HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2023 Cuma - 09:55

Başkan Kılıç’tan kriz raporu… Belediyeler günü kurtarmaya çalışıyor!

Belediyelerin yaşanan ekonomik süreçte günü kurtarmaya çalıştığını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Günü kurtarıyor artık belediyeler. Gelirler artmadan bu sorun çözülmez. Ağustos ayı belediyeler açısından berbattı mesela. Önümüzdeki ay daha iyi olacaktır diye umuyoruz ancak bir sonraki ayda da gider kalemlerimizde nasıl bir artış olacağını biz öngöremiyoruz artık” dedi.

Başkan Kılıç’tan kriz raporu… Belediyeler günü kurtarmaya çalışıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son aylarda üst üste gelen zamlar sonrası başta vatandaşlar olmak üzere birçok kesimden tepki gelmeye devam ediyor.

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, özellikle akaryakıta gelen zamlar sonrası vatandaşlar kadar kamu kurumu olan belediyeler de isyan etmişti. Özellikle muhalefet kanadında bulunan belediyelerin tepki gösterdiği süreç hakkında Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç Egedesonsöz’e konuştu.

İHALEYE BİLE KİMSE GİRMEK İSTEMİYOR
Zamlara yetişemediklerini belirten Kılıç, “Yetişemiyoruz ki onlara… Bizim gelirlerimiz belli. Belirlenmiş gelirlerimiz var. Gerçekten belediyeler çok zor durumda. Nihayetinde şimdi akaryakıt aldığı firmalar bile daha öncesinde stabil bir durumda belli bir  süre bekleyebiliyorlardı. Şimdi bu ortadan kalktı. Bir an önce adam parasına kavuşmak istiyor haklı olarak. Gelen zamlar bunun gibi bütün her şeyde etkili. Yaptığın işte bir yapım ihalesine bile kimse girmek istemiyor. Çünkü  sonrasında neyle karşılaşacağını bilmiyor vatandaş” diye konuştu.

NE KADAR ARTIŞIN OLACAĞINI ÖNGÖREMİYORUZ
Belediyelerin günü kurtarmaya çalıştığını belirten Kılıç, “Günü kurtarıyor artık belediyeler. Gelirler artmadan bu sorun çözülmez. Ağustos ayı belediyeler açısından berbattı mesela. Önümüzdeki ay daha iyi olacaktır diye umuyoruz, ancak bir sonraki ayda da gider kalemlerimizde nasıl bir artış olacağını biz öngöremiyoruz artık. Rakamlar şimdi iyi gözüküyor ancak süre geçince bir bakıyorsunuz ki enflasyonun altında ezilmişiz” ifadelerini kullandı.

YENİ GELİR KALEMLERİ OLUŞTURULMALI
Akaryakıtta KDV indirimi çağrılarının tam anlamıyla çözüm olamayacağını da dile getiren Kılıç, “Tabii ki olumlu bir sonuç doğurur, ancak tam manasıyla çözüm olur demek mümkün değil. Bunlar yaraya merhem olacak uygulamalar bile değil.  Onun için gelirlerin arttırılması gerekiyor. Belediyelerin vergilerinden alınan payların arttırılması lazım. MTV vergisinde yerel yönetimler için ek ödenekten bahsediliyor… Bunun günü ek gelir kalemleri oluşturulmalı belediyeler için” diye konuştu.

 
Robbie Williams Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi
 
Toplam ödül: 200 bin TL... Çiğli'de satrancın ustaları yarışacak!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan yüksel 21 Ağustos 2023 Pazartesi 20:41

Bütün masraflar dahil Tüm Belediye meclis üyelerini eşleriyle yakınlarıyla birlikte daha az yurt dışına gönder bütün belediye meclis üyelerini baştan aşağı daha ucuz bir yerden giyindir sende memur sayıldığını için bütün memur maaşlarına sende dahil daha az kallavi zamlar yapma promosyon unun üzerine yattığın ve insanca yaşam için hakkını arayan işçilerinin biraz daha haklarını gözet o zaman para kalır ama sakın unutmak 2024 marta az kaldı

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:50

Asansörcü tuncay kankanı arada sana koltuk çıksın... Rezil herifler, Bucayı yediniz bitirdiniz... Size tıpış tıpış oy verenin aklına şaşayım..

Yorumu oyla      2      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 18 Ağustos 2023 Cuma 17:12

Hemen hemen Tuncay Özkan beye müracat! bunun için DOKSANBEŞMİLYON sebep var...

Yorumu oyla      5      3  
menemenli 18 Ağustos 2023 Cuma 15:53

şirket yönetir gibi belediyeyi yönetirsen tabi yetiştiremezsin tuncay özkanın kankası seni az yiyin yeni dönemde örgüt üstünü çizecek senin bucayı batırdın bitirdin

Yorumu oyla      6      3  
Xxx 18 Ağustos 2023 Cuma 13:50

Sanki Buca ya çok hizmet yapılmış ...her taraf çukur patates tarlası gibi .çöplerden geçilmiyor ..başıboş hayvanlar her tarafta

Yorumu oyla      5      3  
Buca'lı 18 Ağustos 2023 Cuma 12:23

Sayın belediye başkanı Kılıç,sizce göre hava hoş çünkü Istanbul'dan geldiniz paraşütle Buca'yı 'ne kadar tanıyıp hizmet edeceksiniz? Sizlerin böyle tepeden atayanlarla birlikte partiyi tasfiye sürecine sürüklediniz tebrikler...

Yorumu oyla      6      3  
Selvi Karabulut 18 Ağustos 2023 Cuma 10:40

Tüm belediyelerin delege muhabbetiyle, oy alma muhabbetiyle aldıkları işçi memur; oturacak sandalye bulamadıklarına tabii ki para yetişmez. Belediye başkanı olduğu gün belediyelerin dolar bazında ve bugün dolar bazında ne kadar borcu var?

Yorumu oyla      5      3  
Celali kaymak 18 Ağustos 2023 Cuma 10:32

Sayın başkan 5 yılı dolduruyorsun bucaya hiç bir hizmetin olmadı yatırım yok belediye yatırım yaparsa zorlanır yoksa neden zorlanır persolen çalışmıyor birde faladan bir adam kayırmayla doldurdun tabiki iş yapanassın az kaldı buca senden kurtulacak

Yorumu oyla      6      3  
hasan gürsel altuğ 18 Ağustos 2023 Cuma 10:15

Yasaya uygun belediyeleri yönetilseniz hiç bir sorun olmaz. Yasa ne der personel gideriniz bütçe gelirinizin yüzde 30 unu aşamaz.Yasaya uyan belediyelerin hiç birinde sorun yok. Eski bir bld. bşk olarak hangi başkan bu şekilde bağırıyorsa belediyesini gereksiz yere personel doldurmuştur.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin’den Belediyeler Birliği'ne tepki: Araç, kepçe istedik, 3 bisiklet gönderdi!
Türkiye Belediyeler Birliği’nden araç talepleri olduğunu ancak karşılanmadığını ...
Başkan Soyer'den Silivri ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Merdan Yanardağ ve Barış ...
Karabağlar'da 17 Ağustos paneli yapıldı
Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle ...
 
İzmir’de 'Türkan Şoray Kostümleri' sergisi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşilçam'ın Sultanı olarak adlandırılan Türkan ...
Başkan Soyer'den imar raporu: 2 milyon metrekare yeşil alan!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği 2019 yılından ...
İzmir'de açık havada sinema keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz dönemi açık hava sinema gösterimleri ...
 
Büyükşehir’e mahkemeden tarım planı vetosu!
Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda, İzmir Büyükşehir ...
Bayraklı’da dijital arşiv dönemi!
Belediye hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek için çalışmalarını ...
Depremzede çocuklar İzmir'i gezdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adıyaman’dan 5 günlük tatil ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva