göre yeni bir tenkisat yapabiliriz. Yoksa personele ödenen fazla para doğrudan başkana zimmet çıkıyor. Gelinen noktanın araştırılması talimatını verdim. Eski yönetime zimmet çıkabilir. Bunun önlemini almayanlar sorumluluktan kaçamazlar. Gerekirse hukuki işlem başlatacağız” diye konuştu.
 
SEÇİME GÜNLER KALA PARA DAĞITMIŞLAR
Bakıcı, seçimlere günler kala personel istihdamı yapıldığı gibi belediye kasasından yüklü miktarda ödemelerin de tespit edildiğini açıkladı. Bakıcı, “28 Mart tarihli faturalarda birilerinin hesaplarına paralar yatmış. 100 TL ile 400 TL arasında değişen rakamlar var. Bunların listesini önümde. Son bir haftada 100 bin TL’ye yakın ödeme gerçekleştirilmiş. Yardım sandığı adı altında ödemelerin listesi duruyor. Bunun için ödeme yapılan kişiden ne fakir kağıdı ne de bir evrak istememişler. Başvuru yapanlara paralar gönderilmiş. Seçime günler kala bu yapılmaz. Doğru değil. Şimdi geriye dönük araştırma yaptırıyorum. Paralar gerçekten ihtiyaç sahiplerine gitmiş mi bakacağız” dedi.
 
DÖRT KOLDAN İNCELEME
Bakıcı, belediye spor kulübünde de inceleme başlattığını ifade etti. Spor kulübü bünyesinde bulunan şirketteki para transferlerinin incelendiğini de anlatan Bakıcı, “Belediye spor kulübü bünyesinde bulunan araçların üzerinde haciz var. Daha önce belediye spor kulüplerine yardım yapabiliyordu. Bu durum yasa ile biraz kısıtlanınca kulüp zor duruma girmiş. Ardından mali yapıda sorun oluşmuş. Giden paraların nerelere harcandığını ortaya çıkartacağız. Sağlıklı bir yardım sisteminin kurulması gerekiyor. Ayrıca belediye başkanlığı görevi gelince dört koldan araştırma yaptırma kararı aldım. Belediye idari ve mali yönden araştırılıyor. Denetim şirketleri ve uzman personel durumu ortaya koyacak. Ben yıllarca 9 Eylül Üniversitesi’nde görev yaptım. Oradan da destek alıyoruz. Geçmiş dönemlerde alınan imar kararları ile mali yapı üniversite tarafından da araştırılacak” diye konuştu.
 
İLLER BANKASI PAYI ARTSIN
Belediyenin mali olarak durumu toparlaması için İller Bankası’na yazı yazacaklarını ifade eden Bakıcı, “Biz, sadece Selçuk’ta yaşayanlara değil Dünya’nın birçok yerinden gelenlere hitap ediyoruz. Efes, Meryemana, Şirince gibi herkesin yakından tanıdığı değerlerimiz var. Nüfusa göre gelen paylar yeterli değil. İller Bankası’nın gönderdiği parayı arttırmasını istiyoruz. Ayrıca ören yerlerinden yüzde oranında alınan pay yüzde 5’e kadar düştü. Biz, yüzde 20 oranında bir katkı talep ediyoruz. İlk olarak bunun peşine düşeceğiz Biz abartmadan, enkaz edebiyatı yapmadan durumu ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NS 17 Nisan 2014 Perşembe 09:51

CHP nin izmir aşkı hizmet(!)anlayışı

Yorumu oyla      13      7  
İşci 17 Nisan 2014 Perşembe 00:13

chp zihniyeti belli oluyor

Yorumu oyla      15      9  
selçuklu 16 Nisan 2014 Çarşamba 21:24

Burda Konu CHP Değil.Zaten seçim sonuçlarına bakılınca oyların neren geldiği de belli. Zeynel Beyle birlikte selçukta çok güzel bir rüzgar esmeye başladı personel tamamıyle başkanın arkasında halk onu seviyor.Tüm partilerden sempati topluyor duruşunu tavrını hiç değiştirmesin tebrikler başarılar..

Yorumu oyla      25      9  
Durmuş DÖNMÜŞ 16 Nisan 2014 Çarşamba 17:46

sayın başkan tüm dökümanları halkın gözü önüne koyun ki yıllardır,halk için mi çalışılmış,yoksa halk adına gösterilip cepler mi doldurulmuş.Selçuk halkı gerçekleri görüp öğrensinler.Selçuk belediyesinin hiç mi geliri kalmammışta bu kadar borç yapılmış.Herkes bu dünyada yaptıklarının hesabını vermeden bir yere gidemez.Halkın önüne çıkıp biz bu paraları şuralara harcadık deyip belgelerini göstersinler.

Yorumu oyla      31      11  
deli bekir 16 Nisan 2014 Çarşamba 16:27

sayın başkan; bunları daha detaylı,belgeleri ile kamuoyu ile paylaşın. paylaşın ki; chp nin gerçek yüzünü göremeyenler,görsün.

Yorumu oyla      30      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de operasyon başladı: İlk neşter ESHOT’a
Büyükşehir'de yeni dönemde yapılması beklenen kadro operasyonu start aldı. ...
Tevfik Fikret Lisesi’nden Gönenç’e anlamlı ödül
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e bir ödül de İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nden geldi.
İzmir’in turizm cennetinde Turizm Haftası’na gergin açılış
Turizm Haftası açılış törenine Başkan Dalgıç, ÇEŞTOB Başkanı Öncel ateşledi. ...
 
Arslan engellilerin yanında: Hizmet asli görevimiz
Çiğli’de faaliyet gösteren Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği ...
Menderes’te kaldırımlara ilk fırça Başkan’dan!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gümüldür ve Özdere’nin eski renklerini ...
Selçuk’ta 2013 yılı raporlarına onay
AK Parti ve MHP meclis grubu ret, CHP Grubu kabul oyu verdiği Selçuk Belediyesi ...
 
Köy Enstitüleri ruhu Karşıyaka’da canlanıyor
Türk eğitim sisteminde bir döneme damgasını vuran Köy Enstitüleri’nin ...
Hafta sonu bereketi: İzmir’e can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra kentin en büyük yüzeysel ...
Başkan Pekdaş’a sendika desteği
Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva