HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2023 Salı - 18:50

Binlerce işçinin gözü kulağı TİS masasında... Büyükşehir yüzde 40'ta ısrarcı!

10 binin üzerinde işçinin çalıştığı İZENERJİ toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde büyükşehir zam önerisini revize etmezken sendika eşit işe eşit ücret taleplerini yineledi. 

Binlerce işçinin gözü kulağı TİS masasında... Büyükşehir yüzde 40 ta ısrarcı!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi’nde örgütlü Genel İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sekizinci oturumunda da anlaşma sağlanamadı.

10 binin üzerinde işçinin çalıştığı İZENERJİ’de yetkili olan Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler arasındaki görüşmede herhangi bir madde üzerinde uzlaşıya varılamadı. 75 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi taslağı üzerinden yapılan oturumlarda çoğunluğu parasal maddelerden oluşan 19 madde hala masada bekliyor.

Bugün arabulucu yönetiminde gerçekleşen ikinci oturumda da masada işvereni temsilen yer alan SODEMSEN ve Büyükşehir bürokratları zam tekliflerini yenilemedi. Öndeki oturumda İşçilere önümüzdeki 6 aylık ücretleri için yüzde 40’lık bir zam önerisi yapılmıştı.

“HİÇBİR MADDEDE ANLAŞMA SAĞLANAMADI”
Görüşme sonrası işçilere açıklama yapan Genel-İş İzmir 9 No’lu Şube Başkanı Sedat Kenar, hiçbir maddede anlaşma sağlanamadığını söyleyerek, “Bizim direncimiz, duruşumuz, tavrımız net ortada. Eşit iş, eşit ücret boyutunda sürekli söyleyen sözler var, asıl mesele burada masada. Asıl samimiyet buradadır” dedi. 

“TALEPLERİMİZ ORTADA”
Daha sonra söz alan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, “İzmir’de bir İktisat Kongresi toplandı. Ayın 15’inde Tunç Soyer’in başkanlığında yeniden toplanacak. Türkiye Cumhuriyeti ikinci 100 yılına giderken önümüzdeki günlerde yeniden anayasa ile iş kanunu yazılırsa çalışma saatlerinden tutun çocuk işçiliğe, kadınların çalışma hayatına kadar, ağır iş kollarında çalışan işçilerin 25 saat çalışması, diğer işçilerin de 35 saat çalışması anlamında bir taslak hazırlanmıştı. Taslak halindeki maddeler için ayın 15’inde yeni oturum olacak. Belki Türkiye’de iktidar değilsiniz ama İzmir’de iktidarsınız. Gelin ilk başta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 40 saat çalışmayı oturtturalım, siz iktidara gelince de Türkiye’deki 32 milyon işçinin 35 saat çalışmasını önünü hep birlikte İzmir’den açalım” dedi. 

Taban ücretine sunulan teklife ilişkin de konuşan Yıldız, “Biz teklifimizi işçilerle ortaklaşa hazırladığımız toplu sözleşme taslağımızda sunduk. Ama yıllardan beri tartıştığımız bir şey var, eşit işe eşit ücret. En fazla ortak alanda çalıştığımız İZELMAN şirketi ile bu dönem grupların eşitlenmesini istediğimizi söyledik. İZELMAN toplu sözleşmesi bitmeden bu sözleşmenin bitmeyeceğini de belittik. Taban ücrete yüzde 100 zam, 3 enflasyon farkı ve 3 refah payı 6 aylık zam olarak talep ettiğimizi tekrarladık” diye ekledi.

 
Karşıyaka'da depreme hazırlık günleri... Başkan Tugay'a çifte yetki!
 
Bayraklı’da gündem ‘afet bölgesi’ ve emsal tartışması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Personel 9 Mart 2023 Perşembe 14:01

Buradaki sorun bir türlü işçilerin lehine çözülecektir. Kendi içimizdeki özellikle sendika ve yardım dernekleri adına kesilen fahiş rakamlar ne olacak. Biz sendika aidatını niye bir yevmiye ödüyoruz, işveren için yaptığımız işten dolayı yaptığımız kazalarda niye sorumlu tutuluyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
İşçi 9 Mart 2023 Perşembe 13:55

Yövmiyeler eşitlenir. İş riski oranları arttırılarak herkesin yapacağı iş oranında farklılıklar yaratılır bu da makul karşılanarak eşit işeşit ücret engeli ortadan kalkar. İzenerji, izelman ya da başka şirketler arasındaki işçilerin bir arada hareket etmeleri korunmalıdır

Yorumu oyla      2      3  
İzmir 8 Mart 2023 Çarşamba 08:20

Alttaki arkadaş gibi cahiller olduğu sürece işçi sınıfından hiçbir şey olmaz.

Yorumu oyla      9      5  
İzelman 7 Mart 2023 Salı 22:11

Peki sormalı izenerji şirketine 13 bin personeliniz var nerde park bahçeler süpürge yok yav elle tutulur hangi biriminiz var yav izelman otoparkci gibi bı çıkın sahaya o yağmurda milletten para almak neymiş bı görün hava kapalı oldumu bı tane izener süpürgeciaini sahada goremezssiniz gelelim eshotta adamlar kelle koltukta çalışır ama izenerjide arkadaş sabah 8 akşam 5 çalışır e eşit işe eşit ücret yok ya mezarlıklarda izelman 2 kez yola gider izenerji 3 kez yola giser yok harciragi fazla alsın diye ine eşit işe eşit ücret peki sizin şirketi bu kadar adam doldururken aklınız neredeydi bı tane saha elemaniniz yok sonra eşit işe eşit ücret valla ben desteklemiyorum kim ne derse desin otoparkci bicaklanir kalbinden kelle koltukta çalışır ama ne oldu eşit işe eşit ücret hadi ordan girmissin işte belediyeye o zaman izelmani izenerjiyi kadrolastiralim onu niye demiyosunuz bı sürü gereksiz dolmuş izenerjiyi eşit işe eşit ücret hadi ordan be

Yorumu oyla      9      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 günde 7 fay kırıldı: Son 500 yıldaki en büyük deprem
DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sözbilir, Kahramanmaraş ...
Sivas'ta 4,2 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD verilerine göre saat ...
'Kızılırmak cinayeti' sanıklarına ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Kırşehir'de 2 genci öldürdükten sonra cesetlerini Kızılırmak'a atan 2 ...
 
Kaçırıldı, kazada can verdi... Liseli Gamze'ye son görev!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde Alican Şara'nın (22), polisten kaçarken ...
Cumhuriyet tarihine geçen depremler!
Türkiye'yi sarsan deprem felaketi 11 ilde ağır hasarlara neden oldu. AFAD, ...
Otomobile cip çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Trabzon'da, yolu kaçırdığı için emniyet şeridinden sürücüsünün geri geri ...
 
5 OHAL kararnamesi Meclis'e sunuldu
Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 5 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ...
Provokatif paylaşım yapan 154 kişi tutuklandı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), depremle ilgili provokatif paylaşımlarda ...
Tramvay raydan çıktı... Elektrik direğine çarptı!
Fatih'te tramvayın raydan çıkıp elektrik direğine çarpması nedeniyle seferlerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva