HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:53

Başkan Karataş'tan grev ve tramvay çıkışı: Kayıkçı kavgasını bırakın!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İZDENİZ grevi ve devam eden tramvay çalışmaları sebebiyle yaşanan olumsuzluklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Karataş tan grev ve tramvay çıkışı: Kayıkçı kavgasını bırakın!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İZDENİZ grevi ve devam eden tramvay çalışmaları sebebiyle yaşanan olumsuzluklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karataş, açıklamasında şunları söyledi:

"Bir süreden beri yaşanan grev hadisesi ve tramvay çalışmalarından dolayı hemşerilerimizin yaşadığı sıkıntıyı siyasi muhalefet rantına dönüştürmemek kayıkçı kavgasına girmemek için konuşmadan gelişmeleri yakinen izliyorum. Zira İzmir halkı kavga değil, çözüm bekliyor.

Ama süreç sabır sınırlarını zorlamıştır. Bizlerinde sorumlu siyasi anlayışımız kapsamında İzmirli hemşerilerimizin sıkıntılarına tercüman olmamız elzem olmuştur.

İZDENİZ çalışanlarının yaklaşık 20 gündür süren grevleri şehir hayatını olumsuz yönde etkilediği gözle görülür ve yaşanan bir gerçektir. Vatandaşlarımızın körfezi deniz yoluyla çok kısa zamanda geçmeleri gerekirken bunun karayoluyla iki saate çıkması, yoğunluktan kaynaklı otobüs, metro ve İZBAN’nın yetersizliğinden insanların özel araçlarına yönelmelerinden dolayı yaşadıkları zaman kaybı, yakıt masrafları, gerek özel araçların trafiğe çıkmasıyla yaşanan ve tahammülleri aşan trafik ızdırabı katlanılmaz bir hal almıştır.

Bir taraftan da İZDENİZ firmasının yaşanılan grev sonucu uğradığı zarar araştırmalar sonucu günlük 200 bin TL geliri olan İZDENİZ’in 20 günlük zararı 4 Milyon TL ulaştığı da bir gerçektir. İZDENİZ çalışanlarının istedikleri zammın yıllık maliyeti de bu zararın çok altında olduğu da görülmektedir. Tüm bunların yanında bilinen bir gerçekte yatan ve duran motorları hemen çalıştırmanız mümkün olmamaktadır, 20 gündür yatan gemilerin bu kapsamda da açacakları bakım masrafları da bu işin cabasıdır.

Halen devam eden bu grevi bitirme adına başta Büyük Şehir Belediye Başkan’ımız olmak üzere İZDENİZ çalışanlarının temsilcisi Türkiye Denizcilik Sendikası yetkililerinin üzerlerine ne düşüyorsa, bu şehrin vatandaşlarını bir an önce sıkıntıdan kurtarmak yaşanan trafik çilesini sona erdirmek için inat merkezli yaklaşımlarından uzaklaşarak bu sorunu çözmelerini İzmir halkı adına siyasi sorumluluğumuz gereği talep ediyoruz.

Bu grevin yanı sıra bir de tramvay çalışmaları kapsamında Konak ilçesindeki önemli caddelerin ulaşıma kapatılması trafik yoğunluğunu daha da arttırmış kabusa dönüştürmüştür. Yöneticilerin bu konular hakkında vatandaşı gereği gibi bilgilendirmemeleri ve ne zaman sonlanacağının belirsizliği halkımızdaki öfkeyi her geçen gün arttırmaktadır.

Plansız, programsız ve koordinesiz çalışmalar İzmirli vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Hemşehrilerimiz sabahları işine, akşamları da evine zamanın da gidemez hale gelmiştir. İnsanlar uzun mesafeleri bile yürüyerek daha çabuk kat etmesi trajikomik ve üzüntü duyulacak bir gerçek olduğu ortadadır. 
Artık tüm sorumluluk sahiplerinin şapkasını önüne koyup düşünecekleri vakit geldi de geçiyor bile. Bir taraftan da bu gibi durumlarda Sorumluluk sahiplerinin inat üzerine davranmaması işi bilen yaşanacak olumsuzlukları bertaraf edecek,ulaşımla veya herhangi bir problemin ortaya çıkmadan önlem alacak uzman kadroları iş başına getirmeleri, doğru işi doğru ekiplerle yapmaları gerektiği de bir gerçektir. 

Kayıkçı kavgalarını bir kenara bırakın artık, İzmir’e ve İzmirliye yazık ediyorsunuz. İzmir’in güzel İnsanları bunu hak etmiyor. 

Unutmayınız ki İzmir’imizin 18 yıldır sorumlusu sizlersiniz vebal sizlerindir"

 
Ege ihracatında Temmuz raporu: Yüzler gülüyor
 
YAŞ toplantısı üçüncü kez Çankaya Köşkü'nde
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Av. R-G 3 Ağustos 2017 Perşembe 09:40

sayın başkan asıl siz plansız programsız acıklama yapmışsınız İzmir belediyesi ve Aziz başkan asırlık hatalar yapılmış izmir2de önemli işler yapıyor. Bütün şehir 30 ilçede süren çalışmalar takdir edilmesi gerekirken bu nedir

Yorumu oyla      12      6  
Arda dülger 2 Ağustos 2017 Çarşamba 16:07

Ülke siyasetinde Ak parti ile durumlar iyi şimdi yerel siyasette CHPye saldırmak çok anlamlı.

Yorumu oyla      18      8  
Uzman Vedat adanalı 2 Ağustos 2017 Çarşamba 15:00

Uzmanlar zaten görevinin başında. MHP başkanı Adana ve Mersin den Manisa dan kadro getirecek herhalde. Grev uzmanlık meselesi değil tamamen para işidir.tranvaysa yapılması kararı alınmış ve bir uçtan bir uca süren bir çalışma sürecidir. sıkıntılı olabilir ama gelecek için yapılmaktadır. siyasi kolay sözlere lutfen dikkat

Yorumu oyla      17      8  
MHP belediyeciliği 2 Ağustos 2017 Çarşamba 12:17

Sayın Karataş, yıllardır MHP'nin yönetiminde olan Manisa' da belediye metro , tramvay gibi raylı sistem yatırımı yapmayı niye düşünmüyor ? Sebep nedir ? Hadi metroluk yolcu olmayabilir de tramvay bugün birçok ufak şehirde var. Kaç yıldır MHP Manisa' yı yönetiyor ancak raylı sistem adına tek bir çivi çakılmadı. Sadece otopark yapmak ile belediyecilik olmaz.

Yorumu oyla      16      8  
Kavgada Taraf İşçi 2 Ağustos 2017 Çarşamba 12:12

Kayıkçı kavgası demişsiniz ssyın başkan. Burada danışıklı dövüş veya boş bir çekişme yok. Ekmek mücadekedi veren onurlu çalışanların hak arama eylemi var. Yasal-.. bu ifadeniz gerçeği ysnsıtmıyor

Yorumu oyla      15      7  
Erden Tuna 2 Ağustos 2017 Çarşamba 11:52

Başkanı anlamadım şimdi ben. ne demek istiyor? durumu anlatmış. bunu zaten biliyor tüm İZMİR. ne yapılsın çözüm ne olsun. Grevcilere istediği verilsin mi yoksa Aziz Başkanın yaptığı gibi yetim hakkı belediye kasasına sahip çıkılsın mı? MHP başkanının yaptığı olayın dışında kalıp konuşmak olmuş

Yorumu oyla      16      8  
2 Ağustos 2017 Çarşamba 11:51

Konak'taki sıkıntılı yerlerdeki çalışmalar yoğunluğun kışa göre az olduğu yaz aylarına denk getirilmesi , yolların tamamen trafiğe kapatılmadan rayların döşenmesi, 1200 metrelik altgeçit yapılması mı plansız, programsız iş yapmak ?

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kesin talimat verdi: Sade olsun
AK Parti'nin son yapılan MYK ve MKYK toplantılarının başlıca gündem maddelerinden ...
MHP'de Akşener'in partisi için 625 istifa
Genel Merkez'in tutumunu onaylamadıklarını açıklayan MHP Kocaeli Gölcük ...
Ahmet Davutoğlu'ndan Mehmet Görmez açıklaması
AK Parti Konya Milletvekili Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri ...
 
CHP'li Yiğit'ten sergi ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çeşme Belediyesi Kültür Merkezi'nde ...
AK Parti Karabağlar'da şok istifa: CHP'ye mi geçecek?
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde iki ay önce istifa edere CHP'ye geçen AK ...
CHP'li Çıray'dan AK Parti'ye gümrük vergisi tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray AK Parti'nin tarım politikasını eleştirdi. ...
 
AK Partili Kaya müjdeledi: Selçuk'a dev projeler yolda
TBMM'nin yeni yasama yılı dönemi olan 1 Ekim tarihine kadar tatile girmesinin ...
CHP İzmir’de itiraz değerlendirmesi start alıyor: Kimse şüphe duymasın!
İl Sekreteri Değirmenci, ilçelerden il yönetimine gelen itirazların değerlendirilme ...
CHP İzmir’den yangın turu: O Vekil’den Terim’li gönderme!
İl Örgütü yüzlerce hektarlık ormanlık alanın kül olduğu Bayındır ve Menderes’e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva