HABERLER>EKONOMİ
16 Eylül 2014 Salı - 10:48

Belediyelerden İZKA’ya para yok!

İzmir Kalkınma Ajansı'nın en büyük gelir kalemlerinden olan belediye payları dibe vurdu. İZKA'nın ocak-haziran bütçesine göre İzmir'deki belediyelerin aktarması gereken 15 milyon 322 bin liralık payın sadece 3 milyon 670 bin lirası tahsil edilebildi. Tahsilat oranı yüzde 20'de kaldı. Belediyelerin geçmiş yıllardan kalan 5 milyon 370 bin liralık alacağın ise sadece 658 bin lirası ajansa aktarıldı.

Belediyelerden İZKA’ya para yok!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İzmir'deki belediyeler, İzmir Kalkınma Ajansı'na kaynak aktarmakta sıkıntı çekiyor. Yasaya göre belediyeler, bütçe gelirlerinin binde 5'ini İZKA'ya vermek zorunda. Ancak İZKA'nın Ocak-Haziran 2014 bütçesine göre belediyelerden 2014 yılında ajansa aktarılması gereken 15 milyon 322 bin liralık payın sadece 3 milyon 670 bin lirası bütçe gelirlerine aktarıldı. Bu oran belediye paylarının yüzde 20'sini oluşturuyor. Belediyelerin geçmiş yıllar borcu olan 5 milyon 370 bin liralık alacağın ise 658 bin lirası tahsil edilebildi.

Belediyeler 2012 yılında aktarmaları gereken 11 milyon 3 bin liralık payın yüzde 86’sı olan 9 milyon 516 bin lirasını İZKA’ya aktardı. 2013 yılında belediyelerin İZKA’ya aktarması gereken payları 13 milyon 925 bin lira iken, aktarılan tutar bunun yüzde 83’ü olan 11 milyon 675 bin lira oldu.

TAHSİLAT DİBE VURDU
İZKA’nın bu yıl toplam bütçe gelirleri 100 milyon 100 bin lira olarak planlandı. Ancak ocak-haziran döneminde bütçenin sadece 6 milyon 435 bin lirası tahsil edilebildi. Tahsilat oranı sadece yüzde 6.43 oldu.

İZKA’ya bütçeden aktarılması gereken 14 milyon 665 bin liralık kaynak, yılın ilk yarısında aktarılmadı. Belediyelerin vermesi gereken 15 milyon 322 bin liralık payın sadece yüzde 20’si olan 3 milyon 670 bin liralık bölümü İZKA’ya aktarıldı. Sanayi ve ticaret odalarından aktarılması gereken 510 bin liralık payın ise sadece 131 bin lirası tahsil edilebildi. Kapatılan İl özel idarenin payına düşen 363 bin liralık pay ise mart ayında aktarıldı İZKA, öngörülen 3 milyon 900 bin lira olan faaliyet gelirlerinden 2 milyon 106 bin lirayı da bütçesine aktardı. İZKA’nın en büyük gelir kalemi olan 59 milyon 812 bin liralık nakit finansman ise ilk 6 aylık bütçeye girmedi.

GİDER GELİRİ İKİYE KATLADI
İZKA’nın bütçe giderleri ise ilk 6 ayda 12 milyon 623 bin liraya ulaştı. Bu yıl için 100 milyon 100 bin liralık gider bütçesi haziran sonunda 12 milyon 623 bin liraya ulaştı. En büyük gider kalemi 8 milyon 907 bin lira ile proje destekleme hizmetleri olurken, bu hizmet içinde doğrudan finansman desteği 4.1 milyon liraya, güdümlü proje destekleri ise 4 milyon 725 bin liraya ulaştı. Giderlerde ikinci büyük kalem ise 2 milyon 778 bin lira ile genel yönetim hizmetleri oldu. Genel hizmetler içinde en büyük pay ise 1 milyon 744 bin lira ile personel giderlerine harcandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 17 Eylül 2014 Çarşamba 02:36

izka hükümete yakın hareket ediyor, desteklediği şirket ve projelerde buna göre belirleniyor ayrıca yönetimide öğle. bu durumda izmir belediyesinin kaynak aktarmaması normaldir.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Y 17 Eylül 2014 Çarşamba 02:35

izka hükümete yakın hareket ediyor, desteklediği şirket ve projelerde buna göre belirleniyor ayrıca yönetimide öğle. bu durumda izmir belediyesinin kaynak aktarmaması normaldir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Limanı’nda yeniden rıhtım ihalesi
İdari şartnamenin uygun olmaması nedeniyle iptal edilen İzmir Alsancak ...
İTO'ya aidat borcu olanlara 8 taksit müjdesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Torba Kanun ...
Bank Asya'dan flaş 'mudi' açıklaması
Bank Asya "Bankamız bu güne kadar hiçbir mudisini ve müşterisini mağdur ...
 
8 aylık periyotta dev bütçe açığı
Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bütçe açığı Ocak-Ağustos döneminde ...
İzmir Almanların gözdesi!
İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, ...
Yıldız’dan yanıt: Türkiye IŞİD’ten petrol aldı mı?
''Türkiye IŞİD'den petrol aldı'' iddialarını yalanlayan Enerji Bakanı ...
 
İşsizlik yüzde 9'u aştı
Türkiye'de işsizlik oranı, Haziran'da bir önceki aya göre 0,3 puan artarak ...
TAV Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak oluyor
TAV Havalimanları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın toplam yüzde ...
İzmir Limanı’nda kritik ihale iptal
TCDD Genel Müdürlüğü'nün İzmir Alsancak Limanı'ndaki rıhtımların bakımı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva