HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2022 Salı - 11:15

Bergama'nın incisinde çalışmalar tam gaz devam!

Proje büyüklüğü ve kıymeti ile Bergama sınırlarını çoktan aşan bir Türkiye projesi haline dönüşen Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Bu projenin Bergama için bir hayal olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gerçekleştirmek bize nasip oldu. UNESCO Dünya Mirası Bergama’mız bu projemiz ile Dünya turizminin göz bebeği olacak” dedi.

Bergama nın incisinde çalışmalar tam gaz devam!

Projenin duyurusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Şubat 2020 tarihinde Bergama’ya yaptığı ziyarette müjdelediğini belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, “O günden beri projemizi yakından takip eden ve desteklerini hep veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BERGAMA’NIN VİZYON PROJESİ İÇİN DEVAM EDEN HUMMALI ÇALIŞMA 2. YILINI DOLDURDU
09 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen ve süratle yapımına başlanan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’nde 2. yıl doldu. 6 medeniyetten izler taşıyan dere yatağında sürdürülen çalışmalarda adeta iğne ile kuyu kazıldığına işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Arkeolojik Restorasyonlar içeren çalışmalarımız, ilçemiz merkezi içerisinden geçen Selinos Deresi’nin 1380 metrelik bölümünde devam ediyor. Dere yatağında bilimsel kazı, restorasyon, konservasyon ve çevre düzenlemelerini kapsayan ıslah çalışmalarımız süratle devam ediyor. 3. ve 1. Derece Arkeolojik Sit olan bölgede çalışmalarımız hassasiyetle yürütülüyor. Bu durum çalışmaları zaman zaman yavaşlatıyor. Ama projemizin daha ilk etabındayız. Ve iki yılın sonunda Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islahı bütün görkemi ile gözlerimizin önüne serilmeye başladı. İstinat duvarlarının inşası devam ediyor. Ulu Cami’miz önü köprüsü rölöve, restitüsyon ve restorasyonu, Tabaklar Hamamı, Tabaklar Köprüsü, Üç Kemer Köprüsü, Kazancı Köprüsü rölöve, restitüsyon ve restorasyonu yapılacak. Peyzaj düzenlemeleri, dere yatağında toprak-moloz birikintisinin alınması devam ediyor. Proje alanı içerisindeki tarihi yapılar için rölöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenlemeleri yapılacak” dedi.

VATANDAŞLAR; “SELİNOS ANTİK KANAL PROJESİ BERGAMA’YI ŞAHLANDIRACAK”
Üç bin yıllık kadim şehir Bergama'da yıllardır hayal edilen ama bugüne kadar bir türlü yapılamayan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’nin Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun hummalı çalışmasıyla gerçeğe dönüşüyor olması Bergama’da büyük bir sevinçle karşılanmaya, vatandaşlardan takdir toplamaya devam ediyor. Proje alanını her gün gezen vatandaşlar, “Bu proje sayesinde Bergama’mızın tarihi eserleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Ne kadar büyük bir tarihin içerisinde yaşadığımızı şimdi daha iyi anlamaya başladık. Yıllardır turizmden kazanan bir şehir neden olamadığımızı konuşup duruyorduk. Turizmden kazanan şehir olmak için adeta mezbelelik halde, kaderine terk edilen tarihi eserlerimizin gün yüzüne çıkarılması gerekiyordu. Şimdi Hakan Koştu ile bu hayal gerçeğe dönüşüyor. Bu projenin tamamlanması ile turizmde hak ettiğimiz noktaya geleceğimizden eminiz. Selinos’tan Önce Bergama, Selinos’tan Sonra Bergama’da çok şey değişecek” dediler.

Tamamlandığında, üç bin yıllık Pergamon Antik Kenti'nin kalbi niteliğindeki Selinos Antik Kanalı yeniden gün yüzüne çıkacak. Türkiye'de ilk olacak projeyle, dere yatağı yeniden düzenlenmiş olacak. Helen, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerine ait yapılar birer pırlanta gibi ışıldayacak. Bergama'nın kalbinde özel bir turizm alanı oluşturulmuş olacak.

 
Tanju Özcan'dan Zafer Partisi açıklaması
 
Avrupalı gençler Bayraklı'da ‘tarımı’ konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'in ekibi sahaya indi!
Menemen Belediye personelinden oluşan Menemen Belediyesi Arama Kurtarma ...
Karşıyaka'dan çocuklara kurs müjdesi!
Karşıyaka Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirebilmesi adına ...
Belediye çalışanının şüpheli ölümü!
Kemalpaşa Belediyesi’nin Sütçüler’deki şantiyesinde çalışan işçiler, sabah ...
 
Başkan Soyer müjdelemişti... Girişimcilik projesi hayata geçiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Gençlik Festivali’nde ...
'Seferihisar Dayanışması' büyüyor!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in pandemi sürecinde “Seferihisar’da ...
Kınık Sosyal Tesisleri'nde görkemli açılış!
Kınık Belediyesi tarafından işletilen bin kişilik düğün salonu, yazlık ...
 
Babalarının adı zeytinlikte yaşayacak!
2015 yılında yaşamını yitiren Bornovalı İş İnsanı Hacı Güner Arslan’ın ...
Konaklı miniklere okumayı sevdiren proje!
Konak Belediyesi ve AÇEV işbirliğinde, 4-7 yaş aralığını kapsayan ‘Okuyan ...
Aydın Büyükşehir'den yaz temizliği!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yeşil alanlar ve caddelerde yaptığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva