HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2023 Pazartesi - 09:09

Başkan Doğruer'den kritik ziyaretler

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ile birlikte ziyaret ederek ilçede devam eden ve planlanan Kınık TDİOSB ile ilgili yatırımlara ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi. 

Başkan Doğruer den kritik ziyaretler

“Türkiye’de tek, Dünyada ilk!” mottosuyla yola çıkan İzmir’in Kınık ilçesindeki TDİOSB, hedeflerini gerçekleştirmek üzere var gücüyle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Türkiye’nin tohum, fide, tıbbi ve aromatik ürün ihtiyaçlarını karşılamanın yanında; ihtiyaç fazlası üretimin ihracatı ile ülke ekonomisine değer katmak, sertifikalı tohum üreticileri ile tohum bankasını geliştirerek iç piyasa ve ihracata katkı sağlamak, tıbbi ve aromatik bitki üretiminde bir kümelenme bölgesi oluşturmak ve bu alanda faaliyet gösteren firmalara ve yetiştiricilere yatırım ortamı oluşturmak, yöre halkına sosyo-ekonomik katkı sağlayacak modern tarım uygulamalarını geliştirmek ve istihdam -özellikle kadın istihdamı- sağlamak Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin başlıca hedefleri arasında bulunuyor.

İzmir Kınık TDİOSB alanında: firmaların belli standartlarda üretim yapma olanağı olması, sera parsellerinde üretim yapacak firmaların hemen yanı başında ihtiyacı olan hammadde ve ekipmanlar bulunmasından dolayı üretim maliyetleri düşmesi, TDİOSB alanında yatırım yapan firmaların üretimde tamamlayıcılık ilişkileri sayesinde kesintisiz üretim yapması, TDİOSB alanında alt yapı ve arazinin en uygun şartlarda yatırımcıya sunulması, ihtisas konusuna uygun yetişen iş gücü sayesinde kolaylıkla iş gücü temin edilebilmesi, ulaşım ve lojistik olarak en uygun bölgelerde kurularak firmaların taşıma maliyetlerinin düşmesi, TDİOSB alanındaki hizmetler ve pazarlama destekleri sayesinde ithalat ve ihracat ortamı oluşması; Kınık TDİOSB’nin bazı avantajları arasında yer almaktadır.

Tüm dünyada etkisi derinden hissedilen pandemi sürecinde tarımın hayati önemi bir kez daha ortaya çıkmış olup, tıbbi aromatik bitkilere ilgi hayli artmıştır. Çoğunlukla vahşi hasat ile toplanan tıbbi aromatik bitkiler çok az seviyede katma değer verilerek ihraç edilmekteyken; Kınık TDİOSB bu döngüyü kırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak isteyen yatırımcılara yatırım fırsatı sunuyor.

KINIK TDİOSB’DE AR-GE MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Yerli tohum ve fide üretiminin arttırılması, kaliteli türlerin elde edilmesine yönelik ıslah ve AR-GE çalışmalarında; yerli ata tohumlarının tekrar hak ettiği yeri bulması hususunda çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

AR-GE çalışmaları kapsamında Kınık TDİOSB'de üretilecek olan kaliteli ve doğru türdeki tıbbi ve aromatik bitki tohum ve fideleri sözleşmeli bir şekilde üreticilere verilecek ve üreticiden gelen tıbbi ve aromatik bitkiler TDİOSB alanındaki sanayilerde işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecek. Böylelikle üretime doğru tür ve çeşit kullanımı ile bir standardizasyon yakalanacak ve bu bitkilerden katma değeri yüksek ürünler elde edilecek.

 
Başkanvekili Özkan, Türkan Bebek’i unutmadı
 
Karabağlar Mitoloji Film Festivali sona erdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerem 25 Aralık 2023 Pazartesi 11:40

başarılar diliyorum rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Yorumu oyla      2      3  
Musa Bakan 25 Aralık 2023 Pazartesi 10:12

Tohumculuk üzerine özel üretim alanı olan ve sözleşmeli üretim yapılan Bergama Kınık bölgesinde TDİOSB ARGE merkezi nin yapılması Türkiye Yüzyılı n da ilimize Türk tarimina büyük katkılar sağlayacaktır. Yöre Çiftçilerimiz adına Bakanımız İbrahim Yumakli, Hamza Dağ başkanımiza Eyüp Kadri İnan Vekilimize ve Belediye Başkanımız Sadik Doğruer e emek ve katkılarından dolayı teşekkür eder Saygılarımı sunarım. Allah razı olsun. Bayındır ilçemiz için de çiçeklik OSB ve ARGE merkezinin yapılması yöre ciftcimize ve Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Konuyla ilgili başarılı Bayındır Belediye Başkanımız Uğur Demirezen e de başarılar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum...Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      3      3  
Musa Bakan 25 Aralık 2023 Pazartesi 09:50

Başarılar diliyorum.Turkiye tarımına büyük katkılar sunacaktır. Emeği geçen herkese başta Bakanimiza Hamza Dağ başkanıma ve Kınık Belediye Başkanımız Sadik Doğruer Başkanıma ; çiftçimiz milletimiz adına teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanvekili Özkan, Türkan Bebek’i unutmadı
Bulgaristan Türklerinin asimilasyon sürecinde ki direnişinde simge haline ...
CHP'li belediyelerde etkinlikler 3 gün ertelendi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı doğrultusunda, CHP'li belediyelere ...
Soyer lokal açılışında konuştu: Aşkla çalışmaya devam edeceğim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Belediye Meclis ...
 
İzmirliler dikkat... O bulvar trafiğe kapatılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Altgeçidi ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki ...
Başkan Sengel'den Meryem Ana Evi tepkisi: Siyasi tehdidi çekin!
Selçuk Belediyesi’nin Meryem Ana Evi’nden tahliye edilmesine ilişkin tepki ...
Özel ve Soyer'in öğretmeni: İkisiyle de gurur duyuyorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir programı sırasında kendisine eşlik ...
 
Başkan Kılıç: Benzinlik davasında Bucalı kazandı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bucalı sivil toplum kuruluşlarının ...
Menemen Başkanvekili Pehlivan: Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında
İnkılap Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi ...
İzmir’in 'Fark Yaratan Muhtarları'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Fark Yaratan Muhtarlar” etkinliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva