HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2022 Salı - 11:50

Başkan İduğ'dan yöresel ürünler sergisi çıkışı: Haksız rekabetin önüne geçeceğiz!

Bornova Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda ‘yöresel lezzetleri tanıtma’ adı altında kurulan yemek çadırlarının çevredeki esnafları ekonomik açıdan kötü etkilediğini dile getiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, haksız rekabetin önüne geçmek için bu çadırların bugün kaldırılacağını söyledi. Bu bölgede esnaflık yapan vatandaşların kira, fatura gibi giderleri olduğuna dikkat çeken İduğ, “Burada esnaflık yapan birçok insanın zorluk yaşadığını herkes biliyor. Bu arkadaşlar da pazar yerlerinde, kiralık iş yerlerinde bu işleri yapabilirler. Haksız rekabetin önüne bugün geçeceğiz" dedi.

Başkan İduğ dan yöresel ürünler sergisi çıkışı: Haksız rekabetin önüne geçeceğiz!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Cumhuriyet Meydanı ve Hükümet Konağı önünde Anadolu, Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Derneği çatısı altında kurulan yöresel lezzetler çadırlarının çevredeki esnafları ekonomik olarak kötü etkilediği gerekçesiyle kaldırılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Esnafların yoğun olarak bulunduğu bu bölgede haksız rekabetin yaşanmamasına engel olmak için bu stantların 3 gün süreyle Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na taşınacağının bilgisini verdi. Bugünden itibaren de böyle bir şeye bir daha müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. 

VALİLİĞİN GÖRÜŞÜ OLUMLU DEĞİL
İduğ, Bornova’nın göbeği kabul edilen Cumhuriyet Meydanı’nda yemek stantlarının açılmasının burada faaliyet gösteren esnafları zor duruma düşürdüğünü söyledi. İzmir Valiliği’nin verdiği görüşün olumlu olmadığını dile getiren İduğ, “Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kurulmuş olan 41 tane tezgah var. Öncelikle bu tezgahların Cumhuriyet Meydanı gibi canlı bir noktada olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Valiliğimizin vermiş olduğu bir görüş var; ‘Biz sadece güvenliği sağlayacak şekilde destek olabiliriz' şeklinde... Bu olumlu bir görüş değil ancak Cumhuriyet Meydanı’nın göbeğinde bir sürü esnaf varken böyle bir şey yapmayı kimse onaylamaz. O yüzden herkes tam ve birlikte hareket etmektedir” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ARKAMIZDA
Buradaki yemek stantlarının Cuma gününe kadar Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na taşınacağını ifade eden İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Kaymakamlık ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nün tam destek verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Büyükşehir Belediyemizin esnafın bizim de da tam anlamıyla arkasında... Sayın Kaymakam ve Tarım İlçe Müdürümüzün desteğiyle biz bu kurulmuş olan çadırların bugünden itibaren 3 gün süreyle Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na taşınmasını sağlayacağız. Bugün son günleri... Burada esnaflık yapan birçok insanın zorluk yaşadığını herkes biliyor. Pandemi yaşandı, ekonomik sorunları herkes biliyor... O zaman arkadaşlar buradaki boş dükkanları devralsınlar, kira ödesinler, doğalgaz, elektrik faturası ödeyip insan çalıştırsınlar. Bornova’da bir sürü dükkan var, öyle gelsinler... Dolayısıyla bu haksız rekabetin önüne geçmek lazım. Böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz.

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Kaymakamımız, Sayın İlçe Tarım Müdürümüz dahil herkes bu konuda bizimle hemfikir. Esnafın zorluk çekmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim yazılı tebligatımız var. Zabıta ve İlçe Emniyet Müdürümüzle beraber Tunç Başkanı'nda desteğini alarak bu akşam bu çadırları toplayıp, 3 gün süreyle yani Cuma gününe kadar Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda işlerine devam etmesini sağlayacağız. Cumartesi, Pazar günleri de müsaade etmiyoruz çünkü; Bornova ve Özkanlar pazarı kuruluyor. O insanlar bu işlere para ödemişler. Dolayısıyla hiç kimse zarar görmeden bu işi halledeceğiz. Hiçbir konuda zorluk çıkarmadan bizim talimatlarımıza uymalarını tavsiye ediyoruz. Sayın İlçe Emniyet Müdürümüz, Tarım İlçe Müdürümüz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Öncelikle gıda tüzüğüne uygun olması çok önemli. Bunlar alındıktan sonra pazar yerlerinde, kiralık iş yerlerinde bu işleri yapabilirler. Haksız rekabetin önüne bugün geçeceğiz. Bundan sonrada böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz.”

BİR ŞEY GEREKİYORSA BİZ DESTEK VERİRİZ
Buranın Anadolu, Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Derneği çatısı altında faaliyet göstermesi üzerine “Sivil Toplum Örgütlerine devletimiz, milletimiz tam olarak sahip çıkmaktadır. Böyle şeylere gerek yok” yorumunu yapan İduğ, “Bir şey gerekiyorsa biz kamu kuruluşları olarak gereken desteği veririz” şeklinde ekledi.

 
Muğla'da deniz ulaşımına fırtına engeli
 
Göz-Göz'ün hedefi çeyrek final!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li büyükşehir başkanlarından hükümete çağrı: Bu yük taşınabilir olmaktan çıktı!
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, hükümete çağrıda bulunarak, "Bugün ...
Büyükşehir'in oyun yazma yarışmasına başvurular sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) düzenlediği ...
Konak'ta örnek protokol... İzmir'de bir ilk!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de ilk kez uygulanacak ve Türkiye’de ...
 
Alaçatı’da edebiyat rüzgârı esecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Dünya Öykü Günü kapsamında Alaçatı ...
Soyer, 'Elektrik zammı bel büküyor' dedi ve yetkililere seslendi: Harekete geçin!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşların ev kiralarından ...
Yangın Savaşçısı’ndan kök hücre bağışı... Adını bile bilmediği yavruya hayat eli!
Öykü Arin için üç yıl önce kök hücre bağışı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Başkan Koştu Büyükşehir'e sitem etti: Ulaşabiliyoruz ancak yatırım alamıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yeteri kadar destek alamadıklarını vurgulayan ...
BBŞT 30. Yaşını kutlamaya hazırlanıyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bu sene 30. yılını kutlamaya ...
Buca Metrosu’nun temelini Kılıçdaroğlu atacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandıracağı Buca Metrosu’nun temeli ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva