HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2023 Perşembe - 10:12

Başkan Soyer'den Dikili'ye çifte müjde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Başkan Soyer, açılışta Dikili’ye otogar ve arıtma tesisi müjdesi de verdi. 100. yılındaki Cumhuriyet'e sahip çıkma mesajı veren Başkan Soyer, “Hiç kimse hesap yapmaya kalkmasın. İzmir yine Türkiye’nin öncülüğünü yapacak ve yine bu memlekette büyük dönüşümün lokomotifi olacaktır” dedi.

Başkan Soyer den Dikili ye çifte müjde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dikili Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Kültür merkezinin bahçesinde düzenlen açılış törenine Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan,  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Murat Bakan, Mahir Polat, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve eşi Nesrin Kırgöz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, geçmiş dönem belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra yurttaşlar katıldı.

 "Dikili'ye çok yakıştı"
Açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, “Biliyorum ki Dikili ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri bu kültür merkeziydi. İlçemizin, özellikle kış aylarında, kültür sanat etkinlikleri için kapalı bir alana ihtiyacı vardı. Dikili Belediye’mizin girişimi ve üstün gayretiyle, bu ihtiyaca cevap veren kültür merkezimizi Dikili’ye kazandırıldı. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyet'in 100. yılına ve Dikili’ye çok yakıştı” diye konuştu. 
 
“İzmir yine Türkiye’nin öncülüğünü yapacak”
Başkan Soyer, “100 yıl önce, demokrasinin tatlı güneşi bu ülkenin üzerinde bir daha hiç batmamak üzere doğdu. Bu ülkenin evlatları; genci yaşlısı, kadını erkeği, 7’den 70’e herkes, birbirine kenetlendi. İmkanları yoktu ama yürekleri vardı. Adalete ve bağımsızlığa inançları vardı. İşte bu topraklar, emperyalizmi böyle dize getirdi. Cumhuriyet'i biz böyle kazandık. Atalarımızın kanlarıyla yazılmış bu destanı ilelebet payidar kılmaya kararlıyız. Bugün hizmete açtığımız bu Cumhuriyet kalesine Atamızın adını vermiş olmamız, İzmir’in ahde vefasıdır. Hiç kimse seçim sonrası yaşanan hayal kırıklıklarından ve öfke iklimi üzerinden hesap yapmaya kalkmasın. Türkiye’nin aydınlık yüzlü insanlarının yaşadığı İzmir, yine cumhuriyete, onun erdemlerine sonuna kadar sahip çıkacak, demokrasiyle taçlandırmak için verilecek mücadelede gözünü kırpmayacaktır. İzmir yine Türkiye’nin öncülüğünü yapacak ve yine bu memlekette büyük dönüşümün lokomotifi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Dikili’ye otogar ve arıtma tesisi müjdesi
İlçenin önemli ihtiyacı olan otogar ve atık su arıtma tesisinin de müjdesini veren Başkan Soyer, “Sözümüz söz. Nasıl ki dört buçuk yılda söz verdiklerimizi tamamlamak için canla başla çalıştıysak, şimdi de Dikili’nin geride kalan bu iki meselesini çözmek için canla başla çalışacağız. Göreceksiniz atık su kaynaklı kirlilik meselesi tarihe karışacak” dedi. 

“Dikili uyum içinde çalışmanın bir kenti nasıl değiştirdiğinin örneğidir”
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise “Ben öncelikle dört buçuk yıl için Dikili’mize verdiği hizmetler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve İzmir Büyükşehir Belediyesi camiasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok büyük kalıcı hizmetler yaptık, önemli eksikleri giderdik. Büyükşehir Belediyemizin temiz su hatlarının değiştirmesiyle yıllardır yaşadığımız su sıkıntısından tamamen kurtulmuş olduk. Mahallelerimizin yolları baştan sona yenilendi. Dikilimiz tozdan topraktan yeni yüzüne kavuştu. Dikili, planlı programlı ve uyum içinde çalışmanın, bir kentin kaderini nasıl değiştirdiğinin örneğidir. Biz herkesle uyum içinde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Gençlerimizi 12 ay boyunca kültür sanatla buluşturacağız”
Mustafa Kemal Kültür Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Kırgöz, “Artık çocuklarımızı, gençlerimizi, hemşehrilerimizi 12 ay boyunca edebiyatla, şiirle, tiyatroyla buluşturacağız. Bu kıymetli projeyi Cumhuriyetimizin 100. yılında kazandırdığımız için gururluyum, onurluyum” dedi.
 
Kültür Merkezi’nde ilk konser ve sergi
Açılış töreninin ardından Başkan Soyer, Kültür Merkezi’nde Özlem Kalmaz ve Nuri Aslan’ın resim sergisini gezdi. Ardından merkez, Gülsin Onay ve Erkin Onay’ın piyano ve keman resitaline ev sahipliği yaptı.

5 Nisan 2022 tarihinde yapımına başlanan kültür merkezi 530 günde tamamlandı. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, 339 kişi oturma kapasiteli salonuyla konferans, kongre, sempozyum, panel, konser, tiyatro gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapabilecek. Fuaye alanı ile sergi organizasyonları ve çok amaçlı salon ile toplantı, çalıştay, atölye çalışmaları gerçekleşebilecek.

 
Zehir tacirlerine baskın: 1,3 ton esrar ele geçirildi
 
Kız çocuğuna taciz iddiası… İzmir’de bir mahalle karıştı!
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hancı 30 Eylül 2023 Cumartesi 17:14

Geçti Bor ilçesinin pazarı

Yorumu oyla      2      3  
Özgür 30 Eylül 2023 Cumartesi 09:42

Çok zor bu sene ikinizede oy yok TUNÇ SOYER VE ÇANDARLIYI MAFFFF ETTİGİNİZ EL BİRLİYLE ADİL KIRGÖZ MUHTEŞEM İKİLİ

Yorumu oyla      2      3  
Naci 30 Eylül 2023 Cumartesi 08:28

İzmir %70 oy garanti adaylığa10 yaşında çocuk koy kazanır nasılsa kazanırız mantığıyla gelen başkanlar idare ediyo ne zaman oylar 50 50 ye gelir belki o zaman çalışırsınız İzmir giderse geri gelmez ona göre.salihler altını bi kere ziyaret edin belki eksiklerin bir ikisini yaparsınız

Yorumu oyla      2      3  
Tarık 29 Eylül 2023 Cuma 22:06

Herkezin ayrı derdi var bende yazayım eski mezbahada bulunan tekne yanaşma yerinin yapılmasını istiyoruz her fırtınada tekneler parçalanıyor ( ADENKOP )

Yorumu oyla      2      3  
Nesrin 29 Eylül 2023 Cuma 20:06

Dikili de TOKİ evleri 250000 proje ne zaman başlıyacak

Yorumu oyla      3      3  
Mahmut ozkara 29 Eylül 2023 Cuma 16:09

Hayal kurma sen elindeki incir altına sahip çıkmıyor buraya sahip çıkan seçim vakitlerinde bulunup milleti altatma bu seçim Allahn izniyle CHP yeni baskanini koltuğa koyacak

Yorumu oyla      2      3  
Zeynep Özveren 29 Eylül 2023 Cuma 13:38

Bu güzel ilçemizin en büyük sorunu arıtma ve garaj bunuda her seferinde seçim malzemesi yapıyosunuz ama söz yerine hiç getirilmiyo bundan dolayı ilçemiz insanlarının artık kandırmayın yada seçimden önce temelini atın başlayın tabi 5metre karelik de olmasın !!!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Zeynep Özveren 29 Eylül 2023 Cuma 13:38

Bu güzel ilçemizin en büyük sorunu arıtma ve garaj bunuda her seferinde seçim malzemesi yapıyosunuz ama söz yerine hiç getirilmiyo bundan dolayı ilçemiz insanlarının artık kandırmayın yada seçimden önce temelini atın başlayın tabi 5metre karelik de olmasın !!!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Niyazi 29 Eylül 2023 Cuma 13:23

Selamlar ve saygllarla bende cumuhriyetin mahalesinde bir yazllglm var asagl yukarl hersene dikiliye yurt dlslnda yasmakta oldugum icin gelmekteyim inanln musafir getirmeye utanlr oldum bu temizlik sorunu su sorunu Park hayvan sorunu nereye kadar belediye hizmetleri nereye kadar blrakln bu yalanlarl milet görupte yaslyor birde halka inin selamlar ölü havan kokularl otlar bir yangln clksa hertaraf yanar hizmet hizmet hizmet

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 29 Eylül 2023 Cuma 11:49

Reklamla bu işler yürümüyor chp izmiri kaybederse sebebi sensin tunç bey buyası mahvettiniz dikili candarli ''na tamam yoluyla

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da çöp tesisi tartışması alevlendi... Başkan Koştu'dan rest!
Bergama’daki çöp tesisi ile ilgili 'Halkın Katılım Toplantısı' sonucunu ...
Meslek Fabrikası eğitimleri Selçuk'ta devam ediyor
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi ...
15. Uluslararası Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali Menderes’te başladı
Uluslararası Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali 15’ince kez İzmirlilerle ...
 
Başkan Batur kararını verdi: Yeniden adayım!
Konak’ta bir dönem daha belediye başkanlığı görevini yürütmek istediğini ...
AK Partili Saygılı, 'gizemli seyahat' demişti... Soyer, İtalya ziyaretinin arka planını anlattı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın kendisine yönelik yurtdışı ...
Başkan Sengel'den Lider'e ziyaret!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Sengel, ...
 
Başkan Çerçioğlu vatandaşlarla buluştu!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki ...
Aydın'daki ilçe belediyesine haciz!
Aydın'ın Bozdoğan belediyesine borçlarından dolayı haciz geldi. Haciz ...
Kimyasal iddiası ortaya atılmıştı... Körfez'de bölge bölge analiz sonuçları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Körfez’i eski günlerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva