HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2023 Perşembe - 09:21

Batur’dan ‘adaylık’ önerisi… Eylül’de isimler açıklanmalı!

Parti içi yaşanan tartışmalar yerine yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, aday belirleme süreci ile ilgili de öneride bulunurken “Eylül ayında bizde olmayan belediye başkanlıkları açıklanabilir. Tanıtım ve küskün vatandaşla temasın sağlanması ve yerel seçimlere hazırlığın yapılması lazım. 45 gün yetmiyor. Bizde olan belediyelerde de en az 3-4 ay kala açıklanması lazım. Aralık ayında hepsinin açıklanması lazım ki belediye başkanları sahaya çıksın çalışsın” dedi.

Batur’dan ‘adaylık’ önerisi… Eylül’de isimler açıklanmalı!

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Batur, parti içi ‘değişim’ mesajları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Batur, “Herkes CHP ile yatıyor, CHP ile kalıyor. Türkiye'nin başka problemi yokmuş gibi… Türkiye batmış, nakit sıkıntısı içinde yerel yönetimler krediye ulaşamıyor, bankalar kredi vermiyor. Bunları tartışmak lazım. Ancak biz öyle bir tuzağa düşüyor ki bunları konuşmuyoruz. Bizim yerel seçimlere odaklanmamız gerekiyor. Bizim sıkıntımız şu; Bize oy veren kesim kızgın bize. Bunu belediye başkanları adayının bir an önce açıklanarak giderilmesi gerekiyor. Eylül ayında bizde olmayan belediye başkanlıkları açıklanabilir. Küskün vatandaşla temasın sağlanması ve yerel seçimlere hazırlığın yapılması lazım. 45 gün yetmiyor. Bizde olan belediyelerde de en az 3-4 ay kala açıklanması lazım. Aralık ayında hepsinin açıklanması lazım ki belediye başkanları sahaya çıksın çalışsın” ifadelerini kullandı.

ÜÇ BÜYÜK KENT İÇİNDE EN RAHATI…
İzmir’in diğer büyükşehirlere oranla daha rahat bir süreç geçireceğini belirten Batur, “İzmir’in oy oranlarına baktığınızda Ankara'ya, İstanbul’a göre daha rahat bir tablo var ancak bu rehavete sürüklenmemeli. İzmir Millet İttifakı ve dışarıdan partilerin desteklemesi ile en iyi oy oranın sağlandığı il. Bundan sonraki süreçte ittifakların devamı konusunda da bazı kararlar alınabilir. Kaybeden olunmak istenmez sonuçta... Yerel seçimlerde İzmir'de ittifak en iyi şekilde işledi. Ben İzmir’den umutluyum. Yine ittifaka gidebilir. Gidilmezse İzmir’deki vatandaşların duyarlılığı ile İzmir’de yine sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Ancak yine de rehavete kapılmamalı. İzmir üç büyük kent içinde en rahatı bana göre” diye konuştu.

VATANDAŞIN VERİLEN SÖZLERE BAKMASI LAZIM 
AK Parti'nin en büyük avantajının iktidarı elinde bulundurması olduğunu belirten Batur,  vatandaşlara da çağrıda bulunurken “Avantajları yeniden iktidarı yakalamaları. İktidar kamu gücü… Kamu gücünü her seçimde kullanmaktan çekinmeyen anlayış var. Yerel seçimde de bunu kullanacaklardır. Bunu Türkiye'nin genelinde kullanacaklardır. Vatandaşımızın da yerelden ziyade biraz genele de bakması lazım. Seçimden  önce verilen sözler neydi seçim sonrası gelinen nokta neydi? Buna bakılması lazım.Bizde bunu anlatmaya çalışacağız. İzmir’de adayları bizde duyuyoruz ancak belirleme noktası partilerin kendi iç meselesi, yorum yapmak istemem” dedi.

 
AK Partili Kaya, ‘zihni sinir’ dedi, CHP'li Nalbantoğlu yanıt verdi: Vız vız mı? Vız vız!
 
Mobilya ihracatında rota Güney Afrika... Hedef 1 milyar dolar!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemeraltılı esnaf 10 Ağustos 2023 Perşembe 20:11

çok doğru başkan biraz ağır gidiyorsun ama yinede yanındayız doğru atamalar yaparsan bu işler hızlanır

Yorumu oyla      5      7  
Murat ali 10 Ağustos 2023 Perşembe 16:43

Tunç Soyer'in seçim öncesi verdiği sözlerle şimdi yaptıkları arasındaki uçurum farkını incelersek aslında durum ortaya çıkıyor.

Yorumu oyla      5      4  
davut kaya 10 Ağustos 2023 Perşembe 16:11

VAR MI başka emrin

Yorumu oyla      8      5  
inci 10 Ağustos 2023 Perşembe 14:18

6. kez belediye başkanlığı olmaz.Bırakın artık genç ve idealist gençler gelsin.demokrasi den bahsedenler 6.kez aday olmaz.

Yorumu oyla      10      5  
chpli 10 Ağustos 2023 Perşembe 14:16

olurda genel başkan değişirde bizim adaylıklar güme gitmesin hesabıdır bu . kk olduğu sürece bi yerlerde aday olcak kesin. inşallah kk giderde imamoğlu bunların hepsini şutlar partiden

Yorumu oyla      6      5  
nurhan 10 Ağustos 2023 Perşembe 14:09

Abdül Batur un Konak tan aday gösterilmesi büyük hata olur.Boşa geçen 4 senenin ardından yine bir 4 yıl heba edilmemeli.yeni yüzler ve vadantaşın memnun olacağı kişiler tercih edilmeli.

Yorumu oyla      8      5  
cevdet bey 10 Ağustos 2023 Perşembe 12:35

narlıdere, balçova, karşıyaka, bu ilçelerde de gerek mezhepsel gerekse tedirgin laik oylar nedeniyle belediyeler alınır. bu üç ilçe dışında chp belediyeleri çantada keklik görmesin. şu anda ibb bile riskli. keşke seçimler 2 yıllığına yapılsa da chp dibi görse, hatalarından, yanlışlarından dönse, küllerinden yeniden doğsa. ancak böyle bir umut şimdilik yok. yenilgiye rağmen hala aynı isimler, aynı yüzler. anlamak çok zor gerçekten.

Yorumu oyla      17      8  
Koltuk sevdası 10 Ağustos 2023 Perşembe 12:31

4 yıldır çivi çakmadı ama daha adaylık , hatta büyükşehirin peşinde.

Yorumu oyla      16      7  
Mustafa Koç 10 Ağustos 2023 Perşembe 11:12

Parti tüzüğü ile programı ile başkanı ile değişmeli ..Yeni umutlar yeni kadrolar tüzük ve program ile yerel seçimlere hazırlanılmalı ..Anlaşılıyor ki hiçbir şey olmamış gibi yerel seçimlere gidilmek isteniyor.Bu şekilde yapılacak seçim yarışı hezimet getirir Garanti görünen İzmir dahi riske girer. Yapılan mahalle delege seçimlerin de de görüldüğü üzre değişen hiçbir şey yok .Belediye başkanlarının kontrolünde sen ben bizim oğlan delege olsun amaç CHP içindeki oligarşi yapıyı yukarıda tutabilmek .Halk gözünü açtı memleketin bugünkü durumunda iktidar kadar muhalefetinde katkısı olduğuna inanıyor artık .Neden kazanabilecek aday çıkarılmadı .Detaylar ile uğraşıldı .Seçim çantada keklik görüldü .Hiç olmazsa "bizden "bir cumhurbaşkanı olsun dendi . Cumhuriyet Halk Partisinin en büyük özelliği etnik ve mezhep üzerinden siyaset yapılmaması idi . Maalesef bu hassasiyet de ortadan kaldırıldı .Ez cümle CHP Maalesef bu tutum davranış statüko ile siyaset yapma anlayışı devam ederse Maalesef umut olmaktan çıkar ve 11 büyükşehir İzmir dahil iktidarın yönetimine geçer .Belki böylesi daha hayırlı olur Sosyal Demokrat geçinen bu tatlı su solcuları tasfiye olur siyaseti bırakır Sol Sosyal Demokrat değerler tekrar külleriden doğar çünkü tek amaçları menfaat temin etmek olan bu güruh var olduğu müddetçe Türkiyede sol maalesef hakettiği arzuladığı yere gelemez

Yorumu oyla      14      6  
Izmirli 10 Ağustos 2023 Perşembe 10:55

Belediye başkanları ön seçim yapılmadığı takdirde halk kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık,deniz bitti,oradan burada eş dost ve yakınları belediye başkanı olarak atama yapıldığı zaman sandıkta herkes tepkisini verecektir demokrasi gereği...

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki festival, kuraklık ve ürün azlığı nedeniyle iptal edildi
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde her yıl düzenlenen “Payamlı Bardacık Festivali” ...
Efes Tiyatro Festivali, Selçuk'ta başladı!
2. Efes Tiyatro Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Selçuk Belediyesi ...
Başkan Batur'dan örgüt mesajı: Samimiyetle sahip çıkacağız!
CHP Konak İlçe Başkanlığı devir teslim törenine katılan Başkan Batur, ...
 
İZSU’dan dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılık ...
Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yeni yönetimi, federasyon ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tercih TIR'ına yoğun ilgi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Çeştepe’de muhteşem konser
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, ‘Yaz Konserleri’ etkinlikleri ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi yaz etkinliklerine devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları kültür sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor.
Kordon’a ‘çalı tipi bitki’ önerisi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kordon’da sıkça meydana gelen olayların ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva