HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2024 Perşembe - 12:28

Başkan Çiçek’ten o önergeye sert tepki: Yasal olmayan hiçbir şeye imza atmam!

Menderes Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın verdiği, Sancaklı’daki Yakup Toprak’a ait tartışmalı yapıyla ilgili soru önergesinin gündeme alınmadığını belirten Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Olayın takipçisi olduğumu, İmar Müdürü Sarper Dikmen’i görevden aldığımı hatırlattım. Çevre Bakanlığı’na, ruhsat verip veremeyeceğimi soracağım. Yasal olmayan bir ruhsatın altına asla imza atmam” dedi.

Başkan Çiçek’ten o önergeye sert tepki: Yasal olmayan hiçbir şeye imza atmam!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumunda, Cumhur İttifakı, bir soru önergesi verdi.

İşadamı Yakup Toprak’ın, imar barışından yararlanarak aldığı yapı ruhsatının iptali nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’ne itirazda bulunduğu konuyu da içeren önergede, “Yapı Kayıt belgesi sahibi olun 31.12.2017 tarihinden sonra yapısına ekleme yaptığı tespit edilen kaç kişi oldu? Bu kişilerle ilgili İzmir Çevre İl Müdürlüğü’ne kaç şikayet yapıldı?” sorusu soruldu.

SÖZ KONUSU ŞİKAYETİ SARPER DİKMEN’İN TAKİP ETTİĞİ DOĞRU MU?
Ayrıca, Sancaklı Mahallesi’ndeki yapı kayıt belgesi bulunan bir gayrimenkul ile ilgili tadilat izni verildiği, ancak dönemin İmar Müdürü Sarper Dikmen tarafından, seçimlere bir ay kala yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi için İl Müdürlüğüne şikayet edildiği, söz konusu şikayeti bizzat Sarper Dikmen’in takip ettiği iddialarının doğru olup olmadığı sorusu da yöneltildi. Sarper Dikmen, görevi kötüye kullanma suçundan bir işlem yapılıp yapılmadığı ve gayrimenkul sahibi vatandaşın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için bir girişimde bulunup bulunulmadığı sorusu da yöneltildi.

ÇEVRE BAKANLIĞINA, RESMİ YAZIYLA RUHSAT VERME DURUMUNU SORACAĞIM
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, bu önergenin, meclis gündemine bile alınmadığını belirterek şunları söyledi:

“İşin içinde rüşvet iddiaları da var. Cumhur İttifakı’ndan meclis üyeleri böyle bir önerge verdi ancak mecliste görüşülmedi, çünkü gündeme alınmadı. Ben gündeme alınması uygun görülmeyen bu önergeye ilgili olarak, bu olayın takipçisi olduğumu, Sarper Dikmen’i görevden aldığımı söyledim. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na resmi yazı yazarak, konuyla ilgili bilgi isteyeceğimizi anlattım. Ruhsat verme durumumuz var mı, yok mu, onu soracağımızı ifade ettim. Bilgilendirme yaparsanız, seviniriz dediler ve ben de mutlaka bilgilendirme yapacağını dile getirdim.”

KANUNİ PROBLEM VARSA, YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY OLAMAZ
Yakup Toprak’ın bu kişisel olayıyla ilgili tartışmalardan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Başkan İlkay Çiçek, “Bu konuya siz nasıl bakıyorsunuz? Tavrınız nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu olayla ilgili herkes bir şey söylüyor. Her zaman söylüyorum; ben yaptığım tüm ruhsat ve diğer işlerde, yasal çerçevede bir konuysa tamam, yasal çerçevenin dışında olmaz, diyorum. Yasal olmayan hiçbir şeyin altına imza atmam. Olması gereken neyse, öyle olmalı. O yapıyla ilgili yasal olmak şartıyla ruhsat verilmesi uygunsa, ruhsat veririz. Yasal olmadığı anlaşılırsa, kanunen bir problem varsa, benim de yapacağım bir şey olamaz.”

CUMHUR İTTİFAKI ŞAHSİ BİR OLAYLA DEĞİL, HALKI İLGİLENDİREN KONULARLA İLGİLENSİN
Cumhur İttifakı’nın böyle bir olayla ilgili önerge vermiş olmasına da çok şaşırdığını dile getiren Başkan İlkay Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle şeylerle ilgilenmelerine şaşırdım. Onların da Menderes halkının ilgilendiği, toplumun sorunlarına yönelik çalışmalar yapmalarını tavsiye ediyorum. O soru önergesinin ardından, sel felaketini sordular, yollardaki sıkıntıları sordular; bunlarla ilgilenmelerini beklerdim. Önergelerinin özünde şahsi bir olay var, bunu doğru bulmuyorum. Nitekim önerge, gündeme alınmadı.”

 
İzmir'e sis çöktü!
 
Volkan Demirel cennete gitmenin formülünü verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir'den 29 Ekim'e özel yarışma
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resim, ...
Can dostlar ‘Patifest’te yeni yuvalara kavuşacak
Karşıyaka Belediyesi, bu hafta sonu hayvanseverleri ‘Patifest’te buluşturacak. ...
İzmir trafiğini rahatlatacak hamle!
Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alternatif ulaşım yolu ...
 
Büyükşehir’de dev tramvay ihalesi: Çin’den sürpriz teklif!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı ulaşımda kullanılmak üzere 22 ...
Bayraklı'da sosyal market açıldı
Bayraklı Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında ihtiyaç ...
Menemen'de Rahvan At Yarışları'na geri sayım!
Menemen Belediyesi tarafından Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun ...
 
Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı!
Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, sinemanın önemli ...
Büyükşehir düğmeye bastı… Gümüldür’e GES hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gümüldür Akkaya Depolamalı Güneş Enerjisi ...
Başkan Duman pazarın nabzını tuttu!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Şirinyer Pazar Yeri’nde esnafla bir ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva