HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2014 Pazartesi - 15:09

Başkan Kocaoğlu'na 'İnce' yanıt: Halk istemiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'balık halini Güzelbahçe’ye taşıyacağız' açıklaması tartışmalara neden oldu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Halk balık halini istemiyor. Burada yaşayanların görüşlerinin alınması lazım” dedi.

Başkan Kocaoğlu na  İnce  yanıt: Halk istemiyor

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel seçim öncesinde gündeme gelen fakat vatandaşların tepki göstermesi nedeniyle askıya alınan Güzelbahçe’de yapılması planlanan yeni balık hali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Buca’da bulunan balık haline giden Başkan Kocaoğlu, “Her konuda olduğu gibi karşı çıkanlar olacaktır. Onların da görüşüne saygı duyuyoruz ama Yarımada’nın balıkçılığının gelişmesi için Güzelbahçe'deki balıkçı limanına balık hali yapılması gerektiğine inanıyorum”  açıklamasında bulunmuştu.

- KOCAOĞLU NOKTAYI KOYDU: BALIK HALİ GÜZELBAHÇE'YE

Kocaoğlu’nun sözleri tartışmalara neden oldu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, halkın ilçede balık hali istemediğini söyledi. İnce, “Zaten sayın başkanımız ilçede balık hali yapılması konusunda düşünceleri vardı. Biz ÇED raporu alınması sürecinde halkımızın görüşlerini aldık. Vatandaşlar balıkçı barınağı ve mezata karşı çıkmıyor. Ama buraya balık hali geldiğinde bir toplama yeri olacak. Kamyonlarca balık girip çıkacak. Halk buna sıcak bakmıyor. Bizim ilçemizde balıkçıların balığını tutup getirdiği bir satış mezatı ve balık satış yerleri var. Kimse de bundan rahatsız değil. Toplu balık nakillerine ve taşınmasına sıcak bakılmıyor. Gerekirse yeniden vatandaşlarımıza sorarız. Onların görüşlerini sayın Kocaoğlu’na yine aktarırız” dedi.

UZLAŞIRIZ
Meselenin kavga ile değil uzlaşı ile çözülmesi gerektiğine inandığını ifade eden Başkan İnce, “Biz yerel seçimlerde ‘halkın istediğini yapacağız’ diyerek göreve geldik. Vatandaşımıza verdiğimiz sözler var. Teknik ve bilimsel yönden doğru bir proje olabilir ama halk istemiyor. Ben sayın başkan ile uzlaşacağımızı düşünüyorum. Sayın başkanın da vatandaştan gelecek tepkiye kulak vereceğine ve ciddiye alacağına inanıyorum” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NUN ADINI VERİRİZ
Kocoğlu’nun kararı sosyal medyada da karşılık buldu. İl Genel Meclisi eski Üyesi Emre Özer, “Güzelbahçeliler Balık hali istemiyor. Çünkü ne alt yapısı uygun, ne de İzmir'in merkeze en yakın şirin ilçesinin kirlenmesini istemiyor. Yat limanı daha uygun olacaktı. Hem işsizlik azalacak hem de ilçemiz zenginleşecekti. AVM görünümlü kültür merkezimize adını veremedik ama balık haline artık Aziz Kocaoğlu beyin adını veririz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dogrucu Davut 5 Eylül 2014 Cuma 03:53

Her yerde balik hali yapilabilir, isteyende etrafina yerlesebilir. Burda tam tersi, bir dayatma var. Güzelbahceye yazik olacak. Istemeyene dag yolunu gösteren hal sevdalilari niye Bucaya yerlesmemis acaba? Hem bu ne arkadas; mezbaha, cöp transfer istasyonu, balik hali, baska derdiniz? Güzelbahcenin "baskan"i halk istemiyor da, sen istiyormusun onu söyle, kem küme gerek yok. Hani ya-pil-ma-ya-cak ti.

Yorumu oyla      12      5  
berkant 1 Eylül 2014 Pazartesi 20:52

yapılsın başkanım istihdam sağlanır .o yapılmasın bu yapılmasın ne yapılacak bu memlekete gökdelenmi deniz kenarı ndayız onada imar müsaade etmez.

Yorumu oyla      17      9  
İbrahim Yüncü 1 Eylül 2014 Pazartesi 20:41

Balık halinin Güzelbahçeye sayısız yararı olur ancak balık haline gidecek yolun olmadığını fark etmek gerek! Güzelbahçe kavşağında trafik düzensiz, kuralsız her an kaos yaşanıyor. Dur kalklar ile yarım saatte bir kavşak geçiliyor. Hele bir de Balık Hali gelirse neler olur? Ayrıca dükkan önlerinde caddenin ortasına kadar çıkan tezgahlardan anlaşılan bu yörede belediye diye bir şey yok!

Yorumu oyla      18      5  
gitti 1 Eylül 2014 Pazartesi 18:50

bi dahaki dönem adaylık gitti :) nasıl karşı çıkarsın sen ha Tayyip ha Aziz aman dikkat

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır heyeti Büyükşehirde: Dostluğumuz daim olsun
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İzmir Enternasyonal ...
İZFAŞ'ta ikinci dalga: 5 üst düzey personel izne!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun istifasını aldığı ...
Kemalpaşa'da hizmet mesaisi bitmiyor
Kemalpaşa sınırları içinde yer alan ve mahalle statüsüne geçen 29 köyün ...
 
Gaziemir'de 7'den 70'e kurs zamanı
Gaziemir Belediyesi’nin 48 farklı branşta açtığı ücretsiz kurslar her ...
Kemalpaşa'da coşkulu zafer kutlaması
30 Ağustos Zafer Kutlamaları kapsamında Kemalpaşa Belediyesi tarafından ...
Bucalı minikler barışın resmini çizdiler
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Dünya Barış Günü’nde ücretsiz ...
 
Nohutalan’da kavun kokulu festival
Nohutalan, Kemalpaşa ilçesine bağlı Halilbeyli, Aliağa ilçesine bağlı ...
Bergama’da açık hava sineması keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve ilçelerinde gerçekleştirdiği kültür ...
İzmir fuarında Gaziemir farkı
Kapılarını bu yıl 83. kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva