HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Temmuz 2023 Cuma - 16:23

Başkan Soyer'den Ödemiş mesaisinde Atatürk mesajları: Onu yok sayanlara izin vermeyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş Çaylı Meydanı'na kazandırdığı Atatürk Heykeli, Fazıl Say’ın bestelediği 100. Yıl Marşı'yla açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne yazık ki bugün Atatürk'ü yok saymaya, unutturmaya çalışanlar var. Biz Atatürk'ün izinde çok daha güzel bir memleketi hep beraber kurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Soyer den Ödemiş mesaisinde Atatürk mesajları: Onu yok sayanlara izin vermeyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'in Çaylı Mahallesi'ne Atatürk heykeli kazandırdı. Heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından yapımı tamamlanan, 2,7 metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fazıl Say'ın Türk halkına kazandırdığı 100. Yıl Marşı ile yapıldı.

Açılışa; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile eşi Fatma Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, heykeltıraş Ahmet Uzun, Çaylı Mahallesi Muhtarı ve Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Güçlü ve çevre mahallelerin muhtarları, kooperatif ortakları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

SOYER: “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN İZİNDEYİZ”
“Çaylı sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atatürk'ü unutturmaya çalışanlar, silmeye çalışanlar var oldukça biz daha çok yapacağız, hatırlayacağız, hatırlatacağız. Mustafa Kemal Atatürk insanlık tarihinin en büyük liderlerinden biri. 1. Dünya Savaşı, bütün dünya yanmış yıkılmış, arkasından hasta adam Osmanlı paramparça olmuş 3,5 yıl işgal altında kalmış bu topraklarda bir lider 'Yurtta barış dünyada barış' diyerek bu coğrafyada sefaletin yoksulluğun cehaletin zirve yaptığı zamanda modern çağdaş bir ülke kuruyor. Ne zaman enseyi karartırsanız Atatürk'ün birkaç cümlesini okuyun. Ne kadar karamsarlığınız, üzüntünüz varsa hepsini bir kenara bırakacaksınız. Umudu göreceksiniz, o zor koşulları altında bu milleti ayağa kaldırmayı başarmış ve muasır medeniyetler seviyesine, o cehaletten yokluktan çıkarmayı başarmış bir lider. Ne yazık ki bugün onu yok saymaya, unutturmaya çalışanlar var. Asla izin vermeyeceğiz. Muhtarım Atatürk heykeli talebiyle geldiğinde iftihar ettim. Atatürk'ün belediye başkanları muhtarlar, evlatları, torunlar var. Kimse bu memleketi geriye döndüremez. Kimse bu tarihi geriye çeviremez. Biz çok daha güzel bir memleketi hep beraber kurmaya devam edeceğiz Atatürk'ün izinde” diye konuştu.

“BU TOPRAKLARIN BEREKETİNİN ZEHİRLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Başkan Soyer, Küçük Menderes Ovası'nı koruyacak, atık suyun tarım suyuna dönüşeceği atık su artıma tesisinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Soyer, “Yapılacak çok işimiz var, mesela arıtma tesisi. 200 milyon liranın üzerinde bir yatırımla gerçekleşecek ve ihalesini yaptık. Bu toprakların bereketinin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz. Bu toprakların bereketine bereket katmaya devam edeceğiz. Bereketli topraklarda yaşayan insanlarımızın yüzü gülsün diye, çocuğunun geleceğinden endişe etmesin diye, kaygılanmasın, nasılsa zengin bir memlekette yaşayacak çocuklarım desinler diye bu yolculuğa devam edeceğiz. Kimse enseyi karartmasın, moralini bozmasın. Biz varız ve göreceksiniz yeteriz. Çok daha iyisini yapmaya da muktediriz” dedi. 

ERİŞ: “REHBERLİK ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yaptığı çalışmalar için Başkan Tunç Soyer'e teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Yaşa, var ol Tunç Başkanım. Biz merkezde ya da kırsalda yaşayan ayrımı asla yapmayacağız dediniz. Şehirde olan hizmetler ne varsa öncelikle ihtiyaca göre yapacağız dediniz. İZTAŞIT bunun örneğiydi, yine arıtma tesisi ile toprağa ve insana verdiğiniz değeri bir kez daha gösterdi. Bizim tüm çabalarımıza kulak verip rehberlik ettiğiniz için teşekkür ederiz. Değişimin gelişimin ancak insanla mümkün olabileceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çaylı Mahalle Muhtarı ve Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Güçlü, “Atamıza yakışır bir şekilde anıtımız oldu. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Manisa'da dehşet... Freni boşalan TIR devrildi
 
Menemen FK'dan Sedat Şahintürk hamlesi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak 15 Temmuz 2023 Cumartesi 10:21

Soyer döneminde Atatürk ile ilgili bir yapıt, Soyeri hatırlayacağımız bir şey varmı?

Yorumu oyla      2      3  
Az Bilmiş 14 Temmuz 2023 Cuma 22:14

Of. Of. Of. Hani bir söz vardır. Derler ya, Bir lâfa bakarım lâf mı diye, bir de adama bakarım adam mı diye derler ya. Ben ne yazayım şimdi. Gazi Atatürk'' e yer göğe sığdıramıyor ama bağlı olduğu partide bir çok kişinin ATATÜRK ile sorunları ve problemleri var. Genel seçimlerde İzmir''den aday yaptıkları milletvekili seçtirdikleri Yüksek TAŞKIN ne demiş Atatürk'' e ırkçılıkla suçlamış birisi. Sonra partide çok var. Eski İstanbul CHP il başkanı (aslında HDP İl başkanı) o da Atatürk''e ATATÜRK (TÜRKLERİN ATASI) demiyor, diyemiyor. Bunlar GARABET halleridir. Allah bunlara akıl fikir vermeSİN.

Yorumu oyla      8      3  
Atatürk ''çü 14 Temmuz 2023 Cuma 21:24

Atatürk diyemeyen il başkanı ve Tunceli''li olamayan bir genel başkan ile mi Atatürkçü olacaksınız?

Yorumu oyla      8      3  
Ödemişli 14 Temmuz 2023 Cuma 17:48

Sayın SOYER,son genel seçimlerde Kemalizm faşist ve ırkçı bir düşüncedir diyen ve birinci sıradan milletvekili olan Yüksel TAŞKIN'ı mecburen seçtik onu ne yapacaksınız? Izmır'den milletvekili aday adayı olmak için 170 kişi milletvekili aday adayı olmak için müracaat etti bunların içinden adam bulamayıp ta ipten kazıktan boşanmış adamları milletvekili seçtik Çelebi,Abdül Latif Şener gibi yarın neler diyecek acaba?

Yorumu oyla      8      3  
Ömer 14 Temmuz 2023 Cuma 17:22

Gidişi böylelikle güçleşiyor...

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 14 Temmuz 2023 Cuma 16:36

bsk sırf boş işler veda turlrı başlamış...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den acil 'Harmandalı' çağrısı: Afet bölgesi ilan edilmeli!
Ömrünü dolduran Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nın kapatılabilmesi ...
Çiğli'de kadınlara özel spor kursları
Çiğli Belediyesi, kadınların yaz ayları boyunca dilediği branşta spor ...
Pehlivan'dan 15 Temmuz mesajı: Demokrasimizi yaşatıyoruz
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 15 Temmuz Demokrasi ve ...
 
Karabağlar'da rekor sıcaklıkta yoğun mesai
İzmir'de tarihi sıcaklıkların yaşandığı bugünlerde Karabağlar Belediyesi ...
Başkanlar geleceğin şehir plancılarıyla buluştu
TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen 11. Planlama Öğrencileri ...
Elektronik atıklar tablete dönüşüyor... Karşıyaka'dan çevreci kampanya!
Sürdürülebilir bir çevre için yürüttüğü geri dönüşüm çalışmalarını sosyal ...
 
Başkan Kılıç'tan Kılıçdaroğlu’na ziyaret... 'Yarının Bucası' masaya yatırıldı!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel ...
Bayraklı'da yüzme kursuna büyük ilgi
Bayraklı Belediyesinin yaz aylarında yüzlerce çocuğu bir araya getirdiği ...
İzmirli gazeteciler anılarını bir kitapta topladı
İzmir’de uzun yıllar gazetecilik yapan isimler, sosyal sorumluluk projesinde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva