HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2020 Çarşamba - 17:07

Başkan Soyer’den normalleşme sinyali: Selluka güncellenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, salgın sürecinden sonraki dönem hakkında turizme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dış turizmin ilk etapta açılmasının zor olduğunu ifade eden Başkan Soyer, normal gündemde iç turizmin güçleneceğini ve kentlerin rekabet edeceğini söyledi. Soyer öte yandan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Selluka uygulamasının güncelleneceğini de aktardı.

Başkan Soyer’den normalleşme sinyali: Selluka güncellenecek!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinin yavaş yavaş sonlanacağının ve normalleşmeye dönüleceğinin sinyallerini verdi.

Turizm üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Selluka uygulamasının güncelleneceğini aktardı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen İzmir Turizmi’nin Geleceği toplantısının ardından konuşan Başkan Soyer şunları söyledi: 

Önümüzdeki günlerde Covid’in etkilerinin azalmaya başlayacağını, hayatın normalleşmeye başlayacağını öngörebiliyoruz. İlelebet sürecek bir salgın değildi bu başından beri. Mümkün olan en az hasarla atlamaya çalışıyorduk ve giderek normalleşeceğini de bugünden artık söyleyebiliyoruz. Normalleşince nasıl bir dünyada yaşayacağız? Bütün mesele orada… İleride ne yaşacağımızı bilebilmek için bugünden yapılması gerekenler var. Yepyeni bir dünyada başlayacağız. Temizliğin, güvenliğin çok daha fazla öne çıkartıldığı, bunların çok daha fazla dikkatle izlendiği bir dönem olacak, o belli. O nedenle biz de şimdiden hazırlıklarımızı o güne göre yapmaya başladık.

SELLUKA GÜNCELLENECEK
Bugün burada yaptığımız toplantı ana hatlarıyla o günlerin İzmir’inin nasıl bir İzmir olacağı ve bizlerin neler yapacağını görüştüğümüz bir toplantı oldu. Hayat normalleşmeye başladığında turizm önce iç turizm olarak güçlenmeye başlayacak. İlk etapta dış turizmin açılacağını söylemek mümkün değil. O nedenle iç turizmde kentler arasında rekabet olacak. Bu da kentlerin aldığı payı belirleyecek. O gün bizim İzmir’in değerleri üzerinden bir rekabet yürütmemiz mümkün değil. O değerler zaten var ve biz o değerleri her daim gündemde tutacağız. Bizi öne çıkaracak şey hijyen kriterlerimizin nasıl uygulandığı, insanların temizlik ve güvenlik anlamında nasıl sahiplenildiği olacak. Bunu iyi anlatmamız gerekiyor. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz tarafından daha önce hayata geçirilen Selluka uygulamasını güncelleyerek bakanlığın hijyen kriterleriyle uygun hale getirerek İzmir’de esnafımıza uygulamaya başlayacağız. Ana hatlarıyla lokanta, kafeterya, ayak üstü atıştırmacılar, gıda ürünü satan işletmeklerde kalite, hijyen, temizlik kriterleri, uygulanacak. Bunları en iyi uygulayanlar arasında rekabet yapılacak. İzmir’in tüm Türkiye’deki farklılığını ve bu kriterler konusunda ne kadar öncü olduğunu gösterecek.

SELLUKA NEDİR?
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Selluka uygulaması için 2019 yılının Kasım ayında yapılan bilgilendirme:

Bilindiği gibi ülkemizdeki gıda denetim sistemi; mevzuatta belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla ve önlemlerle bu koşulların karşılanmasını sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır.

 Ancak, mevzuattaki kriterleri özenle uygulayan ve sürdürülebilir hale getirerek gıda güvenliğine üst düzeyde önem veren işletmelerin, ödüllendirmesi ile ilgili bir mekanizma bulunmamaktadır.

Bu projenin temel amaçlarından biri de gıda sektöründe Yöresel Lezzet, Servis Kalitesi, Memnuniyet ve Gastronomik Değer vb.kriterleri arttırmak, işletmeler arasında daha iyiye yönelmek amacıyla bir rekabet ortamı ve farkındalık yaratmaktır.

 
Hafter'e bağlı milisler sivilleri hedef aldı: Ölü ve yaralılar var
 
Rusya'da bir bakan daha koronavirüse yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ne normalleşmesi 8 Mayıs 2020 Cuma 00:26

Allah aşkına daha şimdiden normalleşme sinyali vermeniz biz izmirliler için hiç iyi olmaz. Insanlar rahatladık havasına girerek yeni salgın dalgalarına maruz kalacağız. Siz herhalde bilim kurulunun açıklamalarını takip etmiyorsunuz başkan.

Yorumu oyla      3      4  
Nevzat 7 Mayıs 2020 Perşembe 22:01

Çok erken daha yolun başında ne normalleşmesi anlayamadım hayal alemindesiniz sizde

Yorumu oyla      3      4  
Betül Samlı 7 Mayıs 2020 Perşembe 19:03

Yazdım

Yorumu oyla      3      4  
Betül Samlı 7 Mayıs 2020 Perşembe 19:03

Yazdım

Yorumu oyla      3      4  
Betül Samlı 7 Mayıs 2020 Perşembe 19:03

Temizliğe önem hiç verilmiyor. Bir kere İzmir de Çöp ve geri dönüşüm.. Atık toplama işi çok zayıf.. Seyrek için yazıyorum. Esas bugünlerde itina etmeli. Çöp atana özellikle arabalardan. Ceza yazılmalı.. Çirkin görüntü.. Kontrol ve levha eksikliği..

Yorumu oyla      3      4  
Halime yüksel 7 Mayıs 2020 Perşembe 16:03

Ben hiç arzak yardımı almadık ikiçeşmelik konak oturuyorum sizden arzak yardımı istiyoruz eşim çalışmıyor evde yaşlı evde yaşlı kayinvadem var 2 çocuğum var kiraciyiz birde kavurma dağıttınız biz almadık şans mi diyim hiç arzak yardımı almadık

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda paketlerinde artık marul da var
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes’teki Değirmendere Tarımsal Kalkınma ...
Karabağlar'da berber esnafına destek
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı önlem ve mücadele çalışmalarını ...
Mevsimlik işçilere Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi kiraz hasadında çalışacak mevsimlik işçileri ...
 
Konak'ta taksicilere iftar ikramı
Salgında en ağır ekonomik yarayı alan esnafa sahip çıkan çalışmalar yapan ...
Çiğli'de öncelik sosyal yardımlara
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 salgını sürecinde halkın ...
'Orman İzmir' kampanyasında bağışlar sürüyor
İzmir’de orman yangınının yol açtığı büyük tahribatın ardından İzmir Büyükşehir ...
 
Gaziemir’in parkları salgın sonrasına hazırlanıyor
Gaziemir Belediyesi, salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından ...
Kemalpaşa'da vatandaşa 30 bin fide
Tarıma verdiği desteği arttırarak devam eden Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşa ...
Bergama'da çam fıstığı için özel çalışma
Türkiye çam fıstığı üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Kozak Yaylası'nda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva