HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2022 Salı - 18:42

Bayraklı’da ‘seyahat’ gerginliği... Önal: Hesap vermek zorunda değiliz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın katılmadığı meclis oturumunda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, Cumhuriyet Halk Partisi grubunun geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Ankara ziyareti ile ilgili çarpıcı sorular dile getirirken, Hızal’a yanıt veren Başkan Vekili İrfan Önal ise "Hesap vermek zorunda değiliz" çıkışında bulundu.

Bayraklı’da ‘seyahat’ gerginliği... Önal: Hesap vermek zorunda değiliz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın olmadığı oturuma Başkan Vekili İrfan Önal Başkanlık yaptı.

İTİRAZLAR KOMİSYONA SEVK EDİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan, Bayraklı’nın Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna vatandaşlardan itirazlar gelmişti. Bayraklı Belediyesi Meclis gündeminde ikinci oturumda ise 62 itiraz daha gündeme geldi. TMMOB ŞPO ve TEİAŞ’ın da itirazlarının aralarında bulunduğu itirazlar İmar ve Hukuk komisyonlarına sevk edildi.

AKTAŞ: İTİRAZLAR NEDEN YAPILDI?
Gündem maddeleri ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “İki meclistir imar planlarına gelen itirazların toplam sayısı 197 oldu. Bunlardan 1 tanesi Şehir Plancıları Odası 2 tanesi de TEİAŞ’tan... Bu itirazlar ne için yapıldığını açıklar mısınız? Bu meclisi izleyen yüzlerce insan var. Onlar komisyonda görüşülecek konuları bilmeyecek” dedi.

HIZAL:  SANDAL KENDİ CEBİNDEN Mİ KARŞILADI?
Gündem dışı konuşmalarda söz alan ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yönelik sorularını yönelten AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Serdar Bey olsaydı sorularımızı yöneltecektik... Biz her ay 2 meclis yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bugün çok ilginç bir meclis yaşıyoruz. İyi ki planlara itiraz eden vatandaşlar var da önümüze gündem geldi. Yoksa önümüze gündem de gelmeyecekti. Gündem kağıdına baktığınızda belediye performansını da görebilirsiniz. Belediyenin performansının ne kadar düşük olduğunu görebilirsiniz. Mayıs ayında Serdar Sandal başkanlığında CHP grubunda bazı meclis üyesi arkadaşlar CHP İlçe Teşkilatınız ile Ankara’ya bir seyahat düzenlediniz. Bu programın giderlerini sayın Sandal kendi cebinden mi karşıladı? Ya da bu programında giderlerini karşılamak için Bayraklı Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü'nün bütçe kaleminde yurt içi görev yolluğu çıkartılıp bu mu harcandı?” diye sordu.

ÖNAL:  HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ
Hızal’a yanıt veren Başkan Vekili İrfan Önal, “Söyledikleriniz ile ilgili genel açıklamayı başkanımız yapacak. Siz ziyaretin bir kısmını görmüşsünüz. Biz meclis üyeleri olarak birçok yere gidebiliriz sizde gelebilirsiniz. Sizi belediyenin çalışmaları için davet ettiğimizde de gayri ciddi bir şekilde nerede buluşacağız nerede görüşeceğiz diye açıklamalarda bulundunuz. Anıtkabir'e yapılan bir ziyaretten sonra parti merkezi de ziyaret edilir, belediye başkanımız ile bir yere de gidebiliriz birine hesap vermek zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.

AK Partili isimlerin itirazına rağmen meclis oturumu kapatılırken, AK Partili  isimler kürsüye doğru giderek itiraz etti. Önal, itirazlara rağmen meclisi sonlandırdı.

 
Rekabet Kurulu'ndan Obilet'e soruşturma!
 
Biontech'e korona aşısı için patent davası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
can can 6 Temmuz 2022 Çarşamba 09:22

sn meclis üyesi bu tür seyahatlar tüm belediyelerde olur ve belediye bütçesinden ödenir. bu gelenek tüm belediyelerde vardır. akp'li belediyeler öncülük yapsın bundan sonra şehir dışındaki hiç bir seyahat, konaklama, yeme, içme giderleri belediye bütcesinden karşılanmayacak kararı alsın. devleti siz yönetiyorsunuz, bir kararnameye bakar bu kısıtlama. biz de vatandaş olarak vergilerimizin şahısların siyasi istikballeri ve özel yaşantılarında çarçur edilmesini istemeyiz. hadi bakalım.

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 5 Temmuz 2022 Salı 19:08

Herkes cebinden masraf yaparak istediği yere gidebilir,keyfi ve siyasi gezilerde belediye bütçesinden sınırsız masraf ediyor lar ise elbette sorgulanmalı,üstelik Ankara ziyaretleri otomatiğe bağlı sürekli ziyaretler öldüğünü halk biliyor izliyor, binbir güçlük ile vergi ödeyen halk, kimse halkın sırtından kurban kesmesin...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta Hasan Tahsin kararı... Adı Bahri Baba’da yaşatılacak!
Konak Belediyesi Meclisi, İzmir’de Yunan askerlerinin işgaline karşı ilk ...
Çiğli, kurbana hazır!
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ...
Karşıyaka’da TİS coşkusu!
Giderek zorlaşan ekonomik koşullara rağmen emekçinin hakkına sahip çıkan ...
 
Başkan Batur çocuklarla buluştu: Ne yapsak az!
CHP Konak İlçe örgütünün çocuklar için düzenlediği bayram etkinliğine ...
Menemen'de kurban hazırlığı!
Menemen’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Asarlık’ta kurulan hayvan ...
Aydınlı gazetecilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Uzun, yönetim ...
 
Aydın'da yazlık sinema keyfi!
Aydın’a yeni bir soluk kazandıran Aydın Tekstil Park’ta Aydın Büyükşehir ...
Başkan Sengel belgelerle konuştu: Meclisten tam destek!
Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Filiz ...
Genç İzmir’in ilk oyunu sahnede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva