HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2023 Pazar - 09:37

Başkan Karabulut'tan ‘izale-i şuyu’ bilgilendirmesi: Davalar lehimize bitecek!

İnciraltı planlarının askıya çıkmasının ardından, devam eden izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davaları ile ilgili bilgilendirme yapan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, planın, hak sahiplerinin elini güçlendiğini belirtti.

Başkan Karabulut tan ‘izale-i şuyu’ bilgilendirmesi: Davalar lehimize bitecek!

EGEDESONSÖZ – İnciraltı ve Bahçelerarası’ndaki toprak sahiplerinin uzun süredir bekledği imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılınca bölge açısından yeni bir süreç başladı.

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’tan hak sahiplerine devam eden izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davaları ile ilgilendirme yaptı. Planlar 30 gün boyunca askıda kalacak. Karabulut planların askıya çıkmasının, söz konusu davalarda hak sahiplerinin elini güçlendirdiğini ifade etti. Karabulut, hak sahiplerine avukatları aracılığı ile sürece müdahale etme çağrısında bulundu.

MAHKEMELERE DİLEKÇELERİNİZİ VERİN, YENİDEN TAKİBE GİRİN
Karabulut, şu bilgileri aktardı:

"İnciraltı ve Bahçelerarası için yıllardır bir plan talep ederken bir yandan toprak sahipleri sermaye grupları tarafından hukukun arkasından dolaşılarak izale-i şuyu  davalarıyla mağdur edilip ata toprağa elinden alınmak isteniyor demiştik. Toprak sahiplerinin bu mağduriyetin karşısında durmaları için çabalarımız çok oldu  
Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı planların askıya çıkması ile yıllardır mağdur edilip mahkeme köşelerinde koştuğumuz izale-i şuyu  davaları için çok önemli bir gelişmeyi planlarımızın çıkması ile yaşıyoruz.
 
Açılmış olan izale-i şuyu  davaları mevcut toprağımızın niteliğinin ve koşulların değişmesi ile farklı boyuta gelmesinden dolayı davalar toprak sahibi lehine değişecektir. Aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planların onaylanmasıyla çok hızlı bir şekilde 18 uygulamasının aylar içinde tamamlanma çabası içerisinde olmasından dolayı açılmış izale-i şuyu  davaları durma noktasına kadar gelebilecektir. 

İzale-i şuyu  davalarıyla sermaye gruplarının kıskacında olan tüm toprak sahipleri planların çıkmasından ayrı olarak bu davalar ile İzmirli hak sahiplerinin elini güçlenmiş oldu. Pazartesiden itibaren mağdur edilmek istenen toprak sahipleri avukatları aracılığıyla mahkemelere dilekçelerini vererek bu süreci yeniden takibe girmelerini istiyoruz.  

İzmir’i sağlık turizmi de hak ettiği yere kavuşturacak bir plana tüm İzmir’in sahip çıkması gerekiyor. 
Bugüne kadar menfaat gruplarıyla mücadelelerimiz oldu ama bugün artık daha güçlü bir şekilde mücadele ederek İzmirli toprak sahipleri olarak mülkiyet hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz."

 
İlk oylar atıldı... İzmirliler sandık başında!
 
Deprem bölgesinde hüzünlü seçim!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğan Güneş 17 Mayıs 2023 Çarşamba 16:57

Büyük sermaye İzmir''i kemirdi bitirdi.. Bu plana baktım.. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İzmir''in içinde bir çöküntü olmuş, mezbelelelik yolunda tükenen ve büyükşehirin, odaların, heryerde olduğu gibi seyrettiği bu güzel yerin hem kamuya kazandırdığı olağanüstü yeşil alanları, düşük yatay mimarisiyle, sağlık, spor ve sosyal donatılarıyla,Türkiye''de örnek olacak bu plana inanıyorum ki, bütün İzmir çok sevinmiştir.. Odaların veya belediyelerin buna karşı çıkmalarını, eğer siyasal kıskançlıkları yoksa tam destek vermelerini bekliyoruz.. Orada ne çevremde birinin, ne de, bizlerin bir karış yerimiz yoktur.. Sadece bu çirkin ve talancı beton yığını İzmir''şn çirkinliğinden, siyasetçilerinden sahiplerinden bıktık arkadaş yaa.! Oyumuzu çevremle birlikte bundan sonra sözlere değil, uygulamalara vereceğimizi herkes duysun.. Bu planı kim yaptıysa, kimler destek veriyorsa biz de onlara destek vereceğiz, söz..

Yorumu oyla      3      4  
Ester Danon 14 Mayıs 2023 Pazar 16:40

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak 67 sene bekledikten sonra bizim kıyı kenar şeridinde bırakılmamız ve komşularımızın mutluluğuna ortak edimeyişimiz büyük haksızlik . Yetkililerin bu haksızlığı gidermeleri için ricada bulunuyorum. Saygılarımla

Yorumu oyla      3      4  
Uğur 14 Mayıs 2023 Pazar 13:15

Uzaktan gazel okuyanlar İnciraltı neler çekiyor bilmiyor tabi. Biz kanunlara uyarak plan bekliyoruz, yanımızdaki komşu kaçak mekan işletiyor, bir taraftan dava açarak mallarımızı ellerimizden almaya çalışıyorlar bizse hala bekliyoruz plana itiraz olacak mı diye... Bu kadar düşük yoğunluklu ama bunu bile istemeyen var halkız biz halk bir kere de halk kazansın...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk oylar atıldı... İzmirliler sandık başında!
İzmir'de, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ...
DEÜ'den can dostlara yeni yuva!
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), Kiraz Belediyesi iş birliğinde tamamladığı ...
Kaçak göçmene ev kiralayana 335 bin TL ceza!
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
 
Yaşlı adam konuk olduğu evde öldü!
Sakarya'da kendisinden haber alınamayan 75 yaşındaki Fahri Santer, misafir ...
Köpeğe şiddet uygulayan zanlıya gözaltı!
Rize'nin Pazar ilçesinde, sahipsiz köpeğe şiddet uyguladığı gerekçesiyle ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Merhaba asker’ selamının öyküsü!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Merhaba asker’ selamının öyküsü!
 
İzmir'de kanlı gece... Tek kurşunla infaz!
İzmir'in Buca ilçesinde, sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Ersin ...
Adım adım oy kullanma rehberi!
Türkiye bugün sandığa gidiyor. Beş yıl süreyle görev yapacak cumhurbaşkanı ...
Oy sayımı başladı... Gözler sonuçlarda!
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 08.00 itibarıyla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva