HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2022 Perşembe - 18:09

Bayındır çiçek koktu! Bakan Kirişci: İzmir'imize, üreticimize güveniyoruz!

İzmir'in Bayındır ilçesinde 23'üncüsü düzenlenen Çiçek Festivali'ne katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımla ilgili faaliyetlerde İzmir'e güvendiklerini söyleyerek, "Tarımla ilgili pek çok faaliyette İzmir hep ilk 10'dadır. Biz İzmir’imize, üreticimize sonuna kadar güveniyoruz. Yeşil mutabakat sadece çiçekçilerimizin değil, bütün sanayimizin, tarımsal faaliyetlerimizin gereklerini yerine getirmeye bizi mecbur kılacaktır" dedi.

Bayındır çiçek koktu! Bakan Kirişci: İzmir imize, üreticimize güveniyoruz!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İzmir programı kapsamında düzenlenen 23'üncü Çiçek Festivali'ne katıldı. Festivalde stantları gezen Kirişci, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinlikte, Bakan Kirişci'nin yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Belediye Başkanı Uğur Demirezen, bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Bakan Kirişci, "Çiçek denildiğinde aklımıza olumsuz hiçbir şey gelmediği gibi bunun yanı sıra, olumlu, insanlara keyif veren, İnsanları mutlu eden bir kelimenin karşılığıdır çiçek. Çiçek denildiğinde aklımıza renkler gelir. Bayındır ilçemizde festival dolayısıyla vatandaşlarımızın arasında yürüyüş yaparken çiçekle bezenmiş bir kalabalığın içinden, sürekli tebessüm eden hemşehrilerimizin olduğu bir mekandan geçtik. Çiçek konusunu ve bunun bir uluslararası festivale taşınmış olmasını çok önemsiyorum. İnşallah bu kültürel faaliyetimiz ülkemiz ve dünyamız var olduğu sürece devam etsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 1,7 milyar adet çiçek üretildiğini dile getiren Bakan Kirişci, şöyle devam etti:

"Bu üretimimiz karşılığında yaptığımız ihracat 121 milyon dolara yükselmiş durumda. Türkiye'de tarımın kendisi de net ihracatçıdır. Çiçek konusunda da Türkiye net ihracatçı bir ülkedir. İhracat miktarı ton bazında artış gösterirken, ondan çok daha fazla bir döviz getirisi elde edebiliyoruz. Bu da katma değeri yüksek olan ürünleri daha iyi pazarlara satabildiğimizin bir göstergesidir. Burada sıklıkla Hollanda konusu gündeme geliyor. Hollanda bu konularda örnek bir ülkedir. Pandemi ile başlayıp Rusya-Ukrayna savaşı ile devam eden süreçte ülkemizin sahip olduğu jeostratejik üstünlük bir anda ortaya çıktı. Bugün bizim ihracat ve dış ticaret noktasında en büyük pazarımız olan Avrupa'nın hemen yanı başında bulunmamız bize lojistik bir avantaj sağlıyor."

'BİN NASİHATTEN EVLA OLAN MUSİBETLERİ YAŞADIK'
Çin ve Güney Amerika ülkelerinin çiçek sektöründe belirleyici olduğunu belirten Bakan Kirişci, "Enerji ve lojistikteki anormal artışlar bizi savaş nedeniyle ambargoyla muhatap olan Rusya için önemli bir tedarikçi ülke konumuna getirdi. Ben bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini dile getiriyorum. Hiçbir salgının veya savaşın olmasını asla istemedik. Önce pandemi ile başladı. Dünyada üretim zinciri, tedarik zinciri alt üst olduğu gibi enerji fiyatları anormal derecede arttı. Bu yetmezmiş gibi Rusya-Ukrayna savaşı çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ülke olarak izlediğimiz dış politikada birini diğerine tercih eden bir anlayış yerine 'her ikisi de bizim komşu ülkemizdir' diyen bir duruş sergiledik. Bunu yapmamış olsaydık bu 2 ülkeden sonra bu savaştan zarar gören 3'üncü ülke biz olurduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize ne kadar müteşekkir olsak azdır. Biz büyük bir beladan kurtulduk. Şu anda her iki ülke bizim üzerimizden dünya ile temas etmenin yollarını aramaktadır. Bundan dolayı diyorum ki, elbette musibet istenmez ama bin nasihatten evla olan musibetleri yaşadık. Pandemi ve savaş. 'Ben çiftçi çocuğuyum' demeye utanan bir toplum haline gelmiştik. Bir anda gördük ki cebimizde paramız var ama bu bizi doyurmuyor. Bizi doyuracak olan bu ülkenin eli öpülesi üreticilerimiz" diye konuştu.



'ÇİÇEK ÜRETİMİNİN YÜZDE 30'U İZMİR'DE'
Çiçek üretiminin yüzde 30'unun İzmir'de olduğunu ifade eden Bakan Kirişci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarımla ilgili pek çok faaliyette İzmir hep ilk 10'dadır. Biz İzmir’imize, üreticimize sonuna kadar güveniyoruz. Yeşil mutabakat sadece çiçekçilerimizin değil, bütün sanayimizin, tarımsal faaliyetlerimizin gereklerini yerine getirmeye bizi mecbur kılacaktır. Kullanacağımız enerjinin yenilenebilir olmasına dikkat edeceğiz. Bunları sertifikalandıracağız. Yenilenebilir, temiz enerji ile üretim yaptığımızı belgeleyeceğiz. Çevreci olduğumuzu, tarımsal atıkları ayrıştırdığımızı, uluslararası sözleşmelerin gereğini yerine getirdiğimizi belgelemek zorundayız. Türkiye lojistik bir üstünlüğe sahip, doğrudur. Bunların gereklerini bir kez daha üreticilerimiz düşünmek zorunda. Sertifikalı, belgeli bir üretimi başarmak durumundayız."

Bayındır'da hayata geçirilecek organize sanayi bölgesine (OSB) de değinen Bakan Kirişci, "Sadece burada üretim yapanlar değil, Ar-Ge faaliyetlerinden, eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği birimlere kadar güzel bir kompleks, çağdaş bir Organize sanayi bölgesi Bayındır'a kazandırılmış olacaktır. Biz hanım kardeşlerimizin çiçek sektöründe istihdam edildiğini biliyoruz. Onların bu OSB'de bin 500 civarında ilave bir istihdam sağlayacağını belirtmek isterim. 2 yıl aradan sonra bu festivalimizin hayata geçirilmiş olması çok kıymetli. Destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.



'İZMİR, SON 10-15 YILDA KAPASİTESİNİ 5'E KATLADI'
Vali Köşger ise yaptığı konuşmada, "İzmir’imiz birçok alanda birinciliğe sahip. Tarımsal potansiyeli itibarıyla totalde İzmir 4’üncü. Büyükşehirler arasında İzmir, diğer tarımsal potansiyeli olan şehirlerle yarışıyor. Bu İzmir'in hem tarımda hem sanayide hem ticarette söyleyeceği çok şeyi olduğunu ifade ediyor. Her biri birbirinden değerli, katma değeri yüksek, uluslararası alanda karşılığı olan ürünler üretiyor. İzmir son 10-15 yılda ihracat kapasitesini 5'e katladı. Bayındır'da Çiçek Organize Sanayi Bölgesi de bu işi ivmelendirecek hususlardan birisi. Onu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

'BAYINDIR ÇİÇEK KOKTU'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Dağ ise "Tarımda kendi kendine yeten ülke olma özelliği dünyada diğer ülkelerden bir adım önde olmanızı ortaya koyar. İzmir, Ege Bölgesi bu konuda çok şanslı ve ülkemize büyük katkı sunuyor. İzmir topraklarının yüzde 30,4'ü nün tarımsal olarak kullanılma özelliği var. Tarımsal hasılada Ege Bölgesi yaklaşık 5 milyar doları karşılıyor. Yaklaşık 20 milyar şehrimize bu alanda bir girdisi var. Bunu daha da artıracağız. Bize düşen sizin önünüzü açmak, size düşen de üretimle daha fazla kazanmaya gayret göstermek. Bayındır çiçek koktu, çiçek kokmaya devam ediyor. İnşallah çiçek üretimimizde Türkiye bundan sonra Bayındır kokacak. Allah'ın izniyle bir sonraki aşamada Avrupa, Bayındır kokmaya devam edecek" diye konuştu. 

'BAYINDIR ÇİÇEKÇİLİKTE MARKA'
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de açılış töreninde yaptığı konuşmasında; Bayındır'da yılda yaklaşık 130 milyon adet bitki üretildiğini ifade ederek, 2 yıl aranın ardından yeniden festivalin düzenlenmesi nedeniyle heyecanlı olduğunu dile getirdi. Demirezen konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Bayındır’ın bacasız sanayisi durumunda olan çiçekçiliğimiz binlerce hemşehrime iş imkânı sağlıyor. Çiçekçilerimiz bahçe, salon, mevsimlik,çalı grubu ve ağaç türü gibi zengin çeşitlerde üretim yapmakla beraber dış mekân süs bitkileri üretiminde ülkemizde ilk sıraya yerleşti. Yer örtücü bitki türlerinde bugün Bayındır, Türkiye üretiminin büyük kısmını tek başına gerçekleştiriyor.22 Kasım 2019’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemizi ziyareti esansında Türkiye’nin Hollanda’sı Bayındır Olacak sözüne itafen;İnşallah ilçemize kurduğumuz Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz ile de Bayındır çiçek sektörünün Türkiye’deki ve dünyadaki merkezi olacak.

Yıllar önce sınırlı imkanlar ama büyük bir vizyon ile başlayan çiçek festivalimiz de bugün artık tüm Türkiye’de ve dünyada bilinen bir etkinlik halini aldı. Geride bıraktığımız 23 yılda Bayındır, Türkiye’nin önemli çiçek üretim merkezlerinden biri haline gelirken festivalimiz de ülkemizin dünyaya açılan pencerelerinden biri oldu. Üreticilerimiz yüzlerce çeşit çiçekle oluşturdukları sergilerinde hem ülkemizin değişik yerlerinden gelen ziyaretçileri mest ediyor hem de ürünlerini pazarlama imkânı buluyor. Etkinlikleri ve katılım dikkate alındığında bölgenin en önemli festivallerinden birisi olan ve her yıl bir önceki yıla göre değeri daha da yükselen Çiçek Festivalimizle, bu sene de ilçemizde dört gün boyunca dolu dolu bir festival yaşayacağız.

Aylardır büyük bir titizlik ve özveri ile düzenli olarak festivalin gerçekleşmesi yolunda çalışmalar yaptık. Yapılacak organizasyonun ilçemizin ve çiçekçiliğimizin tanıtımına katkı sağlaması, kültürel değerler taşımasına gayret göstererek bu güzel festivali siz değerli misafirlerimizle buluşturduk. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz ve STK’larımız başta olmak üzere esnaflarımıza, basınımıza, derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Misafirlerimizin dört gün boyunca güzel bir festival geçirmesini ve festivalimizin esnafımıza bereketli bir kazanç getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu yıl 23’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Çiçek Festivalimizin şimdiden ilçemiz için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI
Artık gelenekselleşen festival için çevre il ve ilçelerden de on binlerce kişi Bayındır’a geliyor. Festival kapsamında 6 Mayıs Cuma günü önce saat 19.30'da Fırat Tanır, saat 21.00'de ise Ahmet Şafak sahne alacak. 7 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00'de Derya Uluğ konser verecek. Festivalin son günü olan 8 Mayıs Pazar akşamı ise şehir stadyumunda Hakan Altun konseri gerçekleşecek. Konserler ve diğer tüm etkinlikler Bayındır Belediyesi tarafından ücretsiz yapılacak. Festival boyunca festival alanının farklı etkinlikler yapılacak. Festival kapsamında En iyi balkon, bahçe ve stant yarışmaları düzenlenecek.

Ardından Bakan Kirişçi ve AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyet, Başkan Demirezen'i makamında ziyaret etti. İlgili ziyarete ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Sürekli, "Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişci ile birlikte Bayındır Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’i makamında ziyaret ettik. AK Belediyecilik ile insanımızın gönlüne dokunan, daima Bayındırlı hemşehrilerimizin yanında olan Uğur Demirezen ve ekibine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 
Prof. Dr. Armağan’ın adı Narlıdere’de yaşayacak!
 
Konak’ta Necip Fazıl tartışması... Meclisten 'siyasi' veto!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ha ha ha ha ... 5 Mayıs 2022 Perşembe 23:37

Yeni bakan tek başına sokağa çıksa kimse tanımaz.

Yorumu oyla      3      4  
Size ne oluyor? 5 Mayıs 2022 Perşembe 18:36

Bayındır çiçekçiliği deyince akla Aziz Kocaoğlu gelir. Size ne oluyor da kendinize pay çıkartıyorsunuz? Nerede İzmir Büyükşehir Belediyesi? Nerede Aziz Kocaoğlu? Siz kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Buradan size mama yok.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babalarının kabrini 67 yıl sonra buldular
Elazığ'da 1955'ten bu yana haber alamadıkları babaları Ali Yazar'ın mezarının ...
8 bin FETÖ üyesi deşifre edildi
FETÖ'nün jandarmadaki gizli yapılanmasının sözde Marmara bölge sorumlusundaki ...
Çavuşoğlu: Kayıp Türk kaptan bulundu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Haberler çıkınca Cakarta Büyükelçiliği'ne ...
 
O otoyollarda hız sınırı 140'a çıkacak!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir ...
8,5 yıl önce anne ile oğlunun öldüğü yangın kundaklama çıktı!
İzmir'de, Filiz Biçer (32) ile oğlu İsmail Biçer'in (12) evlerindeki yangında ...
'23'üncü Bayındır Çiçek Festivali' başladı
İzmir'de 23'üncü kez düzenlenen 'Bayındır Çiçek Festivali' başladı. Rengarenk ...
 
İZELMAN vitrine çıkardı... 87 milyonluk satış!
İZELMAN Çiğli’deki ticaret imarlı 23 bin 686 metrekare büyüklüğündeki ...
Mucize kurtuluş: 2,5 gün sonra denizde bulundu
İngiltere merkezli şirkete ait gemide birinci kaptan olarak görev yapan ...
19 yaşındaki Asiye sokak ortasında öldürüldü
Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Atalay sokak ortasında başından silahla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva