HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2021 Pazar - 17:24

Başkan Soyer'den tarım mesajı: Yepyeni Türkiye'yi hep beraber kuracağız

“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla üreticiye destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “Bugün mahkum olduğumuz yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk zincirini üreterek, el ele vererek kıracağız. Yepyeni bambaşka güzel bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız” dedi.

Başkan Soyer den tarım mesajı: Yepyeni Türkiye yi hep beraber kuracağız

Seferihisar Belediyesi’nin 2015 yılında üreticilere katma değeri yüksek, alternatif bir ürün olarak sunduğu lavanta çiçeği Turgut Köyü’nde beşinci yılına girdi. Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın kullanılan, nektarı ve kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavantanın Seferihisar’daki üretim merkezi konumunda bulunan Turgut Köyü’ndeki ilk lavanta hasadına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile eşi Fatma Yetişkin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Soyer: Güzellik için umutlandırıyor
Lavanta hasadı, üretici pazarı ve stantların gezilmesiyle başladı. Selvi Kılıçdaroğlu, Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in beraberindeki heyet, lavanta tarlasına yürüdü ve burada ilk hasadı gerçekleştirdi. “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla üreticiye destek vermeyi sürdüreceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok güzel bir kalabalık var. Burada bulunmanız, güzel vakit geçirmeniz, güzel lezzetler tatmanız; bütün bunlar çok güzel. Ama aynı zamanda yaptığınız her alışveriş, buradaki köylümüzün doğduğu yerde doymasını sağlayan bir adımdır. Sadece eğlenmek, lezzetler tatmak değil. Bu işbirliği, tüketici ile üreticinin buluşması, kentli ile köylünün buluşması bizi başka bir Türkiye için, başka bir güzellik için umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

El ele vererek kıracağız
Kırla kenti buluşturmanın önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Köylümüzün doğduğu yerde doyması, en büyük hedefimiz. Bakmayın bunun sadece böyle ifade edilen bir cümle olduğuna. Aslında kırla kent arasında dengeyi kuran, göçü durduran, kentlinin de köylünün de doymasını sağlayan bir adım demektir 'doğduğu yerde doymak'. Buna inandığımız için gereğini yapmaya devam edeceğiz. Bugün mahkum olduğumuz yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk zincirini üreterek, el ele vererek kıracağız. Yepyeni bambaşka güzel bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız” dedi.

Yetişkin: Katma değeri kat kat artıyor
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise, “6 dönüm lavanta ektik, Seferihisar toprakları bize 100 dönümden fazla lavanta verdi. Topraklarımızın bereketi doğru yönetilirse inanıyorum ki bizi o zaman arşa çıkaracaktır. 10 üretici başladığımız kokulu serüvenimiz, şu anda 100 dönümlük bir alana yayıldı. Artık Seferihisar'da lavantanın yanı sıra, yan ürünleri de üretiliyor. Ekonomiye kazandırılmasıyla lavantanın katma değeri kat kat arttı. Biz belediye olarak çiftçimizin her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Ağaç kesme tartışmasında oğlunu öldürdü
 
Objektiflerdeki Kadın N’efesi ödüllendirildi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Temmuz 2021 Pazartesi 14:43

Yeşildere yolundan dert yananlar toplu taşımayı kullanacak

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:43

Tarım bölümüne meslek ile ilgisi olmayan birilerini atama yaparak ne kadar başarılı olursunuz acaba?...

Yorumu oyla      4      3  
VATANDAŞ 12 Temmuz 2021 Pazartesi 09:07

İzmir tarım kadar yola ihtiyaç duymakta! Acilen alternatif güzergah yolları yapılmalı. Her gün yeşildere trafiğinde kahroluyoruz! Hiç kimse bu yolları görmüyor mu? YEŞİLDERE yolunun çift katlı olması lazım!

Yorumu oyla      10      3  
Adil ve eşit hizmet 11 Temmuz 2021 Pazar 23:19

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımda ayrımcılık yapıyor . Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden belediye ( ESHOT ) otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Köylünün toplu taşımada 120 dk. aktarma hakkı yok . İZTAŞIT. ( özel halk otobüsü - 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başladı ) uygulaması ile köylüye belediye ( ESHOT ) otobüsü yok . Kamu hizmet olan toplu taşımada ayrımcılık yaparak mı köylü ile kentliyi buluşturacaksınız ?! Bu anlayışla mı “ Yepyeni bambaşka güzel bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız “ CHP li belediyeler hizmetlerinde adil olmayı ve eşitliği gözetmez ise umut nasıl çoğalır ? İzmir’de merkez ilçelerde. 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ikçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok. İZTAŞIT uygulamasında ısrar edilirse çevre ilçelere belediye otobüsü ( ESHOT ) dahi yok.

Yorumu oyla      4      4  
alen35 11 Temmuz 2021 Pazar 18:36

2023 te tarım bakanlığına hazırlanmıyorsa ne olayım !

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'den Erol Evgin’den Ata’ya selam
“Ilıca’dan Atamız’a Selam” etkinliklerinin ikinci gününde sahne alan Türk ...
Ceylan Ertem, Selçuk'u coşturdu
Efes Selçuk uzun bir aradan sonra büyük bir konsere ev sahipliği yaptı.  ...
Başkan Soyer çalışmaları inceledi
Afetlere dirençli bir kent oluşturmak için altyapı güçlendirme çalışmalarını ...
 
Karşıyaka'da sözleşme sevinci
Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm ...
Çiğli’de sökülecek ağaçlar tramvay gelince dikilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği Çiğli Tramvay Hattı yapım ...
Bornovalı kadınlar yoga ile zinde kalıyor
Bornova Belediyesi kadınlara yönelik step, aerobic, pilates kurslarının ...
 
Belediyeden ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ açıklaması: Paralar nereye gitti?
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka’nın Filizleri Projesiyle ilgili sosyal ...
Büyükşehir'den alım gücü düşen yurttaşlara destek
?İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle derinleşen ekonomik krizde ...
Yasemin Kafe yeniden İzmirlilerin hizmetinde
Geçen yılki yangında kullanılmaz halen gelen Karşıyaka’nın simge mekanlarından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva