HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2023 Cuma - 14:47

Başkan Soyer’den Paris’te tarihi imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), İzmir’de sürdürülebilir kentsel gelişim alanında yapılacak yatırımlar konusunda birlikte çalışmak üzere ilke anlaşması imzaladı. Başkan Tunç Soyer’in Paris temasları kapsamında imzalanan anlaşma su ve arıtma, ulaşım ve atık yönetimi gibi kentsel gelişimin çeşitli alanlarında gelecekteki ortak projelerin teşvik edilmesini amaçlıyor.

Başkan Soyer’den Paris’te tarihi imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Başkan Tunç Soyer'in Paris ziyareti kapsamında, kentsel gelişim alanında birlikte çalışmak üzere ilke anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma; su ve arıtma, ulaşım ve atık yönetimi gibi kentsel gelişimin çeşitli alanlarında gelecekteki ortak projelerin teşvik edilmesini amaçlıyor.

İzmir’in yeşil, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kent olma yolundaki çabalarını güçlendirmek adına önem taşıyan anlaşma, AFD Küresel İcra Direktörü Philippe Orliange, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer tarafından imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, anlaşma sayesinde İzmir Körfezi'nin su kalitesi ve biyolojik çeşitliliğini iyileştirme ve iklim değişikliğine karşı atılacak adımlara entegre şekilde kentin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için çok aşamalı bir program tasarlanması konusunda AFD'nin finansal ve teknik kaynaklarından yararlanabilecek.

DANIŞMAN EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ
Bu amaçlar doğrultusunda AFD, farklı alanlarda finanse edilebilecek olası projeleri belirlemek amacıyla önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacak bir danışman ekibi görevlendirdi. Çalışma alanları ise su ve arıtma, katı atık ve su kirliliği, entegre kentsel gelişim, sürdürülebilir hareketlilik altyapısı (bisiklet, yürüyüş, vb.) ve toplu taşıma olarak belirlendi.

KÖRFEZİ İÇİN BÜYÜK YATIRIMLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzülebilir İzmir Körfezi için dev bir adım daha attıklarını belirterek “İzmir’de temellerini attığımız 11 büyük yatırım ile körfezi yeniden sağlığına kavuşturuyoruz. Fransız Kalkınma Ajansı’na kurduğu ortaklık ve gösterdiği güven için teşekkür ederiz” dedi.

AFD Küresel İcra Direktörü Philippe Orliange ise "Üstlendiğimiz görev, ortaklarımıza uzun vadede destek sağlamaktır. İzmir'de birçok ulaşım projesini başarılı bir şekilde finanse ettikten sonra, şehrin gelecek yıllardaki sürdürülebilir gelişimi için şimdi daha da fazlasını taahhüt etmekten memnuniyet duyuyoruz. Şehirler iklim eyleminin merkezindedir ve bölgede yaşayanların hayat kalitesini yükseltmeye yönelik uygulamalara finansman sağlama konusunda tam bir kararlılık içerisindeyiz” diye konuştu.

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro da "Ortak tarihimiz ve ortak anlayışımız olarak Fransa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkiyi güçlendirme isteği, AFD'nin faaliyetlerinin de ötesinde, gelecekteki kapsamlı işbirliği için güçlü bir temeldir” dedi.

HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN UZUN DÖNEM ORTAKLIK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AFD arasındaki ulaşım ve su yatırımları konusundaki ortaklık ilişkisi uzun yıllara dayanıyor. Şehirdeki yolcu gemisi filosunun 2012 yılında 45 milyon Avroluk AFD finansmanı sayesinde yeni, daha verimli, ekonomik ve düşük karbonlu bir filo ile yenilenmesi, körfez hattı boyunca Konak ve Karşıyaka'da 2014 yılında 55 milyon Avro tutarında AFD finansmanı ile iki tramvay hattının inşa edilmesi, metro hattının genişletilmesini desteklemek amacıyla 2015 yılında 12,45 milyon Avro tutarında AFD finansmanı ile raylı sistem vagon alımı, 2021 yılında 125 milyon Avro tutarında AFD finansmanıyla, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile diğer uluslararası finans kuruluşlarının desteğiyle Buca metro hattının inşası, Çeşme ve Dikili ilçelerinde yaklaşık 1000 km içme suyu şebekesinin rehabilitasyon çalışmaları için AFD'nin 2020 yılında İZSU’ya sağladığı 49,8 milyon Avro finansmanı son dönemdeki ortak çalışmalardan bazıları.

 
CHP İzmir'de bir başkanvekili ve iki meclis üyesi için karar... Topun ağzındalar!
 
Erdoğan: İstanbul yerelde Fetret Devri'ne girdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tufan 16 Haziran 2023 Cuma 20:02

Gene boş işler gene CHP çizgisini hiç bozmadı senelerden berigezi danışmanlarına kallavi maaş izmirin hali belli ama gezelim görelim turistik geziler bunlardan hiç bir şey olmaz soyer aziz bunlar geri dönüşumsuz hurda izmir ağlıyor bunlar başka kafada

Yorumu oyla      3      3  
Izmirli 16 Haziran 2023 Cuma 18:18

Başkan SOYER Avrupada kalsın buradaki işler yapılıyor iki de bir gidip gelip yorulmasın...

Yorumu oyla      4      3  
izmir 16 Haziran 2023 Cuma 17:09

IMF nin diğer adı. adamlar para al. borçlan, sana danışman atasınlar ve verdikleri paralar , ibb nin bütün hesaplarını kontrol etsinler... vah izmir vah..

Yorumu oyla      4      5  
muhtar 16 Haziran 2023 Cuma 16:24

işte tunç soyer işte örnek başkan parisi dize getirdi fransanın göbeginde kuzu kuzu imzayı attırıyor fransızlara krediyi alacak ve asla ve asla odemeyecek işte baskan bu

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de tartışmalara neden olmuştu… O plan geçti, eşitlik sağlandı!
İzmir’in Gaziemir İlçesi Akçay Caddesi üzerinde yer alan aralarında kentin ...
Uzmanından YKS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi bünyesinde hizmet ...
Nar Çiçekleri'nde karne heyecanı!
Narlıdere Belediyesi’nin bünyesindeki Nar Çiçekleri Anaokulları’nda okuyan ...
 
'Cumhuriyetin 100. Yılında Türkülerle Medeniyetimiz' sergisi açıldı
“Cumhuriyetin 100. Yılında Türkülerle Medeniyetimiz” adlı resim sergisi ...
Ödemiş’te ilaçlama seferberliği!
Ödemiş Belediyesi ekipleri, sıcak yaz günlerinde vatandaşların mağdur ...
Başkan Soyer’den Brüksel’de dayanışma mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Brüksel’deki ikinci gününde ...
 
Aliağa Belediyesi'nin kariyer platformu yayında
Aliağa Belediyesi, işveren ile iş arayan vatandaşları online platformu ...
Karşıyaka’da yaz spor okulları başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla düzenlediği ücretsiz ...
İş birliklerinin temellerini atacak... Başkan İduğ Avrupa yolcusu!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Cenevre Liderlik ve Kamu Politikası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva