HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2023 Perşembe - 11:28

Bir Kira Bir Yuva'ya 3 milyon 700 bin saldırı... İyilik öfkeyi yendi!

'Bir Kira Bir Yuva' dayanışma gecesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer "Gerçekten Türkiye’de muazzam bir yüce gönüllülük var insanımızda. Ama iyilik cezasız kalmıyor. 3 milyon 700 bin saldırı olmuş sitemize dün gece" dedi. Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'le yaşanan 'SMS krizi' hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bir Kira Bir Yuva ya 3 milyon 700 bin saldırı... İyilik öfkeyi yendi!

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından bütün ülke bölgeye seferber oldu. Bölgedeki vatandaşların yaşadıkları zorluklar sebebiyle pek çok kurum ve kuruluştan dayanışma çağrıları yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de depremzedelere destek olmak için Bir Kira Bir Yuva dayanışmasını ekranlara taşıdı. Halk TV’den yapılan canlı yayınla birlikte, depremzedeler için kira yardımı yapmak ve evini depremzedelere açmak isteyenler için çağrıda bulunuldu.

Canlı yayına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra pek çok sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve dünyanın farklı yerlerinden belediye başkanları katıldı. Gecede 33 bin 98 aile için 330 milyon TL para toplandı. 

Halk TV’de İsmail Küçükkaya'nın dayanışma gecesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer canlı yayını değerlendirdi. Muazzam bir kampanya olduğunu ifade eden “Muazzam bir kampanya oldu. Bu Halk TV’ye güvenin göstergesi. Bir de insanların geleceğe dair olan güveninin göstergesi. Hani derler ya canınız acıyorsa canlısınızdır. Ama başkasının canının acımasıyla canının acıyorsa insansınız. Bu ülke için elini taşın altına sokan insan çokmuş. Derin yoksullaşmanın yaşandığı bir iklimde insanlar bunu başardı. Biz bir köprü inşa ettik. O köprü çok daha büyük dayanışmaların müjdecisi adeta… Bizim burada logosunu bile göstermediğimiz çadır ve konteyner katkısı 49 milyon lira. Dünyanın her yerinden belediye başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları katıldı. Katılamayan o kadar kişi var ki... Akdeniz belediyeleri arasında birlik kurmamız lazım demiştim. O günden beri yaptığımız çalışmaların da karlılığını görmüş olduk. Afrika’dan Uzak Doğu’ya... DİSK 100 konteyner bağışladı. Hakikaten inanılır gibi değil. Onlarca sayfa tuttum. Ne olur kimse gönül koymasın ismimizi söylemedin diye... Hiç durmadı telefon, kilitlendi her şey. Benim için unutulmaz şeyler var. Haldun Dormen 90 üzeri yaşı, biz programı bitirene kadar beklemiş sadece tebrik ve teşekkür etmek için. Erzurum Demokrat Dernekler Federasyonu... Binlerce binlerce... Herkes bu işi büyük bir içtenlikle yaptı” dedi.

İzmir Valiliği ile yaşanan ‘SMS’ krizi hakkında da açıklamada bulunan Başkan Soyer “Bir tür yukarıdan verilmiş bir karar olabilir. Kimseye izin vermeyeceksiniz sadece AFAD yapacak şeklinde bir yaklaşım herhalde. Tahmin ediyorum. Vali Bey de elinden gelen gayreti göstererek 'AFAD ile protokol yapın, kaynak toplansın. 'Bizim kampanyamız böyle bir kampanya değil biz doğrudan halktan halka bir kampanya yapıyoruz' dedim"  ifadelerini kullandı.

3 MİLYON 700 BİN SALDIRI! 
Dayanışma sitesine 3 milyon 700 bin ‘siber saldırı’ yapıldığını da dile getiren Soyer, "Gerçekten Türkiye’de muazzam bir yüce gönüllülük var insanımızda. Ama iyilik cezasız kalmıyor. 3 milyon 700 bin saldırı olmuş sitemize dün gece. Dünyanın her yerinden... İyilik kolay yaşamıyor, iyiliği yaşatmak bedel ödemeyi, mücadele etmeyi gerektiriyor" dedi.

‘YÜZDE 80'İNİN DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM’
Soyer İzmir'in depreme ne kadar hazır olduğu ve bu yönde yapılacak ve yapılması gereken çalışmalar hakkında mesajlar verdi: 

Biz bugün saat 13.00’da İzmir’de İzmir’in depreme hazırlığı konusunda 4,5 saatlik toplantı yapacağız. Çünkü biz bu kampanyaları böyle yapmaya devam etmek istemiyoruz. Sadece kara günde acıda bir araya gelmeyelim. İyi günde de bir araya gelmeliyiz. Bu cennet vatan bu tabloyu hak etmiyor.

Biz bunu şehir olarak yapacağız. İzmir tek bir kahraman üzerinden değil ama bugün bir araya geleceğimiz STK ve meslek odaları ile yapacağız. Bu şehri nasıl korumalıyız diye ortak akıl ve inisiyatif ile bunu bulmaya çalışacağız. Biz çok ders çıkarttık, birere tatbikat diyebilirsiniz. O yüzden Osmaniye’ye giden ilk ekipler büyükşehir belediyemizindi. Yapı stokunun iyileştirilmesi için neler yapılacak, kamu özel işbirliği ile eski yapı stokunu değiştirebiliriz... İzmir’de yaklaşık 900 bin eski bina var bunların yüzde 80’inin değiştirilmesi lazım. Hiç kimse imar affı adı altında düzenleme yapma yetkisi kendinde görmemeli anayasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. 

Acımız yasımız, çok büyük. Bundan sonra hayatımız boyunca hiç unutmayacağımız büyük bir yaramız var. Büyük bir felaket yaşadık. Ama 1922’de Anadolu yanmış yıkılmışken, savaşın, yoksulluğun çok büyük acılar yaşatmış olmasını biliyoruz. Ama İzmir yanmış yıkılmış bir şehirken İktisat Kongresi’nde alınan kararlarla yeniden küllerinden doğmuş adeta. Bugün de biliyorum ki aynı şekilde bu enkazdan, bu yoksulluktan, bu krizden hepsinden sıyrılıp bu cennet vatanda el ele yaşayacağımız bir memleketi kuracağız. Dün akşam bunun umudunu yaşattı herkes. Üç kuruş destek vermek için mücadele veren herkese; emeklilerden sanayicilere, işçilerimize, emekçilerimize, sanatçılara... Herkese bu dayanışma için minnettarız. Halk TV ailesine ve tüm çalışanlarına nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz borcumuzu. Aynı o yüz yıl öncesinde olduğu gibi bir savaş sonrasında yaşanan iklimden nasıl yeni bir cumhuriyet kurmuşsa bu memleket bugün de yeni bir ülkeyi hep birlikte kuracağız

 
Altınordu'da Volkan sancısı
 
Başkan Sürekli'den depremzedelere ziyaret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Şubat 2023 Cuma 08:50

Yazıklar olsun o saldıranlara. Kanı bozuklar... Ayrıca Ali sen de fark ettin mi bilmem, o katılmayan genel başkanlar bunun nasıl bir şov olduğunu biliyordu. 128 Milyar doları iç etmeselerdi bu şova gerek kalmayacağını da biliyordu. Diğer kampanya ise depremzede ile bağışçıyı direk buluşturan bir aracı kampanyaydı. Diğer gibi paralar geldikçe kimsenin ağzı sulanmadı. Hepsini geçtim o şovda toplanan para ortada değil. Bunu da fark ettin mi bilemem..

Yorumu oyla      2      3  
Kentli 23 Şubat 2023 Perşembe 21:07

Inşallah amacına uygun kullanılır,kızılay genel başkanı bir zamanlar Ankara'da beş yıldızlı bir otelin süit dairesinde yirmibeş sene ikamet etti kızılay bütçesinden,devrin başbakanı " Ben tahsis ettim" Dedi,onun için bu tür bağışlarda yerli yerine ve amacına ulaşır...

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 23 Şubat 2023 Perşembe 19:08

ali büyükşehir başkanı da diğer kampanyaya katılmadı dikkat ettinmi..ayrıca kira kampanyasında en çok söylenen kelime tunç soyer oldu..

Yorumu oyla      5      4  
ali 23 Şubat 2023 Perşembe 14:08

Fark ettiniz mi? Bilmem...Türkiye tek yürek kampanyasına tüm partilerin genel başkanları karınca kararınca yardım yaparken bu kampanyaya bazı siyasi partilerin genel başkanları katılmadı.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den kalem kalem rapor… İzmir depreme nasıl hazırlanıyor?
Olası İzmir depremi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında ...
Deprem acısını oyunlarla unutacaklar
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra evlerinden ayrılarak Balçova’daki ...
Menemen Belediyesi afetzedelerin yanında
Menemen Belediyesi, afet bölgesinden Menemen’e gelen depremzede çocuklar ...
 
Başkan Aslanoğlu'ndan Karşıyaka mesaisi ve dayanışma mesajı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
Konak Belediyesi çadırkent için kolları sıvadı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem bölgesinden dönen Konak Belediyesi ...
Kayyum’dan şampiyonlar çıkaran tesise yıkım kararı!
Kayyum olarak belediye başkanlığı görevini yürüten Kaymakam Murtaza Dayanç, ...
 
Kınık’tan afetzedelere sosyal market
Kınık Kaymakamlığı, Kınık Belediyesi ve Kınık Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ...
İzmir'den Türkiye'ye umut gecesi... Bir Kira, Bir Yuva'da ne kadar yardım toplandı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerle dayanışmak için Bir Yuva ...
Büyükşehir'de TİS düğümü... Sendikadan yüzde 35'e ret!
7 bin işçiyi ilgilendiren İZELMAN TİS görüşmelerinde Büyükşehir kanadından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva