HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2024 Pazartesi - 10:00

Başkan Sengel'den havuz müjdesi: Yaz kış hizmet verecek!

Selçuk’ta yaz kış hizmet verecek olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzunun yapımı için çalışmalar başladı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında gerçekleşen olağan meclis toplantısında, oy birliği ile kabul edilen karar doğrultusunda, yüzme havuzunun işletim hakkı ve işlevi konusunda Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e yetki verilmişti. Bu kapsamda Selçuk Belediyesi ve Olimpik Performans Spor Kulübü Derneği arasında imzalanan protokol ile açık yüzme havuzunun yanına bir adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapımı için çalışmalar başladı.

Başkan Sengel den havuz müjdesi: Yaz kış hizmet verecek!

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek vatandaşlara bilgi verdi. Kapalı yüzme havuzunun, her mevsim kullanılabilecek modern bir tesis olarak planlandığını belirten Sengel, vatandaşların spor ve yüzme faaliyetlerinden dört mevsim faydalanabileceğini vurguladı. Başkan Sengel, özellikle çocukların ve gençlerin yüzme sporuyla daha fazla ilgilenmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Belediye havuzu olarak bilinen açık yüzme havuzunun revize edilmesi, açık yüzme havuzunun yanına bir adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapılması konusunda bilgilendirme yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; "Hepimizin bildiği Selçuk Belediyesi’ne ait olan yüzme havuzunun bulunduğu açık alandayız. Selçuk çok kısa bir süre içerisinde de kapalı havuza kavuşacak.  Yaz ve kış aylarında hem kapalı havuzdan hem açık havuzdan Selçuk’un çocukları ve bütün vatandaşları da yararlanabilir hale gelecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl meclis kararıyla gerçekleşen Havuz protokolü ile ilgili bilgi veren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Geçen dönem bütün meclis üyelerimizin oy birliği ile kabul edilen bu projenin gerçekleşebilmesi aynı zamanda yaz aylarında da Olimpik Yüzme Derneği ve Fenerbahçe ile yapmış oldukları anlaşma dahilinde milli yüzme hocalarımızın çocuklarımıza verdiği yüzme derslerinin olduğu bir protokol aynı zamanda bir kapalı havuzun yapımı protokolüydü. Bu kapalı havuza kavuştuktan sonra da herkes aslında bu protokolün ne kadar faydalı olduğunu ve meclisten oy birliğiyle geçen bir protokolün Selçuk’un geleceğine atılan bir adım olduğunu da anlamış olacak. Bunun haricinde yine bu mekan dahilinde olan bizim yıllardan beri Havuz Restoran olarak söylediğimiz oysa artık ihaleye çıktıktan sonra ihaleye çıkması için de yine belediye meclis üyelerimizin geçen dönem oy birliğiyle karar verdiği, encümenden ihalesinin yapıldığı artık diomand olarak adlandırılan restoran kısmı var. Bu ikisi birbirinden çok farklı ve ikisi de dediğim gibi meclisin bütün yetkisi ile oy birliğiyle gerçekleşti" bilgisini verdi.

 MECLİSTEN OY BİRLİĞİ İLE GEÇMİŞTİ
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; "Fenerbahçe Spor Kulübü biliyorsunuz geçen sene burada açık yüzme havuzunda çocuklarımıza kurs verdi. O kurslar da sosyal desteğe ihtiyaç duyan çocuklarımıza da ücretsiz olarak kurs verdi. Profesyonel hocalar dahilinde verilen bu kursların neticesinde 500’den fazla öğrencinin yaklaşık 70 tanesi olimpiyatlara katılabilecek vücut yapısına, cilt yapısına, yeteneğe ve aynı zamanda öngörülü bir şekilde geleceğe hazırlanabilecek çocuklar olduğu ortaya çıktı. Ancak bu çocukların bahsedilmiş olduğu saatlerde İzmir’deki bir havuza kışın da taşınması mümkün değil ama Selçuk’un potansiyeli anlamında yüksek. Emre Şayakçı gibi dünya şampiyonluğunu kazanmış İzmir'den çıkan bir sporcunun da aynı zamanda yetiştiricileri ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bağlı olan Emre’nin de dahil olduğu bir sistemde buraya gelmek istediler ve kışın da buraya hizmet etmek istediler. O anlamda havuzun olduğu yer geçen sene yapmış olduğumuz protokolde olduğu gibi yine burada yüzme kursları verilecek. Aynı zamanda havuzun bütün tadilatını, onarımını, bakımını ve her türlü motor değişimini olması gereken şekilde yerine getirecekleri gibi bir de yarı kapalı olimpik bir yüzme havuzu yapacaklar. Bu şekilde buradaki çocuklarımız da yüzme faaliyeti gerçekleştirebileceği gibi inşallah bizim çocuklarımız da Selçuk’u gururlandırarak olimpiyatlarda yer alırlar. Meclis üyelerine de Selçuklu çocuklar adına gerçekleştirmiş oldukları sıkı çalışma için teşekkür ediyorum" dedi.

2023 YILININ MART AYI MECLİSİNDE OY BİRLİĞİYLE GEÇEN PROTOKOL
Olimpik Performans Spor Kulübü Derneği ile Selçuk Belediyesi tarafından imzalanan protokol gereğince belediye havuzu olarak bilinen açık yüzme havuzunun revize edilmesi, açık yüzme havuzunun yanına bir adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu inşa edilmesi

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel'e yetki verilmişti.

 

 
4 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
 
Bayraklılı çocuklar şenlikte eğlendi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 7 Ekim 2024 Pazartesi 11:57

Bu havuz Kâmil Subaşı belediye başkanı olduğu dönemde yapıldı dört dörtlük hizmet vermişti belediye binasında bulunan restoran halka aynı şekilde kaliteli hizmetleri vermişti ama Kâmil Subaşı belediye başkanlığı bitti hizmetler uçtu gitti enkaz haline gelmiştir ne yapılırsa yapılsın Selçuk'ta hizmet olmaz çünkü önce rant kapısı olmuştur bu tür yatırımlar,insanlar layık olduğu şekilde yönetilir yapacak birşey yok...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçovalı çocuklardan can kurtaracak robot
Balçovalı Belediyesi robotik kodlama öğrencileri arama-kurtarma robotu yaptı.
Buca’da yeşil seferberlik
Buca Belediyesi, 47 mahallenin tümünde yeşil seferberlik başlattı. Buca ...
Menderes’te şenlik coşkusu
Menderes Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 7’den 70’e Kitap Takas Şenliği ...
 
Menemen’de rahvan at şöleni!
Menemen Belediyesi tarafından Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle ...
Dereler kışa hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimiyle ...
Haşereyle mücadelede dijital hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ...
 
Başkan Zeyrek’ten birlik ve beraberlik mesajı
Manisa'nın Kula İlçesinde düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ...
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ...
Menemen'de 'Rahvan At Yarışları' heyecanı
İzmir'in Menemen ilçesinde Geleneksel Rahvan At Yarışları'nın bu yıl 10'ucusu gerçekleştirildi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva