HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2016 Çarşamba - 12:08

‘Baskı iddiası’nda sendikalar karşı karşıya: Rakamlı yanıt!

AK Partili belediyelerin Tüm Bel Sen üyelerine baskı uyguladığı ve Menderes, Kemalpaşa, Torbalı ve Selçuk Belediyelerinde ücret ya da ilişkiler üzerinden baskı uygulandığını iddialarına Bem Bir Sen İzmir Şube Başkanı Mustafa Köylü’den yanıt geldi.

‘Baskı iddiası’nda sendikalar karşı karşıya: Rakamlı yanıt!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Tüm Bel-Sen şube başkanları, yapılan ziyarette sendikadan AK Partili belediyelerin üyelere baskı uyguladığını iddia etmiş, Menderes, Kemalpaşa, Torbalı ve Selçuk belediyelerinde ücret ya da ilişkiler üzerinden baskı uygulandığını ileri sürmüşlerdi.

Bem Bir Sen İzmir Şube Başkanı Mustafa Köylü’den bu iddialara yanıt geldi.

Kemalpaşa Belediyesi ile ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyen Köylü, AK Partili belediyelerde sendikaya toplu geçiş iddialarını da yanıtladı.

Tüm Bel Sen ve Tüm Yerel Sen’e göre daha zor şartlarda çalıştıklarının altını çizen Köylü, İzmir’deki üye sayılarına dikkat çekerek İzmir’de örgütlenemediklerini ifade ederek memurların siyasi politikalarına uymayan sendikada olmaktan korktuğunu vurguladı.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ İLE SÖZLEŞMEYİ DAHA İMZALAMADIK Kİ...
Kemalpaşa Belediyesi’nde memurların bayram ikramiyelerinin kaldırıldığı iddialarıyla ilgili konuşan Köylü, “Biz daha sözleşmeyi imzalamadık ki... Menderes’te ve Torbalı’da imzaladık, yarın Ödemiş’te imzalayacağız. Kemalpaşa’yı henüz imzalamadık. İmzalanmayan bir sözleşmeden haklar nasıl çıkarılmış olur? Müzakerelerimiz devam ediyor, belli bir noktaya geldik. Bizim görevimiz memurun aldığı hakların noktasına virgülüne dokunmadan devamını sağlamak. Kemalpaşa ile ilgili söylemin gerçek dışı olduğunu ifade etmek isterim” dedi. 

İDARİ BASKI VE SENDİKAYA TOPLU GEÇİŞ İDDİALARI
AK Partili Belediyelerde yapıldığı iddia edilen idari baskılar konusuyla ilgili de açıklama yapan Köylü, “Ödemiş’te 140 memurdan 90, Selçuk’ta 100’ün üzerinde memur var sadece 2 üyemiz var. Menderes’in yüzde 90’ın üzeri bizim üyemiz. Bu belediyeler AK Partili belediyeler. Üye sayımız ortada” dedi.

Köylü, AK Partili belediyelerde sendikaya toplu geçişler olduğu iddialarına karşı şu şekilde konuştu: “Gaziemir Belediyesi’nde çalışıyorum. 2009 seçimlerinde Pazar günü seçim oldu ertesi günü geldim saat 9 bile olmadan telefonum çaldı. ‘Yeni yönetim Tüm Bel Sen’e geçmenizi istiyor’ dendi. 1 günde 85 tane memurun 78 tanesi Bem Bir Sen’den Tüm Bel Sen’e geçti. Bunun gibi bir sürü örnek var…  

MEMURLAR KORKUYOR
Memurların siyasi politikalarına uymayan sendikada olmaktan korktuğunu vurgulayan Köylü, “Birileri belediye başkanları üzerinden sendika yaptırımı uygulatıyor. İzmir bütünşehir oldu bir tarafı Dikili bir tarafı Beydağ... Memur korkuyor, idarenin siyasi politikalarına uymayan sendikada olmak istemiyor. Ben de bunun dezavantajını yaşıyor, örgütlenemiyorum. Her sendikanın mücadelesi haktır. Biz örgütlü olduğumuz yerlerde diğer sendika üyelerine baskı uygulatmadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde nasıl Tüm Yerel Sen ve Tüm Bel Sen mücadele veriyorsa biz de misyonumuzu devam ettirebilmek adına kurumlarda teşkilatlandırma çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

SENDİKA ÜYE SAYILARI ÇOK ŞEY İFADE EDER
Birilerinin idare adına racon keserek kendi üyelerinin baskı altın alındığını söyleyen Köylü, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 4 binin üzerinde memur var bizim sadece 69 üyemiz var. CHP’li belediyelerde hangi şartlarda sendikacılık yaptığımızı biliyoruz. En büyük memur sendikasıyız, Türkiye genelinde 1 milyona yakın üyemiz var. Ama İzmir’de sadece 610 üyemiz var. İzmir’de üyelerimizin çektiği baskıları kelimelerle ifade edemeyiz. Çok zor şartlar altında çalışıyoruz. İdareden bahsetmiyorum. Hiçbir başkan kalkıp memurların sendikalarıyla uğraşmaz. Fakat birileri idare adına racon kesiyor, sürdürürüz diye tehditlerle üyelerimizi baskı altına alıyor. Bunun kanıtı da sendikaların üye sayısıdır. 4 bin sendika üyesine 69 üyemiz var. Bu çok şey ifade eder aslında” dedi.

 
Şırnak'tan acı haber: Evinin önünde beklerken...
 
Bakan'dan kritik kontenjan açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hanefi colak 7 Ocak 2016 Perşembe 08:19

Tüm bel sen başkanı demissinki chp karşıtı bilesenler le birlikte mücadele edeceğiz. Siz sendikacimisiniz yoksa parti sözcüsü mu bunu açıklayın once.once.sizin kiminle birlikte olduğunuzu bizler çokçokiyi biliyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
Hanefi colak 6 Ocak 2016 Çarşamba 22:21

Sendikamiz karalama kampanyası size birsey kazandırmak.kazandırmak.militan vari soylemlerinizden vaz geçmenizi öneririm.öneririm.oncelikle devlet memuru olun.olun.devleti temsil etme sorumluluğunu asla unutmayın.unutmayın.bayindir Belediyesinde uyguladığımız insanlık dışı uygulamanızi hatirlatirim

Yorumu oyla      12      6  
xyz 6 Ocak 2016 Çarşamba 20:51

öncü model sendika bembirsen...vurmadan kırmadan dökmeden milli iradeye saygılı tek sendika.

Yorumu oyla      12      6  
izmirli 6 Ocak 2016 Çarşamba 20:23

adamlar izmirdeki bazi belediylerde 2600 tl sosyal denge zammi aldilar daha ne yapsinlar helal olsun onlara

Yorumu oyla      12      6  
Mustafa Türk 6 Ocak 2016 Çarşamba 13:23

'...Fakat birileri idare adına racon kesiyor, sürdürürüz diye tehditlerle üyelerimizi baskı altına alıyor. Bunun kanıtı da sendikaların üye sayısıdır. 4 bin sendika üyesine 69 üyemiz var. Bu çok şey ifade eder aslında” Bu cümleden Türkiye de tüm işkollarında nasıl yetkili olduğunuzu çıkarabiliriz herhalde.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayıştay’dan şok Çiğli raporu: Konutlar, bilgisayarlar, telefonlar ortada yok!
Çiğli’nin 2014 yılı mali yapısını inceleyen Sayıştay raporunda birçok ...
Vali Toprak’tan Foça raporu: Yatırım mesajları
İzmir Valisi Mustafa Toprak Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenazesine ...
Kent konseyi krizinde kritik tarih 11 Ocak
Konsey'in yeni başkanı, CHP Konak İlçe Sekreteri de olan Çağrı Gruşçu, ...
 
Urla Kızılay Şubesi yılın ilk dostluk kahvaltısını düzenledi
Her ay Mülki amirlerle düzenlenen dostluk kahvaltısı yeni yılın ilk haftasında ...
Başkan Piriştina konut planını yeşile çevirdi!
Buca Belediyesi İller Bankası’na ait Kaynaklar’da bulunan 30 dönüm araziyi ...
Oyuncak müzesine engelsiz ziyaret!
İzmir’in ilk ve tek oyuncak müzesi olan ve açıldığı günden beri 7’den ...
 
Metro vagonlarına 2 katlı otopark geliyor
Genişleyen metro ağında kullanılmak üzere 85 yeni vagonun üretimini sürdüren ...
Tahsis tamam: Ve Paterson Köşkü kurtuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü’nü restore ...
İzmir yeni bisiklet rotaları peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bisiklet rotaları kazandırmak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva