HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2014 Perşembe - 12:58

Başkan Pekdaş’tan Damlacık’a çağrı: Dava açın

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, acele kamulaştırma kararıyla evleri yıkılmak istenen Damlacık sakinlerinden mülkiyet haklarını korumak için dava açmalarını istedi. “Kafalarına koydular, buraları yıkacaklar” diyen Pekdaş, belediye olarak her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Bu toprak benim diyorsanız mülkiyet hakkınız için mücadele verin. Mahallenizi korumak için dava açın” dedi.

Başkan Pekdaş’tan Damlacık’a çağrı: Dava açın

İzmir’in tarihi semti Damlacık’ın yok olmaması için mücadele veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, semt sakinleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Düzenlenen forumlarla Damlacık halkının sesi olan Pekdaş, mahalle sakinleriyle bu kez farklı bir etkinlikte buluştu. Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Sokakta Sinema adlı etkinlik kapsamında yönetmenliğini Tanzer Güven’in yaptığı ‘İçinden İzmir Geçen Filmler’ adlı belgesel filmin galası Damlacık’ta yapıldı. Semt sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği galada sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu.

TARLABAŞI ÖRNEĞİ
Film gösterimi öncesi Damlacıklılara seslenen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararı gerekçe gösterilerek evlerinden koparılmak istenen semt sakinlerine kararın iptali için dava açmaları çağrısında bulundu. “Sizi kapı önüne koymak için bankaya para yatırıyorlar. Siz bankadaki parayı çekin, harcayın ama davanızı da açın” diyen Pekdaş, evler yıkılsa bile mülkiyet hakkının korunabileceğini söyledi. Damlacıklılara, “Mülkiyet hakkınızı kaybetmemek için sonuna kadar savaşın” diye seslenen Başkan Pekdaş, benzer bir sürecin İstanbul’un Tarlabaşı Mahallesi’nde yaşandığını hatırlatarak, “Acele kamulaştırmaya karşı oradaki mahalleli dava açtı, karar daha dün çıktı. Mahkeme kararı iptal etti. Bu karar iptal edilince evler yıkılmış oluyor ama mülkiyet hakkı vatandaşın elinde kalıyor” dedi.

“BU DAVAYI KAZANIRIZ”
Vatandaşlardan evleri yıkılsa bile mülkiyet hakları için yargı yoluna başvurmalarını isteyen Başkan Pekdaş, sürenin kısaldığını belirterek, en geç 10 Ağustos’a kadar dava açmak gerektiğini söyledi. “Bu toprak benim diyorsanız mülkiyet hakkınız için mücadele verin” diyen Pekdaş şöyle konuştu: “Sizlerle birlikte burada tekrar Damlacık semtini yaratabiliriz. Bir kooperatif kurarız, birlikte burada turizm amaçlı iki katılı pansiyonlar evler kurabiliriz. Önemli olan buradaki mülkiyet hakkını sorgusuz sualsiz elden kaçırılmamasıdır. Kafalarına koydular, burayı yıkacaklar. Ama yıkıma karşı biz de mülkiyet hakkımızı savunalım ki buraya istediklerini yapamasınlar. Bizim avukatlarımız size her türlü hukuki yardımı verecekler. Hazır dava dilekçelerimiz var. Benim önerim Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararını iptali için dava açmanız, mülkiyet hakkını korumanızdır. Biz bu davayı kazanırız. Bu davayı kazanmak için çalışalım. Mülkiyetimiz geri döndükten sonra da mahallemizi el birliği ile yeniden kuralım.”

“HALK İÇİN SİYASET YAPIYORUM”
İktidar partisi cephesinden yapılan eleştirilere yanıt da veren Başkan Pekdaş, “Birileri, ‘Konak Belediye Başkanı kendi üzerine vazife olmayan şeylerle uğraşıyor, mahalleliyi yanlış yönlendiriyor, siyaset yapıyor’ diyorlar. Evet, siyaset yapıyorum. Bu mahallenin yaşaması, bu mahallede yaşayan insanların mülkiyet haklarının korunması siyasetse, ben bu siyaseti yapıyorum. İnsanlar, yerlerinden yurtların edilmesinler, İzmir’in kent belleğinde, tarihinde önemli bir yere sahip olan bu mahalle için uğraşıyorum. Gelin bu mücadeleyi biz birlikte verelim” dedi. Acele kamulaştırma baskısıyla evlerini kaybedecek olmanın üzüntüsünü yaşayan Damlacık sakinleri ise mülkiyet haklarını korumak için sonuna kadar savaşacaklarını, toplu halde dava açacaklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alsancaklı 25 Temmuz 2014 Cuma 09:21

Sema başkanım Damlacık a muhtar değil, Konak belediyesine başkan seçildiniz. Biz sizden belediyecilik adına işler bekliyoruz. Sokaklar pis ve bakımsız, sokak köpeğinden geçilmiyor, aydınlatmalar yetersiz, pazar yerine ihtiyaç var bence bu konularla uğraşın. Hukümete muhalefet edeyim derken orda boğulmayın, iş yapmayan belediye başkanlarının sonunu söylemeye gerek var mı ?.

Yorumu oyla      14      6  
ziyaretçi 25 Temmuz 2014 Cuma 05:39

bırakında izmir trafiği rahatlasın istemezükçüler.hem yapmaz hem yapana engel olursunuz.bıktı sizden izmir

Yorumu oyla      14      7  
atatürkçü nesil 25 Temmuz 2014 Cuma 02:50

Tünel bitmiş o kadar para harcanmış.Bu nasıl bir istemezükçülüktür ya.İzmirde işsizlik ortalamanın 2 katı ve bunda yerel yönetimlerin payı çok büyük.

Yorumu oyla      14      7  
AYM 24 Temmuz 2014 Perşembe 16:30

Anayasa mahkemesine de gitmeyi unutmayın.

Yorumu oyla      18      8  
24 Temmuz 2014 Perşembe 15:43

Bende bu mantığı anlamış değilim!! Bir Belediye Başkanı kimsenin yapamadığını yapıp cesaret ve azim ile mağdur insanların yanında yer alıyor... Fakat bundan rahatsız olanlar var.. Tamam anladık destek olmuyorsunuz da sizi rahatsız eden ne??? Çıkarınıza dokunan bişey mi var sorusu akla geliyo...

Yorumu oyla      22      17  
konaklı 24 Temmuz 2014 Perşembe 15:34

Bravo Başkanım.Konak sizinle gurur duyuyor..

Yorumu oyla      22      17  
Ahmet altın 24 Temmuz 2014 Perşembe 13:49

Alsancakta tüm sokaklar özellikle Gül sokak korsan otoparkçıyla doldu. Tartan döneminde bu durum yokken bu nasıl oldu Konak başı boş duyun sesimizi

Yorumu oyla      25      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da yüzlerce işçi nefes aldı: Temizlik ihalesi…
Karabağlar ilçesi sınırları içerisinde çöpün toplanıp, caddelerin ve sokakların ...
Büyükşehir’de mesai eylemle başladı: Taşeron isyanı
Sendika bin 170 personeli ilgilendiren kritik ihalede İZENERJİ ile taşeron ...
‘Çemberli Efe’den bir ilk: Belediyede İsrail boykotu!
Kiraz’ın Çemberli Efe lakaplı Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, ...
 
Bornova’da sorunlar yerinde çözülüyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların isteklerini yerinde ...
Menderes’de deniz manzaralı iftar
Menderes Belediyesi tarafından ilçede ilk kez gerçekleştirilen iftar organizasyonları ...
Buca, Başkanıyla kadına şiddete ‘hayır’ dedi
Buca Kent Konseyi’nin kadın cinayetleri ve şiddetle ilgili yaptığı basın ...
 
Çiğli’de zabıtadan bayram denetimi
Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Çiğli Belediyesi zabıta ekipleri gıda ...
Başkan Uyar’dan Romanlara destek ziyareti
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla’nın Sıra Mahallesi’ndeki Romanları ziyaret etti.
Balçova’dan belediyeden halka fitness salonu
Balçova Belediyesi, uzaklık nedeniyle spor tesislerinden yaralanamayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva