HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2014 Cuma - 12:39

Başkan’dan bayram mesajları: Bu kervan yürüyecek!

Bayramlaşma töreninde Büyükşehir personeline seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Başınız dik bir şekilde İzmirli hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceksiniz. Hem de arslanlar gibi! Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin; bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Üzerinden silindir geçmiş, bürokratları haksız yere hapis yatmış, müfettiş baskısından başını kaldırmakta bile zorlanan bir yerel yönetimin önemli işler gerçekleştiren kadroları olarak, Türkiye belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceksiniz" dedi. Başkan Kocaoğlu, Ankara’nın “siyasi taassubunu” da eleştirdi.

Başkan’dan bayram mesajları: Bu kervan yürüyecek!

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları ve personeli ile Meclis Salonu'nda bir araya gelerek bayramlaştı.


 
Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu,  "Üzerinden silindir geçmiş, bürokratları haksız yere hapis yatmış, müfettiş baskısından başını kaldırmakta bile zorlanan bir yerel yönetimin böylesine önemli işler gerçekleştiren kadroları olarak, Türkiye belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceksiniz" dedi.
 
Sadece İzmir halkına hizmet vermek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok değil, 15-20 yıl sonra diyecekler ki, 'Adamlara bakın! Her taraftan engel çıkarmalarına rağmen Türkiye’nin en büyük fuar kompleksini yapmışlar. Kentin raylı sistem ağını 11 kilometreden 153 kilometreye çıkarmışlar. Son teknoloji 15 yeni gemi, 3 arabalı vapurla deniz ulaşımını A’dan Z’ye yenilemişler. Belediyeyi finans bakımından Türkiye’nin en güçlü kurumu yapmışlar. Onlarca yıl fosseptik olarak kullanılan körfezi yüzülebilir hale getirmişler. Çevre yatırımlarında ülkenin öncü ve örnek kuruluşu olmuşlar. Kıyılarını tasarlamışlar. Tek kuruş kul hakkı yemeden kentsel dönüşümü başlatmışlar. Kentin binlerce yıldır toprak altında kalan tarihini gün yüzüne çıkartıp İzmir’i Akdeniz turizminin çok önemli bir aktörü haline getirmişler. Üreticiye de, sanatçıya da kol kanat germişler; yerelde kalkınmayı gerçekleştirmişler. İşçiye iş güvencesi, çocuklara süt dağıtmışlar. Üstelik hiç bir yolsuzluğa, hiç bir kirli işe bulaşmamışlar. Sadece ve sadece İzmir halkına hizmet için çalışmışlar' Evet böyle diyecekler! Ve bütün bu söylemler sadece sizin değil, çocuklarınızın ve torunlarınızın göğsünde de birer onur madalyası olarak kalacak".


 
"ENGELLER SİZİ YILDIRMASIN"
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önüne çıkarılan engellerin bitmeyeceğini, ama bunun kimseyi yıldırmaması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Ankara’nın 'siyasi taassubu' ortadan kalkmadıkça, bize hep 'üvey evlat' gözüyle bakacaklar" dedi.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: "Yasada 'Büyükşehir belediyelerine verilir' denmesine rağmen, sahillerdeki dolgu alanlarına ilişkin tahsis taleplerimizi tam 6 yıl boyunca geri çevirdiler. Topu topu 20 metre uzunluğundaki, 5 metre genişliğindeki 5 ahşap iskele izni için 1 yıldan fazla süreyle top çevirdiler. İtfaiye binası yapmak istediğimiz arazi içindeki Hazine payını vermemek için bizi 4 yıl oyaladılar. 'Biz yapalım' dediğimiz statlar için bırakın onayı, kurum görüşü bile vermediler. Bu kente yapılacak en önemli yatırımlardan biri olacak Katı Atık Bertaraf Tesisi için engel üstüne engel çıkartıp sonra sıkılmadan demagoji yaptılar. Anamızın ak sütü kadar helal Özel İdare mallarını bizden kaçırdılar. Ve bütün bunları, sadece İzmir olduğumuz için; iktidara değil de muhalefete mensup bir partinin belediyesi olduğumuz için yaptılar".
 
Engellemeler ve olumsuz propagandalar ile önemli işlerin karalanmasının bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Siz çalışmaya, üretmeye, başınız dik bir şekilde İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceksiniz. Hem de arslanlar gibi! Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin; bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Emekleriniz için, yılmadan özverili çalışmalarınız için şahsım ve İzmir halkı adına hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.


 
"YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ"
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasında Gazze'de yaşanan durumla ilgili de mesajlar verdi. Dünyayı Gazze için göre çağıran Başkan Kocaoğlu, "Son 10 gündür Gazze'de yüzlerce insan, birçok Müslüman kardeşimiz katlediliyor. Başta İsrail olmak üzere tüm karar vericilerin, bölgedeki ve dünyadaki tüm hükümet başkanlarının, başbakanlarının bu katliama, bu soykırıma dur demesini bekliyoruz" diye konuştu.
 
Zor bir coğrafyada bulunduklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "İnsanlık tarihinin merkezindeki bir coğrafyadayız. Bu coğrafyada hakim olmak isteyenler, bölgelere hatta dünyaya hakim olmanın, kendi çıkarlarını korumanın bu coğrafyayı kontrol etmekten geçtiğini biliyorlar ve sürekli bu coğrafyayı karıştırıyorlar. Bu coğrafyada yaşamanın, bu coğrafyada var olmanın, bu coğrafyada payidar kalmanın bir tek yolu var. Onu da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dış politika sloganı haline gelen ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle sürdürdü" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reis 25 Temmuz 2014 Cuma 23:44

metrodan haber ver başkan,5 tane amele katsan oraya kazma kürekle gene biterdi..

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 25 Temmuz 2014 Cuma 19:36

İzmir, sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın ve Akdeniz'in modernleşmeye en yatkın bölgelerinden bir tanesidir. Sahip olduğu zenginlikler ile hep üst sıralardadır. Geriye çalışmak kalıyor, korumak kalıyor. Bizde ikisi de yeterince olmadığı için, yarı şehir(kıyı), yarı köy(iç kesim) bir halde yoluna, yarım yamalak devam ediyor, etmeye çalışıyor. "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur."

Yorumu oyla      21      8  
objektif yorum 25 Temmuz 2014 Cuma 18:38

Engellemeler hakkında söylediklerin doğru ama, A takımı olan bürokratlarının da beceriksizlikleri hakkında öz eleştiri yapsaydın daha samimi olmaz mıydın başkan.

Yorumu oyla      26      5  
bülent ışık 25 Temmuz 2014 Cuma 17:15

İzmir'e son yapılan stadın yapım tarihi 1971.Ama bölgesel amatör lige düşen Kocaelispor'a 33 bin kişilik stad yapılıyor.

Yorumu oyla      25      47  
why? 25 Temmuz 2014 Cuma 16:52

Dünyada, Spor kulübü olan tek belediyeler bizde.Belediyenin Spor kulübümü olur ? Sacmalamayin.Spor tsisleri yapar, bakimini üstlenir, tamam.Gerisi fasa fiso.

Yorumu oyla      24      9  
Hizmetçi 25 Temmuz 2014 Cuma 16:37

Sanki hizmet var da devam edecek.

Yorumu oyla      25      11  
ibrahim 25 Temmuz 2014 Cuma 15:22

bu söylediklerine kendisi inanıyormu acaba.

Yorumu oyla      38      15  
asyali 25 Temmuz 2014 Cuma 13:24

Peki baskan belediye spor bitmis basari yok branslar kapanmis denmiyecek mi? Sporcu antrenorler isyanda...yoneticiler calisan personel antrenor sporculari kulupten cikariyor baskan..haberin yok mu olan bitenden?

Yorumu oyla      34      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da anlamlı iftar
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Ramazan iftarlarının sonuncusunda ...
İzmir’in tarihi çarşısında iftar coşkusu
Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı ...
Karşıyaka’dan Soner Yalçın’a özgür basın onuru
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl üçüncü ...
 
Büyükşehir bayrama hazır: Kabristanlara ücretsiz sefer
Bayram süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan ...
Olgun Atila'dan Sertel'e 24 Temmuz ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Sansüre ...
Karşıyaka’da tartılara bayram ayarı
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi esnaf denetimlerini artıran Karşıyaka ...
 
Türk Kızılayı’ndan Uyar’a teşekkür ziyareti
Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök kan bağışına ...
Dikilili miniklerin spor keyfi
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ...
Başkan Pekdaş’tan Damlacık’a çağrı: Dava açın
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, acele kamulaştırma kararıyla evleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva