HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2014 Salı - 13:13

Başkan Kocaoğlu'ndan Metro sonrası 10 hedef!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu görev süresinin 9.5 yılında enerjisinin büyük bölümünü alan Metro’nun son ve en zor bölümünü açmasının ardından rahatladı. Kocaoğlu "Metro’nun bitmesiyle üzerimizden büyük büyük bir yük kalktı. İleriye bakacağız artık" dedi. Son döneminde Kocaoğlu’nun önüne koyduğu projelerin başında artık İzmir Körfezi var.

Başkan Kocaoğlu ndan Metro sonrası 10 hedef!

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihaleyi alan şirketlerin bırakması, ihalelere itirazlar, mahkeme kararları, Kamu İhale Kurumu’nun yaptırımları, teknik zorluklar, Poligon bölgesinde yeraltı su kaynağının karşılarına çıkması gibi nedenlerle Metro’nun Hatay-Üçkuyular arasındaki son bölümünde 9.5 yıl boyunca adeta işkence yaşadı. Her gittiği yerde, her toplantıda, "Bu metro ne zaman bitecek?" sorularıyla karşılaştı. Siyasi rakipleri de Kocaoğlu’nu hep Metro üzerinden vurmaya çalıştı, hatta kendi partisi içinden bile sert eleştirilerle karşılaştı. Bölgede yaşayan on binlerce vatandaşın, esnafın tam 9.5 yıllık çilesi arefe günü biterken ilk trene binen Başkan Kocaoğlu da sonunda derin bir "oh" çekti.
 
YILDIRIM’IN SÖZLERİNE KIRILMIŞ
DHA Ege Temsilcisi İlyas Özgüven’in sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Metro’nun bitmesinden sonra ne hissettiği sorusuna, "Metro’nun bitmesiyle üzerimizden büyük büyük bir yük kalktı. İleriye bakacağız artık. Metro’da çok zor bir bölgeyi geçtik. Aslında İzmir’in raylı sistem kördüğümünü çözdük. Çok sıkıntılı oldu. Her gittiğim yerde, her basın toplantısında önce Metro soruldu. Onlar sordukça heyecana kapılmayıp, bir anlamda nefsimizi terbiye edip bir hata yapmamak, aceleye getirmemek için soğukkanlılıkla, sabırla ’nasılsa başladık bitecek’ diye kendimizi teselli ederek çalıştık. Çünkü burada can taşıyacağımızın bilinciyle hareket ettik. Metro konusundaki bombardımana hiç üzülmedim ama sayın Binali Yıldırım’ın ’Metro bitiyor’ diyenlere ’Bitse ne olur, bitmese ne olur?’ sözü çok üzücü ve yaralayıcı bir söz. Biz hiçbir zaman yapılan işin aleyhinde olmayız, destekleriz. Doğrusu da budur. Kendi gücümüzle Metro’yu bitirdik. Ankara, İstanbul belediyeleri gibi, ’Bizim işimiz değil, devlet yapsın’ demedik. Namusumuzla bitirdik. Elbette gerçekten rahatladım" dedi.

ÖNÜMÜZÜ AÇSINLAR YETER
"5 sene içinde bunların hepsini bitirdiğimizde bambaşka bir İzmir ortaya çıkacak. Felsefemizin özünde ’projelerde öyle bir sıralama yapalım ki hem kentte hayat kolaylaşsın, hem kent kalkınsın’ düşüncesi yatıyor. Önümüzde iş çok. Çalışmalar devam ediyor. Tarımından, sanayisine, ticaretinden kültür sanatına, lojistiğine, hizmet sektörüne, turizmine ’kenti nasıl kalkındırırız’ bunun peşindeyiz. Merkezi hükümetten para istemiyoruz. Sadece yetki konusunda önümüzü açarlarsa bu saydıklarımın bir bir gerçek olduğunu, İzmir’in nereye geldiğini herkes görür. İzmir beş sene sonra çok farklı boyuta gelir, bambaşka bir İzmir olur.
 
Biz de bu işin onurunu İzmirlilerle paylaşırız. Seçimden sonra kadroyu takviye ettik. Şimdi kimse farkında değil ama olumlu sonuçlarını önümüzdeki günlerde çok daha iyi göreceksiniz. Bunun hizmetlere yansımasını da göreceksiniz. Tabii birinci dönemde ikinci dönemden çok daha fazla iş yaptık. Ama operasyon bizi son derece yıprattı. Oradan da elimizin, yüzümüzün akıyla çıktık. İkinci dönem ister istemez bizim için zor yıllar oldu. Onun da üstesinden geldik. Kalan süremizde çok daha başarılı olacağız, ilk dönemden de ikinci dönemden de çok daha fazla iş yapacağız. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda ben bile yaptığımız işleri saymakta zorlanıyorum, bazılarını unutuyorum. Çok iş yaptık. Vatandaşımız bunu biliyor ve yanımızda. Ama bir de karalama kampanyası var. Kara propaganda var. Olsun, biz hep önümüze bakacağız."
 
EN AZ 10 YENİ HEDEF
Metro’nun bitmesinin ardından kalan 4.5 yıllık görev süresinde hangi projelere öncelik vereceğini, bunları önemine göre sıralaması yönündeki soruya Kocaoğlu, "En az 10 proje var. Bunları önemine göre sıralamak çok zor. Hepsi evladım gibi" yanıtını verdi ancak en başa ’Kıyı tasarımı bitmiş, yüzülebilir Körfez’i koydu. Kocaoğlu bundan sonraki görev süresinde tamamlayacağı projeleri söyle sıraladı;
 
İZMİR DENİZ PROJESİ
Sahilin, Kordon’un yeniden düzenlenmesi, artı yüzülebilir Körfez. Kıyı Tasarım projemiz başladı ve devam ediyor. Çiğli’den Üçkuyular’a kadar Körfez bambaşka bir görünüme kavuşacak.
 
Körfezde yüzmek hedefinde son noktaya geldik. ÇED raporunun alınması, makina ekipmanlarının hızlı bir şekilde hazırlanması için son çalışmaları yapıyoruz. Yeni gemilerimizin ikisi geldi, gelmeye devam edecek. Üstünde Avrupa kentlerini aratmayan modern deniz ulaşımı, Kıyı Tasarımı sayesinde görsel şovların, konserlerin, gösterilerin yapılacağı 24 saat yaşayan sahiliyle İzmir Körfezi cıvıl cıvıl bir görünüm kazanacak.
 
YARIMADA KALKINMA PROJESİ
Urla, Çeşme, Karaburun’u kapsayan Yarımada’nın kalkınması için hazırlattığımız ’Stratejik plan’ bitti. Burada 10 öncelikli projemiz var. Onlar başlıyor. Yarımada doğayla barışık, tarım ve turizmiyle kalkınan bölge olacak.
 
İNCİRALTI
İnciraltı’nın sağlık konseptinde planlanmasını mutlaka gerçekleştireceğiz. EXPO süreciyle başlayan planlama çalışmalarımız sürüyor.
 
KENT DÖNÜŞÜMÜ
Kensel dönüşüm için altı koldan birden çalışıyoruz. Ege Mahallesi’nde, Uzundere’de sona geldik. Uzlaşmaları bu sene içinde tamamlayıp en geç 2015 başında inşaat ihalelerine çıkarız. Kent dönüşümünü örnek olarak yapacağız ve hızla devam edeceğiz. İzmir’deki en büyük sorun gecekondularımız çok katlı. O nedenle problem çıkıyor. Ama vatandaşlarımızın da şunu görmesi lazım. Bugün dört katlı gecekonduya kimse 150 bin TL vermiyor. Yarın kent dönüşümü olduğunda bir dairesi 300 bin lira olacak. Vatandaşın bunu görmesi lazım.
 
 
METRO’NUN GELİŞTİRİLMESİ VE TRAMVAY
Metro’yu Narlıdere’yu uzatacağız. Burada 4 kilometrelik bölümün projesi hazır, hemen ihaleye çıkacağız. Çiğli’ye de 4. faz raylı sistem ihalesi yapılacak. Bir taraftan da Buca tramvayı yapılacak. Torbalı’yı Ağustos’ta açacağız. Üçkuyular’dan Halkapınar’a kadar uzanacak tramvay projemiz de kısa sürede başlayacak. Aynı şekilde Karşıyaka tramvayı başlıyor.
 
OPERA VE KONGRE MERKEZİ
İzmir’i tüm kentler içinde öne çıkaracak Karşıyaka’daki Opera binasını bu dönem bitireceğim.
 
TARIMSAL KALKINMA
Tarımsal kalkınma konusunda bugün Türkiye’ye örnek olacak adımlar attık. Süt alımı, çiçek alımıyla tarım kesimini destekledik. Ova yollarını asfaltlayıp ürünlerini kurtardık. Küçük Menderes’in tarım stratejik planını hazırlatıyorum, hemen ardından Bakırçay’ın da tarımda kalkınması için stratejik planlarını hazırlayacağız.
 
YENİ FUAR
Gaziemir’deki yeni fuar alanımız bitiyor. Burasının hizmete alınmasının ardından yepyeni bir fuarcılık anlayışıyla İzmir’in gerçek anlamda fuarlar kenti olmasının önünü açacağız.
 
LİMANIN GENİŞLETİLMESİ
 İzmir Limanı kent ekonomisi için çok önemli. İşlevini daha iyi yerine getirmesi, üçüncü nesil büyük gemilerin girebilmesi için yapılması gerekenler var. Bunları da ilgili devlet kurumlarıyla birlikte işbirliği içinde yapacağız."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 31 Temmuz 2014 Perşembe 09:46

Beraber analiz yapalım değerli İzmir'li kardeşlerim. İzmir hükümete her yıl dünyanın parasını kazandırıyor ama hakkının sadece % 5 ini alabiliyor.Peki o zaman projeyi yap ver metroyu devlet yapsın kendi bütçesinden.Niye İzmir in parasını oraya gömüyorsun.Sen o parayla önce Buca ya metro yap,o güzelim sahile Allah rızası için bol miktarda ağaç dikin.Oraları niye ÇORAK bırakıyorsunuz anlayamıyoruz.Paranız yoksa her İzmir li olarak size en az 1 er ağaç verelim buyrun 4 milyon ağaç.Bu kampanyayı yapın göreceksiniz katılım çok yüksek olacak.Sonra Buca ve diğer bölgelerin imar durumunu düzenleyin,inanın her taraf rezalet durumda.Siz biraz da bunlarla ilgilenin sayın başkan.Özellikle öğrenci yuvası BUCA köyden farksız.Dumlupınar mahalllesi,Seyfi Demirsoy hastane arkası sözde su kuyuları koruma alanı 100 yıllık sorun oldu.Yeter artık çözün şu basit sorunları lütfen.Daha 100 yıl beklemeyelim..!!!

Yorumu oyla      12      5  
ercan 30 Temmuz 2014 Çarşamba 14:58

bu kent dünyada en saglıklı gelişen 3. şehir seçildi. En hızlı kalkınan da 4.kent.İzmirli arkadaşımız akp söylemlerine fena aldanmış.Bu kent bırakın ankara istanbul gibi kamudan büyük destek almayı yapacagı işlere bile gölge edilen bir kent.Örnekmi tramvay projesi onay için tam 3 buçuk sene bekletildi..Telefirik üç sene yapılan tüm ihaleleri iptal edildi.Metroda yaşnanlar.Yapılan ihale durduruldu bir seneye yakın inşaatı durduruldu. Aynı telefirikte oldugu gibi sonradan anlaşıldı ki boşu boşuna inşaat durdurulmuş. Aziz kocaoglu hakkında 390 yıl dava açılıp nerdeyse bütün ekbinin içeriye atılmasına bu yüzden işlerin durma noktasına gelmesine ne demeli.Şu yeni fuar projesi bile hiç yoktan bir sene gecikmeyle başlaybildi. Temiz körfez projesi tam iki yıldır çet onayı bekleniyor.Daha bunu gibi bir çok şey.Teşvik adaletsizligine hele hiç deginmeyeyim. Hem bu kadar engel çıkaracaksın Sonrada aziz kmocaoglu ne yapıyor yazık bu şehre deyip duracaksın.Kusura bakmayın izmir bütün engellemelere ragmen ilerliyebiliyor siz görmek istemezseniz bile dünya görüyor.

Yorumu oyla      13      8  
İzmirli 30 Temmuz 2014 Çarşamba 12:52

Bence Başkan,iyi niyrtli fakat iy niyet proje üretmeye,iş yapmak için yeterli değil.Sonuç ve çözüm odaklı çalışıp proje üretmek bir mantalide ve ekip işidir.Sayın Başkan,başladığı işi neden ise geç tamamlıyor.Örnek mi metro,çöp konusu,teleferik,kentsel dönüşüm,İzmirin alt yapı sorunu gibi.Bunlar ilk aklımıza gelenler.

Yorumu oyla      15      7  
bahtsız çiğli 30 Temmuz 2014 Çarşamba 11:31

10 yıldır bir katı atık tesisi yeri bulamaması 7 yıldır bir teleferik yapamaması 2013 şubat ta inşaatına başlanan ve 2014 temmuzunda hazır olacak denen ve bitmeyen yeni fuar alanı gibi projelerle gerçekten çok başarılı bir başkan değil mi izmir ?

Yorumu oyla      16      7  
objektif bakış 30 Temmuz 2014 Çarşamba 09:59

11. proje kordonu çöpten kurtarmak olmalı. Dün akşam turist grupları yeraltı konteynerlerinin üstünde ki çöp yığınlarının resimlerini çekiyorlardı İzmir hatırası olsun diye )))

Yorumu oyla      16      11  
geçti 30 Temmuz 2014 Çarşamba 01:43

artık sana kimse inanmıyor!

Yorumu oyla      20      11  
30 Temmuz 2014 Çarşamba 00:24

24 saat yaşayan izmir güzel.. ama otobus,metro vs saatleri ona göre ayarlanmassa pek işe yaramaz.

Yorumu oyla      19      6  
Zihni Sinir 29 Temmuz 2014 Salı 23:20

Yalnız 9,5 yılda 10 proje 95 yıl eder... Ona göre kendini hazırla ey İzmirli

Yorumu oyla      19      10  
29 Temmuz 2014 Salı 23:17

Cev.ve Seh. Bak.nin 100.000 lik plani ile ortusuyor mu? Bakmak lazim. 8 Ag.a kadar askida. Ilgilenenlere oneririm.

Yorumu oyla      13      5  
trafik 29 Temmuz 2014 Salı 23:01

Menemene eshot otobusu istiyoruz..menemen

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar modern hizmet binası için gün sayıyor
Karabağlar Yeşillik Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti Karabağlar Belediyesi’ne ...
Karşıyaka'dan İzmir'de bir ilk: Hayvan mezarlığı
Can dostlara yönelik projeleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ...
İzmir'in yeni gemisi 1881-Atatürk körfezine kavuşuyor!
Çakabey ve Dokuz Eylül’den sonra İzmir’in üçüncü yeni gemisi olan ve ismi ...
 
Türkegül Hamın'dan çocuklara örnek ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
Batur’dan bayram ziyaretleri
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her bayram olduğu gibi yaptığı ...
Başkan Aslan bayram ziyaretine devam ediyor
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bayram ziyaretlerine ara vermeden devam etti.
 
Karabağlar'da örnek toplantı: Selvitopu AK Parti ile buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2014-2019 stratejik plan ...
Başkan Soylu Menderesliler'le bayramlaştı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ramazan Bayramı nedeniyle ilçesindeki ...
Karşıyaka'dan yeni proje: 'Siz hayal edin biz yapalım'
Karşıyaka’yı halkla birlikte yönetmek için söz veren Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva