HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2016 Perşembe - 07:30

Başkan’dan Agora mesaisi: Alıcı gözüyle baktı!

Agora, Kadifekale ve Kemeraltı üçgeni içinde kalan eskimiş yapıları kamulaştırılarak ticari fonksiyon yüklemeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgeyi bu kez “alıcı gözüyle” inceledi.

Başkan’dan Agora mesaisi: Alıcı gözüyle baktı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksında tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek amacıyla başlatılan “İzmir Tarih Projesi” kapsamında  Kemeraltı ve Agora bölgesinde inceleme gezisi yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Havra Sokağı, Agora ve Hatuniye Meydanı'nı gezen Başkan Kocaoğlu, hazırlanan projeler doğrultusunda kamulaştırılması veya satın alınması gündeme gelen tarihi yapıları inceledi. Agora ile Hatuniye Meydanı arasında bağlantı sağlayan 943 Sokak üzerindeki tarihi yapılara da bakan Başkan Kocaoğlu, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir Tasarım Atölyesi'nde kısa bir mola vererek buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BÖLGE AYAĞA KALKACAK
Agora-Kadifekale-Kemeraltı arasındaki tarihi aksı 19 bölgeye ayırdıkları İzmir Tarih Projesi kapsamında  mimarlar, şehir plancıları, esnaf, işadamı ve akademisyenlerin de katıldığı çalıştaylar düzenleyerek  bölgeyi çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu bölgede zarar görmüş, acil müdahale gerektiren yapılar var. Kamulaştırma yaparak, bu binalara ticari fonksiyonlar yükleyerek, bunun yanı sıra sosyal kültürel projeleri de alana entegre ederek bölgenin ayağa kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Tarih Projesi kapsamında Agora bölgesinde eğitim merkezleri,  Hatuniye Meydanı'nın olduğu bölümde de sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düşük gelirli vatandaşlar ve mültecilere yönelik sosyal merkez kurmayı planlıyor.

 
Büyükşehir’den çok özel bir park!
 
‘Kadınlı-Erkekli’ turnuvada şampiyon Kibar Madrid!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Nisan 2016 Perşembe 19:00

Tarihi yapılar hariç çürük çarık ne varsa imkanlar dahilinde yıkılıp, yeniden inşa edilip, bölge cazibe merkezi haline getirilebilir, yoksa gerisi boş.

Yorumu oyla      12      6  
Tayfun 21 Nisan 2016 Perşembe 16:01

Belediyemiz agora-kemeraltı eski yapılara el atmısken artık eski yapıları ( elimizde kalanların ) kısaca tum eski binaların envanteri cıkarılmalı ki kentin diger ilcelerinde de de oldukca eski binalarımız var, onları da bir sekilde Belediye satın alarak aile tipi pansiyon-turizm isletmesi-saglık vs amacla kiraya verme yontemiyle degerlendirmeli ,kentimizin turizm potansiyeli cok fazla ve turizm butun olarak ele alınmalı ve ortak bir turizm politikası belirlemeli gelecekte ki tum Belediyeler aynı hedefe dogru hareket etmeli,bu kentin turizm gelirleri tum gelirlerinin onune gecebilecek potansiyele sahip ,oyle bir kentte yasıyoruz ve farkında degiliz.

Yorumu oyla      12      6  
Tayfun 21 Nisan 2016 Perşembe 15:53

Kultur ve Turrizm Bakanlığı diye bir bakanlığımız var bu tip eski yapılar hakkında neden hiç bir şey yapmıyor ki? ? Anlaşılan yine İzmir kendi işini yine kendisi görecek. Belediye kesin doğru iş yapıyor ve bu kenti seven her kes tam destek vermeli. eski yapılar güzelleştirilmeli ki bu sekilde kentin merkezindeki turizm faaliyetleri düşündüğümüzün ötesinde gelisecek. İzmir binlerce yıllık tarihi kent artık turizm de ciddi sıçrama noktasına gelmeli.( sağolsun Başkanlarımız deniz temizliğini halletiler yuzulecek noktaya gelindi ki bu cok cok onemli bir mesafedir , alt yapılar buyuk olcude yol aldı ,toplu ulasım çok guzel gidiyor,fuarizmir birinci senesinde kendini dunyaya kabul ettirdi). Artık kent merkezimiz turizm alanına ( agora-kemeraltı-konak hattında ki eski yapılara ) Belediye kesin el atmalı, bu işi yaparsa yine Belediyemiz yapacak, bu kent tarihteki eski gunlerine geri donmeli basta turizm ve ticaret arkasından tarım ,sanayi,fuarlar-kongreler devam etmeli..İzmir seni cok seviyoruz...

Yorumu oyla      12      6  
muhalif 21 Nisan 2016 Perşembe 13:50

basmane bölgesindeki boş tarihi yapıların korunması için, kamulaştırılarak ticari fonksiyon kazandırılmasınden başka yol kalmamıştır.belediye kamulaştırıp restore ettikten sonra kiraya vermelidir.italyanın tarihi floransa kenti böyledir. tüm tarihi yapılar belediye ye aittir,kullanıcıları belediyenin kiracılarıdır.tarihi mimari ve doku ancak böyle korunabilir.....

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den çok özel bir park!
Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan Şehit ...
İZBAN'da sinyalizasyon krizi!
İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) sinyalizasyonunda pazar günü meydana gelen ...
Gaziemir’de bir dünya şenliği: Barış için dans!
19’ncu Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği basın lansmanı yapıldı. ...
 
Kocaoğlu Egeli belediyelere seslendi: Turizm, tarım ve mülteci sorunu
Ege Belediyeler Birliği meclis oturumunda 4.kez başkan seçilen Kocaoğlu, ...
İzmir’de üç belediyeden proje kardeşliği!
İzmir’de belediyelerin projelerinin Türkiye genelinde dikkat çekmesinin ...
Başkan Çalkaya'ya teşekkür keki
Okul Aile Birliği’nin Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya ziyarete ...
 
İzmir’in çöpünde ‘Yıldırım’ mesaj: Yer tamam, haftaya biter!
Başkan Kocaoğlu’nu Ankara’da ağırlayan Bakan Yıldırım, Yamanlar’a yapılması ...
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu
Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Bornova’da 23 Nisan haftası dopdolu geçecek
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva