HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2024 Salı - 13:29

Başkan Soyer’den zehir zemberek açıklama: Nezaketsizlik, saygısızlık, cezalandırma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Merkezi’nin kendisini yeniden aday göstermemesi ile ilgili açıklama yaptı. Süreçle ilgili bütünlük bir değerlendirme yapan Başkan Soyer, “yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkan Soyer’den zehir zemberek açıklama: Nezaketsizlik, saygısızlık, cezalandırma!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday gösterilmemesi ile ilgili olarak çarpıcı bir açıklama yayınladı.

VİCDANIM RAHAT
Belediye başkanlığı süreçlerinde canla, başla çalıştığını söyleyen Soyer, “bu süre içinde Türkiye’ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattım. Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettim. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat” dedi.

DAHA DA VAHİMİ…
Kendisnin aday yapılmayacağını MYK toplantısından 5 dakika önce kendisine tebliğ edildiğini söyleyen Başkan Soyer, “35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASİ ÖDÜLLENDİRME VE CEZALANDIRMA YOLUNA GİDİLMİŞ OLMASI KAYGI VERİCİDİR
Aday belirleme sürecini eleştiren Soyer,” Öncelikle Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır. Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır. Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

AVRUPA’DAKİ KOLTUK KAYBEDİLECEK
Soyer açıklamasında şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm büyükşehirler arasında bütçesinden en çok yatırıma pay ayıran belediye olmasının gururunu taşıyorum. Bunu yapmamızı mümkün kılan uluslararası ilişkilerimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemimde başlattığım uluslararası ilişkiler öncelikle sakin şehir uygulamalarının Türkiye’ye yayılmasına yol açmış ve nihayet üç ay önce Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na getirilmem noktasına taşınmıştı. 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin üye olduğu bu meclis başkanlığı koltuğu, Türkiye’nin ve partimizin Avrupa Konseyi nezdindeki en yüksek makamı olup, iki ay sonra belediye başkanlığı görevimin sona ermesi nedeniyle bu koltuk da kaybedilecektir.

PARTİ İÇİ MÜCADELEM SÜRECEK
Son genel seçimler ertesinde 21 Haziran’da “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” metninde ifade ettiğim gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağı değişimin mutlaka sosyal demokrat ve sol değerler üzerinden yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Otoriter ve popülist siyasal iklimin değişmesi; bu değerlerin üzerinde oluşacak ittifakların yaygınlaşması ve toplumsal muhalefetin bu köklerden beslenerek büyütülmesi ile mümkün olacaktır. Memleketimizin rotasının aydınlık bir geleceğe çevrilmesi için bu kaçınılmazdır.

İnsanlığın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler, iklim krizi, savaşlar ve yoksulluk gibi global krizlerin tamamının panzehirinin çağdaş ve demokratik ilkelerde yattığını biliyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi kurumsal değerlerine ve ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım ve sadece aday belirleme süreçlerinde değil, parti politikalarının oluşmasında da demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadelem sürecektir.

Hizmet etmekten onur duyduğum hiçbir İzmirlinin yılgınlığa kapılmasına, üzülmesine gerek yoktur.

Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim.

Mutlaka başaracağız”

 
Yerel seçim mesajı: Kararsızları ikna edeceğiz
 
Muğla'da yanan ormanlar yeniden yeşilleniyor
YORUMLAR
Toplam 50 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Celal 31 Ocak 2024 Çarşamba 18:15

Bi bak bakalım izmir e ne yaptın kötülükten başka ihaleleri incelensin kooperatif hesapları kişisel hesapları tüm yakın cevre akrabaglar dahil koltuktan kalkmamasinin sebebi nedir ne diye çalışmadan oy istemesi mağdem o kadar güveniyor bağımsız aday olursa kac oy alacak görsün bakalım chp ye guvenmeden aziz büyük hayal kırıklığı rezalet izmir bıraktı bu borçlu izmir batık izmir bırakacak bütün mesele bu aslinda

Yorumu oyla      4      1  
MEHMET 31 Ocak 2024 Çarşamba 11:10

halk için iyi çalışmaları vardı sonuç iyi olmadı........

Yorumu oyla      1      5  
Dersimli 31 Ocak 2024 Çarşamba 09:51

Sayın SOYER fazla beyanata gerek yok bağımsız aday olmalısınız birilerinin uykusu kaçsın...

Yorumu oyla      4      4  
1 NİSAN 31 Ocak 2024 Çarşamba 09:37

İZMİR chp ye 1 NİSAN ŞAKASI YAPAÇAK....

Yorumu oyla      4      4  
izmirli 31 Ocak 2024 Çarşamba 00:41

YA SANKİ SEN ÖNSEÇİMLE LİYAKATLA GELDİN, SENDE AZİZ KOCAOĞLU VE EKİBİNİ TASFİYE ETMEK İÇİN SEFERİHİSARDAN GETİRİLİP O KOLTUĞA OTURTULDUN, ÇOK GÜVENİYORSAN BAĞIMSIZ ADAY OL MADEM.

Yorumu oyla      19      5  
Çiğdem 31 Ocak 2024 Çarşamba 00:33

Adam haklı. Chp bu adaylarla zor alır.

Yorumu oyla      6      8  
Biz 31 Ocak 2024 Çarşamba 00:17

Sn Soyer aday gösterilmemesinin bir sebebi, Tunç beyin eşinin adının Tunç beyin birçok faaliyetinde hep öne çıkması olbilirmi acaba?

Yorumu oyla      15      2  
Vandetta 31 Ocak 2024 Çarşamba 00:01

Tunç başkan A takımının olmaması şirketleri liyakatsiz lakayit insanlara bırakmasının cezasını çekiyor. Ayağını yorganına göre uzatmamasının sıkıntısını yaşıyor. Çok güzel projelere imza attı ama reklamını iyi yapmamasının sıkıntısını yaşıyor. Liyakatsiz yöneticilerle bu kadar olur ancak.

Yorumu oyla      18      5  
30 Ocak 2024 Salı 23:30

.kimdir bu Malatyalı Veli Ağbaba ki CHP genelbaşkanı Özel i İzmir belediye başkanları konusunda yönlendiriyor! Manisalı Özel nden böyle bir zatı dinliyor acaba?

Yorumu oyla      14      4  
izmir sakini 30 Ocak 2024 Salı 21:29

engelli çocuklar için yapılacak kampüs projesini iptal edip yerine kankalarınıza tahsis narlıdere tenis kulübüne bekleriz ali bey ve rıfat beyle birlikte...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de örnek tesis... Haluk Levent-Hamza Dağ yan yana!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve ünlü ...
Pehlivan develer Torbalı arenasında!
Torbalı’da geleneksel olarak düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu ...
Bornova’dan ücretsiz sağlık hizmeti
Bornova Belediyesi, sağlık hizmetlerine erişmekte güçlük çeken Bornovalılara ...
 
Menemen’in seçimi… Başkan Pehlivan sahaya indi!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep ...
Balçova’da 20 yıllık Çalkaya dönemi sona erdi
Cumhuriyet Halk Partisi MYK ve PM’nin Balçova Belediye Başkan Adaylığı ...
Başkan Tugay'dan 'Cengiz Holding' iddialarına yanıt: Acemi olduğum bir dönemdi!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, eski genel ...
 
Parti binası önünde isyan, Gümrükçü'den 'imalı' mesaj... Çiğli’de kriz!
Cumhuriyet Halk Partisi MYK ve PM’nin Çiğli Belediye Başkan Adaylığı için ...
Egemenlik Binası önünde Soyer nöbeti!
İzmir Seyyar Satıcılar Derneği üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
24 ülke,1000’den fazla iş insanı… Akdeniz, İzmir’de buluştu
MID OF MED 2024 Akdeniz Havzası İş Dünyası  Zirvesi Programı’nda  İzmir'de ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva