HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2017 Pazartesi - 12:09

Başkan Pekdaş Alsancak Stadı için patladı: O stat oraya yapılacak!

Projenin otopark mevzuatına aykırı olmasından dolayı ruhsat vermeyen Konak Belediye Başkanı Pekdaş, iktidardan gelen eleştiriler karşısında, “İddia ediyorum niyet oraya stat yapmak değil. Niyetleri kaçmak. Ama biz olduğumuz sürece onlar oraya o stadı yapacaklar. Oraya AVM yaptırmayacağız” dedi.

Başkan Pekdaş Alsancak Stadı için patladı: O stat oraya yapılacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Alsancak Stadı’nın yapım süreciyle açıklamalarda bulundu.

Belediyenin stadın yerinde yenilenmesi için gerekli olan inşaat ruhsatına geçtiğimiz hafta olumsuz yanıt vermesi kentte tartışma ve krize neden olmuştu.

Başkan Pekdaş gelişmeler sonrasında Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli ifadeler kullandı.

İKTİDAR KANADINA SERT CEVAP

Pekdaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın ruhsata vize verilmemesine ilişkin yaptığı açıklamalara çok sert cevap verdi. 

GELEN PROJEDE OTOPARK YERİ YOK

İktidar temsilcilerinin ‘Konak Belediyesi kente ihanet ediyor’ söylemine ilişkin konuşan Pekdaş, “Cumhuriyet kutlamalarını bitirdikten sonra Alsancak Stadı konusunda açıklama yapmak istedik. Neden birdenbire ihanet ediyor diye gündeme geldi? Geçmişe dönüp bakmak lazım. 2014 Ağustosu’nda Alsancak Stadı’nın yıkılmasına karar verildi. Ondan öncesinde de hep bir AVM tartışması vardı. ‘Buraya AVM yapılsın diyerek gündem oluşturulmaya çalışılıyor, burası çürük’ deniyordu. Stat 85’inci yılında kapatıldı ve yıkıldı. Bütün İzmir kamuoyu ‘Alsancak İzmir’dir, İzmir tarihtir, bu kadim şehrin değerlerine ihanet edilmemelidir, burada yeniden stat olmalıdır’ diye güçlü bir kamuoyu oluşturdu. Bu baskıyla ‘evet artık burada bir stat yapılacak’ dendi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü getirdiği planlar üzerinden belediye tadilat yaptı büyükşehir onayladı. Biz burada bir stat inşaatı içinde projenin gelmesini bekledik. Proje geldi. Gelen projede otopark yeri yoktu. Kanunen otopark yeri ayrılmak zorunda statlarda” dedi.  

PEKDAŞ RAKAMLARLA KONUŞTU!

Pekdaş, “Türkiye’de yapılan diğer statlara baktık nasıldır diye. Bu statların hepsinde otopark yerleri uygun. Antalya 33 bin kişilik, bin 200 adet otopark, Adana 33 bin kişilik bin 400, Karaman 12 bin 500 kişilik 417 adet otopark, Sakarya 21 bin kişilik bin 445 adet otopark, Fatih Terim Stadı 17 bin kişilik bin 650 adet, Recep Tayyip Erdoğan Stadı 13 bin 856 kişilik bin 200 adet otopark var. Alsancak stadının bize gelen projede 13 bin kişilik kapasitesi var.  21 adet otopark var. Bunu sorgulamak lazım. ‘Konak Belediyesi ihanet ediyor, ideolojik davranıyor’ diye açıklama yapanlar bunu bakan düzeyine yükseltenler geri dönüp diğer statlarda ne olduğuna bakmak durumundalar. Kendi verdileri projenin üstünde bu yazı var. Her 30 koltuğa bir otopark olmak zorunda. Kendileri itiraf ediyorlar. Konak Belediyesi nasıl ideolojik davranıyor?” diye konuştu.

EVET İDEOLOJİK DAVRANIYORUZ!

Pekdaş, “Konak Belediyesi, ‘bu stat kanuna, yönetmeliğe, mevzuata uygun yapılsın’ diyor. Bunu istemesi İzmir için Altay için Alsancak için değerlidir. Çünkü bütün statların otoparkı olmak zorunda. Sonra biz şöyle düşündük. Acaba bir mazeret mi yaratmak istiyorlar? ‘Biz yapıyorduk ama Konak Belediyesi ruhsatı vermedi’ diyorlar. Niyetleri oraya ‘ruhsat verilmedi’ demek. Evet Konak Belediyesi hukuka uygun davranmanın ideolojisini yapıyor. Türkiye bir hukuk devletidir. Kanun diyorsa yönetmelik diyorsa her 30 kişiye bir araç biz bunu orada arayacağız. Biz bunu İzmir için arayacağız. Bu otoparklar aynı zamanda kulüplerin geliridir. Yılda 30 kez falan maç oynanıyor. Orada bir ihtiyaç var. Bu kente de bir fayda kulübe de bir gelir. İnceledik. Ne kadar araçlık otopark yapmışlar.  Önümüzde Göztepe stadı var. 20 bin kişilik stat ihale bedeli 218 milyon küsur. Alsancak Stadı 13 bin kişilik 54 milyon 880 bin… Bu fark nereden geliyor? Otoparktan geliyor. Burada mevzuata aykırı bir otopark planlamışlar. Başından ruhsat verilemeyeceğini bile bile planlamışlar. Ruhsat alamıyoruz demenin bahanesini arıyorlar. Türkiye artık masa başı manipülasyon ve planlamalara alıştı. Algı yönetimi üzerinden taraftarı, kitleleri manipüle çabalarını öğrendi. Hepimiz Kabataş yalanını biliyoruz. Toplumun bir hassasiyeti vardı. Camide içki içtiler dediler. Ellerinde kamçılar olan gençler türbanlı bacımızı dövdüler gibi bir sürü fanteziler uydurmuşlardı. Toplumu bölmeye gerilim yaratmaya çalışıyorlar. Bugün görüyoruz ki onların hepsi masa başında tezgahlanmış. Burada da İzmir’de spor taraftarını manipüle edebilir miyim derdindeler. Aslında ideolojik davranan onlar. Taraftarı manipüle etmeye çalışan kimler? Tribünlerden terör örgütü çıkarma gayreti içinde olanlar. Proje takımları yaratarak sporu kendi mecrasından uzaklaştıran insanlar spor kamuoyunu manipüle edebilir miyim düşüncesindeler. Ama burada Alsancak taraftarı hukuka saygılıdır. Çağdaş İzmir’in çağdaş tarafarıdır. Onlar hem kentini hem taraftarını severler. Kendi takımlarına yapılacak haksızlığın farkında. Hiçbir Altay taraftarı hukuka arka çıkar. Buradan onlara ekmek çıkmaz. Biz diyoruz ki İzmir’e yakışır bir stat olmalıdır. Altay seyircisi bunu hak ediyor. Eğer orada bir otopark olursa kulübün geliri de olacaktır. Beyoğlu’na yapılan Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu 13 bin kişilik, bin 200 araç var. Şehrin ortasında. Burası da şehrin ortasında, 13 bin kişilik niye 21 tane? İzmirliyle, Altay kulübüyle alay mı ediyorlar?  Alsancak Stadı’na yapılması gereken otopark sayısını temin eden bir stat yapmalıdırlar. Haksızlığı gidermelidir. Ödeneği yükseltilmeli. 55 milyona oraya mevzuata uygun stat yapılmaz. O zaman gerçek niyet stat yapmak değil. Gerçek niyetlerinin stat yapmasını istiyoruz manipüle değil” açıklamasını yaptı.

BİZ İHANET ETTİK DEMEYECEĞİZ!

Pekdaş, “İzmir gibi kadim bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin tarihine vurgu yaparım. Bu kimlik üzerinden yeni kimlik yaratmanın bilincindeyiz. Cumhurbaşkanı, ‘İstanbul kadim bir şehir. Bu yeni kimlik burada özümsenmelidir. Bu şehre ihanet ettik hala ediyoruz’ diyor. Biz bu şehre ihanet etmiyoruz, etmeyeceğiz. İhanet ettik itiraflarında bulunmayacağız. Konak Belediyesi ihanet ediyor’ diyenler aslında kendi ihanetlerini itiraf ediyorlar. Biz bunu dememek için hukukun dediğini uygulayacağız. Bu ideolojik davranmaksa biz hukukun üstünlüğü ideolojisine uygun bir belediyecilik yapacağız. Kente yapılan haksızlığın bir an önce son bulmasını ve projenin buna uygun düzenlenmesini istiyoruz. İki satır yazıda diyor ki başkan yardımcısı imzasıyla, ‘Biz buraya ruhsat vermiyoruz’ denmiyor. Bu proje otopark yönetmeliğine uygun değildir. Bu nedenle değerlendirilememiştir’ diyor. Bakan ve il başkanı diyor ki masanın üstüne konulsun yeniden konuşulsun. Koyuyoruz ve diyoruz burası otopark kanuna uygun hale getirilsin. Yeniden değerlendirmeye alınsın. Kanuna aykırı ruhsat vermemizi istiyorsanız bu mümkün değil. Çözümü var. Projeyi düzeltin. Projenin değerlendirilemediği lafı üzerinden fırtına koparmak yerine projeyi düzelmekten başka çare yok. Bütün diğer statlarda yapıldığı gibi. Bütün statlarda yapılan niye Alsancak’ta yapılmaz? İzaha ihtiyaç olan nokta budur. Siz Karaman’a İstanbul’un göbeğine yaptığınız stada ölçüleri getireceksiniz, Alsancak’a gelince yok. İzmir merkezi bütçeye kazandırdığı vergilerin 5’te 1’ini alıyor. Hükümetlerin harcadığı bütçeler halkın parasıdır. O bütçeyi yaratan insanlara harcar. Bu kent yarattığı gelir kadar bütçeden payını almış değil. Bu hükümetin İzmir’e borcu var. Cebinden para harcamıyor. İzmirlinin parasını harcıyor. Dünyadaki mücadeleler hep bütçe hakkından çıkmıştır. İzmir merkezi bütçeye çok katkı sağlıyor. İzmir’in alacağı var. Bunları ödeyin ve stadı da Altay kulübüne yakışır şekilde projelendirin ve ödeneğini arttırın” diye konuştu.

BİZİ APTAL MI ZANNEDİYORLAR?

Pekdaş, “İzmir’i öyle çaresiz bir halde bırakıyorlar ki, ‘nasıl olsa çıktı bir an önce stat yapılsın’ diyorlar. Bir an önce yapılsın demek ihanettir. Bizimle dalga geçiyor gibiler. Kendi verdikleri projede çelişiyorlar. Otopark Çevredeki parsellerden sağlanacaktır diyor. Hepsi mülkiyet sahipleri var. Plan kararı gereği nasıl kullanılacağı belli böyle şey olur mu? Bizimle dalgamı geçiyorlar? Bizi aptal mı zannediyorlar. Ne kadar gerektiğini kendileri hesap etmişler. 431 kapasiteli otopark lazım diyor. Hesaplarına uygun projeyi yapmayanlardan hesap sormak gerekir. Bir otobüs 7 araç girince doluyor” dedi.

O STAT ORAYA YAPILACAK, AVM YAPTIRMAYACAĞIZ!

Pekdaş, “Sporcular, malzeme, teknik ekip nasıl gelecek? ‘Arazi çevresinde uygun yerlerden otopark ihtiyacı karşılanacaktır’ diyorlar. Bu ayıp. Bunun üzerine yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabı ‘Konak Belediyesi ideolojik davranıyor’ diyorlar. Evet Konak Belediyesi ideolojik davranıyor. Ancak İzmir’in hakkını savunarak, yalan söylemeyerek İzmir’in kalbini fethedebilirler. Göztepe’nin gelen projesini onayladık. Yer altına otoparkı yerleştirmişler. Burada da aynı şey yapılabilir. Şimdi denizin içine yapılar yapıyor. Boğazın içine tüp geçit yapan hükümet Alsancak’ta bodruma otopark yapabilecek bir teknik yapıya sahiptir. Bu iş para. Burada ‘niye 55 milyon ayırdın, bodruma inmedin, otopark yapmadın?’ diye sormak lazım. İddia ediyorum niyet oraya stat yapmak değil. Niyetleri kaçmak. Ama biz burada olduğumuz sürece onlar oraya o stadı yapacaklar. Oraya AVM yaptırmayacağız. Yan tarafındaki yeri ‘üniversiteden tahsisini alın’ dedik. Oraya da girmediler. Aslında biz bu stadı büyütebilirdik de ama niyet iyi olsaydı çözüm de bulunurdu. Çözdükleri birçok sorun var. Çözülemez bir sorun değil bu” ifadelerini kullandı.

 

 
Topbaş'ın damadı kendini böyle savundu!
 
Gaziemir'de 94. yıl coşkusu
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 31 Ekim 2017 Salı 10:22

Hasan hüseyin kurt Karsiyaka'daki avm nin altında 2 katlı otopark var.kuresel ısınmanın sorumlusu zihniyet başkalarını herşeye karşı çıkmakla suçluyor.

Yorumu oyla      13      6  
Bülent ışık 30 Ekim 2017 Pazartesi 23:56

Önümüzde İzmit İsmetpaşa stadi örneği var.

Yorumu oyla      12      6  
Hasan Hüseyin Kurt 30 Ekim 2017 Pazartesi 23:39

Hüseyin efendi, sizin kültürünüz yapılan herşeye karşı çıkmak, bu nedenle hiç şaşırmadım. Stadın yarısını otopark yapalım isterseniz.

Yorumu oyla      12      7  
izmirli 30 Ekim 2017 Pazartesi 21:34

mevzuata aykırı ruhsat versinler yarın haklarında soruşturma açılsın.olmaz olmaz demeyin burası türkiye 1 yıl önce araba camlarına film serbest bırakıldı şimdi yasaklandı paso ceza.burası türkiye

Yorumu oyla      15      6  
İzmirli 30 Ekim 2017 Pazartesi 19:19

Onca imkan ve desteğe rağmen "İstanbul''a ihanet ettik" diyenler, gözünü yeni rant kapisi izmire dikti... Başkan''ın dedikleri dogru, yönetmeliğe uygun olan ve projelerle gelsinler. İzmir rant cenneti olmamalı

Yorumu oyla      15      6  
misafir67 30 Ekim 2017 Pazartesi 19:18

Yasalara uyma diyen hükümet, neden yasaya uyuyorsun diyen yorumcu vatandaş var :) Ülkenin haline bakın! Oysa hükümet de yasaya uyma diyen vatandaş da, Sema hanımı başkanlığa uygun bulmayan çokbilmiş de pekala biliyor ki burası İzmir! Sonuna kadar başkanımızın arkasındayız, destekçisiyiz!

Yorumu oyla      16      6  
KONAKLI... 30 Ekim 2017 Pazartesi 18:09

BU STAD YIKILDIGI GÜNDEN BERİ SİZİN İDOLOJİNİZ VATANDAŞLARA SÜREKLİ BURAYA AVM YAPILACAKTIR SÖYLEMİNİ KULANDINI.ŞİMDİ İSE GERCEK ORTAYA CIKTI VE ÇEVİR KAZI YANMASIN MİSALİ KENDİNİZİ SAVUNUYORSUNUZ...

Yorumu oyla      12      12  
Hüseyin 30 Ekim 2017 Pazartesi 16:08

Hasan Hüseyin efendi, o zaman kanunu değiştirsinler ve stadlarda otopark zorunlu değil desinler, öyle işkembeden atmakla olmaz !

Yorumu oyla      17      8  
Ksk 30 Ekim 2017 Pazartesi 15:41

Saka gibi keske aciklama yapmadaydi.konak belediyesinin kactane otoparki var merkezde.

Yorumu oyla      12      17  
deli bekir 30 Ekim 2017 Pazartesi 15:19

konuyu AVM diyerek saptırmayın sayın başkan.beceriksizliğinizi örtmek zor olmasa gerek

Yorumu oyla      12      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topbaş'ın damadı kendini böyle savundu!
TUSKON davasında ilk 5 gün ifadesi alınmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ...
Bornova Belediyesi'nden rekor: 3.5 yılda tam...
Bornova Belediyesi son 3.5 yılda 22 yeni park yaparken 102 parkı da kısmen ...
Aldatılan kocaya bir darbe daha! 4 çocuğu olduğunu zannediyordu...
Adıyaman'da çiftçilikle uğraşan Kenan O'nun sosyal yardım için gitti kamu ...
 
İzmir'de çaresizliğin fotoğrafı... 72 yaşında evsiz kaldı...
İzmir'in Konak ilçesinde çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale geldi. 
Hedefleri 29 Ekim'di... İşte o bombacılar!
İstanbul'da bir AVM'nin otoparkında, bir otomobil ve motosiklette ele ...
Ege ilinde kaleşnikoflu dehşet: Küçük çocuklar bile...
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi ...
 
İlk Türk savaş gemisi Alsancak Limanı'nda!
TCG Heybeliada korveti İzmir'de ziyarete açıldı. Gemi Komutanı Deniz Yarbay ...
Patlayan düdüklü tencere için 13 bin 500 TL tazminat
İzmir'de, süpermarketten aldığı düdüklü tencere, yemek pişirdiği sırada ...
İzmir Cumhuriyet'i kutluyor: Vali Ayyıldız'dan birlik mesajları
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva