HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2023 Perşembe - 09:55

Bergama'da çöp tesisi tartışması alevlendi... Başkan Koştu'dan rest!

Bergama’daki çöp tesisi ile ilgili 'Halkın Katılım Toplantısı' sonucunu değerlendiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Fikrimiz yine aynı. Yanlış ve hatalı bir proje. Bin kilometrelik bir çöpün taşınması doğru değil, Bergama'ya bu yükün gelmesi hem tarım hem turizm kentinde böyle bir çalışmasını yapılması doğru değil” dedi

Bergama da çöp tesisi tartışması alevlendi... Başkan Koştu dan rest!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir'in kangren haline gelen sorunları arasında ilk sırada yer alan ve Harmandalı Çöp Tesisi’nin kapasitesinin dolması nedeniyle krize neden olan ‘çöp’ sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı Çöplüğü’nün yükünü azaltmak amacıyla projelendirdiği Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için çalışmaları başlatmıştı.

Başta Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu olmak üzere AK Partili bir çok isimden planlama sürecine tepki gelirken, ÇED süreci başlatılan proje kapsamında dün bölgede 'halkın katılım toplantısı' gerçekleştirilerek proje halkın kantarına çıkarılmıştı. Yapılan sunumlara halk destek verirken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu gelinen nokta ile ilgili Egedesonsöz’e konuştu.

PROJENİN AYRINTILARINDA NELER VAR?

'BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILMASI DOĞRU DEĞİL'

Projeye karşı olan tutumlarının değişmediğini belirten Başkan Koştu, “Biz Belediye olarak bununla ilgili fikrimizi belirtmiştik. Bize sorulduğunda burada çöp tesisisinin olmasının mümkün olmayacağını, metropolün bütün çöpünün Bergama'ya toplanmasının çok doğru olmadığını dile getirmiştik. Fikrimiz yine aynı. Yanlış ve hatalı bir proje. Bin kilometrelik bir çöpün taşınması doğru değil, Bergama'ya bu yükün gelmesi hem tarım hem turizm kentinde böyle bir çalışmasını yapılması doğru değil” dedi.

'HER PLATFORMDA BERGAMA’NIN HAKKINI SAVUNACAĞIZ'
Süreç hakkında yargı yoluna başvurup başvurmayacaklarının sorulmasına da yanıt veren Koştu, “Hukuki olarak Bergama'nın haklarını her platformda savunacağız. Arkadaşlarımız buna çalışıyor. Bergama'nın geleceği ile ilgili bize sorulursa daha önceki fikrimizi tekrarlarız ve burada olmayacağını belirtiriz” ifadelerini kullandı.

'İZİNSİZ SEVKİYATIN YAPILDIĞINI DUYUYORUZ'
Bergama’da mevcutta yer alan evsel atık bertaraf tesisinin kapasitesinin üstünde çalıştırıldığı iddiaları hakkında konuşan Koştu, “Harmandalı'ndaki gelişmelerden sonra Bergama'ya izinsiz bir sevkiyatın yapıldığını duyuyoruz. İspat etmek gerekir tabii ki. Biz en başından beri söylüyoruz. Harmandalı'ndaki mesele yeni bir mesele değil ancak bunun tüm yükünü tüm kahrını Bergama çekmemeli. Bergama'ya yeni geldiğimde Kınık, Bergama, Dikili'nin ve Aliağa'nın evsel atıklarının burada geri dönüşüme kazandırılabileceği ile ilgili benim olumlu görüşüm vardı ancak şu anki durum farklı bir durum. Metropolün çöpünün taşınması söz konusu. Her sorunu yerinde çözmek gerekir. Ben bu kadar uzak mesafeden katı atık toplanıp Bergama'ya bir yük kesinlikle yüklenmemeli” diye konuştu.

'NE GEREKİYORSA TEPKİMİZİ KOYACAĞIZ'
Geçmişte Millet Bahçesi için yapılan toplu basın açıklaması ve protestoların çöp tesisi için yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt veren Koştu, “Yeri ve zamanı gelince ne gerekiyorsa tepkimiz koyacağız. Bergama’mızı koruyup kollayacağız. Doğal, tarihsel ve tarım zenginliğimizi hiçbir şey için heba etmeyeceğiz” dedi.

 
İzmirliler dikkat! Şemsiyesiz çıkmayın
 
Otomobil şarampole devrildi: 2 kişi can verdi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlhan yoldas 30 Eylül 2023 Cumartesi 21:17

Başkanım. Doğru. Soyluyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
Turgay can 29 Eylül 2023 Cuma 09:55

Bergama güzel bir kent ama turizm bitti 0lmaz Bergama hiç temiz olmadı Bergamanin içi göğe kadar ağaç olmalı boş yer olmamalı çöp bilir kişiler bakmalı doğru düzgün bir şekilde ortaya çıkmalı tesis halkı karşı karşıya getirmek doğru değil şu tirende gelmeli artık 40 yıl oldu gelecek artık gelsin ölmeden önce görelim Bergama bizim hepimizin sahip çıkalım

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 28 Eylül 2023 Perşembe 22:33

Kesinlikle Bergamaya İzmirin çöpünün gelmesini istemiyoruz. Bunun için Bergama halkı olarak şiddetli bir şekilde tepki göstermeliyiz, mücadele etmeliyiz

Yorumu oyla      2      3  
Gazi 28 Eylül 2023 Perşembe 18:13

5 milyon İzmirin çöpünü 120 km den Bergama ya getirilmesi hangi akıl ve mantık kabul etsin ayıptır günahtır hergün yüzlerce ton dev çöp kamyonların geldiğini görüp izmir büyük şehir belediyesine lanet olsun diyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Yadigar çeliktaş 28 Eylül 2023 Perşembe 14:56

Adamlar nasıl sahip çıkıyor. Hem halkınını fikrini soruyor hem doğasını ve tarımı koruyor. Fakat berkamada kesilen ağaçları. Altın siyanür tehlikesinde aynı tepki verilmedi. Bergama köylülerin bir kısmı mücadele verdi yine bildiklerini yaptılar. İzmirin çöpü gelsede birşey farketmez çünkü. Emin olun geri dönüşüme başlandığı taktirde kazançlarına kazanç katacaktır. Artık engel olmaktan vazgeçin harmandalı çöpü istemiyor

Yorumu oyla      4      3  
Bülent Işık 28 Eylül 2023 Perşembe 11:18

Bergama'ya nükleer santral yapılacak deseler karşı çıkmazlar. Siyanürlü altın madenine karşı çıktıklarını duydunuz mu?

Yorumu oyla      10      4  
İstemezük 28 Eylül 2023 Perşembe 10:12

Adamlar bulunan her yere itiraz ediyor. Çok ilginç. Torbalı, Menderes, Karşıyaka Yamanlar, Menemen ... için de yanlış, hatalı diye partilileri itiraz ettiler. Doğru yer neresi kimse bilmiyor.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslek Fabrikası eğitimleri Selçuk'ta devam ediyor
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi ...
15. Uluslararası Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali Menderes’te başladı
Uluslararası Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali 15’ince kez İzmirlilerle ...
Başkan Batur kararını verdi: Yeniden adayım!
Konak’ta bir dönem daha belediye başkanlığı görevini yürütmek istediğini ...
 
AK Partili Saygılı, 'gizemli seyahat' demişti... Soyer, İtalya ziyaretinin arka planını anlattı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın kendisine yönelik yurtdışı ...
Başkan Sengel'den Lider'e ziyaret!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Sengel, ...
Başkan Çerçioğlu vatandaşlarla buluştu!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki ...
 
Aydın'daki ilçe belediyesine haciz!
Aydın'ın Bozdoğan belediyesine borçlarından dolayı haciz geldi. Haciz ...
Kimyasal iddiası ortaya atılmıştı... Körfez'de bölge bölge analiz sonuçları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Körfez’i eski günlerine ...
Alaçatı Wind Fest heyecanı başlıyor!
Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva