HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2017 Perşembe - 10:50

Başkan Kocaoğlu'ndan Manisa'nın çağrısına yanıt: Gel çöpümü al!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Manisa’dan gelen çöplerin ayrıştırılması talebine sıcak baktı. Manisa’nın Başkanı Cengiz Ergün’ün, “İzmir’in çöpünü alabiliriz” sözlerine, “Seve seve veririz. Yakma tesisini tamamladığında gelsin alsın” dedi.

Başkan Kocaoğlu ndan Manisa nın çağrısına yanıt: Gel çöpümü al!

EGEDESONSÖZ- Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentte kurduğu katı atık bertaraf tesisi çalışmaya devam ederken Başkan Cengiz Ergün’ün “İzmir’in çöpüne talibiz” sözleri yankı uyandırmıştı. Başkan Ergün’ün, “Üç yıl sonra mevcut tesise 52 milyon Euro ilave harcamayla yakma bölümünü yapacağız. Tesisi tamamladıktan sonra İzmir’in çöpünü alır yakarım. İzmir boşuna yakma tesisi kurmasın.  Sadece İzmir'in değil, diğer Ege illerinin de çöplerini alırız” açıklamasına yanıt geldi.

İzmir’de kentin kuzeyi ve güneyine katı atık bertaraf tesisi kurmak için yıllardır uğraşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka Yamanlar’daki girişimi mahkeme kararı nedeniyle durdurulurken Manisa’dan gelen çağrıyı olumlu karşıladı.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çıkışını ve sözlerini bir ‘iyi niyet temennisi’ olarak algıladım. Orada bir ayrıştırma tesisi kurmuş ben gidip görmedim. Ciddi de bir yer temin edilmiş. Biz de yeri temin ettiğimizde projemizi gerçekleştireceğiz. Burada başkanın ‘İzmir’in çöpüne talibim’ gibi bir açıklaması söz konusu. Nedir, ne değildir, Manisa’nın çöp kapasitesi nedir bunların masaya yatırılması gerekir. Bu sözleri siyaseten söyleyebilecek bir yapıda olmadığına inanıyorum. Samimi düşüncem budur. İlk başta açıklama yaptığında ‘örnek bir tesis’ vurgusu yapmak için konuştuğunu düşündüm, böyle değerlendirdim. Sonra bu açıklama bir daha tekrarlandı.

Biz tesisimizi kuruncaya kadar ‘ki biz günde 4-5 bin ton arasında bir çöpümüz var’ seve seve veririz. Belirli bir müddet için verebiliriz. Gelsin alsın. Biz, İzmir olarak Bornova’da bir yer tespit ederiz oraya aktarma istasyonu kurulur. Tırlarını gönderir. 

Burada başkan ‘İzmir’in çöpüne talibim’ derken bir rakam, ücret açıklaması da sanıyorum yapmadı. İzmir’in çöpünden bir kar bekliyorsa elektrik üretimi gibi bir durum da düşünüyorsa bunu ücretsiz yapabilir.

Şu anda kendisiyle konuşacak bir durumda değilim. Yakma tesisini yaptığı zaman konuşacağız. Ben Cengiz Bey’e bir şey söylemedim. Burada (İzmir) kendim ‘yeri halledeyim, çalışmaya başlayayım’ diye düşünüyorum.  Cengiz Bey böyle bir şeye talipse, kendisi ne zaman ‘buna müsaitim, alabilirim’ diyorsa buyursun gelsin. Oturur, konuşuruz. Şartları da değerlendiririz” ifadelerini kullandı. 

 
Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki çöp sorunu tarihe karıştı!
 
Başkan Akpınar, Rotary’lere konuk oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ado 3 Kasım 2017 Cuma 11:14

sezar efendi o siteli lüks yaşam alanından çık gör bakalım izmirin %60 Gecekondu yolun yok manisadan izmire gezmeye geliyorlar doğru ama izmirden manisa ya çalışmaya gidiyorlar servislerle manisa organize belki bursa ile yarışır biz hergün o yollardayız

Yorumu oyla      13      6  
sezarın hakkı sezara 2 Kasım 2017 Perşembe 17:16

manisa hangi alanda izmiri geçelebilir ya saçmalamayın ? hiçmi gazete okumuorsunuz? sanayide bile geçmiş değil! İZmir okadar sanayi bitti denmesine rağmen çoğu zaman bursayı bile geçip ,dönem dönem ihracatta 2. oluyor!!! ayrıca izmir 4.5 milyon nüfusa sahipken, Manisa 1.3 milyon nüfusa sahip. hafta sonu tatillerinde bütün manisanın izmire aktıgını görebilirsiniz. ALışveriş için bile izmire geliyorlar. güldürmeyin insansı. Manisa olsa olsa izmirin en büyük ilçesi olur. yani bunun devlet teşviği ile alakası yok. ha teşvik oalyı doğru tabi ama Manisanın izmiri herhangi bir konuda geçmesine imkan yok! İzmir kendi içinde bir devlet gibidir! kendi kendini yönetebilen bir şehirdir. Bugün ülkenin sanayi yükünü bursa çekerken izmirden tek artısı sanayisidir. bütün rakamlar internette mevcuttur. Burada yalan söylemek yerine korkmadan araştırabilirsiniz.

Yorumu oyla      16      7  
Varandaş 2 Kasım 2017 Perşembe 15:33

İzmir''de Çöp tesisi kurmayın Manisa''ya gönderin

Yorumu oyla      17      7  
Mustafa Narin 2 Kasım 2017 Perşembe 14:03

Ado kardeşim, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin iyi olmasının nedeni ne olabilir acaba, merak ettin mi ? Manisa'ya verilen teşviklerle, İzmir'e verilmeyeni bi karşılaştır farkı görürsün !

Yorumu oyla      18      7  
ado 2 Kasım 2017 Perşembe 12:00

manisa her alanda izmiri geçti zaten manisa ya gidince görülüyor manisa organize sanayisi bile türkiyenin en iyisi işte

Yorumu oyla      13      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki çöp sorunu tarihe karıştı!
Bornova Belediyesi ile İzmir Ayakkabıcılar Odası’nın işbirliğiyle Ayakkabıcılar ...
İzmir'de iskele keyfi: 6 ayrı 'huzur durağı'
İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla kent kıyılarını ...
Ödemiş'te o mahalle baştan aşağı yenileniyor
Ödemiş Belediyesi, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında Bademli Mahallesi'nde ...
 
Karabağlar'da muhtarlar zirvesi
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçede hizmet veren 58 mahalle muhtarı için yemek düzenlendi.
İzmir'de Travel Turkey heyecanı... Partner ülke belli oldu
7 – 10 Aralık’ta 11. Kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir’in partner ...
Karşıyaka’nın parklarına modern dokunuş
Karşıyaka genelindeki parkları yenileme çalışmalarına hız veren Karşıyaka ...
 
Bornova'nın 'dost market'ine uluslararası ilgi!
Alman Kızılhaçı Kuzey Westfalya Bölge Başkan Yardımcısı Nilgün Özel, Bornova ...
Buca’da içleri ısıtan ikram
Sabahın erken saatlerinde işlerine ve okullarına yetişmek için yollara ...
Üzümcü: ‘Sanat insanın ben varım demesidir’
35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Konak Belediyesi’nin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva