HABERLER>EGE
18 Ekim 2022 Salı - 15:47

Başkan Ergün'den 'kendine kıyak' iki önerge... Manisa Büyükşehir Meclisi karıştı!

MHP li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Uncubozköy mahallesindeki arsalarına 5 kat yerine 15 kat verilmesi,kızının Karakoca köyündeki Ekolojik Tarım arazisiyle ilgili oylamanın gerçekleştiği Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde ortalık karıştı.

Başkan Ergün den  kendine kıyak  iki önerge... Manisa Büyükşehir Meclisi karıştı!

EGEDESONSÖZ- Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca mahallesindeki kızına ait arsanın eko turizm alanına çevrilmesi ve Uncubozköy mahallesinde kendisine ile ailesine ait arsalara 15 kat izin veren imar planı değişiklikleri konusu Ekim ayı olağan meclis toplantısında tekrar gündeme gelerek tartışmalara neden oldu.

MHP'li Manisa Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ekim ayı meclis toplantısının birinci oturumunda siyasi kimliği sebebiyle her iki konuda hukuksuzluk, kanunsuzluk ve yönetmeliğe aykırı olup olmadığının incelenmesi için tekrar görüşülmek üzere ilgili komisyona sevk edilmesini talep etti. Birinci oturumunda Ergün'ün talebi oy birliğiyle tekrar görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.

Komisyonda görüşüldükten sonra meclisin ikinci oturumunda tekrar gündeme getirilen iki madde CHP ile Cengiz Ergün arasında gerginliğe yol açtı.

whatsapp-image-2022-10-18-at-10-09-321.jpeg

“ARSALARINIZA 7 BİN METREKARE FAZLADAN İNŞAAT ALANI SAĞLANMIŞ”
Meclis toplantısında Cengiz Ergün'ün kendisine ve ailesine ait arsalara 15 kat imar izni veren imar planı değişikliğiyle ilgili söz alan CHP Büyükşehir belediye Meclis üyesi Koray Kaplan, yapılan değişiklik sayesinde Ergün'ün arsalarına 7 bin metrekarenin üzerinde fazladan inşaat alanı sağlandığını ifade etti.

CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Kaplan şöyle konuştu: “Yapılan imar planı değişikliği ile arsalarınıza 7 bin metrekare üzerinde inşaat alanı fazladan verilmiş. Yani 7 bin metrekarelik bir rant sağlanıyor. Bizim talebimiz yapılan imar planı değişikliğinde size ait olan arsaların çıkartılması. Bu bize göre etik değil.”

SİZE SÖZ VERMİYORUM, ADAMINA GÖRE MUAMELE EDERİM
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uncubozköy’deki parselleriyle ilgili maddeye geçildiğinde, söz almak isteyen CHP’li Meclis Üyesi Bülent Mersinli ve CHP grubuna sert çıktı. Toplantıda söz almak isteyen Bülent Mersinli'ye Cengiz Ergün, “ Siz dışarıda yaparsınız açıklamayı ben size söz vermiyorum. Adamına göre muamele ederim. Önce insan olacaksınız” dedi. Bülent Mersinli’nin, “ Ayıptır. Büyük bir rant var” sözlerine Cengiz Ergün de “Adamsanız ret verin” diye cevap verdi. “Terbiyesizliğin lüzmu yok” diyerek Bülent Mersinli’ye yüklenen Ergün,  “Bu meclisi ptoveke edemezsin sen. Lütfen çıkarın arkadaşı dışarı” değince meclis bir anda karıştı.

CHP'Lİ BAŞKAN ÇETİN: SİZ KONUŞUN, BİZ KONUŞMAYALIM... OLUR MU?
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın da yaşanan olay sonrası, “Başkanım siz her şeyi konuşun biz konuşmayacağız. Olur mu böyle bir şey” dedi.

whatsapp-image-2022-10-18-at-10-09-32.jpeg

“DAĞIN TEPESİNE ALT YAPI GÖTÜRMÜŞLER”
Üyelerin araya girmesiyle Mersinli yeniden mecliste kaldı. Karakoca Mahallesi’ndeki parselle ilgili konuşan Bülent Mersinli, “Dağı delmişler ve alt yapısı da hazırlanmış. Şehrin merkezinde alt yapısı olmayan yerlerimiz varken dağın tepesine alt yapı götürmüşler. Ben bunu AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyelerinin vicdanına bırakıyorum” dedi.

CHP-İYİ Partili meclis üyelerinin ret oyuna rağmen Karakocayla ilgili gündem maddesi oy birliği ile meclisten geçti.

BAKIRLIOĞLU: ERGÜN,  MANİSA HALKININ VİDANINDA HÜKÜM YEMİŞTİR
Yaşanan olayların ardından CHP Manisa İl Örgütü'nde basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın toplantısında söz alan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, meclis toplantısında bir büyükşehir belediye başkanına yakışmayan davranışlar izlediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bir büyükşehir belediye başkanının sergilemiş olduğu tavırdan dolayı MHP'ye, AKP'ye oy verenler de en az CHP'ye ve İYİ Parti'ye oy veren vatandaşlar kadar üzülmüşlerdir. Bu üsluptan anlaşılıyor ki Cengiz Ergün'ün dengesi ve ayarları bozulmuş. Toplantıda sobelenmiş ve yakalanmış bir belediye başkanını seyrettik. Meclise sunduğu itiraf niteliğindeki önergeleri ile Cengiz Ergün, AKP'nin ve MHP'nin çoğunlukta olduğu bir mecliste kendini aklama telaşına düşmüş durumda. Komisyonun verdiği rapor Ergün'ü aklayabilir. Ama unutulmaması gereken bir şey var, Ergün yaptığı imar değişikliği ve yolsuzluklarıyla Manisa halkının vicdanında hüküm yemiştir. Ergün'ün en son oturumda yaptığı hareketleri kınıyor ve meclis üyelerimiz ile belediye başkanlarımıza yapmış olduğu hakaretleri aynen kendisine iade ediyoruz. Öyle belediye meclis kararı ile aklanmak olmaz. Sandıkta vatandaş Ergün'ü nasıl aklayacağını çok iyi biliyor”

BALABAN: ETKİN MUHALEFETİMİZLE CENGİZ ERGÜN'ÜN DENGESİ BOZULMUŞTUR
Toplantıda söz alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise, son yıllarda partisini yaptığı muhalefetin Cengiz Ergün'ün kimyasını bozduğunu belirterek, “Tek adam rejimine karşıyız. Nasıl genel iktidarda Recep Tayyip Erdoğan tek adam olarak her şeyi yapmak istiyorsa, Manisa'da da ona bir rol model olarak Cengiz Ergün'ü tek adamlıkla görüyoruz. Yaptığımız etkili muhalefet hem MHP'nin hem de Cengiz Ergün'ün dengesini bozmuştur. Nerede toplumsal çıkar, toplum yararına karar varsa CHP olarak desteklemeye hazırız. Ama nerede kişisel çıkar, rant ve menfaat varsa da sonuna kadar onun karşısında olacağız.”

BELEDİYE BAŞKANI AKIN: KİBİR ABİDESİNİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ
Basın açıklamasında konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın “Geçenlerde bir televizyon programında Cengiz Ergün’le ilgili ‘Bu kibir abidesini sandığa gömmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız’ demiştik. Bu cümleyi kullanmakta ne kadar haklı olduğumuzu Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda gördük. Çünkü bir büyükşehir belediye başkanına, bir insana yakışmayacak kelimeler ve cümlelerle hem partimizin grubumuzu hem de il ile ilçe başkanlıklarımızı rencide edici cümleler kullanmıştır. Kendimizi savunmayla ilgili söz istediğimizde ukala tavırlar ve cümlelerle kendisine yakışmayacak davranışlar sergilemiştir. Bizim kendisine ısrarla sorduğumuz sorular var. Böyle polemikler yaratmak yerine bizim sorduğumuz sorulara cevap versin. Son toplantıda kendisinde kabul etmiştir. ‘Bu imar uygulaması yapılırken neden itiraz etmediniz’ demiştir. Ancak meclis toplantıları yapıldığına imarlar gündeme getirildiğinde bize ‘Şurası Cengiz Ergün’ün yeridir’ diye söylenmedi ki. Bizim tepkimiz Cengiz Ergün’ün Ali Cengiz Oyunları yaparak kendisi için gerçekleştirdiği imar uygulamasıdır. Eğer o bölge başka bir vatandaşın olsaydı aynı imar değişikliğini yapacak mıydı? Karakoca’daki kızının yeri ile alakalı olarak da durumun etik olmadığını ifade ettik. Madem alacaktın neden imar değişikliği olmadan burayı satın almadın. Sorularımıza cevap bekliyoruz. Ayrıca kendisini de bundan sonra yapılacak meclis toplantılarında insani davranmaya davet ediyoruz.”

“CEVABINI SANDIKTA HALKIMIZ VERECEK”
CHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise şöyle konuştu: “Ekim ayı meclis toplantısında hoş olmayan bir toplantı yaşadık. Ayrıştırıcı bir dil, toplumu geren bir üslupla karşılaştık. Birleştirici bir dile ihtiyacımız olduğu bu günlerde Manisa’ya yakışmayan bir oturum yapıldı. ‘İnsan mısınız? Adam mısınız?’ gibi kelimeler bir büyükşehir belediye başkanına yakışmayan cümleler. Yapılanları halk gördü. Takdir Manisa halkınındır. Bu nedenle cevabı halk sandıkta çok güzel bir şekilde verecektir.”

“BİZ MUHALEFET GÖREVİMİZİ YAPTIK”
CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise şu ifadelere yer verdi: “Üzücü bir meclis yaşadık. Kötü ve sert bir üslupla karşı karşıya kaldık. Bir tane meclis üyemiz güvenlik zoruyla dışarıya çıkarılmayla karşı karşıya kaldı. Bu tür durumları artık biz bir suçluluk psikolojisi olarak algılıyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun bir belediye başkanı kendine ait ve yakınlarına ait arsalarda imar planı değişikliği yaptığı zaman her zaman muhalefetin sorularıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu bir gerçektir. Bizde muhalefetlik görevimizi yaparak bunu sorduk. Bu hatadan dönülmesini talep ettik. Bu yasal bir sorun değil, etik bir sorundur. Bir belediye başkanın kendinin arsasına imar artışı vermesidir. Bu ciddi bir sorundur. Manisa halkının da buna tepkisi vardır. Bizim talebimiz imar planını tamamen iptal edilmesi değil. İmar planı değişikliğinde kendi arsalarının çıkarılması talep ediyoruz. Yoksa bu önümüzdeki süreçte büyücek bir sorun haline gelecek"

 
Park yeri için tartıştı... Komşusunun aracını yaktı!
 
İzmir'de bir köy istismar olayı ile çalkalanıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kayyum atanmalıdır 18 Ekim 2022 Salı 16:38

Vatan, millet, sakarya, 15 kat

Yorumu oyla      4      4  
Rezalet! 18 Ekim 2022 Salı 16:33

Şunu Soyer yapsa neler söylenir neler! Soruşturma bile açılır, havuz medyası günlerce hedef gösterir.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistler, Bodrum'da 'sarı yaz'ın tadını çıkardı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yabancı turistler, güneşli havada denize girdi. ...
Manisa'da 173 kök Hint keneviri ele geçirildi
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ormanlık alanda dikili halde 173 kök Hint keneviri ele geçirildi.
150 bin TL'lik ziynet eşyasını çalan hırsızlara suçüstü!
Bursa'nın Karacabey ilçesinde 150 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan ...
 
Devletten destek aldı... Sürüsünü büyüttü!
Manisa'nın Soma ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapan Ayten Şen, devlet ...
Motosiklet hırsızları tutuklandı!
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde motosiklet çaldıkları iddiasıyla gözaltına ...
Uyuşturucu tacirinin evinde kart kopyalama cihazları bulundu!
Muğla'da 31 suç kaydı bulunan ve yakalanmamak için İsrail vatandaşı olup ...
 
Bir kişinin ormanlık alanda öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi
Muğla'da kaybolduktan yaklaşık 15 ay sonra ormanlık alanda cesedi bulunan ...
Anne-oğul zehir taciri yakalandı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda 440 gram esrar, ...
Bergama Antik Kenti, geleceğe taşınacak!
Bergama Antik Kenti'ndeki kazılardan çıkarılan eserleri yaklaşık yarım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva