HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2023 Pazartesi - 15:20

Başkan adayı Atila, vizyonunu anlattı, iddialı konuştu: Yüzde 70 oy potansiyelimiz var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, “Elimizden geleni yapacağız. Yüzde 70’e yakın oy alma potansiyelimiz var. İyi adaylarla birlikte… Farklı görüşten bir sürü insanlar var. Cumhur İttifakı tarafından da izleniyoruz. Genel Başkanımız Egeli. Ege’yi ortaya kattığımızda hepimizi heyecanlandırmalı” dedi. Atila ayrıca “Ben makamı kullanan bir belediye başkanı olmadım. Bizim makamımız sokakta. Hemşerilerimizle beraber kararlı ve çalışkan ekibimizle birlikte İzmir için yeni bir siyaset anlayışı ortaya koyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Başkan adayı Atila, vizyonunu anlattı, iddialı konuştu: Yüzde 70 oy potansiyelimiz var!

EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Romantik Türk, Can Radyo ve İzmir Kent Haber’in ortaklaşa düzenlediği radyo programına katıldı. 

İZMİR’İ HAK ETTİĞİ SÜPER LİGE KAVUŞTURMAK ARZUSUNDAYIZ
Atila yaptığı değerlendirmede ortak akıl vurgusu yaptı, İzmir için projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Olgun Atila açıklamasında “İzmir bizim evimiz. Dolayısıyla evimizin en iyi temsiliyle ilgili bir iddia ortaya koyduk. Geçmişte yaptıklarımızın gelecekteki yapacaklarımızın teminatıdır. İzmir, duruşunu her zaman Cumhuriyet ve Atatürk anlamında bir duruş ortaya koymuştur. İzmir dışından gelen vatandaşların da İzmir’e ayak uydurduğunu ve uyum içerisinde yaşadığını görüyoruz. İzmir’imizde yaşayan 30 ilçenin bütün mahalle ve sokaklarında yaşayan insanları bütün hemşerilerimizi bizim ailemiz. İzmir’in bütün sorunlarına eşit bir şekilde yaklaşılacak. Bornova’da görev yaparken Büyükşehir meclisinde Buca-Kaynaklar’ın sorunu için de uğraştık. Hiçbir ayrım yapmadan tüm mahalleye eşit hizmet götürdüm. Bize oy veren-vermeyen ilçeler arasında da ayrım yapılmayacaktır. Bir İzmirli olarak bütün İzmir’den oy talep ediyorum. En iyi hizmeti vermek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Ortak akılla hareket edeceğiz. Teknik çözümlerle, üniversitelerimizle, muhtarlıklarla hareket edeceğiz. İzmir’i hak ettiği süper lige kavuşturmak arzusundayız. İzmir, Türkiye’nin siyasetinde, kültür alanında, spor alanında bütün alanlarda en iyi şekilde çok kısa bir süre içerisinde hazırlanıp yukarıya çıkacaktır” diye konuştu.

‘BİZİM MAKAMIMIZ SOKAK’
Atila, Büyükşehir’e aday adaylığı başvurusunun vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını belirtti. “Biz kendimizi İzmirli hemşerilerimize emanet ettik. İzmir’in sesi ve yüreği olmaya talibiz” diyen Atila, konuşmasına şöyle devam etti:

“Siyasette genç görünen bir insanım ama yaklaşık 20-25 yıldır bir emeğimiz var. Farklı sivil toplum örgütlerinde de mücadele verdik. Güzel İzmir için bir iddia ortaya koyduk. Siyaset bir iddia işidir. Bu heyecanı daha da büyüteceğiz. Bize, kardeşinize sahip çıkmanızı temenni ediyorum. Ben makamı kullanan bir belediye başkanı olmadım. Bizim makamımız sokakta. Hemşerilerimizle beraber kararlı ve çalışkan ekibimizle birlikte İzmir için yeni bir siyaset anlayışı ortaya koyuyoruz”

‘SİYASET ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ’
CHP’deki değişim süreci hakkında değerlendirme yapan Atila, “1996 yılından 2008 yılına kadar değişim başlığı altında köşe yazıları yazdım. Değişmeyen tek şey değişimdir. Siyaset anlayışımızı da değiştirmemiz lazım. Ben mimarım. Bir mimarın müşterisiyle görüşmesi de bir zaman gerektiriyordu. Şimdi öyle değil. Ben siyasette katılım ve katılımcılık ilkesinin artmasını istiyorum. Siyasete daha fazla insan katılmalı. Siyaset yapma tarzımızı değiştirmeliyiz. Sürece bizim başlatmaya çalıştığımız sokak hareketini oluşturarak tabanla da birlikte hareket ederek düzgün bir sinerji yakalandığında müthiş bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız, önce parti içinde sonra genelde bir değişim başlattı. Yerel seçimlerde yüzde 25 gibi bir hedef koydu. İzmir’de, Manisa’da, Kars’ta, Yozgat’ta en yüksek oyu almak için ortaya iddialar koymamız gerekiyor. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum ve bu olumlu motivasyonum. Diğer partili kardeşlerimiz ile ittifak içinde olan ve olmayan partidekileri ikna ederek iddiamızı sürdüreceğiz. Değişimin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Özellikle gençlerin ve kadınların sürece katılmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

‘HERKESİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VAR’
Atila, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse siyasette kapsayıcılık anlayışını ortaya koyacaklarını belirterek “Yaklaşık 12-13 yaşından bir siyaseti çok yakından takip ediyorum. Geçmişteki birçok büyükşehir belediye başkanlarının düşüncelerini, projelerini çok yakından takip ettim. Bunların hepsinin değerli İzmir projeleri var. Bunları değerli bir ansiklopedi gibi görüyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu ile uzun süre çalıştık, Tunç Soyer ile çalışma imkanı buldum. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Hepsi büyüğümüz, onların fikrini almak tecrübelerinden yararlanmak önemli. Onların görüşlerini değerlendiririm hep. Zaman içerisinde bazı projeler içerisinde hukuki süreçler, o günkü bakış açıları farklı olabilir. Sivil toplumla, vatandaşlarla, işçi sendikalarıyla çoğunluğu sağlayarak hareket etmek gerekir.  Belki referandum yapmak gerekebilir” dedi.

‘BORNOVA İZMİR’İN ORTALAMASI’
‘Bornova Belediye Başkanıyken yapılan mikro ölçekli projelerin İzmir’e yayılacağını taahhüt ediyor musunuz?’ sorusu üzerine Atila, “İzmir bizim evimiz. ‘Bornova bizim evimiz’ derken bundan önceki yıllarda dediğim gibi şimdi ‘İzmir bizim evimiz’ diyoruz. Bornova, İzmir’in ortalamasını veriyor. CHP Bornova’da yüzde kaç alıyorsa İzmir de onu alıyor. Bütün partiler aynı oyu alıyor. İzmir’in üniversite, sanayi, tarım kenti Bornova. Bizde çok farklı projeler var. Bazı projeler var. 30 ilçeye uygulayacağımız projeler var. Örneğin Dost market. İhtiyaç sahibi vatandaşların özellikle kadınlara kartlar verilerek ihtiyaçların karşılandığı bir çözüm. Tarım kooperatifleri kurmuştuk. Bugün Bornova’da, yarın Beydağ, Tire ve Kiraz’da olacağız” diye konuştu.

30 İLÇEDE ‘OLGUN ATİLA GELİYOR’ SEVGİSİ VAR
Aday adaylığı sonrası kendisine yapılan geri dönüşleri hakkında konuşan Atila, “Cuma günü Bayındır’dayız, öğleden sonra Kemalpaşa’dayız. Bugün Bornova’dayız. Ortaya bir hedef koyuyoruz. Kemalpaşa, Bornova’dan daha yüksek katılım göstemeli. Bizi tanıyan, tanımayan herkesin sokağa çıkmasını istiyoruz. 30 ilçede Olgun Atila geliyor sevgisi var. Yorulduğum halde yorulmuyorum,  dinleniyorum. Sokağa inince bu gibi duruşlar beni mutlu ediyor” dedi.

‘SÜREKLİ GÖRDÜKLERİ BİR BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM’
Atila, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra diğer Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarını da arayarak konuştuğunu ve tebrik ettiğini belirtirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayıp randevu talep ettiğini dile getirdi.  Atila, “Aday olursak da en yüksek oyla projelerimizi gerçekleştireceğiz. Beni sürekli caddelerde gördükleri belediye başkanı olmak istiyorum. Kırsal kesimdeki insanların samimiyeti çok farklı. Belediye başkanıyken İzmir’in bütün değerlerine dersimize çalıştık. Bu işi en iyi bilenlerle konuşuyoruz. Öncelik sırasına göre hepsinin birer birer ortaya koyacağız” diyerek sözlerini sürdürdü.

VERİLMESİ GEREKEN SİYASİ MÜCADELE VARSA HER KESİMLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
“Merkezi hükümetle oturup istişare eder misiniz?” sorusu üzerine Olgun Atila şöyle konuştu:

“Herkesle uyumlu bir beyaz sayfa açarak kentin öncelikli sırasına göre yapılması gerekenleri sırasıyla yapacağız.  Tabii ki merkezi hükümetle uyumlu çalışacağız ama oy veren, vermeyen hesabı yapmayacağız. Mümkünse bütün kararları meclisten oy birliğiyle geçireceğiz. Oy birliği arıyorum. Bu bizim yönetim anlayışımız. Verilmesi gereken siyasi mücadele varsa her kesimle birlikte mücadele edeceğiz. Buna da İzmir’in hakları söz konusuysa İzmirli mücadelesi diyeceğiz. Yaşanabilir bir kent için her türlü mücadeleyi herkese karşı vereceğiz”

 ‘YÜZDE 70 OY POTANSİYELİMİZ VAR’
Oy alamayacakları insanın olmadığını dile getiren Atila, “Biz elimizden geleni yapacağız. Yüzde 70’e yakın oy alma potansiyelimiz var. İyi adaylarla birlikte… Farklı görüşten bir sürü insanlar var. Cumhur İttifakı tarafından da izleniyoruz. Genel Başkanımız Manisalı, Egeli. Ege’yi ortaya kattığımızda hepimizi heyecanlandırmalı. Özgür Özel’i ve yol arkadaşlarının yolunu neden açmayalım? Bu da mümkün” dedi ve şunları ekledi:

“Ben 37 yaşında Bornova Belediye Başkanı olduğumda ya bu olmaz, çocuk dediler. Bir araştırma yaptık. Nüfusun büyük çoğunluğu genç. Genç Bornova’ya Olgun başkan… Büyük Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı bitirdiğinde 38 yaşındaydı. Biz ona yakışan evlatlar olarak bunu daha ileriye taşımamız gerekir, bizden sonraki gençlerin de.”

 
Ekmek parası uğruna can verdi: İşçinin acı sonu!
 
Otomobil TIR'la çarpıştı: 2 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BİZ 4 Aralık 2023 Pazartesi 18:11

Bu gerçekten aday olursa CHP hezimete uğrar.

Yorumu oyla      5      9  
Cumaovalı 4 Aralık 2023 Pazartesi 18:01

Yakışır Olgun Başkanıma, hep destek tam destek.

Yorumu oyla      8      6  
Bornovalı 4 Aralık 2023 Pazartesi 18:00

Senden bir halt olmaz rahmetli Muhammed yıldızın projeleri ile bornovada tutuldu iyi olsaydın tekrar aday gösterilirdin çevrende millete iş sözü veren iki tane çakal var yol yürüdüğün adamlar belli anavatan siyasetinden gelip serbest ekonomi piyasasını savunan liberal birisin sen anca İzmiri 5 li çeteye peşkeş çekersin unutmadık sanacaklar yediğin gizli yemekleri

Yorumu oyla      5      4  
sandık 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:46

Olgun Atilla iyi bir başkandır, izmirde doğru kişi yolu açık olsun.

Yorumu oyla      5      5  
çarşı kafkaf 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:34

Başarılar, lütfen halka kulak verin Olgun başkan halkın başkanıdır, sakın çzgür özelci diye cemil tugayı aday yapmayın sakın !!!!

Yorumu oyla      3      5  
nedim 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:45

Bornova'da geçmişte gösterdiğiniz "Manhattan"vari icraatları hatırlayan birkaç kişi var elbette. Bu nedenle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunuzu duyduğumuzda, birçoğumuz için hafızalarda canlandı "Bornova'nın Manhattan'a dönüşme potansiyeli" söyleminiz. Eminiz ki, sizin liderliğinizle Bornova'nın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal bir dönüşüm geçirecektir. Ancak, "Yüzde 70'e yakın oy alma potansiyelimiz var" açıklamanız, adeta bir sihirbazın şapkasından tavşan çıkarır gibi bir iddiayı andırıyor. Sanırım sihirbazlık konusundaki becerilerinizle olduğu kadar, politik tahminlerde de bir hayli iddialısınız. Bornova'nın Manhattan olma potansiyelini yakalama sözü verirken, umarız bu sefer gerçekten de o "potansiyel" diğerlerinden farksızdır. Bornova sakinleri olarak, vaatlerinizi dikkatlice izleyeceğiz ve tabii ki "yakın oy alma potansiyelimiz" konusundaki iddianızı da merakla bekleyeceğiz. Başarılar dileriz,

Yorumu oyla      5      3  
MURTAZA 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:40

"30 ilçede Olgun ATİLA sevgisi var" sonucuna hangi yol ve yöntemle varıldı acaba?

Yorumu oyla      3      4  
Murat KABADAYI 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:14

Bornovamızın tüm hizmetlerini başarı ile yerine getiren her vatandaşın gönlünde olan kalbinde olan çalışan çalışkan mert dürüst Başkan Olgun ATİLA Güzel İzmir’imize Çalışmaya hizmet etmeye yola çıkmıştır Cani gönülden teşekkür eder Başarılarının devamını dilerim Tam destek ile Olgun ATİLA diyorum

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na ...
Özuslu 'Heybem dolu' dedi, Bergama için yola çıktı: Belediyeciliği 5 yılda öğrendim!
Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bergama Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ...
Hedef belediye başkanlığı… Hacer Foggo, İzmir'e geri döndü!
İzmir’de milletvekili seçimlerinde aday gösterilen ancak seçilemeyen Derin ...
 
MHP'de yerel seçim hazırlıkları!
MHP, yerel seçimde partinin ilkeleri ve Yüksek Seçim Kurulunun "adaylığa ...
'Ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasımda da devam eden çekirdek ...
'Gazze Filistinlilerindir, öyle de kalacaktır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze bir Filistin toprağıdır, Gazze ...
 
Bayır, AK Parti’yi işaret etti… Karabağlar neden zor?
Urla ve Güzelbahçe’de CHP’nin kolay seçim kazandığını, dolayısıyla bu ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu kadar 'hızlı' değişiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu kadar 'hızlı' değişiyor?
Delegelerin yarısı katılmadı: Aksakal yeniden başkan!
663 delegeden 313'ünün oy kullandığı Demokratik Sol Parti (DSP) kongresinde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva