HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2018 Çarşamba - 12:22

Başkan Kocaoğlu'ndan AK Partili Şengül'e 'tramvay' yanıtı: Yıkmaya değil yapmaya kafa yorun!

"Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz. İzmir'de iktidar olursak, şehrin içinden tramvayı kaldıracağız" diyen AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'e Başkan Kocaoğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Başkan Kocaoğlu ndan AK Partili Şengül e  tramvay  yanıtı: Yıkmaya değil yapmaya kafa yorun!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Aydın Şengül'ün "İzmir'de iktidar olursak, şehrin içinden tramvayı kaldıracağız" sözlerine sert tepki gösterdi. Şengül'ün bu ifadesinin, AKP'nin İzmir'e bakışını ve kafalarındaki düşünceyi ortaya koyması açısından önemli ipuçları içerdiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, "İzmir'de yeni şeyler yapmak yerine yapılanı yıkmayı hedeflediklerini söylemeleri, bu kente şaşı bakışlarının en samimi itirafıdır. İzmir'i ve İzmirlileri hala tanıyamadıklarını açıkça göstermektedir" diye konuştu.

Şengül'ün "Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz" şeklindeki sözlerinin de çelişkilerle dolu bir ifade olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Madem bu yatırımın toplu ulaşımla bir ilgisi yok, o zaman kent merkezindeki tramvayları kaldırma işine, iktidarda olduğunuz İstanbul'dan, Antalya'dan, Konya'dan, Gaziantep'ten, Samsun'dan, Bursa'dan başlayın" dedi.

YIKMAYA DEĞİL YAPMAYA KAFA YORUN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplu ulaşımda lastik tekerlekten elektrikli ve raylı sisteme geçerek karbon salımını azaltma yolunda çok önemli adımlar atıyoruz. Bu, küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini minimuma indirebilme çabamız kadar, hem konforlu ve güvenli hem de çevreci ve sessiz araçlarla toplu ulaşımın teşvik edilmesi amacına yönelik çalışmalarımızın da önemli bir ayağıdır. Üstelik İzmir Tramvayı, kente ayrı bir renk ve zenginlik katmıştır. İzmirliler de bu yeni toplu ulaşım aracını çok sevmiştir. Dolayısıyla tramvayın kalkıp kalkmaması, AKP'nin değil İzmirlilerin vereceği bir karardır. Bu zihniyet, 2004-2009 döneminde Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi yapılırken de karşıydı. İzmir Büy&uu ml;kşehir Belediye Meclisi tutanaklarında bunu açıkça görebilirsiniz. Aynı zihniyet, İzmir'e yeni gemilerin alınmasına karşı da kampanya yürütmüştü. Sayın İl Başkanı'na tavsiyem, İzmir'de yapılanları yıkmak yerine, bu kente neler yapabilecekleri konusunda kafa yormasıdır."

KİMİN BASKI YAPTIĞINI GAZETECİLER İYİ BİLİR
Başkan Kocaoğlu, Şengül'ün "İzmir Büyükşehir Belediyesi, gazeteciler üzerinde mahalle baskısı kuruyor" şeklindeki ithamlarına da cevap vererek, "Sağır Sultan bile duydu; Türkiye'de kimin kime mahalle baskısı yaptığını, basın üzerinde kimlerin baskı unsuru oluşturduğunu.. Sayın Şengül bu sözleriyle, aklınca hedef şaşırtmaya çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, basın özgürlüğü konusunda gerçekten örnek bir kurumdur. Yapılan haber ve yorumlara müdahale yetkisini hiç bir zaman kendisinde görmemiştir. Bunu en iyi bilen de, İzmirli basın mensuplarıdır" dedi.

 
İzmir'de deniz zaferinin kalıntıları gün yüzüne çıkıyor
 
Bakan Pakdemirli açıkladı: İzmir komşuya yangın için hazır!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 26 Temmuz 2018 Perşembe 11:45

Aydın Şengül siyaset yapacağım derken zeka yapısını da ortaya koymuş. Hangi illerde tramvay var bir baksa bu çelişkiye düşmeyecek. Bazı illerde tramvay demiyorlar da raylı sistem diyorlar. Antalya, Bursa, İzmit, Adapazarı, İstanbul ve Konya da ne kullanıyor.

Yorumu oyla      10      6  
ozan 26 Temmuz 2018 Perşembe 09:11

aslan bey hükümetin izmir'de yaptığı kentsel dönüşüm çalışması var mı , şimdiye kadar tek bir binayı yıkmışlar mı

Yorumu oyla      10      6  
komik şengül 26 Temmuz 2018 Perşembe 00:21

espri olarak söylediğini düşünüyorum. Yoksa Kocaoğlu'nun da dediği gibi diğer illerden başla yıkmaya derler adama! Tramvay muhaliflerine ise Avrupa kentlerini incelemelerini öneririm. Bana kalsa kent içine özel oto girişini yasaklarım. Adam tramvay yüzünden trafik tıkanıyor diye düşünebiliyor, bilmiyor ki raylı sistem araçları önceliklidir. Önce tren, metro, tramvay geçecek, onsan sonra sıra gelirse sen geçeceksin! Alışacaksınız tramvaya, yolunuz yok!

Yorumu oyla      10      6  
Cüneyt 25 Temmuz 2018 Çarşamba 18:59

Tramway bu şehir için uygun değildir ve anlaşıyorki trafiği daha da olumsuz etkilemiştir, İzmir halkı tramvay dan şikayetçidir, şehirde otopark sorunu trafik sorunu çöp sorunu yol sorunu vardır

Yorumu oyla      10      6  
Reyhan 25 Temmuz 2018 Çarşamba 18:30

Tramvay bence bir şehrin medeniyet ölçüsüdür yapılmış olan bir hizmet nasıl kalkar bu milli servettir.yap ve yık zihniyetinden vazgeçelim,yapılanın üzerine ne ilave edilebilir ona kafa yorsak çok daha iyi olur.

Yorumu oyla      11      6  
Komedi 25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:57

10 dakikada bir tramvay aracı geçiyor diye trafik felç olmuş. Hey allahım. Oy atmamış daha önce şimdi genç ailesinin oyu akp ninmiş. Yalana bak !

Yorumu oyla      10      6  
25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:55

Beğenmeyen binmesin

Yorumu oyla      13      7  
aslan 25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:51

maşallah gürkan bey...büyükşehir belediyesinde görev almanız gerekiyor...söylediklerinizde haklısınız ancak herşey tamamen iyi yada herşey tamamen kötü olmamalı..tramvay olsun ama konak alsancak arası olmasın..sizcede iyi olmazmı..yaşlılar otobüsten otobüse ordan tramvaya ordan alsancak devlet hastanesine..yol yoksa tramvayı oradan geçirmeyeceksin...kordon bomboş geçir ordan..izmirde alsancak tıkanırsa varyant, ikiçeşmelik, sahil tıkanıyor..bu üçüde tıkanınca izmir tıkanıyor..destek verirkende azıcık eleştirerek daha doğru yol bulunur...herşeye padişahım çok yaşa olmaz..bir noktada şu..önce tramvaymı yoksa narlıdere buca otogar metrosumu yapılmalıydı..önce tramvaymı yoksa gecekonduya dönüşen izmirde kentsel dönüşümlermi..bitek uzunderede çalışma var...nerde diğer bölgeler..yani paranız varsa önce acil gerekli yerlere harcarsınız ha paranız çok tramvayı manisaya uzatırsınız...kimse hayırda diyemez..

Yorumu oyla      12      14  
Melis 25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:47

Kafa Şengül kafası ise yıkılma , sökülme sırası 1-İstanbul 3. havaalanı 2-İstanbul 3. çevre yolu ve boğaz köprüsü

Yorumu oyla      13      6  
Poyraz 25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:36

Izzet genç aktarma sistemi yapılmadan önce Gümrükten kalkan otobüs yarim saatte Alsancak Garından çıkamıyordu. Benim dediğim bu kadar aracın olmadığı 4 sene önce idi. Adamların enerji yüzünden cari açık veriyormuşuz umurunda değil belkide cari açıktan haberi yok.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı öğrenciler havuz keyfi: 4 yılda 32 bin çocuk yüzdü
Bucalı öğrenciler bunaltıcı yaz sıcaklarında soluğu Buca Belediyesi’nin ...
Başkan Akpınar dünya gençleriyle buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 22 farklı ülkeden kente ...
Gazeteciler Barış Selçuk için yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek ...
 
İzmir'deki o mahallede su sorunu çözüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken Ödemiş’in ...
Konak'ta yaz geceleri sinema keyfi sürüyor
Konak Belediyesi'nin açık havada sinema keyfi sunan Yazlık Sinema Günleri ...
Narlıdere'de metro seferberliği: 'Canavar' tünele giriyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temelini attığı Narlıdere Metrosu'nda 7.2 ...
 
Selçuk, Şeftali Şenliği'nde buluşuyor
9.  Belevi Şeftali Şenliği 29 Temmuz Pazar Günü Belevi Mahallesi’nde düzenleniyor.
Bornova'dan amatör kulüplere destek!
İlçedeki 42 amatör spor kulübünün temsilcileri Bornova Belediye Başkanı ...
Konak'ta müzik ve dans şenliği
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yaz akşamları eğlence dolu etkinliklere sahne oluyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva