HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2015 Pazar - 14:38

Başkan yine sert konuştu: Bu adamı Meclis’e göndermemeyi bekliyoruz!

Seferihisar Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanan Seferihisar Kültür Merkezi ve Meydan Projesi'nin açılış töreninde konuşan Kocaoğlu yine ‘İzmir notları’ paylaşımlarıyla büyük tepki çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten’i hedef alırken, İçten’e destek çıkan AK Parti Adayı Hüseyin Kocabıyık’ı da sert sözlerle eleştirdi ve “Konak’tan, Buca'dan, Karabağlar'dan, Balçova'dan, Narlıdere'den, Seferihisar'dan, Urla'dan, Çeşme'den, Karaburun'dan, Menderes'ten, Selçuk'tan, Menderes'ten ne bekliyoruz? Bu adamı meclise göndermemeyi bekliyoruz” dedi.

Başkan yine sert konuştu: Bu adamı Meclis’e göndermemeyi bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Seferihisar'ın yıldızını  parlatacak çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Seferihisar Belediyesi’nin işbirliğinde yapımı tamamlanan Seferihisar Kültür Merkezi ve Meydan Projesi’nin açılışı ilçede düzenlenen törenle yapıldı. 

Hıdırlık Mahallesi'nde eski belediye binası alanında yer alan meydan ve kültür merkezinin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


 
BÜYÜKŞEHİR'İN YAPAMAYACAĞI PROJE YOK
Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kültür merkezinin yapımı, kamulaştırma bedeli ve yol düzenlemesi ile yaklaşık 6 milyon liraya mal olduğunu belirterek, Seferihisar'dan Sığacık'a bisikletle gitmek için hazırlanan projenin ilçenin yavaş şehir konseptine çok yakışacağını söyledi. İzmir'de yerelde kalkınmayı sağlayacak projelere yasal, kurallara uygun olduğu sürece destek verdiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapamayacağı hiçbir proje ve çalışma yoktur. Yeter ki, yasaya uygun olsun.  Yeter ki, yaptığımız çalışma bu kentin kalkınmasında işe yarasın.  Hayal olmasın,  uçuk olmasın,  kaynaklar israf edilmesin.  Vatandaşımızın cebine,  kültürüne,  sanatına,  kalkınmasına dokunsun,  yaşam standardının artmasına neden olsun" diye konuştu.
 
İZMİRLİ'YE SAMİMİ OL!
Seçim sürecinde iktidarın İzmir'e yönelik eleştirilerine de yanıt veren Başkan Kocaoğlu, İzmir'e laf söyleyenlerin İzmirliler'i tanımadığını belirterek, "İzmir ile bir problemleri var. Ne olduğunu biliyorum da.  Onlar daha hala İzmirli'yi tanımayarak, anlamayarak,  İzmirli'yi tanımamak ve anlamamakta ısrar ederek bu problemi artırmaya çalışıyorlar. İzmirli o kadar kafası net,  aydınlık,  o kadar fikirlere açık ki. Yeter ki, İzmirli'ye samimi ol! İzmirli'ye  kafanın arkasında kırk tane tilki dolaşarak yaklaşma! Gönlünü, yüreğini aç.  İzmirli zaten seni bağrına basar ama gönül yürek açmazsan İzmirli seni ne yapsın?" dedi.


 
NEZAKETSİZLİĞİN HESABINI İZMİRLİLER VERECEK
AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmirliler'e yönelik "haşhaşi" sözlerinin ardından atılan destek tweetlerine de dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 32 tane tweet atarak İzmirli'ye kendine göre 'haşhaşi' yani esrarkeş diyor. 'Kızlı-erkekli oturuyorlar' diyor; saçmalıyor. Kötü laf da iyi lafta şahsın kendisine ait. Biz gerekli cevabı kürsüden verdik. 'İzmirli de gerektiği zaman gereken cevabı verecektir' dedik. Bunun üzerine AKP il başkanı tabi ki tutuştu ve ortalığı yatıştırmak için bir seri açıklama yaptı. Çünkü o da İzmir'de yaşıyor ve İzmir'in yaşam biçiminde çoluğunu, çoğunu yetiştiriyor. İzmir'de bir basın kurumunu yöneten bir milletvekili adayı da milletvekili Cuma İçten'in o 32 tweetine destek olmak üzere bir çok mesaj atmış.  'Cuma İçten'in fikirlerine aynen katılıyorum;  tespitlerinin hepsi doğru. Cuma İçten'in haklı olduğunu görmek isteyen gece Kordon'a gitsin;  kafa çekiyorlar' demiş. İzmir'i,  İzmirli'yi,  İzmir'in yaşam biçimini,  İzmir'in duruşunu sen eğer bilmiyorsan,  bilemiyorsan,  idrak edemiyorsan o zaman niye Birinci Bölge 4. sıra adayı oldun? Hadi sen oldun;  AKP getirdi seni oraya koydu. Bu İzmir Birinci Bölge ne yapacak? Bunların hakaretine maruz kalan İzmirliler birinci bölgeden ne bekliyor? Konak’tan, Buca'dan, Karabağlar'dan, Balçova'dan, Narlıdere'den, Seferihisar'dan,  Urla'dan, Çeşme'den,  Karaburun'dan,  Menderes'ten,  Selçuk'tan,  Menderes'ten ne bekliyoruz? Bu adamı meclise göndermemeyi bekliyoruz. İzmir'e yaptığı bu en hafif deyimiyle 'nezaketsizliğin' hesabını hep beraber İzmirliler olarak vermek istiyoruz". 
 


SEFERİHİSAR "BÜYÜKŞEHİR" İLE LİG ATLADI
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de tarım her gün ölürken tarım üreticilerine can suyu veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek; "Türkiye'de bütün yerel yönetimler bunu örnek alacaklar. Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile son 6 yıldır birlikte çalışma imkanımız oldu. İlçeye çok değerli projeler kazandırdı. Kendisi proje sayısıyla konuşmuyor;  360 proje demiyor ama insana dokunan,  dokunduğu yerin değerini büyüten projeler yapıyor. Seferihisar'da Sığacık Kale içinde yaptığı proje ile  göğsümüz geriliyor.  Kupon proje.  Seferihisar'ın değerini büyüttü. İnanılmaz etkileri olacak. Arıtma yapıldı. Eğer denizinize pislik akıyorsa o kent kent olmaz. Arıtma tesisleri olduğu için Seferihisar Türkiye'nin en çok mavi bayraklı halk plajına sahip ilçesi olmuştur.  Bunun için minnettarız. Meydan Projesi için de  İzmir Büyükşehir  Belediyesi'ne teşekkür ediyorum İnanılmaz emek verdiler.  Kısa sürede ilçemiz kılıf kıyafet değiştirdi.  Sınıf,  lig atladı.  Bizler çok şanslıyız" dedi. 
 
SEFERİHİSAR’A RENK KATACAK
Kültür Merkezi'nin düzenlemesi 12 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleşti. 3  katlı olan kültür merkezinde  sergi ve fuaye alanları, sanatçı dinlenme odası, çok amaçlı salon, kafeterya gibi alanlar yer alıyor. Projenin 833 metrekaresi kültür merkezi, 526 metrekaresi ise atölye binalarından oluşuyor. Tesiste araç otoparkının yanı sıra bisiklet ve motorsiklet park alanları da bulunuyor. Kültür merkezinin çevresinde özel bir düzenleme gerçekleştirilerek biri fıskiyeli iki adet havuz ve otopark alanı yapıldı.


 
RENKLİ, DESENLİ ASFALTLAR DİKKAT ÇEKİYOR
Çalışmalar kapsamında ilçeye yeşil alanları, oturma bölümleri ve peyzajıyla geniş bir meydan da armağan edildi. İlçe merkezindeki yollar baştan aşağı yenilendi. Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve çevre sokaklar “Arnavut Kaldırımı” ve “Kayrak Taşı” desenlerini taşıyan asfaltla kaplandı. 11 bin 500 metrekarelik alandaki düzenleme için uygulanan özel teknikle önceden hazırlanan desenli çelik kalıplar, sıkıştırılmış sıcak asfaltın üzerine özel iş makineleri yardımıyla bastırıldı. Baskı işleminden sonra boya ve son olarak da cila uygulaması yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina gençler adına konuştu: Bize güvenin
Ülkenin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı sürecin toplumun eğitimsiz bırakılmasından ...
Karabağlar'dan Bahar Öğretmen'e teşekkür
Karabağlar'da durumu iyi olmayan 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerine 2014-2015 ...
Menderes çiçek açtı: Festivale coşkulu başlangıç
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Çiçek Festivali’nin ilk günü ...
 
Seferihisar briçte Ege'nin en büyüğü
Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen Ege Bölge Kulüpler Arası ...
Bornova yollarına makyaj tam gaz
Bornova Belediyesi’nin ilçede başlattığı asfalt çalışmasıyla mahalleler ...
Karşıyaka kıyılarına hassas dokunuş
Çevre bilincini artırmak ve deniz temizliğine dikkat çekmek için, Akdeniz'e ...
 
İzmirli gazetecilerin objektifinden Soma...
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin organizasyonu ve İzmir ...
İzmir'in küçük tasarımcılarının hayali gerçek oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan AR-GE ve İnovasyon Şube ...
Kocaoğlu balıkları denize bıraktı ve isyan etti: Bu ne kıskançlık!
Mordoğan’da düzenlenen “Denizle Buluşma Şenliği”ne katılan Başkan Kocaoğlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva