HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2016 Cuma - 10:13

Başkan Şahin’le gündem: Testi turu, o tesis ve ‘akraba’ eleştirileri!

Menemen Belediye Başkanı, Durak’la ‘testi hediyeli’ ziyaret turu hakkında detaylı açıklamalarda bulunurken, AK Parti cephesinden gelen ‘kadrolaşma ve akraba’ eleştirilerine yanıt verdi. Şahin ilçede kurulmak istenen tıbbi atık tesisine neden karşı olduklarını da anlattı.

Başkan Şahin’le gündem: Testi turu, o tesis ve ‘akraba’ eleştirileri!

EGEDESONSÖZ – Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Kanal 35’te yayınlanan Farklı Açı programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Gazeteci Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtladı.



Menemen Belediye Başkanı Şahin, Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cevat Durak’la Genel Merkez’den ilçelere uzanan ‘testi hediyeli’ ziyaret turu hakkında detaylı açıklamalarda bulunurken, AK Parti cephesinden gelen ‘kadrolaşma ve akraba’ eleştirilerine yanıt verdi. Başkan Şahin ilçede kurulmak istenen tıbbi atık tesisine neden karşı olduklarını anlatırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’da emeklilik sözlerini de yorumladı.

Eski Başkan Durak’la yaptıkları ziyaretlerin amacını açıklayan Başkan Şahin, “2014 yerel seçimleri yapılır yapılmaz ilçelerde 30’da 30 kazanırız diye düşünüyordum. Seçilen bütün belediye başkanı arkadaşlarımızı 2014 yerel seçimlerinden sonra bizzat kendi yerinde tebrik edeyim düşüncesiyle kardeşlik için ziyarette bulunmak istedim. Hem belediye başkanlarını, hem il örgütlerini ziyaret edeyim diyordum. Ama 30’da 22 ye düşünce moral bozukluğu oldu, bir sene aksadı. Tam ‘çıkalım’ dedik; kongreler, kurultay ve seçimler geldi… Hepsi bittikten sonra bu sakin ortamda ziyaretlerimi gerçekleştirebilirim diye düşündüm” dedi.



HAKSIZLIK YAPILDI
Şahin, “Bana göre döneminde çok başarılı bir belediye başkanlığı yapan Cevat Durak abimiz, son gece MYK kararıyla adaylıktan düşürüldü. Ben son derece haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Tüm bunlara rağmen Cevat Durak parti aleyhine hiçbir laf etmedi. Seçilen arkadaşımız Hüseyin Mutlu Akpınar aleyhinde tek bir laf etmedi. Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bir günahı yok, aday gösterilmiş. Cevat Durak da onu suçlamadı. Hatta ona yapılan eleştirilere bile karşı çıkarak onu korumaya almıştır, bu noktayı ben son derece önemsedim. Ben de 2009’da aday gösterilmeme tehlikesiyle karşı karşıya kaldım, 2006’da disipline verildim ve partiden 1 yıl ihraç edildim ve 2.5 yıl kadar partisiz kaldım. Sonra yargı kararıyla partiye döndüm ama parti aleyhinde bir laf etmedim. Bu dönemde yönetimi eleştirdim, parti içi demokrasi mesajı verdim, ön seçim dedim ama asla parti aleyhine laf etmedim. Tam tersine kendi kredimle partiye aldığım binayı aday yapsalar da yapmasalar da, bu binayı CHP için almıştım, partiye verdim. Aday yapmasalar da yine de partiliyim ben” diye konuştu.

BİZLER SİYASİ AKRABAYIZ
‘Neden Cevat Durak’ sorusuna da yanıt veren Şahin, “Cevat Durak Başkanımla dokularımız uyuşuyor. Bizler siyasi akrabayız. Bu ziyaret fikrimi açtığımda da Durak ‘seçimler, kongre, kurultay bitsin’ şeklinde bir düşünceye sahipti. Eğer bu yola daha önce çıkmış olsaydık, adaylık konusu gündeme gelebilirdi. Genel sekreterimizi ve genel başkanımızı ziyaret ettik. O ziyarette genel başkanımız ‘Manisa, Denizli ve Balıkesir’i niye alamıyoruz’ şeklinde bir soru yöneltti. Bunun üzerine ben; ‘Biz Menemen’de bu işi 4 dönemdir başarıyorsak, bu iller de başarabilir. 13 tane genel başkan yardımcınız var, 6'sını içeride tutup, 7’sini de 7 bölgeye bölün, Ege Bölgesi’ne 10 ay içinde bu projeleri anlatsınlar. Gazetede, televizyonda anlatılıyor ama yetmiyor demek ki... İlçe başkanını alsın, belediye başkanını alsın 10 ilçede projeleri, yapılacakları Türkiye’ye anlatsın. Bu şekilde bir uygulamayla başarılı olacağımızı düşünüyorum. İkinci olarak da Büyükşehir Belediyelerine yapılan maddi ve proje desteklerinin sadece seçim dönemi değil, her yıl yapılması gerektiği kanaatindeyim’ şeklinde fikrimi belirttim. Genel başkan ‘doğru söylüyorsun’ dedi. Bunu da yaparsak ilk seçimlerde Balıkesir’i de, Denizli’yi de, Manisa’yı da alırız. Sadece dokunmak yetmiyor, yapılacak projeleri dokunarak anlatmak gerekiyor. Bunu yaparsan olur. Genel başkan bu konu üzerine Cevat Başkan’a, ‘sen ne yapıyorsun’ dedi. Cevat Başkan’ın ‘emekliliğin tadını çıkarıyorum’ cevabı üzerine genel başkan, ‘emeklilik yok, çıkın çalışın’ dedi. Zaten biz o düşüncede ziyaretlerimizi planlıyorduk, genel başkanımızın da bu yönde sözleri bizi daha da motive etti. ‘Niye diğer başkanlar değil’ sorusuna da, bazı arkadaşlar bireysel düşünerek davranışlarda bulundu. Mesela Cevat Durak niye aday gösterilmedi? Birisi bana bunu açıklasın! Tabi ki gidenlere kabahat bulmuyorum. 2009’da ben de az daha bu acıyı yaşıyordum. Benimle beraber aday gösterilmeyen arkadaşlardan birisi gitti DSP’ye aday oldu. Ben buna ihanet diyorum. Bunu 5 yıldır söylüyorum kimse beni anlamadı ve onlara kucak açıldı… Siyaset öngörü sanatıdır. ‘Neden kaçtılar’ deme hakkınız yoktur. Suçun büyüğü kesinlikle kaçanlarda ama sebep olanların da bu konuyu irdelemesi gerekli... 30 ilçe derken 8 ilçe gitti. 17-25 Aralık süreci olmasa belki 9-10 ilçe gidecekti. Kimse böyle düşünmüyor. Biz Cevat Durak ile birlikte bunları görüyoruz” ifadelerini kullandı.



KİM ÖLE KİM KALA!
Şahin ziyaretlerin 2019 planı olduğu iddiasına da net sözlerle cevap verdi ve birlik-beraberlik vurgusu yaptı: Şimdi ülkenin durumu çok net orda… Ülke kötü bir yere doğru gidiyor, bunu açık bir dille kimse ortaya koymuyor. Ama ben ülkenin iyi bir yerlere doğru gittiğine inanmıyorum. Ülkenin bu gidişine fren yapacak tek parti CHP’dir. Hem demokrasi, hem milliyetçilik anlayışıyla… Biz bu yola çıkarken bütün bunları düşünerek çıktı. Birlik ve beraberlik anlamında CHP örgütlerinin diri olması lazım… Eğer diri-güçlü olmazsanız yarın bir gün buna nasıl fren basacaksınız? Bunun yolu da birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve diyalogdan geçiyor. Bizim esas, birinci çıkış yolumuz budur. Bu noktada kimin, ne dediği inanın benim hiç umurunda değil! 3 yıl sonraya kim öle kim kala! Tabiî ki yakıştırmalar var, gittiğimiz yerlerde de görüyoruz. Ama bugün ‘Cevat Başkan, Tahir Başkan, milletvekili olacak, başkan olacak’ diye söylemek son derece yanlış… Biz hem birlik beraberlik, hem de diyalog kurulmasını istiyoruz. Bu dinamikleri hayata geçirmek için hep önerilerde bulunuyorum. Örgütte bir durgunluk gördüm. Baskı da mı, uykuda mı? Bir tarif bulamıyorum. Birilerinin bunu uyandırması lazım. Biz gidiyoruz bir başkan, ‘Ben de size katılayım’ diyor… Çok güzel… Biz siyasi akrabayız, ailemizden çok birbirimizi görüyoruz. Tüm ilçelerde inanılmaz olumlu tepkiler var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bunun mutlaka ikinci, üçüncü, dördüncü etapları olacak. Menemen Belediye Başkanı, Kiraz’ın, Beydağ’ın, Bergama’nın köylerinde çat kapı bir çay içebilmeli… Bunu yapıyoruz biz… Bunu getirmeye çalışıyoruz. Yoksa ‘aday olur mu?’ falan… Bir kere sağlığımız yetecek mi? Kesinlikle böyle bir anlayışla çıkmadık”

TESTİNİN REKLAMI OLDU
Menemen Belediye Başkanı ziyaret turu konusunda son olarak ‘büyük-küçük testi’ haberlerine açıklık getirdi ve “Herkese testi verdik… Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır’a vazo takdim ettik. Onlar testi değildi, ama bizi ‘büyük-küçük’ diye eleştirirken bize iyilik yaptılar… Menemen testisinin reklamı oldu” dedi.

‘DEVAM ETMESİ LAZIM’ DİYEMEM
Şahin, Başkan Kocaoğlu’nun 2019’da emeklilik vurgusu yaptığı konuşmayı ise şu sözlerle değerlendirdi: Bireysel sohbetlerimizde kendisine diyorum, bu işler 65 yaşından sonra olmaz. İnsanın biraz da kendi hayatını yaşamasını düşünüyorum. Çok büyük katkıları var ama insanın kendini de, çocuğunu da düşünmesi gerekir diyorum. Bu işin sonu olsa 30 sene daha yapsın ama sonu yok… Yeni gençler yetiştirmeliyiz. Aziz Başkan formunun, katkılarının zirvesinde… Akıllı adamdır, doğru düşünüyor. Ben de bunu hep desteklemişimdir. Mutlaka onun deneyimlerinden de faydalanacağız ama saygı duyuyorum, en son karar kendisinin… ‘Devam etmesi lazım’ gibisinden bir şey diyemem.

İKNA EDİLME ŞANSIM YOK
Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de yapmayı planladığı tıbbi atık tesisine karşı duruşuna da açıklık getiren Şahin, “Katı atık bertaraf tesisini yaptırmadık. Harmandalı’daki çöplük 2009’dan önce Menemen mülkü sınırındaydı. Bundan Çiğli’den çok Menemen etkileniyor. Harmandalı’dan bir an önce kalkması lazım... Menemen Ovası Türkiye’de en önemli ovalardan birdir. Yapılacak olan alanın dört bir yanı suyla çevrili... Tıbbi atığın zararını düşünüp, ondan sonra yapacaksınız. Oraya tarımla ilgili bir şey yapalım. Tıbbi atığın ne işi var Menemen Ovası’nda? İnsanlar orada rahatsız olacak. Hiçbir şey olmasa bile Menemenliler algı olarak rahatsız olacak. Suyun olduğu yerde tıbbi atığın ne işi var diyecekler. Bunu biz Menemen’e anlatamayız. Bunu Aziz Başkan’la şans bulup konuşamadım ama gözden geçirecektir. Kişisel görüşüm bu konunun bölge idare mahkemesinden döner diye düşünüyorum. Bu konuda ikna edilme şansım yok” dedi.  

DEVŞİRMELERLE İŞİM OLMAZ
Son olarak ‘kadrolaşma ve akraba belediyeciliği’ çıkışlarına yanıt veren Menemen Belediye Başkanı, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’yi hedef alarak, “Ben arkadaşımıza radyo programında cevabı verdim. Benim devşirmelerle işim olmaz, devşirmeleri ihanet olarak görüyorum. Tahir Şahin aslanlar gibi CHP’li! Hiçbir kapıya gitmedi! Hatta o dönemde Ertuğrul Günay ve ekibi içerisindeydiler. Beni çağırdılar… ‘Yanlış yapıyorsunuz gitmeyin, bu partiyi terk etmeyin’ dedim. Siyasetin lafta cambazlığı çoktur. Bu arkadaşımız yarın gider yine bir açıklama yapar… Onun için polemik konusu olsun istemiyorum” dedi.

HAKKIYLA YAPIYORSA NE MAHSURU VAR?
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in aynı konudaki “CHP belediyelerinde 1 kişi hakkıyla çalışıyorsa akrabası eşi dostu olabilir” sözlerine de destek veren Şahin, “Doğru söylemiş. Kayın biladerim Başkan Yardımcısı’nın bütün görevlerini yapıyor, 8 saat yerine 16 saat çalışıyor. Üçüncü derece baba tarafından akraba olan kardeşimle beraber birisi içerde, birisi sahada çalışıyor. İkisi de çalışıyorsa, bileğinin hakkıyla her şeyi yapıyorsa ne mahsuru var? ‘Başka insan mı yok’ diyebilirler ama ben tercihimi bu anlamda kullanmışım. Arkamı döndüğümde bıçaklar mı? Hayır bıçaklamaz. Çocuklar genç bir defa…” diye konuştu.

Şahin aynı konuya paralel olarak ilçede makam şoförünün belediye kasasını soyması olayına da değinirken, “Ona bile ‘manidar soygun’ dediler, bize atmaya çalıştılar. Bu işleri kirli kullananlar da var. Mesela Metin Şahin var… ‘Nerede, yok bedava maaş alıyor’ diyorlar. Amca çocuğu, çöp arabasının arkasına konteyner bindiriyor. İnsanlar emeğiyle çalışıyorsa herkes herkesi çalıştırabilir. Ben de ödleri kopar, disiplinli bir adamım… Hiçbir şekilde taviz vermiyorum” dedi.

 
Flaş! Dünya ilaç devine soruşturma
 
'POLSAN binası’ operasyonunda adliye mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’nın üniversite rüyası gerçek oldu
Kemalpaşa Belediyesi ile Kâtip Çelebi Üniversitesi ile arasında yapılan ...
Üniversitelilerden miniklere eğitim
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ekim ayında hizmete açılan ...
KARBEM'den YGS'de büyük başarı!
Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan ve bin 200 öğrencinin ücretsiz ...
 
İEKKK’dan Ankara’ya ÇED çağrısı!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Elmasoğlu, ÇED ...
Buca’nın pırlantalarına 6. PM!
Buca Belediyesi Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Pırlanta Merkezleri’ne ...
Bulgurca’ya modern meydan!
Bulgurca Mahallesi’nde meydan çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmaların ...
 
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı 2019'u gördü!
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Vezir Aslan uzun süredir yardımcılığını ...
Narlıdere’ye Kent Konseyi binası
Narlıdere Kent konseyi hizmet binasına kavuştu. Narlıdere Belediyesinin ...
Vali Toprak ile Başkan Kocaoğlu’ndan trafik zirvesi: Hangi kararlar alındı?
İzmir’in trafik çilesi ve otopark sorunu için Valilik ve Büyükşehir bir ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva