HABERLER>İŞ DÜNYASI
21 Eylül 2023 Perşembe - 17:31

Başkan Karace 'ortaklık kurulmalı' dedi: Körfez Geçiş Projesi, İzmir için elzem!

ESİAD Yatırım Zirvesi’nin finalinde konuşan İzmir Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, “İzmir’de Körfez Geçişi İzmirliler için çok önemli bir konu. Bunu gerçekleştirmek için bir ortaklık kurulması gerekiyor. Yap İşlet Devret modeli olabilir mi diye düşünüyorum. Şehir Hastanesi açılınca bu yaşadığımız trafik sorunu iki katına çıkacaktır. Karşıyaka’ya gitmek imkânsız olacak” dedi

Başkan Karace  ortaklık kurulmalı  dedi: Körfez Geçiş Projesi, İzmir için elzem!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve toplumsal gelişimi için çalışan Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Cumhuriyetin 100. yılında yatırım iklimini geliştirecek önemli bir etkinliğe imza attı. Finans sektörünün önde gelen oyuncularını, sanayici ve iş insanlarıyla buluşturan  bir platform niteliğindeki ESİAD II. Yatırım Zirvesi İzmir İstinyepark Hyatt Regency’de gerçekleştirildi.

Gayrimenkul ve İnşaat Proje Finansmanı panelinde İzmir Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, Arkas Holding Başkanı Önder Türkkanı ve Rönesans Yatırım Gayrimenkul Yatırım A.Ş Genel Müdürü Yağmur Yaşar yerini aldı. Programda konuşmacılar finansmana erişim yolculuğunu anlattı.

Başkan Karace İzmir Girişim Grubu’nun projelerini anlatarak, “Birlikten güç doğar sözünü burada görmüş olduk.büyük projelere talipli çok oluyor. Küçük projeler nasıl oluru düşündük. Şirket kuralım yazılı olmayan kurallardan yüzde 5 hisseden fazla hisseye sahip olmasın kimse ve geniş katılımlı olsun dedik. 9 Eylül 2021’de kurduk. 4 binden fazla hisse satıldı. Yola çıktık. 355 ortağız. Hiç gideri olmayan bir firma. Büromuzun kirasını bile vermiyoruz. Daha çok sermaye koyanlar karar verici oldular. Bir şirket daha kurduk.  Emlak konutu ihalesi oldu. Antalyada bin 400 konut yapıyoruz. Antalya yabancıların çok tercih ettiği bir yer. İZKA inşaatla beraber yapıyoruz. Bodrum Yalıkavak’ta bir arsa aldık oradan da iyi bir rant bekliyoruz. Çeşme’de işler devam ediyor. Türkiye’nin en büyük emlak konutunu aldık. Büyük gruplarla çalışıyoruz. Çok insan olduğumuz için risk de azalıyor. Üretimde yokuz. Bunu son derece makul anlaşılabilir bir ölçüde hemfikir olarak bu işlere girdik. Birlikten sinerji doğdu” ifadelerini kullandı.

KÖRFEZ GEÇİŞİ KAÇINILMAZ
Karace konuşmalarının devamında şöyle konuştu:

 İzmir’de Körfez Geçişi İzmirliler için çok önemli bir konu. Bunu gerçekleştirmek için bir ortaklık kurulması gerekiyor. Yap İşlet Devret modeli olabilir mi diye düşünüyorum. Şehir Hastanesi açılınca bu yaşadığımız trafik sorunu iki katına çıkacaktır. Karşıyaka’ya gitmek imkânsız olacak. Körfez Geçişi Projesi’nin kaçınılmaz olacağını düşünüyorum. Hatta İzmirliler el ele verip ortaklıkla yapabilir. Büyük bir proje ile halka arz yapılabilir. Bunları planlıyoruz ancak bir program yapmadık. İnşallah Körfez Geçişini yapabiliriz.

TÜRKKANI: ORTAK AKIL, DOĞRU LİDERLİK…
Karace’nin ardından konuşan Arkas Holding Başkanı Önder Türkkanı ise, Mistral’ın finansman yolculuğunu anlatarak “2007’de İzmir Limanı’nın özelleştirmesiyle oldu 1 milyar dolar teklif verecek kadar güç oluşturdu. Oluşturulan güç, ortak akıl, doğru liderlik bize bu gücü verdi. Gayrimenkul üzerine bir ortaklık oluşturduk. 15 Temmuzda halka açılma günümüz oldu öyle bir talihsizlik yaşadık. İzmir’de Mistral ilk halka açılmış yatırım ortaklığı. Yatırımcı bir müddet sonra ciddi zararlara uğramış şirketlerin epey altında bir iskonto olmuş. Ortaklığı oluştururken sadece sermaye ile sınırlı değil. Şirkete her anlamda katkı verilmesine özen gösterdik Bu yapı ile övünürüz. İstediğimiz hızla büyüyemedik. Yeni ortaklık oluşumları oluşurken yasal ve teknik düzenlemeleri konuşmak lazım. Daha büyük projelere gidebilmek için elzem.” dedi

 
Vahşet: Taşla öldürüp, ateşe verdi!
 
O tutuklamaya CHP liderinden tepki!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 22 Eylül 2023 Cuma 09:18

ÖNCELİK GEÇİŞ YOLUNA DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜME VERİLSE ARDINDAN ŞEHİR İÇİNDEN GEÇEN VE ÇEVRE YOLUMUZDA GENİŞLETMELER YAPILIP ALT VE ÜST GEÇİŞ ŞEKLİNDE MERKEZDEKİ YOLLARI YENİLESELER ARDINDANDA YAPILANIN NE KADAR YARADIĞINA BAKALIM GERÇEKTEN YİNEDE GEREKİYOR İSE BU KÖRFEZ GEÇİŞİNİ YAPALIM BİZİM KÜÇÜÇÜK KÖYÜMÜZDE PARALI GEÇİŞLER İSTENMEZ SEVİLMEZ ÜCRETSİZ OLURSA HEPİMİZ TAMAM DERİZ ÖNCELİK İZMİR MERKEZDE BULUNAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINI FALİYETE GEÇİRELİM BİZİM EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ BU OLMALI

Yorumu oyla      2      3  
21 Eylül 2023 Perşembe 18:36

diyelim ki yapıldı; geçiş ücreti en az 200 lira olur. Eğer ki gerçekten iş yapılmak isteniyorsa İzmir'in verdiğini bu proje için İzmir'e harcasınlar, geçiş ücreti makul bir seviyede olsun. YİD ile bu iş olmaz. Ayrıca garanti tutmayınca iş daha da pahalıya patlıyor.

Yorumu oyla      3      4  
ayşe 21 Eylül 2023 Perşembe 18:13

izmirde chp varken,körfez geçiş projesi asla olmaz.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Fiyat istikrarı en önemli önceliğimiz'
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirerek, ...
Zorlu'dan halka arz uyarısı: Köpük oluşumu minimuma indirmeliyiz!
OYAK Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Naim Zorlu, ESİAD İkinci Yatırım Zirvesi’nde ...
İzmir’deki zirvede söz Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nda… Türkiye’ye 18 milyar Euroluk yatırım!
ESİAD 2’nci yatırım zirvesinde gerçekleşen panelde konuşan Avrupa İmar ...
 
Türk doğaltaşçıların hedefi 100 milyon dolarlık ihracat
150 farklı çeşit, 650 renk ve desen seçeneği sunan Türk doğal taş sektörü, ...
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem!
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin ...
'Yatırımlarda ciddi bir sıçrama bekliyoruz'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile iş, ticaret ve yatırım yapmak isteyen ...
 
Saya Grup’tan 172 milyonluk GES yatırımı!
Sancak ailesine ait İzmir merkezli Karaburun ve Menemen ilçelerinde hayata ...
Bakan gelen rakamı açıkladı... Türkiye'yi yatırım için radara aldılar!
Ekonomi politikalarında rasyonel dönüş dış finansman kapılarını araladı. ...
Volt Motor'dan yatırım hamlesi!
Türkiye'nin önde gelen elektrik motoru üreticilerinden Volt Motor, yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva