HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2023 Çarşamba - 21:06

Başkan Soyer, 'İYİ Parti’nin kararı sürpriz değil' dedi ve ekledi: Özlale ile çok sevişiriz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti'nin yerel seçimde İzmir'de aday çıkarması konusunu yorumladı. Ümit Özlale'nin adaylık için yola çıkmasını da yorumlayan Soyer, "Özlale benim liseden aynı zamanda küçüğüm. Bornova Anadolu Lisesi’nde birbirimizi iyi tanırız ve çok sevişiriz. Böyle bir karar sürpriz olmadı. Onun böylebir heyecanı olduğunu biliyorum. Yolu açık olsun, tebrik ediyorum. Beni şaşırtan, beklemediğim bir şey değildi. bugünkü açıklamanın beni rahatsız eden yanı yok. Biz İzmir’e asla kaybettirmeyeceğiz. İzmir bütün bu zaman dilimi içinde ne yaptığımızı biliyor” dedi.

Başkan Soyer,  İYİ Parti’nin kararı sürpriz değil  dedi ve ekledi: Özlale ile çok sevişiriz

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KRT TV’de katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

BENİ ŞAŞIRTAN BEKLEMEDİĞİM BİR ŞEY DEĞİLDİ
İYİ Parti’nin İzmir’de aday çıkarma kararı almasını yorumlayan Başkan Soyer, adaylık için yola çıkan Ümit Özlale ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Başkan Soyer, açıklamasında “Özlale benim liseden aynı zamanda küçüğüm. Bornova Anadolu Lisesi’nde birbirimizi iyi tanırız ve çok sevişiriz. Böyle bir karar sürpriz olmadı. Onun böylebir heyecanı olduğunu biliyorum. Yolu açık olsun, tebrik ediyorum. Beni şaşırtan, beklemediğim bir şey değildi. En azından ittifaklar konusunda çok net olarak sayın genel başkanımıza da arz ettim. Genel seçimlerle yerel seçimin dinamiği farklı. Genel seçimlerde ittifak kurmak demokrasinin gelişmiş bir evresidir. Farklılıkların biraraya gelerek adım atma becerisini göstermesi bu genel seçim için çok doğru bir stratejiydi. Ancak yerel seçimlerde öyle değil. Yerel seçimlerde her ilin, ilçenin dinamikleri var. Yukarıdan nasıl bir çatı kurarasınız kurun örneğin Ödemiş’in dinamikleri farklıdır. Her belediye başkan adayı yüksek oy alabilmek için kiminle, ne ittifak yapmak isterse onunla yapabilir. Kısacası yerelde böyle bir ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Yerelde adaylar kendi seçim ittifaklarını kuracaklardır. O nedenle de bugünkü açıklamanın beni rahatsız eden yanı yok. Biz İzmir’e asla kaybettirmeyeceğiz. İzmir bütün bu zaman dilimi içinde ne yaptığımızı biliyor” dedi.

İTTİFAK YOKSA ÖZGÜRSÜNÜZ
Her partinin ayrı seçime girmesinin daha avantajlı olduğunu kaydeden Soyer, “ittifaklar konusunda ittifak olmadan gitmenin avantajı net olarak anlaşılıyor. İttifak olduğunda içinde söylemlerinizi törpülüyorsunuzu, kendinizi törpülüyorsunuz, ortak dil yakalamaya çalışıyorsunuz. İttifak yoksa özgürsünüz. Ne söylerseniz net olarak onu ortaya koyarsınız. İttifak yoksa sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak o sadelikle söylemlerinzii söylersiniz. Ben ittifaksız seçime girmenin herkes için daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Partiler için de seçmen için de herkesi için daha sağlıklı…” açıklamasını yaptı.

İZMİR ÜLKE SİYASETİNDE FARKINDALIK YARATABİLİR
Siyasetin sığlaştığından bahseden Soyer, İzmir’infarkındalık yaratabileceğine dikkat çekerek “Hayatım boyunca sadece kendimle rekabet ettim. Keşke eleştirse… Siyaseti bugünkü sığlığından kurtarmak lazım. Siyaset o kadar sığlaştı ki ‘dediyid, demediydi’ üzerinden yürüyor. Nezaket kayboldu, saygı kayboldu. O nedenle İzmir iyi bir örnek ortaya koyabilir. Fikir, performans, vizyon üzerinden farklı görüşler dillendirilebilinir ve vatandaşlar  hangi partiyi tercih edecek onu yapma fırsatı bulabilir. Siyasetin sığlaştığı atmosferden İzmir’in ayrılacağını düşünüyorum. 2019’daki gayretimiz de buydu. Bizim sloganımız o dönem ‘çok ses, çok renk, çok nefes’ti… Hala da o… Demokrasi farklılıkların bir arada bulunması, yaşamasıdır. Bu nedenle farklılıkta bir beis yok. İzmirli siyasetin bu dilinden, aşağılayan, ayrıştıran, bağıran bu iklimden şikayetçiler. Hiç kimse bu seviyede siyaseti hak etmiyor. Bu millete yapılmış büyük haksızlık. Dilimizdekini aklımızdan geçirerek konuşmalıyız. İnsanlar bunu hak etmiyor” açıklamasını yaptı.

PARTİ NE DERSE O
Yeniden aday olma konusunda gelen soruya yanıt veren Başkan Soyer, “Mesele sadece yarım kalan işleri bitirmek değil. İzmir tarih boyunca dünyanın en büyük liman kentlerinden birisi olmuş. Özellikle Akdenizin en önemli liman kentlerinden biri olmuş. İhracat ve tİcaret kapasitesi yüz yıl öncesinin kentleri arasında hep önde kentlerden birisi olmuş  Modernitesi, yaşam biçimi, onlarca tiyatro, opera salonları… İlklerin şehridir de İzmir… İzmir yine o öncülüğü yapmak zorunda. Bu toprakların refah seviyesinin bölüşüldüğü bir coğrafyaya ihtiyacı var. O nedenle talebimiz budur. İzmir’e iade-i itibarı yapmak ve İzmir’i tekrar Akdeniz’in güçlü limanlarından biri haline getirmek… Bizim yaptığımız hiçbir şey sadece onun tarifi ile sınırlı değil. Fuar dediğimiz şeyin o kadar başka sonuçları olabilir ki… Yaptığımız işi sadece İzmir için değil yapılanların Türkiye’ye bir model olmasını istiyoruz.Yaptığımız her şeyi o objektiflikle değerlendirmeye çalıştık. Tekrar niyetimi ifade etmemin sebebi budur. Pandemi, deprem sebebiyle birçok şey yürümedi. Çok daha fazlası olabilirdi, yapabiliriz. Bir yandan 30 bin çalışanımız var, İzmir’in farklı dinamiklerini tanımak zaman alan şeyler. Bunları öğrendim, belediyenin çalışma sistemine vakıfım, kentin dinamiklerine vakıfım. Çok daha fazla verimli olabileceğim bir ikinci dilim için varım. Bizimkisi bir niyet… Adaylık konusu CHP genel merkezinin, parti meclisinin kararı ile şekillenecek. Bunun adını koymak haddime değil” şeklinde konuştu.

 
Babacan'dan OVP açıklaması: Yük yine dar gelirlinin üzerine yıkılacak
 
İzmir'de Balkan Turu dolandırıcılığına tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2023 Perşembe 17:14

Neden sadece KK istifa ediyormuş, Akşener devam mı yorumuma, utanmadan KK'yi mı savunuyorsun diyen arkadaşım, sen önce okuduğunu anla, sonra da Akşener'i savunmayı bırak. Girdiği her seçim son derece başarısız bir siyasetçi. Kazandığı 3-5 belediye var, bazıları AKP'ye geçti.

Yorumu oyla      3      6  
İzmirli 7 Eylül 2023 Perşembe 15:24

Oyumu hep CHP ye verdim bu sefer iyi bir aday çıkmazsa oyum İyi partiye söz veriyorum bunu yapıcam

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli 7 Eylül 2023 Perşembe 12:54

ATA MİRASI PARTİMİZİN RESMEN HARACINI YİYİYORLAR! TUNÇ VE TÜM AVANELERİ BAŞTA HEVAL GİTMELİ.. YEDİLER BİTİRDİLER İZMİRİ...

Yorumu oyla      8      4  
İyi Parti seçim kazanamaz 7 Eylül 2023 Perşembe 10:53

Soyer en az yüzde 50 oy alır. Diğer beyefendi sokağa çıksa kaç kişi tanır? İyi Parti'nin 2 seçimdir aldığı oy 80 yaşındaki Bahçeli'den bile az. Sürekli parti içi kavgayla gündeme gelen, hiçbir somut projesi olmayan bir parti. Neden oy vereyim? İzmirli tepkiliymiş, Soyer'den daha fazla oy alırmış. Sosyal medyada ne haltlar döndüğünü insanlar bilmiyor mu? Bırakın palavrayı! Sosyal medyaya göre İyi Parti yüzde 20 alıyordu. Eminim ki Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen İyi Partililer de var. Aynı şekilde Memleket Partililerden de var. Açık açık söylüyorlarda. Bu saatten sonra ne Akşener ne de İnce'ye oy yok. Sırf Kılıçdaroğlu kazanamaz, biz haklıyız demek için oy vermediler.

Yorumu oyla      4      11  
gerçekler 7 Eylül 2023 Perşembe 09:34

izmirliler kk ve ekibine çok tepkili. bu seçim çok şeye gebe kaleler bile yıkılabilir .

Yorumu oyla      11      6  
Algı operasyonu başlamış 7 Eylül 2023 Perşembe 09:08

Soyer açık ara kazanır. Hayal görmeyin.

Yorumu oyla      4      12  
vatandaş 7 Eylül 2023 Perşembe 08:56

Özlale seçimi alır.CHP Güçlü bir aday çıkarmalı.

Yorumu oyla      10      5  
SENDENDE ONDANDA OLMAZ 7 Eylül 2023 Perşembe 08:39

SAYIN SOYER NEDEN BU KADAR BELİRGİN KONUŞUYOR ÖZLALE BENİM AYNI LİSEMDE ALT SINIFLARDAN ÇOK HAŞIRNEŞİR OLDUĞUMUZ BİR ARKADAŞIMIZ DER SÖYLEMİNDEKİ ŞİFRE ŞÖYLE BEN YADA ÖZLALE BELEDİYE BAŞKANI OLURSAK OLALIM BU İZMİRİ BİR ADIM DAHA İLERİ GÖTÜREMEYİZ BİZDE PROJE YOK SADECE PARTİ İÇİNDE KİM DAHA SÖZ HAKKI OLUR İSTEK VE ARZUSU VAR ŞUANDAN İTİBAREN İŞE YARAYAN TÜM PROJELERİNİ İZMİR HALKINI MAĞDUR ETMEDEN TANITIMLARINI VEDE NE KADAR SÜREDE BİTİREBİLECEKLERİNİ GERÇEKÇİ BİR ŞEKİLDE AÇIKLAMALARI GEREKLİ AMA HEPSİNİ BOŞ İŞLER İLE UĞRAŞIYOR. İZMİR İÇİN İCRAAT YAPACAK YENİ BİR NEFES YENİ BİR KİŞİ GEREKLİ SADECE İZMİR İÇİN ÇALIŞIP İZMİRE HİZMET EDİP DÖRT YIL İÇİNDE İZMİRİ ELLİ YIL İLERİ ATACAK BELEDİYE BAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR ...

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 7 Eylül 2023 Perşembe 07:16

Girit kökenli Amerika’da eğitim almış kaliteli bir adam Özlale. Chp için işler 2024 te iyi gitmeyebilir. büyükşehir Ve İlçelerin başkanları çok sıkıntılı.

Yorumu oyla      9      5  
İsimsiz e Cevap 7 Eylül 2023 Perşembe 01:39

Akşener kendisi aday olsada kazanamaz diyen arkadaş sen iyimisin ne içiyorsun? KK 13 seçim kaybetmiş 13 ! Halen daha kalkmış burada utanmadan bu adamı mı savunuyorsun? Tabiki mutlak kazanacağımız seçimi kaybeden birine seçim yenilgisi fatura edilecek, Tabiki istifa edip evine gidecek.. Kendi siyasi hırsı yüzünden halkım, gençlerin geleceği çaldı..! Sen de bu kafa ile tıpış tıpış git 13 seçim kaybetmiş bir insana oy vermeye devam et.. İzmirliler artık neyin ne olduğunu geçte olsa gördüler. İyi parti de kendi adayını çıkaracak el mi yaman bey mi yaman sandıkta göreceğiz! Devam et sen tıpış tıpış oy vermeye çok sevdiğin kk ve maskeli Atatürkçülere sana hayatta başarılar dilerim..

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da ‘Baro Bahçe’ tartışması!
Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde İzmir Barosu’na bir kez daha kiralanması ...
Çiğli Meclisi’nde Köyiçi Planları tartışması… ‘O zaman müdürlüğü kapatalım’
Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşiminde ...
Başkan Acar, kadın voleybolcularla bir araya geldi
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 2023-2024 Voleybol Sezonu Kadınlar ...
 
Menemen'de nostalji gecesi
Menemen Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı konserlerine Türkelli’de devam ...
İzmirli muhtarlar Cumhuriyet için sahneye çıktı
İzmir’in muhtarları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü ve İzmir’in kurtuluşunun ...
EFEST 2023 coşkuyla başladı!
Selçuk’un kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST başladı. “Geçmişi Hisset, ...
 
3 bin öğrenciye dağıtılacak... Bayraklı'dan kırtasiye desteği!
Eğitime yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, bu yıl ...
İEF'te gençlerle tarladan sofraya
92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda “Başka Bir Tarım Mümkün” etkinlik sahnesinde, ...
Bornova’da çevreci dönüşüm
Bornova Belediyesi, iklim krizi ile mücadele için başlattığı organik atık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva