HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2023 Cumartesi - 16:49

Bayır, Balçova Kongresi’nde bombaladı: CHP yönetimini oligarşik yapı ele geçirdi!

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, parti içinde yaşanan “değişim”tartışmaları ile ilgili konuştu. Parti içinde anlayışın ve ana takımın değişmesinin altını çizen Bayır, “CHP yönetimi ele geçirilmiş, küçük bir oligarşik yapı tarafından örgütün ve seçmenin iradesi ve talepleri de dikkate alınmadan yönetilmektir. Bu oligarşik yapı genel merkez yöneticilerinin ve danışmanların oluşturdukları bir yapı. Örgüt bu sürecin içerisinde yer alamıyor. Dolayısıyla, örgüt tepeden belirlenmiş siyasetçileri içselleştiremiyor. Şu andaki yapıda demokrasi var diyemeyiz" dedi.

Bayır, Balçova Kongresi’nde bombaladı: CHP yönetimini oligarşik yapı ele geçirdi!

Ahmetcan KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- CHP’de kurultay süreci mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri ile devam ediyor.

İzmir’in Balçova ilçesinde düzenlenen ve Murat Aküzümlü’nü tek aday olduğu kongrede CHP eski Milletvekili Tacettin Bayır dikkat çekici bir konuşmaya imza attı.

BÜTÜNLÜK TEHLİKEMİZ VAR, CHP’Yİ BÖLDÜRMEYİZ!
Atatürk ilkelerinden taviz verilmemesi gerektiğine dikkat çeken, Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır, “Herkesin hayatta mutlaka kırmızı çizgisi vardır. Benim kırmızı çizgim de CHP’nin bütünlüğüdür. Çevremde son günlerde büyük bir kesim bize AK Parti’nin bu kadar zayıf olduğu dönemde CHP olarak siz AKP’yi deviremeyecekseniz ne zaman devireceksiniz diyor. Beni yakın tanıyorsunuz. Benden farklı şeyler söylememi istediğinizin de farkındayım. Burada bunların söylenmesi gerekiyor. Doğrunun doğru yerde söylenmesi gerekliğini bize Ferhat Aslantaş öğretti. Çok kritik bir dönemin içerisindeyiz. Bütünlük tehlikemiz var. Özellikle vurguluyorum. CHP’yi böldürmeyiz, böldürmeyeceğiz. Bugün CHP’deki gereklilik ve ihtiyaç partinin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu fabrika ayarlarına dönmesidir. Öncelikli olarak rotayı laiklik ilkesine saptıran o çarkın dişlilerinin değişmesi gerekmektir” dedi.

ANLAYIŞ VE ANA TAKIM DEĞİŞMELİ
Parti içindeki değişim çağrıları hakkında konuşan Bayır, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçim dönemi performansı ile ilgili kimse bir şey söyleyemez, burası CHP’dir, burası bir tek adam partisi değildir. Herkes usulünce eleştirilebilir. 40 yıldır mücadelenin içerisinde olduğum partimde tam 7 başkanla çalıştım. Kılıçdaroğlu 8’inci genel başkanım. O kadar çok genel başkan değiştirmişiz, ancak sonuç almamışız demek ki genel başkan değiştirerek iktidar olmuyor. Bu gerçeği görmeliyiz. Anlayışın ve ana takımın değişmesi lazım. Siz bir parti olarak takımın yönetimini iyi kuramıyorsanız olmaz” ifadelerini kullandı.

CHP YÖNETİMİ OLİGARŞİK BİR YAPI TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ
Son seçimlerdeki milletvekili listelerini eleştiren Bayır, parti içi uyarılarda bulunara “İzmir’deki son milletvekili listelerinin günahı kimin? Kendim yazılmadım diye söylemiyorum. Ama arkadaşlar, duymak istemediniz şeyleri konuşmak zorundayım. Siyasette bazı şeyler, seçmenin gözüne hoş gelmezse sadece antrenörü değiştirerek takımı 1’inci lige çıkaramazsınız. Sadece CHP’nin genel başkanı değişerek CHP’yi iktidara taşıyamazsınız. Çıkışı sağda arayanlarla CHP’yi iktidara taşıyamazsınız. CHP yönetimi ele geçirilmiş, küçük bir oligarşik yapı tarafından örgütün ve seçmenin iradesi ve talepleri de dikkate alınmadan yönetilmektir. Uzunca yıldır CHP örgütü tam kapasitesi ile kullanılamadı. Bu oligarşik yapı genel merkez yöneticilerinin ve danışmanların oluşturdukları bir yapı. Örgüt bu sürecin içerisinde yer alamıyor. Dolayısıyla, örgüt tepeden belirlenmiş siyasetçileri içselleştiremiyor. Şuandaki yapıda demokrasi var diyemeyiz” dedi.

İZMİR’İ KAZANIRSINIZ AMA 42 VİLAYETİ GEZDİM BEN BİRÇOK İLDE HÜSRAN YAŞAYACAĞIZ
Bayır şunları söyledi:

Ne yapılmalı? Örgütün partinin adaylarını ve il genel meclis adaylarını ön seçim ile belirlenmelidir. Seç beni, seçeyim seni yapıyor parti meclisi. CHP örgütü uzun yıllardan bu yana sadece broşür afiş ve seçim güvenliği açısından kullanılıyor. Bir siyasi tembellik yaşattı bu bize. CHP örgütü yeniden yapılandırılmalı. Yıllardır ön seçim olmalı diye haykırdık ancak önce üye yapısının da değişmesi gerektiğini ifade etmek zorundayım. Eğer örgüt yukarıdaki seçilmişler tarafından sayılasını isteniyorsa örgütü seçimin içerisine çekip nerede yeni vekillerden Bir tanesi enden gelsin enden sizin elinizi sıksın zaten siz seçmiyorsunuz ki, gider Ankara’da hazır ola geçer size gelmez. Ön seçim bundan önemli örgütü diri tutmak için önemli. Laiklik diyoruz demokrasi diyoruz o vakit bu süreçte en çok uzak durmamız gereken şey seslik ev sesiz kalmaktır. İzmir’i kazanırsınız ama 42 vilayeti gezdim ben birçok ilde hüsran yaşayacağız. Önce İstanbul’u elimizde tutacağız 25 yıl sonra kazandık İstanbul’u. Kimler geldi kimler geçti hepimiz gelir gideriz. Önce seçildiğimiz koltuğun hakkını vereceğiz sonra başka işleri kovalayacağız. Atatürk ilkelerinden taviz vererek iktidar olunmaz.

 
Afyon'da zehir baskını... Bir kişi tutuklandı!
 
İzmir'de kablo hırsızı 1 şüpheli tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beyhude 6 Ağustos 2023 Pazar 13:25

sn bayır, bir dönem daha vekil olabilmek için iyi partiye geçtiniz. o zaman demokrasi şimdi oligarşi! güldürmeyin!!

Yorumu oyla      2      3  
ayıp be 5 Ağustos 2023 Cumartesi 19:05

Tacettin; adam sen il başkanı iken seni desteklemedi. Ön seçimle vekil oldun; iyipye gecenler bire yazıldı seni 6 ya koyup hakaret etti. Herkesi suçluyorsun da bu düzeni getiren seni zerre sevmememi kk ya toz kondurmuyorsun. bu oligarşik yapıyı kim kurdu kardeşiöm? 39 vekili kim verdi? herkes suçlu anasını satayım seni yerin dibine sokan haysiyetini yerle bir eden kk zerre suçlu değil.. anlaşılman zor tacettin.

Yorumu oyla      3      3  
Partili 5 Ağustos 2023 Cumartesi 17:46

Aaa günaydın günaydın.... Milletvekiliyken neden bu doğruları haykırmadın ? Aday yapılmayınca mı aklın başına geldi ? Hepiniz şuçlusunuz, hepiniz bu maskeli Atatürkçüler, bu oligarşik yapıya koltuklarınızı korumak adına hizmet ettiniz... Şimdi kongrelere katılarak günah çıkartmayın! Çünkü hiç inanılacak bir tarafınız kalmadı.. Bu söylemleri Milletvekili iken yapsaydınız sizi anlınızdan öper baş tacı yapardım. Ama geçmiş olsun artık herşey için çok geç...

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Balçova kongresinde ‘defol git’ sesleri… Çakmur-Çalkaya kapıştı!
CHP Balçove İlçe Kongresi’nde İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel ...
CHP’li Arslan'dan bireysel silahlanma tepkisi: Toplum tehdit altında!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bireysel silahlanma sorununu ...
CHP Balçova yeniden 'Aküzüm' dedi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de kongre heyecanı bugün Balçova ve Torbalı’da ...
 
Demir, 'belediye başkan adayıyım' dedi... CHP Torbalı'da aday son anda netleşti!
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı’da bugün gerçekleştirilen ilçe başkanlığı ...
Yarımada kulisleri… Hangi ilçede/kim aday olacak?
Kurultay kararının alındığı CHP’de mahalle delege seçimlerinin ardından ...
Mustafa Sarıgül: Değişim istemenin şartı var
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP'deki değişim tartışmalarını ...
 
Sarıgül’den Özgür Özel’e: 'İstifa et' çağrısı!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, genel başkanlık için aday olabileceğini ...
AK Parti-CHP, Disney'e karşı birleşti
Disney Plus Platformu'nun yerli içeriklerinden 'Atatürk' dizisini çıkarma ...
AK Partili İnan'dan Disney'e tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva