HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2011 Pazar - 19:15

Baykal’ın programında sürpriz iptal!

Nikâh şahidi olmak için geldiği İzmir’de havalimanındaki görkemli karşılamanın ardından ikinci gününü örgüte ayıran ve partililerle hasret gideren Deniz Baykal, günü Çeşme’de düzenlenen geniş katılımlı yemekle sonlandırdı.

Baykal’ın programında sürpriz iptal!

CAN ÖZLÜ - CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın İzmir çıkarmasının yankıları sürüyor. Adnan Menderes Havalimanı’nda aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, yüzlerce örgüt mensubunun coşkulu tezahüratıyla karşılanan Deniz Baykal, ikinci gününü Kaya Termal Otel’deki birebir görüşmelerle sürdürdü. 

İzmir'de kendimi evimde gibi hissediyorum... Haber için tıklayınız...

Sabah saatlerinde Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’un davetlisi olarak partililerle kahvaltı eden öğleden sonra da Karabağlar Belediyesi’nin Uzundere’deki rekreasyon alanını ziyaret eden Baykal, günü Çeşme’de Faik Tütüncüoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen yemekli toplantıyla sonlandırdı.
 
ÇEŞME’DEKİ YEMEĞE YOĞUN KATILIM
Çeşme’deki yemekli toplantıda Baykal’ı İzmir’in önde gelen ilçe belediye başkanlarından Cevat Durak, Kamil Okyay Sındır, Sıtkı Kürüm yalnız bırakmazken, toplantıya örgütün eski ve yeni sıfatla yöneticileri Kemal Anadol, Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, A. Rezzak Erten, Bülent Baratalı, Canan Arıtman, Tacidar Seyhan, Mehmet Süne, Kemal Karataş, Kadir Sinan, Merih Şan, Rukiye Acar, Hakkı Akalın, Hamza Topal, Ufuk Özkan, Ertan Avkuran gibi isimler de eşlik etti. Daha çok sohbet havasında geçen yemekli toplantı basına kapalı düzenlenirken Baykal’ın yarınki yoğun ziyaret programında kritik bir noktanın iptal edildiği bilgisi geldi.
 
İL BAŞKANLIĞI’NA GİTMİYOR
CHP’nin Kurucu Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal, İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretini programından sürpriz bir kararla çıkardı. Edinilen bilgiye göre; İl Başkanı Tacettin Bayır, Baykal'ın ziyaret saatinde ayrı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini eski İl Başkanı Kemal Karataş'a bildirdi ve saat konusunda erteleme istedi. Programın yoğunluğundan bahseden Karataş ise basın toplantısının saatinin değiştirilmesini rica etti. Son gün akşam saatlerine kadar toplantı saatinin değiştirilmemesi üzerine de İl Başkanlığı ziyaret programı iptal edildi. İptal kararının ardından, basın toplantısının saatinin öne çekildiği ancak Baykal ve kurmaylarının, Bayır'ın davranışını 'nezaketsizlik' olarak yorumlayıp, ziyareti iptal ettikleri belirtildi. İl Başkanı Bayır, ‘Biz Sayın Baykal’ı programda olduğu gibi 10,30’da bekliyoruz’ dedi. İl Başkanlığı ziyaretinin yerine, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın daveti ile Gölet Tesislerinde kahvaltı programı organize edildi.
 
YOĞUN ZİYARET PROGRAMI
Baykal, İzmir’deki üçüncü ve son gününde yoğun bir ziyaret programı yaptı. Sabah saatlerinde İl Genel Meclisi’ndeki CHP Grubu’nu ve Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’yi ziyaret edecek olan Baykal’ın 10.30’da İzmir İl Başkanlığı ziyareti yerine, 9.30'da Buca Gölet Tesisleri'nde kahvaltı programına katılacağı öğrenildi. Baykal’ın 12 Aralık Pazartesi günündeki diğer programları şöyle:
 
11.30- Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret
12.30- Karabağlar Belediyesi’ni ziyaret ve Karafatma Parkı açılışı…        
14.30- Buca Belediyesi’ni ziyaret
15.30- Bornova Belediyesi’ni ziyaret
16.30- Karşıyaka Belediyesi’ni ziyaret
17.30- Konak Belediyesi’ni ziyaret
18.30- Balçova Belediyesi’ni ziyaret
19.00- Narlıdere Belediyesi’ni ziyaret
19.30- Gaziemir Belediyesi’ni ziyaret

NE DEDİLER?

BAYKAL PARTİYE DESTEK İÇİN İZMİR'DE
 
İzmir Eski Milletvekili Bülent Baratalı: "Sayın Deniz Baykal, AKP'nin İzmir'de kurmak istediği alan ve moral üstünlüğüne karşı belediyelerimize ve İzmir halkına parti içinde dayanışma, beraberlik ve birliktelik için burada. Gayet güzel geçen bir gezi oldu. İzmirliler ve partililer çok büyük ilgi gösterdiler. Sayın Baykal'da moral depoladı ve kendimi evimde hissediyorum diye beyanlarda bulundu."
 
TÜRKİYE'NİN İYİ YETİŞMİŞ DEVLET ADAMLARINA İHTİYACI VAR
 
İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman: "Sayın Baykal'ın İzmir'e gelişi İzmir için büyük bir moral kaynağı oldu. Çünkü AKP'nin bir anlamda saldırısı altındaki CHP'li belediyelerimize yapılan haksız ve çifte standartlı baskınlar CHP'lilerin, belediyelerimizin ve halkımızın moralini bozmuştu. Bu sadece CHP tabanı için değil, İzmirliler için de aynı duygular söz konusu. Tabii belediyelerimize destek vermek üzere eski Genel Başkanımızın da İzmir'de olması, desteğini göstermesi tüm İzmir için önemli bir moral ve destek kaynağı oldu. Kendisine minnettarız. Halkın Sayın Baykal'a yoğun ilgisini gördüm. Seçim yok, kendisi şu an sadece Antalya Milletvekili ama gün içinde gittiğimiz yerlerde halk pencerelere, balkonlara üşüştü. El salladı ve seslendi. Sayın Baykal da onlarla konuştu. 22 yıllık siyasetçiyim, Sayın Baykal'a bir talebin olduğunu görmemek mümkün değil. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya zor bir coğrafya. Aslında her tarafımızda bir ateş çemberi var. Türkiye'yi zor günler bekliyor. Bunu vatandaş da görüyor. Türkiye'nin bu süreç içerisinde iyi devlet adamlarına, iyi yetişmiş, ulusalcı, ülkesini ve halkını çok seven devlet adamlarına ihtiyacı var. Bunun için Sayın Baykal'a bu özellikleri taşıyan bir siyasetçi olarak ihtiyaç duyuluyor. Zaman içerisinde bu ihtiyacın daha da arttığını göreceğiz"
 
BİRLİK BERABERLİK İÇİN HERKESİ KUCAKLAMALIYIZ
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak: "Gelişi bizi sevindirdi, mutlu olduk. Son belediye baskınlarının üzerine gelmesi çok önemliydi. Paris'ten direk İstanbul aktarmalı geldi buraya. Biz istiyoruz ki bizim partimizde herkes olsun, çok geniş kitleyi kucaklayalım, daha da büyüyelim. Bu çok önemli çünkü. Herkesi kucaklamak lazım, bu partinin birlik, beraberliği ancak böyle sağlanır"
 
BAYKAL'A CİDDİ BİR ÖZLEM VAR
 
CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen:"İzmir uzun süreden beri CHP kokusuna hasret kalmıştı. Biz de İzmirlilere hasret kalmıştık. Bugün o hasretimizi giderdik. İzmir bugün her tarafta hep CHP koktu. Eskiden CHP'nin kurulmasından bu yana emek vermiş bütün arkadaşların bir araya gelmesi çok büyük bir mutluluk verdi. Metropol belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, eskisi, yenisi hepsi bugün eski genel başkanlarını karşılamak için oradalardı. Harran'la Fırat'ın kavuşması gibi bir şey oldu. Bu insana büyük bir mutluluk veriyor. Türkiye'nin her tarafı keşke İzmir gibi olsa. Halkın ilgisi, örgütün özlemi, Deniz Baykal'ın İzmir'e gelişiyle yeniden yeşerdi. Umut ediyorum ki parti bundan sonra daha başarılı bir şekilde yoluna devam eder. Dünyanın hiçbir ülkesinde, dördüncü kabile ülkelerinde bile uygulanmayan bir adalet sistemiyle, sandviç aldı diye insanlar hapse atılıyor. Hükümet acımasızca baskı yapıyor. Herkesi elinden geldiği kadar destek verme gayreti içerisinde. Hem İzmir düğün ziyareti hem de belediyedeki arkadaşlarımıza destek verme açısından çok olumlu oldu. Nasıl gözaltına alınanların büyük bir kısmı kısa sürede çıktı, tutuklanan arkadaşlarımız da ilk mahkemede serbest bırakılır diye düşünüyorum. Böyle bir sistem, uygulama ve baskı yok. Ne kadar büyük baskı yaparsanız yapın biz Türk milleti olarak mağdurdan yanayız. İzmir kenetleşiyor, daha çok tek yumruk haline geliyor. Yani AKP İzmir'i böyle baskılarla alacağım diye düşünüyorsa bana göre çok yanlış yapıyorlar. Görülüyor ki baskılar hiç yıldırmıyor. İzmir'in yaşam biçimi, hayata bakış açısı, ideolojik davranışı, duruşu ülkenin, cumhuriyetin en büyük kazanımlarından bir tanesi. Keşke bütün Türkiye İzmir olsa. İzmirlileri zor durumlar çok fazla etkilemez, İzmir yine CHP'nin kalesi olmaya devam edecektir. Türkiye'nin bütün illeri İzmir gibi olsun istiyoruz. Daha çok çalışmak, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. İstanbul'da Deniz Baykal Genel Başkan adayıyken AKP'yle aramızda 7 puan fark vardı. Bu son seçimlerde 20 puan oldu. CHP'nin büyüklüğü onunla ölçülmüyor. Oy ne olursa olsun, ülke için söylenecek çok sözünüz olması gerekiyor. Biz biraz dıştan ziyade içimize döndük gibi geliyor. Bana göre bütün CHP'lilerin bunu çok iyi irdelemesi gerekir. Deniz Baykal, İzmir öncesi Konya, Bursa, Eskişehir'e gitti. Davet edildiği her yere gidiyor. Her taraftan ciddi bir özlem olduğu ortada. Baykal CHP'de 18 yıl iyi günde kötü günde genel başkanlık yaptı. Ne zaman ihtiyaç duyulsa, görev verildiğinde hiçbir zaman kaçmadı. Eğer parti tabanı `Biz bu gidişten rahatsız oluyoruz, gitgide kan kaybediyoruz, bunu gözlüyoruz, izliyoruz, kamuoyu yoklamaları yüzde 28'den yüzde 13-14'lere düştü, birileri gelsin yardım etsin, el birliğiyle bu işin içinden çıkalım' dedikleri zaman bu kişi Deniz Baykal da olur, bir başkası da olur. Hiç kimse görevden kaçmamalı diye düşünüyorum. Bu bugün, yarın, öbür gün olur. Bekleyip göreceğiz"
 
İZMİR, AKP İKTİDARINA HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEZ
CHP Ankara eski Milletvekili Yılmaz Ateş:"İzmir, çağdaş Türkiye'nin simgesi, belki bir anlamda kabesi. Osmanlı'nın küllerinden çağdaş bir Türkiye'nin yaratılmasında elbette ki bütün illerimizin çok büyük katkısı olmuştur ama bunun ilk başında İzmir gelir. Hasan Tahsin'in sıktığı kurşun belki de çağdaş Türkiye'nin de ilk temel harcı oldu. İzmir Türkiye'nin en önemli kalelerinden biri. Hele bizim için moral kaynağı. O nedenle İzmir'e sık sık gelmeyi arzu ederiz. İzmir böyle olduğu için de bugün iktidar tarafından cezalandırılmak istenmekte. Ama benim bildiğim İzmir düşman güçlerine, emperyalizmin o günün kalesi olan güçlere boyun eğmeyen İzmir, AKP iktidarına hiçbir zaman boyun eğmez. Son derece mutluyuz. Son derece geleceğe daha bir kararlılıkla, azimle, güçle bakıyoruz. İzmirlilerin her şeyin farkında olduğunu görüyoruz. İzmirlilerin toplumun kamuoyunun vicdanına oturmayan hiçbir şeyi İzmirlilere kabul ettirmemenin mümkün olmadığını da görüyoruz. O nedenle biz İzmir'den son derece memnun kaldık. Yarın da bunun devamını göreceğimize inanıyorum. İzmirlilerin Sayın Baykal'ı çok özlediklerini hep beraber tespit ettik. İzmirlilerin AKP'ye karşı daha güçlü, rotası belirgin, politikaları, kadroları belli, CHP içerisinde pişmiş, yetişmiş, o iddialarla bilenmiş bir yönetim arzusu içinde olduğunu görüyoruz. İnşallah hep birlikte başarırız"
 
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu:"Genel Başkan bizim kadim dostumuzdur. İzmir'e geldiği zaman zaten bana uğrar. Bu sefer de aynı şekilde geldi. Hep beraber bir yemek yedik, biraz sohbet ettik"
 
Deniz Baykal'ın bugün (Pazartesi) yapılacak olan İzmir İl Başkanlığı ziyaretinin iptal edildiği bilgisine ulaşıldı. Baykal'ın bugün İl Genel Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar, Bornova, Buca, Karşıyaka, Konak, Balçova, Narlıdere ve Gaziemir Belediyelerine yapacağı ziyaret sonrası Ankara'ya döneceği, ertesi gün de yurtdışına gideceği bilgisi verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Aralık 2011 Pazartesi 11:47

Sayın Cevat Durak yine politik görüşünü dile getirmiş, eee belli mi olur denzi baykal dan bişey olmazsa kılıçdaroğluna tekrar yamanabilsin, baykal olursa zaten yerim garanti diyor,uyan karşıyakalı uykundan gör gerçekleri , sil böyle adamları siyasetten ...

Yorumu oyla      18      7  
isimsiz 46 12 Aralık 2011 Pazartesi 09:45

destek vereceksen münferiden değil partinin genel başkanıyla beraber ver de adı gerçekten destek olsun..Çek artık ellerini partini içinden sayın baykal..Unutma , AKP ' yi bu memlekete dolayan senden başkası değil..

Yorumu oyla      26      10  
deniz 12 Aralık 2011 Pazartesi 09:28

SAYIN BAYKAL'IN GELİŞ PROGRAMI İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞANLAR,SEÇİMLERDE VE GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KATILDIĞI MİTİNGE BUNUN ÇEYREĞİ KADAR ÇALIŞMADILAR BU NASIL CHP LİLİK?TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ NOKTAYI KOYANLAR İNANININKİ BU ANLAYIŞLARDIR.İNADINA SOL,İNADINA CHP,İNADINA KILIÇDAROĞLU.

Yorumu oyla      28      9  
gercek chp li 11 Aralık 2011 Pazar 23:27

eger bu partinin secilmis ama chp adayi icin secilmis oldugunu unutan il genel meclis uyeleri vebelediye baskanlari partinizin il baskaninin yok sayan anlayisi sizlerde yok sayarak yalakalik yaparsaniz bu orgut bunun hesabini sizlere sorar biraz onurunuz varsa bu toplantilari pretestp eder katilmazsiniz.orgutunu yok sayan asla basarili olamaz

Yorumu oyla      26      15  
KRAL ÇIPLAK 11 Aralık 2011 Pazar 22:39

HAVAALANINDA LİDER GİBİ KARŞILANMIŞMIŞ, NİKAHTAKİ YEMEKTE YİNE YANINA HİZİPÇİLERİNİ ALIYOR. AZİZ KOCAOĞLU, NEZAKET İCABI KARŞILIYOR. GÜYA BÜYÜKŞEHİRE DESTEK VERİYOR. İL BAŞKANI ORTALIKTA YOK. ŞİMDİ DE İLE GİTMEYİ İPTAL EDİYOR, BAYKALCI BELEDİLERİ EL ÜSTÜNDE TUTUYOR. KÖŞE BUCAK FIS FIS TOPLANTILAR. BEYANAT VERMEYE GELİNCE ONDAN BÜYÜK CHPLİ YOK. BAYKAL İZMİRİ TERKETTİKTEN SONRA BAKALIM NE KAVGALAR OLACAK. CHPDE KAVGA BİTMEZ. GENLERİNDE VAR ÇÜNKÜ. HİZMET İSE HAK GETİRE. YAZIKLAR OLSUN. BÖYLE DEVAM.

Yorumu oyla      36      11  
mustafa 11 Aralık 2011 Pazar 20:13

İlkokul mezunu olmadığı için meclis üyeliği düşen (okuma yazma biliyor mu bilmiyorum ama)Rukiye Acar yine başköşede.Ömür boyu milletvekilliği peşinde koşanlarda orada.Düne kadar Sayın Baykal'a küfredenlerde orada.Nasıl bir kadro ve nasıl bir anlayış anlayamadım.Anlayanınız varsa lütfen bana anlatsız.Zekam yetmiyor.Aptallaşıyorum.Beynim duruyor.Sayın Baykal bu ekiple mi siyaset yapmıştınız siz.Eksikler de var daha ama neyse.

Yorumu oyla      43      14  
latif 11 Aralık 2011 Pazar 19:55

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ,İSİMLER,FOTOGRAFLAR,AYNI SOFRADA YEMEK YEMELER,ONLARIN ÇOGU CHP BİLE OY VERMEMİŞLERDİR BUNA EMİN OLUN,,RİYAKARLIK-BİAT-KOLTUK SEVDASI-HADİ BAŞKA KAPIYA

Yorumu oyla      46      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürültüye kızan Bakan masayı yumrukladı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Giresun'da katıldığı Doğu Karadeniz ...
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye Anayasa talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlara talimatım var, hiç ...
Yıldırım'dan CHP'ye: Düşün İzmir'in yakasından!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in EXPO ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a ziyaret
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretine geldi.
Baykal'dan İzmir mesajı: Kendimi evimde hissediyorum
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir ziyaretinin ...
'Diktatörler oldukça huzur sağlanamaz'
Medeniyetler İttifakı'nın açılış forumuna görüntülü mesaj gönderen Başbakan ...
 
AK Parti Karşıyaka kongresinde iptal sürprizi
Bakan Yıldırım’ın katılacağı kongrenin genel merkez tarafından iptal edilmesi ...
Yıldırım İzmir’in kuzeyi için düğmeye bastı!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir projeleri hakkında bilgi verdi.
Aytun Çıray'dan operasyona sert tepki
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında belediye bürokratlarının ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva