HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2024 Perşembe - 14:20

Başkan Mutlu'dan hizmet raporu: Konak'ta neler yapıldı?

19. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’ne katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Sosyal Adalet İçin Toplumcu Belediyecilik” başlıklı sunumunda toplumcu belediyecilik alanında hayata geçirilen çalışmaları anlattı. Başkan Mutlu, “Herkesin eşit olduğu, kendini öteki hissetmediği ve yan yana yürüdüğü bir Konak için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Mutlu dan hizmet raporu: Konak ta neler yapıldı?

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi tarafından düzenlenen 19. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’ne katıldı. Bu yıl “Meselemiz Ortak” temasıyla hazırlanan zirvede Başkan Mutlu, “Sosyal Adalet İçin Toplumcu Belediyecilik” başlıklı bir sunum yaptı. PERYÖN Ege Şube Başkanı Ece Süeren Ok ve şube yöneticilerine davet için teşekkür eden Başkan Mutlu, toplumcu belediyecilik alanında Konak’ta hayata geçirilen çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim
“Adil kent eşit yurttaşlık” mottosuyla Konak’ın 111 mahallesine eşit hizmet ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Mutlu, “Herkesin eşit olduğu, kendini öteki hissetmediği ve yan yana yürüdüğü bir Konak için çalışıyoruz. Bugün bir kreş ücreti 20-25 bin lira. Mutlu Çocuklar Oyun Evlerimizde, çocuklarımıza ücretsiz okul öncesi eğitim veriyoruz. İsteyen herkesin ücretsiz destek alabildiği ve her gün çok sayıda insanın faydalandığı Psikososyal Destek Merkezimizi hizmete açtık. Mutlu Çocuklar Sokağı etkinliğimiz ile sokakları trafiğe kapatarak çocuklarımızın özgürce oyunlar oynamasını sağladık” dedi.

“Biz bu kursları yine açacağız”
Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek meslek edindirme ve hobi kurslarına öğretmen desteğinin kesilmesine değinen Başkan Mutlu, “Bugüne kadar semt merkezlerinin eğitmenleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim’den sağlanıyordu. Ama tasarruf tedbirleri nedeniyle belediyelere halk eğitim öğretmeni verme desteği kesildi. Ama biz bu kursları belediyemizin imkanlarıyla açmaya devam edeceğiz. Çünkü bunların bir bölümü ikinci baharını yaşayan ileri yaşın sosyalleştiği kurslar. Bir bölümü de orada edindiği beceriyle ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlardan oluşan kurslar” ifadelerini kullandı.

Engelleri aşmak için kapı kapı mesai
“Engelsiz bir Konak” hedefiyle kapı kapı gezerek engelli bireyler ve ailelerinin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve taleplerini karşılamaya başladıklarını anlatan Başkan Mutlu, şunları söyledi: “Konak’ta yaşayan engelli bireylerin sayısını çıkardık. Psikolog ve sosyolog eşliğinde evlerini tek tek ziyaret ediyoruz. Engelsiz Yaşam Köyü’müzün daha aktif kullanılması için ailelere duyuru yaptık, ücretsiz servislerimizle engellileri buraya götürüyoruz. Ülkemizde çocuk, engelli ve yaşlı bakım yükü ne yazık ki kadınların üzerinde. Biz bu yükü ne kadar hafifletebiliriz yönünde bir çaba içindeyiz. Amacımız olabildiğince kişiye dokunmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek.”

Emekliler için sosyalleşme mekanları
İşveren ile iş arayanlar arasında köprü görevi gören İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi aracılığıyla üç ay gibi kısa bir sürede 300 kişinin iş sahibi olduğunu kaydeden Başkan Mutlu, “Geçenlerde beni çok duygulandıran bir olay yaşadım. Bir aile yanıma geldi ve baba bana teşekkür etti. Aylardır işsiz olduğunu ve İş’te Konak sayesinde işe girdiğini söyledi” dedi. Ekonomik menüleriyle dikkat çeken Mutluluk Kahvelerinden de bahseden Başkan Mutlu, “Ekonomik sebeplerle sosyal hayattan koparılan emeklilerin yeniden sosyalleşmesini sağlamak için Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda ilk Mutluluk Kahvemizi açtık. Burada komşularımız çayı 5, kahveyi 15 liraya içebiliyor” diye konuştu.

“Parselasyon planlarını hazırlıyoruz”
Barınmanın anayasal bir hak olduğuna dikkat çeken Başkan Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hem kentsel hem de sosyal dönüşümü önemsiyoruz. Hızlıca parselasyon planlarımızı hazırlayarak dönüşümü başlatmak istiyoruz. Herkesin güvendiği ve her türlü afete dayanıklı binalarda yaşama hakkını yani anayasal hakkını onlara teslim etmek gerektiğine inanarak bu çalışmayı yapacağız.”

“Toplumsal cinsiyet eşitliği olmazsa olmazımız”
Kadın bir belediye başkanı olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini çok önemsediğini söyleyen Başkan Mutlu, “Toplumsal cinsiyet eşitliği olmazsa olmazımız.  Geçtiğimiz günlerde Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladık. İki yıl içinde de Yerel Eşitlik Eylem Planımızı hayata geçireceğiz.  Erkek şiddetiyle baş etmek için bir yandan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile muhtarlara eğitimler düzenliyoruz. Sığınma evlerine keşke hiç gerek olmasa ama maalesef ülkemizdeki şiddet gerçeği karşısında bu bir ihtiyaç. Bu dönemde Konak’ta bir sığınma evini hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Dayanışmanın kalbi Konak
Dayanışma ruhuyla daha adil ve eşit bir Konak için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Mutlu, “Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlık taramaları düzenliyoruz. Muhtarlarımız aracılığıyla ücretsiz servislerimizle mahallelerinden aldığımız kadınları KETEM’e taşıyoruz. İnsanların sağlığı ikinci hatta üçüncü sıraya ittiği mahallelerimizde kadınların meme kanseri, smear testi ve kalın bağırsak kanseri taramalarını ücretsiz yaptırmalarını sağlıyoruz. İkinci El Eşya Hattımızla, evinizdeki kullandığınız eşyaları alıp ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Hayata gözlerini Konak’ta açan en küçük komşularımıza da ilk hediyelerini Hoş Geldin Bebek çantalarımızla biz veriyoruz. Evlilik hazırlığı yapan dar gelirli çiftlere destek olmak amacıyla ücretsiz gelinlik hizmeti başlattık. Bu küçük sosyal dokunuşlar insanlara kendini iyi hissettiriyor ve yalnız olmadıklarını görüyorlar” açıklamasını yaptı. 

 

 
Oyuncu Hafsanur Sancaktutan: Sette erkeklere ped aldırıyorum
 
Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması: Çok üzgün
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
berhudar 10 Ekim 2024 Perşembe 16:40

2000 küsur kişiye maaş ödeyen belediye başkanı halk eğitim öğretmen göndermiyor diye şikayetçi. Bu mudur derman belediyeciliği? Çıkar 100 tane bankamatikçiyi, al 100 tane öğretmen, usta öğretici, antrenör. Belediye başkanı bir önceki partili başkanının arkasından atıp tutmaz, dert yanmaz, şikayet etmez, çözüm üretir! Bunun için de kapasite ve deneyim gerekir!

Yorumu oyla      1      0  
Ekonomist 10 Ekim 2024 Perşembe 16:34

Kısa özet: Hiçbir şey yapmadık neden yapalım zaten her türlü kazanıyoruz seçimi!

Yorumu oyla      1      0  
konaklı 10 Ekim 2024 Perşembe 16:16

engelsiz yaşam köyümüz demişsiniz de orası konak belediyesinin değil. burhan özfatura bizim vakfımızın diyor. hanginize inanalım? konakta engelliler için hiç bir şey yapılmadı bu 8 ayda lütfen insanlara yalan söylemeyin. sizi oranın konak belediyesine ait olduğunu ispata davet ediyorum.

Yorumu oyla      1      0  
10 Ekim 2024 Perşembe 15:54

Hiç bir şey yapılmadığını gayet güzel izah etmişsiniz.

Yorumu oyla      1      0  
10 Ekim 2024 Perşembe 15:40

Konak'ta cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı yok. Eşitlik var. Herkes belediyecilikten azami ölçüde mahrum durumda. Acaba artık biraz iş mi yapsanız tiyatroculuk yerine?

Yorumu oyla      1      0  
Konak çalışanı 10 Ekim 2024 Perşembe 14:50

Andersen'den masallar... ve boşa giden vergilerimiz.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halit Refiğ’in anısına duygu dolu bir gece
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk sinemasının usta ismi Halit ...
Tugay: Dünyanın en ileri şehirlerinden biri haline gelmeyi hedefliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Havagazı Fabrikası ...
Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne CHP'li Adem’den övgü
Cumhuriyet Halk Partisi Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan ...
 
Bayraklı’da doğa dostu etkinlik!
Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye ...
80 yaşındaki Sami amcadan örnek hareket
Bucalı 80 yaşındaki Sami Güler, yaklaşık 30 yıldır gönüllü olarak evinin ...
Menderes’te kaçak yapılara savaş: 876 yapı için yıkım kararı!
Türkiye’nin gündemine sıkça gelen ve yaşanan depremler sonrası tartışmalara ...
 
Karşıyaka'da can dostlar için online randevu dönemi
Karşıyaka Belediyesi, hayvanseverler ile iş birliği içerisinde yürüttüğü ...
Bornova’dan öğrencilere destek!
Bornova Belediyesi, Tarihi Çarşı’da 100. Yıl Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci ...
Emircan’ın adı parkta yaşayacak
Karabağlar Belediyesi, çıkan yangında yaşamını yitiren Emircan Pehlivan’ın ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva