HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2022 Çarşamba - 20:46

Başkanvekili Koçer, Çiğli'deki kokunun sebebini açıkladı!

Çiğli Meclisi'nde gündeme damgasını vuran konu koku ve sinek şikayeti oldu. Başkanvekili Ali Rıza Koçer, kokunun sanayiden kaynaklandığını belirtti. Öte yandan Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu’nun Gezi Olayları’nın yıl dönümünü anması sonrasında gerginlik oldu.

Başkanvekili Koçer, Çiğli deki kokunun sebebini açıkladı!

Diren Çelik'in haberine göre, Çiğli Belediyesi Haziran ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkanvekili Ali Rıza Koçer idaresinde Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, meclis üyelerinin önergelerinin okunmasının ardından gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Komisyondan gelecek maddeler ise bir sonraki oturum için yeniden eğitim hukuk, ve plan bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclis gündem maddeleri ise oy birliği ile kabul edilirken toplantının dilek ve temenni kısmında, meclis üyeleri AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe’nin annesinin vefat etmesi sebebiyle başsağlığı diledi. Bunun üzerine söz alarak teşekkür eden Boztepe, “Toplum olarak acılı günlerimizde birleşiyoruz, cenazemize katılan ve başsağlığı dileyen herkese sevgilerimi sunarım” dedi.

İLAÇLAMA İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, ilçede koku sorunu olduğunu söyleyerek, vatandaşların şikayetçi olduğunu belirtti. Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve tüm İzmir’i saran kötü kokunun Çiğli’de oldukça yoğun hissedilmesi ve sıcak havalar dolayısıyla artan sineklerden şikayetçi olduklarını dile getiren AK Parti Grubu'na cevap veren Başkan Vekili Ali Rıza Koçer,” İlaçlama esasında ilçe belediyelerinin değil, Büyükşehir’in işidir. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Şubat ayından beri çalışıyoruz. Sıkılan ilaç özellikle hamile kadınlara, çocuklara sağlığa zararlı. Buna rağmen vatandaşların talebi yapıyoruz. Büyükşehir’den günde 7 araç çıkıyor. Bunun sağlıksız olduğunu söylüyoruz. Herkesin de bilmesini istiyoruz” dedi.


SEBEBİ BELEDİYELER DEĞİL
AK Parti Grubu'ndan gelen koku şikayeti ilgili belediye ekiplerini kokunun araştırılması için görevlendirdiklerini söyleyen Koçer, “Haftanın belirli günlerinde ya da saatlerinde özellikle gece saatlerinde ortaya çıkan bir koku sebebi belediyeler değil. Sebebi sanayiidir. Aradık taradık kaynağını bulamadık. Koku arıtma ile ilgili olsa her gün devam eder. Aynı koku kanallardan geliyor.” dedi.

Başkanvekili Koçer'e cevap veren Boztepe, "Belediyelerden kaynaklanan bir sorun değil dediniz ancak deniz kıyısına gidildikçe kokunun arttığını görüyoruz. Sorumluluk Büyükşehir'de 4-5 yıl önce bu koku yoktu. Arıtmanın yetersizliğinden kaynaklanıyor. Kokunun kökenini bulamıyorsak hepimiz bu görevleri bırakalım o zaman. Körfez'de dip temizliğini bırakınca koku arttı. Sonuçta bu konuyla ilgili çözümü bulmamız lazım" dedi.


GEZİ OLAYLARI GERGİNLİK YARATTI
Mecliste Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu’nun “Gezi’nin yıl dönümünü kutluyorum, Gezi bu ülkede gençlerin demokrasi ve özgürlük çığlığıdır, ülkemizin ve yaşam alanlarımızın, doğasının savunması amacıyla yapılan milyonlarca gencin savunmasıdır, gezi onurumuzdur yüzlerce aydının tutuklanmasına itiraz ediyoruz, hukuksuz yargılamaların da her daim karşısındayız” sözleri ve CHP grubundan meclis üyelerinin Gezi Olayları’nın anılması üzerine AK Parti Meclis üyesi Nedim Aslan, “Gezi olaylarının toplumsal eylem değil, bir komplo teorisiydi. Bu insanların neden sokağa çıktıklarını gördüğünüz zaman toplum nezdinde ali bir olay değil. Havalimanının durdurulması çok yanlıştı? Amacınız nedir? Sizi kim finanse ediyor? Bu millet bunu yutmaz. Onlarca vatandaş hayatını kaybetti. Yazıktır. Ölenlerin üzerinden siyaset yapıldı. Asıl evine ateş düşenler o ailelerdir. Bunu başka bir hedef için kullanıyorlar. Doğuda bir sürü faili meçhul cinayetler oldu neden hassasiyet göstermediniz? Çünkü amacınıza hizmet etmiyor. Biraz vicdanlı olun. Bu eylem toplumun gerçeklerini yansıtmıyor. Aynı hassasiyet toplumun farklı kesimlerine hizmet etmiyor” diyerek tepki gösterdi.
 
Bir sonraki meclis oturumunun 3 Haziran 17:00’de yapılmasına karar verildi.

 
Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal ateş püskürdü!
 
İki üniversite öğrencisinin ölümüne neden olmuştu... Alkollü sürücü tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Haziran 2022 Perşembe 08:33

Gezi eylemleri toplumun tepkisi değilmiydi? Bu akepeli nerede yaşıyormuş? Afrikadamı yaşıyor? Gezi olayları toplumun ayaklanması idi. Araya birkaç marjinal gruplarda durumu fırsat bilip ortaya çıkınca halkın ayaklanması değil mi oldu? Akepeli zat kendine gelsin. Zaten ilk seçimde akepenin adı bile duyulmayacak.

Yorumu oyla      4      4  
Vatandas 2 Haziran 2022 Perşembe 06:34

Nedim bey ciglide sunlari sokakta gezerken soyleseniz alacaginiz tepkileri dusunebiliyor musunuz?

Yorumu oyla      3      4  
Yorgun demokrat 1 Haziran 2022 Çarşamba 23:22

Belediye değil vatandasmı sorumlu kokudan

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal ateş püskürdü!
Bayraklı Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Serdar ...
Soyer'den 'moda fuarı' yorumu: Bu sektörü büyüteceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından yapılacak ...
Gaziemir'de CHP grubunda çatlak... O planlar reddedildi!
Haziran ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'nde ...
 
Karşıyaka'da ŞPO'nun itirazına ret!
Karşıyaka’da Şehir Plancıları Odası’nın Emlak Konutları’nda ki bir kat ...
Bornova'nın gündemi 'yurt' tartışmaları... ÇYDD'nin bağışı kabul edildi mi?
Bornova'da tartışmalara neden olan kız öğrenci yurdu projesine ilişkin ...
Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!
Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin ...
 
Konak 'Zorlu' kararını verdi!
Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis gündeminin ana maddesi Zorlu Projesi ...
Aydın'da kursiyerlerden muhteşem yıl sonu gösterisi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçekleştirilen ...
Başkan Soyer imzaladı... Kritik görev o isme emanet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer genel sekreterlik makamı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva