HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2023 Çarşamba - 13:06

Başkan Soyer ‘parfüm, kimyasal yok’ dedi: Koku meselesi tarihe karıştı!

Karaburun'da Mordoğan Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarj Hattı açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Koku meselesi İzmir’de artık tarihe karışmıştır. Bu gerçeği artık buna inanmak istemeyenler de kabul ediyor ki Körfez’e parfüm sıktı diyorlar fakat güneş balçıkla sıvanmaz. Körfez’de koku sorunu tamamen bitti ama bunu parfüm sıkarak, kimyasal dökerek değil, akılla bilimle ve mühendislikle çözdük” dedi.

Başkan Soyer ‘parfüm, kimyasal yok’ dedi: Koku meselesi tarihe karıştı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi 100. Yılda 100 Proje kapsamında yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımlar kapsamında son olarak Karaburun ilçesinde atık su sorununu çözmek için Mordoğan Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarj Hattı açılış töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Karaburun Belediyesi Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin katıldı.

YARIMADANIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN SAĞ OLUN
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise, “Karaburun ve merkez bölgemizde bu arıtma tesisinin hayata geçmesi bizlere büyük bir kolaylık sağladı. Dağlarından köylerine, mutfağından denizine, koylarına bu cenneti korumanın ve yarınlara miras bırakmanın en önemli anahtarlarından biri bu tesislere sahip olmak. Tam 155 milyon liralık milyon yatımla yapıldı. İzmir’de arıtmasız tek bir yer bırakmama hedefiyle bu güzel şehre bu güzel tesisi kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Karaburun 2019’dan bu yana toplam 300 milyon liralık yatırımın sahibi oldu. Yarımadanın geleceğine sahip çıktığınız için sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı. 

YATIRIMLARINIZ İÇİN MİNNETTARIZ
Mordoğan Mahalle Muhtarı Şaban Ok da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Karaburun’a değer katacak pek çok projeyi gerçekleştirdi. Başkanımız Tunç Soyer, kaynaklarını doğru yerlere kullanarak israf etmeden İzmirlilerin hakkını gözeterek çalışmalarına devam ediyor. Sorunları teker teker çözüme kavuşturuyor. Çalışmalarınızdan çok memnunuz, hepimizin hayatını kolaylaştırdı bu yatırımlar. Mahallem adına herkes adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘MORDOĞAN’DA FOSEPTİK TAŞIYAN VİDANJÖR DÖNEMİ SONA ERDİ’
Konuşmacı olarak sahneye çıkan Başkan Soyer, tesise dair bilgiler aktararak, “Büyük bir emek sonucu Mordoğan Atık Su Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarj Hattı açılış töreninde sizlerle beraber olmaktan kıvanç duyuyorum. İzmir’de hayata geçirdiğimiz tüm projeleri cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına yakışır bir şekilde gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu yoldaki en büyük yol göstericimiz Atamızdır. Bugün bu hizmetlere bir yenisini daha eklemenin gururu içindeyiz. 17 bin metrekarelik alanda kurduğumuz bu tesis günde 11 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip. Yazın nüfusu 80 binleri bulan bölgemizin atık su arıtma ihtiyacını bu tesisle çok uzun yıllar için güvence altına aldık. Mordoğan Arıtma Tesisimiz atık su şebekesi ve deşarj hattı ile birlikte 125 milyon liralık dev bir yatırım. Karaburun ve Mordoğan’ın bugüne kadar ihmal edilmiş bu sorununu görev süremiz içerisinde çözmüş olmanın huzuru içindeyim. Artık Mordoğan’da fosseptik suyu taşıyan vidanjör dönemi kapanmıştır. Halkımız fosseptik kokusundan da vidanjör trafiğinden de kurtulmuştur. Karaburun’a vidanjör kokusu değil mavi bayraklı plajlar vaat etmiştik bunu başaracağız. Arıtma tesisimizin 625 metrelik derin deşarj hattı sayesinde ilçemize Ardıç Mavi Bayraklı Plajını kazandırmış olduk. Söz vermiştik, yaptık” ifadelerini kullandı.

‘BU GÜZELİM CENNET BAHÇESİNİ BİRTAKIM ŞİRKETLERİN KAR HESAPLARINA KURBAN ETMEYECEĞİZ’
Karaburun’da RES Projesi için sökülen zeytin ağaçlarını hatırlatan Başkan Soyer, “Bu yatırımımız aynı zamanda Orta Körfez’in temizliği için de hayati bir önem taşıyor. Bugün bulunduğumuz yerin sadece biz İzmirliler için değil, aynı zamanda yeryüzündeki en nadir canlılardan biri için de vazgeçilmez olduğunu hatırlamanın tam zamanı. Bu eşsiz yarımada, bu cennet bahçesi Akdeniz Foku’nun Türkiye ve dünyadaki en önemli yaşam alanlarından biri. Ne mutlu ki Karaburun ve Mordoğan halkı sayıları yüzlerle ifade edilen bu canlıyı bugüne kadar korumuş ve yaşatmış. Aynen keçilerini ve zeytinlerini yaşatma konusunda gösterdiği gayret gibi. Başkanım için rahat olsun. Bu güzelim cennet bahçesini asla birtakım şirketlerin kar hesaplarına kurban etmeyeceğiz. Buradan onlara da seslenelim; iki elimiz yakanızdadır sonuna kadar” dedi.

‘BİRİCİK KÖRFEZİMİZİN ETRAFINDA KORUMA ZİNCİRİ OLUŞTURUYORUZ’
Bu tesis ile birlikte İzmir Körfez temizliğinin adımlarına devam ettiklerini belirten Başkan Soyer, “Mordoğan Atıksu Arıtma Tesisimiz ile burada yaşayan tüm vatandaşlarımıza ve İzmir Körfezi’nin eşsiz doğasına layık olmaya çalışıyoruz. Umarım bıraktığımız iz kalıcı olur. Kuzeyde Karaburun ve Foça açıklarından başlayıp Güney’de Konak, Karşıyaka ve Bayraklı’ya uzanan İzmir Körfezi bizim için bir manzaradan çok daha ötesi. Bu Körfez bizim yaşam kaynağımız. İzmir’in bindiği dal. Bu dalı hiç kimseye kestirmeye niyetimiz yok. Bunun için Karaburun’dan Foça’ya Orta Körfez’e ve hatta Gediz Nehri’nin kaynağına Kütahya’ya kadar kapsamlı bir mücadele başlattık. Kirliliğin tüm kaynaklarını ortadan kaldırmak için İzmir Körfezi’ni karadan, kıyıdan ve denizden koruma altına aldık. Bugün açtığımız bu büyük tesis yüzülebilir bir körfez yaratma vizyonumuzun onca halkasından biri. Bu halkalar birbirine bağlanarak biricik körfezimizin etrafında bir koruma zinciri oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

KÖRFEZ TEMİZLİĞİNİN BÜTÇESİ: 11 MİLYAR TL
İzmir Körfezi’nin temizlik çalışmaları için hazırlanan bütçeyi açıklayan Başkan Soyer, “İzmir tarihinde ilk kez Körfez için böylesine kapsamlı bir temizlik stratejisi oluşturuyor. İZSU Genel Müdürlüğümüzün yüzüncü yılda yüz proje programında açıkladığımız gibi Körfez seferberliği için ayırdığımız tutar 11 Milyar TL” dedi.

‘KOKU MESELESİ TARİHE KARIŞTI’
İzmir Körfezi’ne dair İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin ‘kimyasal’ iddialarına karşılık olarak Başkan Soyer, “Ben körfezde yüzeceğim dediğimde buna inanan pek olmamıştı. Kokuyu bitireceğiz dediğimizde de yine inanan olmamıştı. O bitmez dedikleri koku bitti. Koku meselesi İzmir’de artık tarihe karışmıştır. İzmir’in bugününde ve geleceğinde kokuya yer kalmadı. Bu gerçeği artık buna inanmak istemeyenler de kabul ediyor ki Körfez’e parfüm sıktı diyorlar fakat güneş balçıkla sıvanmaz. Körfez’de koku sorunu tamamen bitti ama bunu parfüm sıkarak, kimyasal dökerek değil, akılla bilimle ve mühendislikle çözdük. Öncelikleri doğru tespit ederek kaynaklarımızı doğru işlere harcayarak kokuyu İzmir’in hayatından söküp attık. Şimdi sırada Körfez’de yüzmek var. Sözüm söz. Yakında İzmir yeniden içinde yüzülen bir iç körfeze sahip olacak hep beraber yüzeceğiz” ifadelerini kıllandı.

‘KARABURUN’A 300 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK’
Başkan Soyer son olarak seçildikleri günden bu yana Karaburun’a yapılan yatırımları şu şekilde anlattı:

İlçemize yaptığımız hizmetler ve yatırımlar elbette sadece bu tesisten ibaret değil. 2019 yılından bu yana Karaburun’da 105 km atıksu şebekesi yapımını tamamladık. İlçemizdeki taşkınları önlemek ve yağmur suyu kanalizasyona karışmadan denize ulaştırmak için 15 km yağmur suyu hattı imal ettik. Yaklaşık 6 milyon TL maliyetle Mordoğan Göleti İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni hizmete aldık. Böylece Karaburun’a son 4 yılda yaklaşık 300 milyon TL bir yatırım yaptık. İlçemizdeki yatırımları büyütmeye devam edeceğiz çünkü Karaburun’u çok seviyoruz. Sonuna kadar da destek vereceğiz.

‘RANT İÇİN YAPILAN PROJELER KALICI HALE GELMEZ’
Rant için yapılan günübirlik projeler hiçbir zaman kalıcı olmaz ancak ve ancak ustalıkla yapılan işler çağları aşarak ölümsüz olur. Tıpkı Mordoğan’ın simgelerinden biri olan Ayşe Kadın Camii’ndeki ahşap saat gibi. Tam 450 yıldır hiç durmadan işleyen bu saat bize çok basit bir gerçeği hatırlatıyor. Eğer dünyaya bir iz bırakmak istiyorsak ustalıkla ve aşkla çalışmalıyız. Biz İzmir’e işte böyle bir aşkla hizmet ediyoruz.

Tören sonunda kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

 
Peri masalı sona mı eriyor?
 
Bornova’da yüzme kursları ilgi odağı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fuat 4 Ekim 2023 Çarşamba 21:12

Aziz ve bu piskinlikte Nirvana resmen ızmirli ile dalga geçiyorlar 30 yıldır izmir berbat hemde merkezleri getto yu düşün artık tam bir isbilmezlik yeteneksizlik aglama duvarı mason tipler sosyete solcusu tarım çevre çiçek böcek caz saz devam ama temizlik hizmet yok belediyecilik chpde geçim kapısı tüm belediyeler i batık borç içinde ama konserler devam mama büyük avantajı güzel gene seçiliriz çok rahat balkon milliyetçiliği ne devam

Yorumu oyla      6      5  
Bülent Işık 4 Ekim 2023 Çarşamba 20:03

Izmirli cekete ot verir diyen yorumcu odunu koysak seçtiririz diyen eski başbakan ile karıştırdın herhalde. Izmirli markette 7.90 liraya satılan maydanozu sandıkta unutmaz. Sanırsın Ankara ve Istanbul'da 25 yılda ulaşım sorununu çözemeyenler AKP li belediyeler değil. 40 yıl Izmir 'in içine ettiniz diyen yorumcu 1984 -1989 ve 1994-1999 yılları arasında ANAP ve Doğru yol partili Burhan Özfatura vardı. Sallaması kolay araştırması zor değil mi?

Yorumu oyla      5      7  
born 4 Ekim 2023 Çarşamba 19:05

Halkapınar metro istasyonunda bir inin varmı yokmu görün insanları aptal yerine koymaktan vazgeçin

Yorumu oyla      5      6  
ayrancılar ilçe izmir 4 Ekim 2023 Çarşamba 16:55

40 yıl chp ye oy verdim dahada vermem 705 ayrancılar hattını 3 km uzatıp esbaş aktarmaya bağlayamdılar dolmuşçu korkusuna binlerce dilekçeye red verdiler bu halk bunu unutmaz soyer aday olmasın değişim olsun

Yorumu oyla      10      6  
LALE 4 Ekim 2023 Çarşamba 15:40

40 YILDIR İZMİRİN İÇİNE ETTİNİZ....

Yorumu oyla      9      7  
abe 4 Ekim 2023 Çarşamba 15:19

onu gönderecek kimse yok..tebrikler .

Yorumu oyla      5      9  
İzmirli 4 Ekim 2023 Çarşamba 14:52

Çankaya bile kokuyor ne demek koku yok. Seçimde gönderiyoruz soyeri.

Yorumu oyla      14      11  
Gülücük 4 Ekim 2023 Çarşamba 14:50

Hadi canım....

Yorumu oyla      9      8  
kentli 4 Ekim 2023 Çarşamba 14:49

KOKUYOR MU BİLMEM AMA HALEN PİS. PİSLİĞİN SEBEBİ DE İNSANLAR

Yorumu oyla      8      10  
hasan gürsel altuğ 4 Ekim 2023 Çarşamba 13:53

5 yıllık başarısızlığı balçıkla sıvamaya gerek yok. İzmir hala kokuyor.Aziz başkanı arıyor İzmir.

Yorumu oyla      20      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da hayvanları koruma etkinliği!
Bergama Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilkokul ...
Başkan Batur, 4,5 yıl sunumu yaptı, ‘takdir kurulların’ dedi: Göreve talibim!
Konak Belediyesi Başkanı olarak görev aldığı 4,5 yıllık süreci değerlendiren ...
Büyükşehir'in spor kulübünde bayrak değişimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli ...
 
Sıla Hasreti belgeseli İzmirliler ile buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çekilen Sıla Hasreti belgeseli ...
TEKNOFEST İzmir'e Menemen damgası!
Menemen Belediyesi, 27 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında rekor ziyaretçi ...
Başkan Soyer Çocuk Koruma Kongresi'nde konuştu: İki elimiz yakanızda
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 4.Uluslararası ...
 
Başkan Tugay’dan Che Guevara’lı değişim mesajı: Kurultaydan aslan gibi yürekler çıkacak
CHP’de devam eden kurultay sürecinde Değişimciler ile hareket eden Karşıyaka ...
Urla’nın kadın basketbolcularından Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediyesi’nin kadın ...
Büyükşehir ile roman dernekleri arasında protokol
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte bulunan 30 roman ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva