HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2022 Salı - 16:26

Belediyelere gönderilen yazıya sert tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin, yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına sert tepki gösterdi. Torun, “Bizim belediye başkanlarımız Saray’ın memuru değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir. Belediye başkanlarımızın dünyayla iletişimini kesmeye çalışmak, gitmekte olan bir baskıcı rejimin, korkusunun ve çaresizliğinin göstergesidir” dedi.

Belediyelere gönderilen yazıya sert tepki

İstanbul Valiliği dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm kuruluşlarına, "Yabancı temsilcilik mensuplarının randevu talepleri" başlığıyla bir yazı gönderdi.

Gönderilen yazıda, "Cumhurbaşkanlığının 03 Haziran tarihli yazısında, ülkemizde akredite büyükelçi, maslahatgüzar, başkonsolos ve uluslararası kuruluş temsilcileri başta olmak üzere yabancı temsilcilik mensuplarının Sayın Bakanlarımız ve Valilerimiz dahil üst düzey zevattan ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerinden telefon görüşmesi de dahil olmak üzere randevu taleplerinin re'sen karşılanmaması, taleplerin Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü üzerinden yapılması gerektiği konusunda yönlendirilmesi ve Dışişleri Bakanlığımız görüşünün alınması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunun belirtildiği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının 21 Haziran 2022 tarihli sayılı yazısında ifade edilmiştir" denildi.

Ayrıca "Bu kapsamda, yabancı temsilcilik mensuplarının randevu talepleri konusunda Cumhurbaşkanlığının 03 Haziran 2022 tarihli yazısında belirtildiği şekilde hareket edilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi.

TORUN'DAN SERT TEPKİ: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ SARAY'IN MEMURU DEĞİL
Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Yardımcısı Seyit Torun, valilik tarafından gönderilen yazıya tepki gösterdi. Torun, "İktidar şunu bilmelidir: Belediye başkanlarımız, Saray’ın memuru, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir" ifadelerini kullandı. 

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

“İstanbul Valiliği tarafından dün İstanbul Büyükşehir Belediyemize gönderilen yazının, ülke genelindeki tüm valilikler tarafından tüm belediyelerimize gönderildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Yazıda özetle, belediyelerin; büyükelçi, maslahatgüzar, başkonsolos ve uluslararası kuruluş temsilcileri başta olmak üzere yabancı temsilcilik mensuplarıyla, telefon görüşmesi de dahil olmak üzere tüm görüşmeleri Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmak istenmektedir.

BAŞKANLARIMIZ EMİR ERİNİZ DEĞİL
İktidar şunu bilmelidir: Belediye başkanlarımız, Saray’ın memuru, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir. Dolayısıyla belediye başkanları halkın menfaatleri doğrultusunda tüm kesimlerle görüşme yapmakta özgürdür. Bu özgürlüğü belediye başkanlarının elinden almaya çalışmak, baskıcı bir zihniyetin yansımasıdır. Belediye başkanlarımızın tüm dış temsilcilik mensuplarıyla görüşmesini iktidarın iznine bağlamaya çalışmak ancak yasakçı rejimlerde görülebilecek bir durumdur. Belediye başkanlarımızın dünyayla iletişimini kesmeye çalışmak, gitmekte olan bir baskıcı yönetimin, korkusunun göstergesidir.

BU NEYİN KORKUSU?
Anlaşılıyor ki; ülkemizin uluslararası itibarını her geçen gün zedeleyen iktidar, belediyelerimizin dünyayla kurduğu iyi ilişkilerden dahi rahatsız olmaktadır. İktidara sormak istiyoruz: Özellikle 2019 yerel seçimlerinden bu yana, belediyelerin her alandaki yetkilerini ve gelirlerini tırpanlamak size yetmedi mi? Şimdi belediyelerin ikili görüşmelerine bile müdahale etmeye çalışmak neyin korkusudur?

YASAKÇI ZİHNİYETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Belediye başkanlarına bu engeli çıkaranlar şunu unutmasın: Bizim belediyelerimiz, vatandaşların çıkarı için tüm kesimlerle görüşmeye ve halkın çıkarı için çalışmaya devam edecektir. Bizim belediyelerimiz, bu yasakçı, bu baskıcı zihniyetin son çırpınışlarına asla boyun eğmeyecektir”

 
Karısını baltayla öldürmüştü... Cani koca gün yüzü göremeyecek!
 
MSB: 11 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 5 Temmuz 2022 Salı 17:08

yahu sen belediye isen ne işin var yabancı temsilcilerle?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'den 332 bin 884 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar ...
CHP’li Bakan ilk görüşmeyi anlattı: Kayalar ne dedi?
Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Menderes ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'arabulucu' çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Temmuz'da İran'a günü birlik ziyarette bulunacak.
İzmir Emniyeti’ne yönelik skandal sözler! Özdağ: Hesabını soracağız
Son günlerde İzmir’i hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Zafer Partisi ...
Özcan, Kılıçdaroğlu'ndan randevu istedi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'den ihraç edilecek mi? Bu sorunun ...
 
PM Üyesi Çelik’ten 'ittifak' vurgusu: Ön seçim olacak mı?
Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminden düşmeyen önseçim tartışmalarına ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Altılı masa umut!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Altılı masa umut!
'Enflasyonla mücadele çalışmaları devam ediyor'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele kapsamında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva