HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Temmuz 2024 Pazar - 08:46

Başkan Tugay 'İzmir'i çok seviyorum' dedi... 'Baskılara boyun eğmeyeceğim'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir'den Dünyaya Bakış Platformu” tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Tüm enerjisini etkili şekilde hizmet sunmak için harcayacağını anlatan Tugay, “Dayatılan gündemlerde boğulmamaya çalışacağım. Bana yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğim. İzmir’e sevgimin ispatı bu olacak. Ben bu şehri çok seviyorum. Yürekten seviyorum. Bu benim için bir onur hikâyesi. Bu hikâyenin gereğini yerine getireceğim” dedi.

Başkan Tugay  İzmir i çok seviyorum  dedi...  Baskılara boyun eğmeyeceğim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'den Dünyaya Bakış Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Platformun Çeşme’de düzenlenen 4. sezon 39’uncu toplantısında Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Çeşme Belediyesi eski Başkanı Muhittin Dalgıç’ın yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden önemli isimler yer aldı. Toplantının ilk oturumunun moderatörlüğünü Doç. Dr. Özlem Göksel üstlendi. Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz Ersin Köylü’nün “Aşkın Kimyası” başlığıyla sunum yaptığı toplantının ikinci oturumunu da İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce yönetti. 

Yerel yönetimlerin yol haritasını anlattı
Programda “Yerel Yönetimlerin Türkiye'nin Geleceğinde Önemi ve Demokratikleşme Süreci” başlığı altında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, artık ülkelerin değil, şehirlerin birbiriyle yarıştığını söyledi. Yerel yönetimler üzerinden politikalar oluşturulduğunu anlatan Başkan Cemil Tugay, “Belediye başkanlığı bir ölçüde politik ama bence büyük ölçüde kamusal bir sorumluluk. İnsanların belediyeden, belediye çalışmasından ne beklediğini düşünerek yola çıkmakta fayda far. Sizden beklenen temel hizmetleri yerine getirmediğiniz zaman, onun üzerindeki eylem çabalarınız insanlar için rasyonel olmuyor. Belediye başkanı öncelikle insanların sizden ne beklediğini duymuş, anlamış olmalı ve onun gereğini yerine getirmeli” dedi.



Kentlerin planlı büyümesi önemli
Temel hizmetlerde çok iyi çalışan bir belediye mekanizmasını var etmenin gerekliliğine dikkat çeken Tugay, şunları söyledi: “Mümkünse geçmişten gelenleri doğru olarak sürdürmeniz, değilse yanlışları bir an önce doğruya çevirmeniz lazım. Toplumun yaşadığı sorunlar üzerine çalışma yapmak gerekiyor. Bu aşamayı geçerseniz, o zaman daha fazla şey söyleme hakkınız olur. İzmir'e baktığımız zaman İzmir'in çok ciddi kentleşme sorunu var. Bir dönem kontrolsüzce büyümenin getirdiği plansız yapılaşmış alanlar var. Şehir bir plan yapılmadan kendi kendine büyümüş. Öyle bir kontrol kaybı olmuş ki planlama konusunda yeterli çalışma yapılması imkansız hale gelmiş. Deprem olsa şehrimizde dayanıksız bir sürü ev var. Bu evler yıkılırsa ne olur? Bazı bölgelerde öyle kötü yaşam şartları var ki sanki insanlar her gün deprem olmuş gibi yaşıyor. Altyapısı olmayan, evlerin sağlıksız olduğu, sosyal donatı alanlarının olmadığı... Bunun çokça yaşandığı bir şehirdeyiz.”



'İzmir’i çok seviyorum'
İzmir’i çok sevdiğini de ifade eden Başkan Cemil Tugay, “5 senelik plan çerçevesinde yol alacağız. Ancak katılımcılık kültürü sağlamak, toplumla belediye yönetimleri ve siyaset arasında bağları güçlendirmek, karşılıklı güveni oluşturmak için bir şeyler yapmalıyız” diye konuştu.

Başkan Tugay, İzmir için hedeflerini de şu sözlerle açıkladı: “Bu şehre kalıcı olarak, kültürel anlamda, sosyopolitik olarak ne katabiliriz, geleceği nasıl daha iyi hale getiririz? Karşıyaka Belediye Başkanlığı dönemimde, kamu yönetimi ve halk ilişkisini nasıl daha sağlıklı hale getirebiliriz diye çok kafa yorduk. O süreç şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taşındı. Burada yeni bir süreç başladı. İzmir Planlama Ajansı bünyesinde benzer çalışmaları yapma kararı verdik. Buradaki amacımız katılımcı demokrasi kültürünü geliştirmek. Belediyenin kamusal alanlarla ilgili vereceği her türlü kararda mutlaka ilgili insanlardan görüş almak, o görüşleri sağlıklı ve adil şekilde almak ve daha sonra kamusal kullanım kararlarını, tasarım kararlarını birlikte vermek. Amaç bu. Kısacası İzmir Planlama Ajansı'nın katılımcı planlama bir yönetim anlayışını geliştirmek, demokrasi kültürünü geliştirme açısından önemli görevler yapacağını düşünüyorum.”

'5 yıl zorlu ama etkili bir mücadele ile geçecek'
İzmir’in sorunlarının farkında olduğunu ve tüm enerjisini yaşanan sıkıntıları çözmek için harcayacağını anlatan Başkan Tugay, “Dayatılan gündemlerde boğulmamaya çalışacağım. Bana yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğim. İzmir’e sevgimin ispatı bu olacak. Ben bu şehri çok seviyorum. Yürekten seviyorum. İstediğim oy falan değil. Bu şehirde insanlar beni çok sevdi. Bu sevgiyi asla karşılıksız bırakamazdım. O nedenle plastik cerrahi gibi mesleği tam zirvesinde bıraktım. Asla pişman değilim. Önümüzdeki 5 yıl zorlu ama etkili mücadele ile geçecek. Çocukluğumdan beri yaşadığım ve yaşattığım her türlü hatıranın değerini korumak için, borçlu olduğum insanlara, bana duydukları güvenin karşılığını ödeyebilmek için bu yola çıktım. Bu benim için bir onur hikayesi. Bu hikayenin gereğini yerine getireceğim. Diliyorum şansım yaver gider. Bu sürecin sonunda bir daha aday olup olmamak gibi bir durumun içerisinde olmadan, 5 yıllık dönemde şehrimize katkı sunacağım. İzmir'e sözüm var. Hiçbir kaynağı, parayı çarçur etmeden, sürdürülebilir bir planlama çerçevesinde yatırım yapacağız” dedi. 



'Değişimi kendi partimizden başlattık'
“Değişim” sözcüğünün önemine değinerek konuşmasına başlayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de şunları söyledi: “Ülkemizin son yıllarda en çok beklenti duyduğu şey değişim. Özellikle gençler. Seçim sonuçları bunun en büyük göstergesi oldu. Biz de değişimi önce kendi partimizde başlattık. Şimdi asıl yapmamız gereken şey, değişimi yalnızca kadrolarla değil, uygulamalarımız ve icatlarımızla olacağını topluma göstermek. En büyük gösterge de katılımcı yönetim anlayışı olacak. Yerelden genele yayılacak bu dalganın da aslında Türkiye’de yeni bir yönetim dilini oturtacağını düşünüyorum. Ben Çeşme'de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız İzmir’de bu anlayışın tohumlarını şimdiden ekmeye başladık” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
 
Denizde parçalanmış cansız beden bulundu
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 8 Temmuz 2024 Pazartesi 09:09

Planlı büyümeyi İnciraltı planına karşı çıkarak mı yapacaksınız. En düşük emsal en yüksek kamuya terk yapılmasına rağmen hemde. Mülk sahiplerini dayanamayıp yerlerini sermayeye satmak zorunda kalınca çin Seddi veya gökdelenlerle planlı büyüme olur belki.

Yorumu oyla      0      0  
Yüksel Dinçtürk 7 Temmuz 2024 Pazar 19:01

Karşıyaka''da gördük, pes etmedin, harikalar yarattın, ödül olarak da BŞB oldun (!) ??

Yorumu oyla      0      0  
Sir alex ferguson 7 Temmuz 2024 Pazar 14:23

çalış çalış parayı kasıp borc ödeme proje yap çalış çalış

Yorumu oyla      0      0  
Yanlış tesbit 7 Temmuz 2024 Pazar 12:28

İzmir i bu duruma getiren Cemil Tugay değildir. Chp nin 35 yıllık istismarı bu hale getirmiştir. Bardağı taşıran son damla ise Tunç Soyer olmuştur. Harami düzen diye diye haramzadeleri beld. doldurmuş yağma hasan böreği şeklinde yağmalanmıştır.

Yorumu oyla      0      0  
sezarın hakkı sezara 7 Temmuz 2024 Pazar 12:18

4 aydır görevde cemil tugay. yahu insan bir sahaya iner devam eden projeleri denetler. 4 aydır ya ziyaret kabul ediyor yada ziyarete gidiyor.Bir şey yapmadığı gibi birde üstüne suya %45 fahiş zam yaptı.

Yorumu oyla      1      0  
sencer 7 Temmuz 2024 Pazar 11:48

Siz İzmir'de CHP'yi bitirme projesisiniz Cemil Bey. Aynı genel başkanınızın CHP yi bitirme projesi olduğu gibi.

Yorumu oyla      2      1  
Nazik ziyaretler 7 Temmuz 2024 Pazar 11:26

15 yıl belediye başkanlığı yapmış Kocaoğlu karşısında otururken İzmir'in altyapısını, sosyal donatı alanlarını eleştirmek, eski başkanın da bunları alkışlaması ... Hem eski başkanı gömüyor hem de 25 yıllık CHP belediyeciliğini ama farkında değil. Kendi kalesine gol atmak tam olarak budur. 4 aydır İzmir'i değiştirecek herhangi bir proje , vizyon gören oldu mu? Toplantı, konferans, nazik ziyaretler, temennilerle 4 ay geçti. Belediye içi karışıklık da cabası.

Yorumu oyla      4      0  
aaaaa 7 Temmuz 2024 Pazar 11:14

aman pes etme başkan .yemin ettin galiba izmir de CHP yi de bitirtmeye.kendinle bereber chp de ilk seçimde gereken cevabı alacak.

Yorumu oyla      3      0  
Baran 7 Temmuz 2024 Pazar 10:48

Ben hayatımda chp ye hiç oy vermedim vermemde fakat asla makul vicdani olana da itiraz etmem. Cemil Bey eğer İzmir için bir şeyler yapacaksa beld. personelinin en az 1/3 oranında azaltması gerekir. Nerede görülmüş bir kurumun gelirlerinin en az % 74 ü personel giderlerine harcandığı? Bu böyle gitmez.

Yorumu oyla      4      0  
Gecekondu 7 Temmuz 2024 Pazar 10:39

Çeşmede yazlığı olanlar can sıkıntısını atmak için kendilerini eğlendirmişler, memleket yangın yeri beyler !

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 9 maddelik açıklama... İtfaiyedeki iddialara ne dendi?
İzmir İtfaiyesi’nde yangın operasyonlarında çalışan Tüm Bel-Sen İzmir ...
Başkan Denizli: Çeşme’yi bir adım ileriye götürecek her projeyi destekleyeceğiz
Çeşme Kent Konseyi Genel Kurulu’nda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Kuşadası’nda yaz konseri
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi, ortaklaşa düzenledikleri ...
 
Bornova Belediyesi 3 noktaya dev ekran kuracak
Türkiye A Milli Futbol Takımı, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen ...
Bayraklı'da yerel üreticiye kurs desteği
Yerelde kalkınmayı ve üretimi destekleme faaliyetleri kapsamında çalışmalarını ...
Başkan Sengel'den Pamucak'ta denetim
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent genelinde devam eden çalışmaları inceledi.
 
Konak zabıtasından İkiçeşmelik’te sıkı denetim
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, düzenli olarak gerçekleştirdiği denetim ...
Milli heyecan Menderes’te dev ekranda yaşanacak
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, tüm Mendereslileri A Milli Futbol ...
Çiğli'de Açık Hava Yoga Buluşmaları
Çiğli Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla kadınlara yönelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva