HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2024 Salı - 20:35

Bayraklı Belediye Meclisi'nde yüksek gerilim: AK Partili ve MHP'liler salonu terk etti!

CHP'li Meclis Üyesi Haydar Özkan'ın, deprem konutlarıyla ilgili olarak MHP'li Muhammet Şahin'le tansiyonu yükselten tartışmasında "Yalan söylüyorsun" ve ardından "Ulan" ifadelerini kullanması, Şahin'in "Terbiyesiz, ahlaksız" çıkışı sonrası Cumhur İttifakı üyeleri salonu terk etti. Başkan İrfan Önal, hem Şahin'i hem de Özkan'ın üslubunu doğru bulmadığını söyledi.

Bayraklı Belediye Meclisi nde yüksek gerilim: AK Partili ve MHP liler salonu terk etti!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi'nin Ekim ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı İrfan Önal yönetiminde gerçekleştirildi. Son derece sakin bir şekilde geçen gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde tansiyon yükseldi. AK Parti ve MHP'li Meclis üyeleri, CHP'li Meclis Üyesi Haydar Özkan'la MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin arasındaki sözlü sataşmaların ardından önce sıraları vurarak protesto etti, daha sonra da salonu terk ederek bir eylem gerçekleştirdi.

BAYRAKLI'YA YENİ BİR MAHALLE GELİYOR
Bayraklı Belediyesi Harita Müdürlüğü'nden gelen önergeyle, Bayraklı'ya yeni bir mahallenin kurulması gündeme geldi. Deprem konutlarının olduğu bölgede, Refik Şevket İnce, 75. Yıl Mahallesi, Cengizhan Mahallesi ve Turan Mahallesi'nin bölünmesiyle oluşturulması planlanan "100. Yıl Mahallesi" konusu, İmar ve Hukuk komisyonlarına gönderildi. Söz konusu yerde öğrenciler hariç 1500 kişinin yaşadığı, hizmetin daha hızlı bölgeye götürülmesi amacıyla yeni bir mahalle kurulmasının gerekli olduğuna vurgu yapıldı.

Bayraklı'nın kardeş şehri olan Portekiz'in Portimao'ya çeşitli incelemeler için gidecek heyette Başkan İrfan Önal'ın yanı sıra dört bürokratın yer alması da oybirliğiyle karara bağlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir'in, "Cumhur İttifakı'ndan da birisinin kafilede olmasını istiyoruz" sözlerine Başkan Önal, "Tatile gitmiyoruz. Bürokratlar incelemelerde bulunacak, oradaki bazı çalışmaları Bayraklı'da biz de uygulayacağız" yanıtını verdi.

ŞAHİN: AYŞENİR EYGİ VE NARİN GÜRAN İSİMLERİ BELEDİYE BİNASINDA YAŞATILSIN
MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin, Bayraklı Belediye binasında uygun yerlere İsrail askerlerinin katlettiği Ayşenur Eygi ile hunharca öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın isimlerinin verilmesini istedi. Başkan İrfan Önal, bu teklifi olumlu karşıladıklarını, uygun yer bulduklarında Ayşenur Eygi ve Narin Güran isimlerinin verileceğini bildirdi. İhtisas komisyonlarından gelen raporların ikisi oy çokluğuyla, ikisi de oybirliğiyle geçti.

DEMİR, YURT VE KADIN SIĞINMAEVİNİ SORDU
Perşembe ve cuma günleri ikinci, üçüncü oturumların yapılacağı Bayraklı Belediye Meclisi'nde Dilek ve Temenniler bölümünde gerilim yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, "Sayın Başkan, Nisan ayından beri Cumhur İttifakı Grubu ve Grup Başkanvekili olarak, size ve önerilerinize çok samimi olarak yaklaştığımızı düşünüyorum. Çünkü size zaman tanımak gerekiyordu. Sizi kırmamaya çalıştık ama bazı hareketlerde samimiyeti sorguluyorum. Geçenlerde sosyal medya hesabınızda bir paylaşımda bulundunuz. Geleceğe umutla bakamayan gençlerin partisi, diye... Bir genç kız kardeşimiz yurt aradığını, CHP'li bir belediye tarafından bulunduğunu söylemiş, videoda. Sormak istiyorum, Nene Hatun yurdumuz ne durumda?" diye sordu. Başkan İrfan Önal'ın "Performans analizi yapıldı, sonucu bekliyoruz. Güçlendirilecek ve yakında açılacak" açıklamasıyla tatmin olmayan Demir, "6 ay performans analizi olmaz, kusura bakmayın. Ben de inşaatçıyım, bu işleri bilirim. Bir karot alsaydınız, sonucu 10 defa öğrenmiştik. Serdar Sandal bey kütüphaneleri kapatmıştı, siz de yurdu kapattınız. Hiçbir öğrenciye yurt imkanı sağlamadığınız halde o videoyu neden paylaştınız? Ayrıca kadın sığınma evi kapandığında memur arkadaşların oradaki kadınları dışarı çıkarıp orayı kapattığı doğru mudur?" diye çıkıştı.

ÖNAL: ANKARA'DAYDIM, BAKAN BEY'İN TOPLANTISINA YETİŞEMEDİM, YARDIMCIMI GÖNDERDİM
 Başkan Önal, "Yalan. Bu iftiradır. Bu iftiralara alet olmak da AK Parti'nin Grup Başkanvekiline yakışmaz" yanıtını verdi. Emre Demir, bu sözlerden sonra Başkan Önal'dan özür beklediğini dile getirdi ve koku sorunu varken, Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un toplantısına neden katılmadığı sorusunu yöneltti. Başkan İrfan Önal, "O gün programım vardı, yoksa katılacaktım. Ben böyle şeylerden gocunmam. Bakanlıktan arandığımda katılacağımı söyledim. Ankara'dan yetişemeyince başkan yardımcımızı gönderdim. Burada bir maksat aramanın manası yok. Bayraklı'nın sorunlarının çözümü için kimle görüşülmesi gerekirse, görüşürüm" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, bu arada, "Depremzedelere binlerce konut yaptık. Bir teşekkür duymadık. Tunç Soyer zamanında dava açıldı" sözlerinden sonra mikrofonu alan CHP'li Meclis Üyesi Haydar Özkan, şu konuşmayı yaptı:

ÖZKAN: 80 BİN DEPREMZEDE VAR, YAPILAN KONUT SAYISI 5 BİN!
"TOKİ  konutlarıyla ilgili olan bölgede Tunç Soyer, bir dava açmış. Bu davanın yanlış olduğunu daha önce de konuştuk. Depremzedeler için yapılan konutlardan 156'sı kız öğrenci yurdu olarak ayrıldı. Fakat oradaki öğrenciler, bir yıl mahrumiyet içerisinde yaşadılar orada. İnternet yok, aileler çocuklarından haber alamıyorlar, çünkü telefon çekmiyor. 48 ayda ne sözler verildiğini ama nelerin yapılmadığını da konuşalım burada. Yüzde 0,72'lik kredi verildi, Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla. Fakat o krediyi nedense sadece 28 kişi kullandı. 80 bin depremzede varken, 5 bin konut yapılmış olması, matematik bilenler tarafından nasıl yorumlanır bilemiyorum. Yalar söylüyorlar."

ŞAHİN: BİR KERE DE ALLAH RAZI OLSUN DEVLETİMİZDEN DEYİN!
Haydar Özkan konuşurken sözünü kesen Emre Demir ve Muhammet Şahin, Başkan İrfan Önal tarafından defalarca uyarıldı. Özkan, "Ulan" diye bağırırken, Şahin, "Terbiyesiz, ahlaksız herif. Sen yalan söylüyorsun. Özür dilemeye davet ediyorum. Bayraklı'da bunca sorun varken, bir kere de Allah razı olsun devletimizden, bu sorunun çözümüne katkı koyanlardan deyin yahu. Bunların hiç mi kıymeti harbiyesi yok?" " diye bağırdı. Başkan İrfan Önal, iki tarafın da üslubunu uygun bulmadığını söyledi. Gerilimin tavan yaptığı sırada AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri, CHP Grup Başkanvekili Özlem Avcı'nın, "Çok üzgünüm. Ne siyasi nezaket var, ne güzel bir üslup var. Sadece muhalefet etmiş olmak için konuşuyorlar. Yurtlar konusunda AK Parti Grup Başkanvekili bilgilendirdiğimiz halde aynı lafları ediyor" dedi. Bu sözlere öfkelenen AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri salonu terk etmeye başladı.

HAYDAR ÖZKAN, "ULAN" SÖZCÜĞÜNÜ KULLANDIĞI İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
Haydar Özkan, Belediye Başkanı İrfan Önal ve meclis üyelerinden, kullandığı o kötü söz için özür diledi, "Yakışıksız bir kelime oldu. Özür diliyorum. Bana karşı konuşulan diğer konularla ilgili onlara iade ettiğim için herhangi bir özür dilemiyorum" ifadelerini kullandı.  Kısa bir süre sonra da Belediye Başkanı İrfan Önal, oturumu kapattı.

 
İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı
 
Devlet Bahçeli: Yeni bir döneme giriyoruz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş... 2 Ekim 2024 Çarşamba 01:05

haydar özkan denen adam iki partinin yöneticileri arasında gidip gelen biri onun söylediklerine kendi kurduğu derneği üyeleri bile inanmıyor...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan Beydağ’a emektar BMC hibesi!
Bornova Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediye ...
Karabağlar’da gündem stratejik plan… ‘Saygısızlık’ tartışması!
Karabağlar Belediye Meclisi’nde meclisin ikinci toplantı tarihi üzerinden ...
Başkan Yıldız’dan ‘satış kararı’ yorumu: Peşkeş yok, takas var!
Çiğli Belediyesi’ne ait bazı taşınmazların SGK borcuna karşılık kurum ...
 
Konak’ta hayati protokole onay!
İzmir-Alsancak'ta iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği ...
Yeni adliye planı komisyonda!
Karşıyaka’da yapılması planlanan yeni adliyenin imar planları komisyonlara gönderildi.
Manisa Büyükşehir'den yeşil alanlara bakım!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye-Menemen yolunda bulunan orta refüjlerdeki ...
 
Mitoloji Film Festivali'ne geri sayım
İlk yıl İzmir’de başlayan Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF), ...
Başkan Zeyrek’ten Gediz hamlesi: Kirletenlerle mücadele edilecek!
Turgutlu’ya bağlı Sinirli Mahallesi yakınlarında yaşanan çevre kirliliği ...
Konak’ta 5 mahalle için doğal gaz hamlesi!
Konak Belediyesi ilçenin Zeytinlik Mahallesi, Levent Mahallesi, Emirsultan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva