HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 19:52

Başkan Tekin ‘hakaret var’ dedi, suskunluğunu bozdu... Torbalı’da soğuk savaş!

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Kongresi’nde belediye başkanlığına aday olacağını duyurup aday olmayan Övünç Demir ile kürsüde konuşma yapan CHP Milletvekili adayı Sefer İpekli’yi hedef aldı. Tekin açıklamasında, “Konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabi ki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum” dedi.

Başkan Tekin ‘hakaret var’ dedi, suskunluğunu bozdu... Torbalı’da soğuk savaş!

EGEDESONSÖZ- CHP Torbalı İlçe Örgütü’nde düzenlenen kongre sonrası kriz patlak verdi.

Korngrede başkanlık adaylığı için liste hazırlayan önceki dönem ilçe başkanı Övünç Demir, belediye başkanı adayı olmak için aday olmayacağını duyurmuştu.

Demir’in açıklamasından önce ise milletvekili adayı Sefer İpekli, kongrede yaptığı konuşmada Demir’in belediye başkan adayı olması gerektiğini açıklaması ise dikkat çekmişti.

Belediye Başkanı Mithat Tekin ise yaşananlar karşısında sessiz kalmayı tercih etmişti.

Yaşanan tartışmaların ilçede devam etmesi üzerine Başkan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile suskunluğunu bozdu ve İpekli ile Demir’i hedef aldı.

Tekin’in açıklaması şöyle:

“Partimizin İlçe Kongresinde yaşananlar sonrasında bugüne kadar hem şahsıma destek veren kıymetli partililerimizi hem yaşanan olaylara karşı kızgınlıklarını dile getirmek isteyen parti tabanımızı sakinleştirmek ve parti içi kavgalara sebebiyet vermemek için sustum.

Lakin o günden bu yana yüzüme baka baka vuku bulan olaylar karşısında, konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabiki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum…

Saygılarımla…”

 
Asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 56 gözaltı
 
91,4 milyon dolarlık somon ihracatı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk Partili. 15 Ağustos 2023 Salı 16:06

Sefer ipekli binlerce insanın sesine ses olmuş ve bizlerin söylemek istediğini kürsüden mertçe söylemiştir. Partimizin vereceği kararlara her zaman saygı duyacağız ama Övünç Demir inde Partimizin Belediye başkanı Adayı olması için elimizden gelen neyse arkamıza koymadan yolumuza devam edeceğiz. Bütün sandıklarda 3 kat farkla kazanmış birine Belediye başkanlığı yakışır. Torbalı örgütü hiç bir dönemde bukadar aktif olmadi. En önemlisi de ; Övünç Demir başkanımızla birlikte parti içi çekişmelerin de son bulacağına inancımız tamdır. İşte bu yüzden Övünç Demir Taban in Belediye Başkanı Adayıdır ve Partimizin gerekeni yapacağına inancımız tamdır. Sosyal demokrasinin Başkenti İzmirde; Sosyal ,insan odaklı belediyecilik nasıl yapılır Övünç Demir ile birlikte daha iyi göreceğiz. Mithat Tekin baskanimiz Candır Dünyanın en iyi insanlarından biridir . Hepinizi Saygıyla selamlıyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa Kırlangıç 15 Ağustos 2023 Salı 10:17

Öncelikle yeni ilçe başkanını tebrik ederim görevinde başarılar dilerim. Bu partiye emek vermiş Övünç Demir ve Sefer İpeklinin ilçe başkanlığı seçiminde, kentin Chp li belediye başkanı orada yanlarında iken, siz ilçe başkanı adayı olmayın, belediye başkanı adayı olun denmesi, Chp parti terbiyesi ve tüzüğü açısından sıkıntılı bir durum olmuştur. Kongre öncesi çekersin bir kenarı abicim geleceğini düşün ilçe başkanı olma, belediye başkan adayı şansını tüketme dersin. Bir milletvekili adayının hemde iki dönem aday olmuş partilimizin var olan ve kendisine milletvekilliği adaylığı sürecinde Ankaralara kadar giderek destek veren bir insanın bir partilinin bir belediye başkanının gururuna onuruna dokunacağını bile düşünmeden. Tüm partililerin önünde İlçe başkanlığına tek başına day olan Övünç beye davette bulunması yerinde bir hareket olmamıştır. Mitat Tekin hakikaten insan evladı köylü çocuğu şefkatli hakkaniyetli biri sessiz kaldı kavga çıkarmadı içine attı. Tam bir beyefendi tam bir Chp li gibi davrandı. Kendisine yapılanlara rağmen sinirlerine hakim oldu partisini ağza düşürmedi. Sağol varol iyiki varsın Mitat Tekin

Yorumu oyla      4      3  
Uğur 15 Ağustos 2023 Salı 08:48

tamam işte Övünç belediye başkanı olmak için aday olmamış. Garip olan nedir? neden sizden özür dilenecek anlmadım. Çok saçma.

Yorumu oyla      4      4  
Chpli 15 Ağustos 2023 Salı 08:09

Siyasette Dün sovduklerinizle bugün kolkola görüyorsanız çok büyük soyguna hazırlık yapiyorsunuzdur.bknz torbalı ilçe başkanlığı seçimi ve tiyatro gösterisi

Yorumu oyla      3      3  
akp alır 15 Ağustos 2023 Salı 00:16

Bence ne ilçe başkanı ne de mevcut belediye başkanı tekrar aday olsun. tertemiz aklı selim ortak bir aday en doğrusu. yoksa torbalı kayıp.

Yorumu oyla      3      3  
Tepeköylü 15 Ağustos 2023 Salı 00:07

Bu partide neyin ne zaman olacağı belli değil,öncelikle parti içinde uyum yoktur,yarın karşılıklı çekişmeler ile taraflar birbirne kesinlikle oy vermez...

Yorumu oyla      4      3  
Yıldız 14 Ağustos 2023 Pazartesi 22:51

Maalesef tam bir çadır tiyatrosu oldu,oyun içinde oyun

Yorumu oyla      5      3  
Eyvah eyvah ! 14 Ağustos 2023 Pazartesi 21:53

Diyorum hep Torbalı çok değişik bir yer. Bencede Bld başkanına tapılan çirkin, övünç bey, sefer İpekli başkan adayı olsun dediğinde mi aklı başına geldi. Öyleyse belediyeyi sefer İpekli yönetecek.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş 'önce eğitim' dedi... Konser bütçesi öğrencilere!
Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin kurtuluşunun ...
Bergama'da yazlık sinema günleri başlıyor
Bergama Belediye’sinin düzenlediği ‘Yazlık Sinema Günleri’ Zeytinpark’ta ...
Genç millilerden Başkan Soyer’e kupa sözü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11-19 Ağustos tarihlerinde ...
 
Başkan Engin görevine alkışlarla döndü
Bir süre önce ani bir rahatsızlık geçiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali ...
Biz İzmir ve İzmir Art için halk oylaması başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21. Altın Örümcek Ödülleri’nde En İyi Web ...
Aydın’ın “Ateş Savaşçıları”ndan Başkan Çerçioğlu’na doğum günü sürprizi
Aydın’ın “Ateş Savaşçıları”, kendilerini ziyaret eden Aydın Büyükşehir ...
 
Çiğli yaz konserlerinde sahne yerel sanatçıların
Çiğli Belediyesi, 16 Ağustos - 4 Ekim tarihleri arasında Çiğli’nin yerel ...
Başkan Yılmazlar 'bundan sonrası için sıkıntı büyük' dedi: İki gün sonraki maaşları düşünüyorum!
Yaşanan zamlar sonrası zorluk çektiklerini dile getiren Beydağ Belediye ...
Bayraklılı sporculardan Kick Boks başarısı
Spor alanındaki başarıları ve milli takımlar düzeyinde yetiştirdiği sporcularıyla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva